عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: به دلیل عدم پیگیری ساخت سد تنگ سرخ از سوی مسؤولان استان این پروژه حیاتی همچنان تعطیل است. به گزارش شیراز۱۴۰۰،سید محسن معین در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: سد تنگ سرخی که ما از آن سخن میگوییم با سد تنگ سرخی که مسؤولان یاسوج نسبت به مسائل آن اعتراض دارند متفاوت است، آن سد تنگ سرخ که آنها به دنبالش هستند را وزارت نیرو خود عنوان کرده و باید بخشی از آب شرب شیراز را نیز تأمین کند و در حال حاضر آب آن به بوشهر و خلیجفارس میرود.
این عضو شورا ادامه داد: اعتراض ما به پروژه سد تنگ سرخ در حوالی حسینی الهاشمی است که به برکت تصمیم مسؤولان محیط زیست و عدم پیگیری استاندار فارس تعطیل است. وی خاطرنشان کرد: پیمانکار این پروژه در حال حاضر در ازای تعطیلی کار خسارت دریافت میکند و مشخص نیست چه زمانی باید تکلیف این پروژه مشخص شود.
معین بیان کرد: اگر این سد ساخته میشد با آبی که رودخانه خشک در برمیگرفت ۲۴۰ هکتار فضا به بخش گردشگری شیراز اضافه میشد و بخشی از مشکل اشتغال فارس را حل میکرد ضمن اینکه ما هشدار دادهایم که اگر سد تنگ سرخ در شیراز احداث نشود، سیل این شهر و شهروندان آن را بهشدت تهدید میکند.
وی متذکر شد: گاهی پیشنهادهای رؤیایی مانند شیرین کردن آبشور خلیجفارس و انتقال آن به شیراز مطرح میشود در حالی که آب شیرین موجود رودخانه تنگ سرخ در حال از بین رفتن است.
به گزارش فارس، مسؤولان محیط زیست ضمن تمرکز بر شاخصهای تخریبی سدها بر محیط زیست تأکید دارند که احداث سد بدون توجه به حقآبه طبیعت توجیه ندارد در حالی که مسؤولان شهری شیراز احداث سد تنگ سرخ را در راستای افزایش فضای سبز میدانند.
والا چی بگم! همینایی که الان مخالف سد تنگ سرخ هستن اگه یه سیل مثل سال ۸۲ بیاد یا همین سیل سال گذشته ایلام در شیراز بیاد اون موقع میان جار و جنجال که چرا سد نساختین همه اینها جدای از منافع گردشگری ساخت این سده.
در ضمن به امین عزیز هم تبریک میگم امروز دیدم عکس های شما رو دارن بر روی خیابان روی استخر انقلاب نصب میکنن خیلی خوشحال شدم عکسها واقعا زیبا هستند با تشکر
درود بر شما سیناجان
اگر این پروژه بوسیله خارجیها انجام میشد نه تنها سد تنگ سرخ ساخته میشد بلکه دریاچه مهارلو هم احیا میشد و طرحهای گردشگری هم در ان انجام میشد و رودخانه خشک هم به خرم رود تبدیل میشد . کارشناسی که نتواند راهکار ارائه دهد اصلا کارشناس نیست .
کلا همه مسائل شیراز همیشه با تنگ نظری یه گروه پیچیده میشه
محیط زیست که سر دشمنی نداره ! خوب چرا شهرداری دنبال رفع موانع محیط زیستی نیست ؟
اگر شهرداری و شورا واقعا نگران سیل هستند ، چرا تا به حال نسبت به لایروبی رودخانه خشک اقدام نکرده اند ؟
من به شخصه بارها دیدم اوایل زمان بارندگی لایروبی توسط شهرداری انجام میشه شما ندیدیت دلیل نمیشه شهرداری انجام نمیده
فقط شهرداری منطقه ۷ هر سال نسبت به لایروبی اقدام می کرد.
