مدیر اتاق فکر استان فارس گفت: کارگروه محیط زیست و سلامت این اتاق فکر پس از بررسی ابعاد مختلف موضوع بررسی احداث پالایشگاه دوم شیراز، بیان کرد که زیان های این اقدام بیش از مزایای آن است و از این رو، مخالفت خود را با این طرح اعلام کرد. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین سعید رحیمیان،در نشستی خبری در شیراز افزود: نتیجه بررسی های اتاق فکر فارس در این باره به مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری اعلام شد و مبنای تصمیم گیری نهایی دولت و سازمان حفاظت محیط زیست درباره این طرح قرار گرفت.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز گفت: برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسوولان با احداث پالایشگاه دوم شیراز موافق و از طرفی، گروهی دیگر از مسوولان و کارشناسان از جمله سازمان حفاظت محیط زیست مخالف اجرای این طرح بودند.
رحیمیان اظهارکرد: کارگروه محیط زیست و سلامت اتاق فکرفارس پس از برگزاری دو ماه جلسه با حضور موافقان و مخالفان طرح و اعزام گروه تحقیق به محل پیش بینی شده برای این طرح، به این نتیجه رسید که محیط زیست استان فارس ظرفیت احداث پالایشگاه دوم شیراز را ندارد و این تصمیم را بر اساس مباحث آینده پژوهی و تجزیه و تحلیل مدل های توسعه اتخاذ کرد.
مدیر اتاق فکر استان فارس گفت: گزارش تحلیلی این اتاق فکر درباره وضعیت و نیازهای این استان قبل از سفر اردیبهشت ۹۴ هیات دولت تقدیم شد که با قدردانی معاون اول رییس جمهوری همراه بود و به الگویی برای دیگر استان ها مبدل شد.
رحیمیان با تاکید بر این که اتاق فکر سیاسی نیست بلکه سیاستی است، گفت: اتاق فکر استان فارس که از شهریور ۹۳ با هدف جلوگیری از آزمون و خطاها در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها و همگام با دیگر اتاق های فکر استانی تشکیل شده است، استادان دانشگاه ونخبگان استان بادیدگاه های مختلف را شامل می شود که بارویکرد علمی به تحلیل مسایل می پردازند.
وی گفت: در نظرخواهی از نخبگان استان فارس، موضوع هایی همچون بحران آب و مسایل زیست محیطی، مشکل بیکاری، وضعیت ازدواج و طلاق، اعتیاد، گردشگری، افزایش خشونت، ضعف نظام آموزش و پرورش، نگاه به توریسم و بهداشت و فضای باز سیاسی در دانشگاه های فارس به عنوان اولویت های این استان تعیین شد و چاره اندیشی درباره این مسایل در دستور کار اتاق فکر استان قرار گرفت.
مدیر اتاق فکر فارس گفت: کارگروه اجتماعی این اتاق فکر، طرحی را برای آموزش های پیش از ازدواج به دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم تهیه کرده است تا در فرهنگسازی و ایجاد تصویر صحیح از مساله ازدواج و نوع برخورد درست با مسایل، یاری دهنده نسل جوان در مراحل بعدی زندگی باشد.
به گفته رحیمیان، اتاق فکر استان فارس در نظر دارد در آینده از نقطه نظرهای نخبگان ساکن در شهرستان های استان بهره گیرد و از آنها می خواهد که از طریق شماره تلفن ۳۶۴۶۰۹۲۱ – ۰۷۱ و یا پست الکترونیک farsthinktank@shirazu.ac.irبا اتاق فکر استان در ارتباط باشند.
چه عجب بالاخره شنیدیم که برای طرحی با بررسی علمی تصمیم گیری شد!
امیدوارم این شیوه جامع بشه و در تمام سطوح بالا و پایین مدیریتی اجرا بشه. و البته بازهم عمله قدرت و سیاست بهش نفوذ نکنن و از کار نندازنش.
این اتاق فکر از اون اتاقاستااااا …….. خروجی هاشون دیدن داره! مدیر اتاق فکرم که…..
این خطای وردپرستونم مارو کشت
به نظر من اگر از فیلترهای با کیفیت در پالایشگاه دوم شیراز استفاده کنند و فیلترها رو به موقع تعویض کنند مشکلی از لحاظ آلودگی نخواهد داشت ولی در صورت ساخت پالایشگاه دوم مزیت اون اینه که فارس در واردات بنزین یورو ۴ از دیگر استان ها بی نیاز خواهد شد
نخستین مشکل کمبود آب برای استفاده در صنایع بزرگ هست که میتوان با استفاده از آب خلیج فارس این مشکل را بر طرف کرد دوم بحث آلودگی محیط زیست هست که شاید بتوان از تکنولوزی روز کشورهای اروپا یی و آمریکا استفاده کرد ولی باز هم به محیط زیست آسیب فراوان خواهد زد .در حال حاضر یکی از مشکلات مردم بندر ماهشهر با توجه به اینکه قطب پتروشیمی ایران هستند بیماریهای فراوان در بین مردم و مرگ در اثر بیماری (مرگ طبیعی کمتر دیده میشود ).تولد نوزادان نارس و یا مشکلات ناباروری فراوان در میان مردان و زنان و هزاران مشکل که هیچکدام ارزش اشتغال زایی و یا بی نیازی از واردات بنزین و مواد پتروشیمی را ندارد .