مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: احداث پالایشگاه جدید در محدوده شیراز تا امروز منتفی است و بحث جایگزینی پالایشگاه فعلی و استقرار سیستمهای جدید پالایشگاهی هم نیازمند ارزیابیهای کامل زیستمحیطی خواهد بود.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰ به نقل از ایسنا، دکتر حمزه ولوی شنبه ششم شهریور در یک کنفرانس خبری، افزود: بخش زرقان به دلیل استقرار صنایع متعدد و موقعیت ژئوپلوتیکی، دارای متراکمترین وضعیت بوده و به لحاظ آب، هوا و حتی صدا، وضعیت مطلوبی ندارد لذا استقرار هر صنعت جدید و توسعه صنایع کنونی، نیازمند دقت و وسواس بسیار زیادی است.
او گفت: سال ۹۵ و برای اولین بار در استان فارس دو پروژه تحقیقاتی را با کمک بخش خصوصی اجرایی کرده و بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان برای این طرحها اعتبار تخصیص داده شده است. حال آنکه در سالهای گذشته حداکثر اعتبارات پژوهشی ما ۶۰ میلیون تومان بود.
ولوی افزود: ۱۸۰ میلیون تومان اعتبار پژوهشی توسط پالایشگاه شیراز و ۱۲۰ میلیون تومان نیز توسط صنایع شیمیایی سینا و پارس برای انجام پژوهشهای علمی در حوزه زیست محیطی اختصاص داده شده است و بخش خصوصی تحقیقات را اجرا خواهد کرد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه توسعه صنعت گردشگری یکی از راهکارهای مهم در رونق اقتصادی است، گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست باید مدیریت اجرای طرحهای گردشگری در مناطق حفاظت شده را عهده دار باشد. البته سال گذشته یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای اجرای این طرحها در مناطق بمو و میانکتل (ارژن) پیش بینی شد که تخصیص آن صفر بود.
ولوی ابراز امیدواری کرد که امسال اعتبار مناسبی برای اجرای طرحهای گردشگری در مناطق حفاظت شده اختصاص یابد و گفت: اجرای طرحهای گردشگری در مناطق حفاظت شده توسط هر دستگاه و بخشی غیر از محیط زیست، با قوانین مغایرت دارد.
او در خصوص استفاده از دوربین مداربسته در عرصههای حفاظتشده گفت: در منطقه بمو قرار بود وزارت نفت دو پاسگاه محیطبانی و زیرساخت نظارت تصویری را فراهم کند که هنوز محقق نشده است. البته وزارت نفت اعلام کرده که نمیتواند در این طرح کار پیمانکار را عهدهدار شود لذا حاضر است اعتبار را به محیط زیست پرداخت کند تا طرح اجرا شود.
ولوی با بیان اینکه دریافت وجه از سایر دستگاهها مشکل قانونی دارد، گفت: بهدنبال یافتن راهکاری برای دریافت اعتبار مورد نظر و اجرای طرح هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس یادآور شد: در منطقه حفاظت شده ارژن یک دوربین مداربسته با زاویه چرخش ۳۶۰ درجه نصب و زیرساختهای نظارت تصویری را فراهم کردهایم.
او با اشاره به خرید یکدستگاه پهباد، گفت: از یکطرف پهبادهای موجود نیاز حفاظت محیط زیست را برآورده نمیکند از طرفی پهنای باند در اختیار ما، کافی نیست. ما نیازمند پهبادهای با امکان پروازهای در مسافت طولانی و پهنای باندی با برد بیشتر هستیم و این موضوع را دنبال میکنیم.
ولوی با بیان اینکه اقدامات بررسی اکتشاف معادن، بازدیدهای انجام شده در خصوص درخواست ایجاد صنایع، پاسخ موافق به استعلامهای درخواستی و … دارای روند رو به رشدی طی سالهای ۹۳ تا کنون بوده است، گفت: علیرغم کاهش تعداد پاسخهای منفی به استعلامها، پایش و کنترل بسیار بیشتر و دقیقتر انجام میشود. ما نیز تلاش میکنیم که به بهبود وضعیت اشتغال کشور کمک کنیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس همچنین از بهبود جمعیت گونههای مختلف جانوری در مناطق حفاظت شده استان خبر داد و گفت: طی سالهای ۹۱ تا ۹۳ جمعیت گونههای مختلف جانوری روندی کاهش را به دلایلی طی کرد اما از سال ۹۳ تاکنون این روند بهبود پیدا کرده است.
ولوی گفت: حفاظت بهتر، انگیزه بیشتر برای حفاظت از عرصهها، بروز بیماری طاعون جوندگان کوچک و بارش برف در سال ۹۲، از عوامل موثر در کاهش جمعیت گونههای مختلف جانوری در مناطق حفاظت شده فارس طی سالهای ۹۲ تا ۹۴ بوده است.
او یادآور شد که طی سالهای گذشته تعداد ۱۰ مجوز برای تکثیر و پرورش گونههای جانوری در فارس صادر شده است، از رشد سه برابری مجوزهای صادره در سال ۹۴ خبر داد و گفت: از ۱۸ واحد تکثیر و پرورش فعال در کشور، ۲ واحد در استان فارس و شهرستانهای آباده و بوانات قرار دارد.
ولوی همچنین از افزایش آمار اخطار تعطیل طی سالهای ۹۲ تا ۹۵ در فارس خبر داد و گفت: تعداد اخطارهای تعطیل صادره شده در سال ۹۲ حدود ۱۱۲ مورد بوده که در سال ۹۴ این تعداد به ۲۰۱۶ مورد رسیده و این نشاندهنده پایش قویتر و دقت نظر بیشتر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس در خصوص سد تنگ سرخ گفت: قرار شد طرح این پروژه بازنگری شود اما هنوز چیزی مطرح و ارائه نشده است.
ولوی در مورد طرح اتصال استان فارس به خلیج فارس نیز گفت: کسانی که این طرح را پیگیری کرده و به تصویب رساندهاند، تنها از روی نقشه یک محدوده را مد نظر داشتهاند. حال آنکه دو سال قبل به استاندار وقت گفتم که محدوده در نظر گرفته شده برای اتصال فارس به خلیج فارس، محدوده حفاظت شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: بالغ بر ۶۰۰۰ هکتار در محدوده مورد نظر، پارک ملی است و محدوده دریا را نیز شامل میشود بهطوریکه علاوه بر محدوده ساحلی، تا عمق ۱۰ کیلومتری دریا هم بهعنوان پارک ملی تعیین شده و حفاظت شده محسوب میشود.
ولوی با تصریح اینکه امکان احداث راه دسترسی یا بندر در این محدوده وجود ندارد، گفت: نکته دیگری که از نظر مسئولان پیگیری کننده طرح دور مانده این است که بندر تاریخی تبن هم در همین محدوده قرار دارد لذا برای احداث بندرگاه و راه ارتباطی با مشکل میراثی هم مواجه خواهند بود.