این همه باغ در حال نابودیه کسى صداش در نمیاد، بعد اصرار دارن سد ساخته بشه !! اگه سد ساخته بشه شکى توش نیست که مهارلو خواهد مرد، همون اتفاقى که براى طشک و بختگان افتاد، همون اتفاقى که براى گاوخونى افتاد، با این وضع وحشتناک تغییرات اقلیمى، سال به سال بارندگى رو به کاهشه، با ساخت سد قطعأ محیط زیست شیراز مثل بقیه شهرها و استانها خراب میشه، چرا سعى نمیکنید به جاى تقلید کورکورانه از پروژه هاى احمقانه بقیه استانها، از نتیجه ى اونها درس و عبرت بگیرید؟
دوست عزیز به قول ادمین بهتره قبل ازحرف زدن یکم فکرکنید البته بیشتر فکرکنید ..بنظرشما اگه سدساخته نشه مهارلو خشک نمیشه؟ارومیه ،بختگان ،پریشان و .. بخاطر ساختن سد خشک شدن؟؟من موافق ساخته شدن یانشدن سد نیستم ولی اگه بنا به انتخاب باشه بنظر شما بهبود وضعیت فوق افتضاح رودخانه خشک که مشابهش توشهرهای صدهزارنفرى هم وجود نداره و باغات سرسبز درآستانه خشکیدن قصردشت، نسبت به مهارلو ارجحیت نداره؟؟با اینکه بنظرمن بحران آب به حدی بحرانی خواهد شد که چه سد چه بدون سد نه رودخانه خواهیم داشت نه دریاچه..
متاسفانه عده ای سود جو تمام زمین های اطراف سد رو خریدن و براش برنامه دارن،منتظرن تا سد ساخته بشه و به ثروت های باد اورده برسند،من نمی دونم چرا این مسیولین رودخانه خشک را لایروبی نمی کنن اگر واقعا فکر سیل هستند؟برید پل پیرت؟نیا رو ببینید تا حالتون از شیراز بهم بخوره،هرمسافری از ترمینال کار اندیش بیاد این منظره زشت لجن زار و فاضلاب رودخونه خشک رو میبینه،بابا یا ترمینال رو جابجا کنید با این همه ترافیک اونجا یا رودخونه رو سرو بدید،مگه سازمان محیط زیست دشمن شیراز هست؟باید منتظر طوفان های نمکی و گرد وخاک از دریاچه مهارلو بودمهارلوشما که اینقدر دنبال اشتغالید؟چرا کنار خود دریاچه مهارلو سرمایه گذاری نمیکنید؟معلومه چون زمین های اطرافش ملی هستند…
اون سد تو خوزستان کم بود تو شیرازم عده ای ادم سوداگر و عده ای ادم احساساتی هنوز دنبال این سدهستند،برید ببینید پیمانکار سد کی هست؟همگی از نزدیکان …
منم فکر میکنم بی دلیل نیست که با این طرح مخالفت جدی شده و بهتره ساخت این سد رو به فراموشی سپرد یا اینکه راهکارهای استثنایی واسه ساختش ارائه داد تا منجر به خشکی دریاچه مهارلو نشه.(البته با توجه به تجربه ای که در سدسازی سالهای اخیر کسب کرده ایم ، این صنعت چیزی جز خشکی دریاچه های پایین دستی به بار نمیاره)
ما نمیتونیم با خودخواهی در طبیعت دست ببریم و به راحتی یه دریاچه رو خشک کنیم.
دریاچه ارومیه، هورهای خوزستان و نمونه های بسیاری که در اثر سد سازی خشک شده اند و داریم میبینیم چه مشکلاتی به بار آورده اند. بهتره برای یک بار هم که شده اول فکر و کارشناسی کنیم و بعد تصمیم بگیریم و کار انجام بدیم. درسته ، خیلی خوبه که باغهای شهرمون رو نجات بدیم اما به چه قیمتی؟ به قیمت خراب کردن نظم و اکوسیستم طبیعت پیرامون؟ شاید بهتر باشه به دنبال راهکارهای پیشرفته تری باشیم
پیمان جان
بله راهکارهای پیشرفته تری هم وجود دارند که کارشناسان ما از علم ان برخوردار نیستند .
یکی از ساده ترین راهها اینست که در مسیر رودخانه مثل بالای چمران ازچندین اب بند تا دریاچه مهارلو استفاده کنند و بتوانند اب رو مهار کنند . ان موقع یک منبع تغذیه برای اب بندها و دریاچه مهارلو ضروری به نظر میرسد .
“آب شیرینی که هدر میره”!!! واقعا تعجب داره که عضو شورای شهر اندازه یه کتاب کوچک هم مطالعه در حوزه محیط زیست نداره. کاربران هم که از یه طرف پیگیر حل مشکل دریاچه بختگان هستن، از طرف دیگه پیگیر سد تنگ سرخ. واقعا فکر نمی کنید چی به سر دریاچه نمک میاد؟ دریاچه نمک همین الان هم نیمه خشک هست، چطور به آب های که توی پاییز و زمستون از رودخونه خشک واردش میشه احتیاج نداره؟
متاسفانه نظرها فقط محدود به ساختن یا نساختن هست و چیچ شخصی نمیاد که پیشنهاد بده چه کار کنیم دریاچه مهارلو همیشه ابدار باشد یا خرم رود احیا بشه و سد تنگ سرخ هم همزمان با انها راه اندازی شود .