تاریخ : سه شنبه, ۲۹ اسفند , ۱۴۰۲ Tuesday, 19 March , 2024

آخرین اخبار

پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز ارایه لایحه بودجه ۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳ پروژه نیمه کاره و شکست خورده المان ورودی غربی شیراز خرید آنلاین تنقلات تا ۵۰% تخفیف در شیراز: لذت خرید بدون دردسر حوادث بی پایان رانندگی در آزادراه شیراز – اصفهان 🎥 تصاویر هوایی از طبیعت برفی فارس گلایه شهردار شیراز از شرایط تامین واگن برای خط ۲ مترو گازگرفتگی ۳۸ نفر در استان فارس تبلیغات گسترده در صفحات اینستاگرام شیراز بازگشت خطوط شبانه اتوبوس به شیراز ورود سامانه بارشی به فارس 📸 پیشرفت پروژه زیرگذر گویم / آذر ۱۴۰۲

11

مهد تمدن و تاریخ ایران فاقد موزه استاندارد است

  • کد خبر : 27625
  • 20 اردیبهشت 1395 - 9:32
آثار هخامنشی در موزه لوور پاریس

آثار هخامنشی در موزه لوور پاریس

امین آل شمس ؛ سایت خبری تحلیلی شیراز۱۴۰۰: دیار پارس میراث دار تمدنهای باشکوه هخامنشی و ساسانی متعلق به دوران باستان است که هرکدام در زمان خود بر بخش وسیع از زمینهای کشف شده کره زمین حکمرانی میکرده اند.
این حکومت داری همراه با بجای گذاشتن آثار مختلف و بی همتای معماری و اشیای تاریخی از قبیل سکه، سفال، ظروف طلایی، سنگ نبشته ها، لوح های گلی و…  بوده است که بخشی از آنها برای ما به یادگار مانده و در موزه های مختلف مانند ایران باستان، تخت جمشید، لوور پاریس، ملی بریتانیا، شیکاگو و…  به نمایش درآمده اند.
در این بین شیراز به عنوان میراث دار فرهنگ و تمدن ایران و نشانی از مرکزیت سلسله های هخامنشی و ساسانی از داشتن موزه ای که بتواند میزبان آثار ارزشمند دیار پارس، ایران زمین و حتی سایر نقاط جهان باشد محروم مانده، موضوعی که تاکنون مورد توجه مسوولان قرار نگرفته و حتی از سوی شهروندان نیز مورد درخواست قرار نگرفته است. موضوعی که با توجه به سابقه تاریخی و فرهنگی شیراز می بایست مورد توجه قرار گیرد و در صورتی که چنین موزه ای در شیراز وجود داشت، این امکان میسر می شد که مُهرهای ساسانی بازگشته از آمریکا به این موضوع وارد شوند.

مکان های مناسب برای احداث موزه

چنین موزه ای می بایست در زمینی با مساحت کافی، دارای دسترسی ها لازم و معماری مناسب و چمشگیری باشد و نامی درخور و بزرگ مانند موزه ملی شیراز، موزه باستان شیراز،‌ موزه تاریخ ایران و … برای آن انتخاب شود که در ادامه به چند مکان پیشنهادی اشاره می شود:

_ برج تاریخ ایران در بلوار چمران: باتوجه به اجرای طرح برج تاریخ ایران که متاسفانه تاکنون و باگذشت چند سال به مرحله اجرا نرسیده، می توان این موزه را در این برج تاریخی جانمایی کرد. بخش باغی برج تاریخی شیراز در چمران جنوبی مراحل پایانی تملک خود را میگذراند می بایست هرچه سریعتر وارد فاز اجرایی شود.

برج تاریخی شیراز

برج تاریخی شیراز

_ موزه آلوار آلتو: این طرح بزرگ در دست بررسی و جانمایی بود و قبلا در این مطلب به آن اشاره کرده ایم. در صورت نهایی شدن طرح و با توجه به معماری چمشگیر و وسعت پروژه این موزه می تواند در قالب طرح آلوار آلتو دیده و ساخته شود.

موزه هنرهای معاصر شیراز - آلوار آلتو

موزه هنرهای معاصر شیراز – آلوار آلتو

_ خانه های تاریخی: در شیراز تعداد زیادی خانه تاریخی وجود دارد که بسیاری از آنها بصورت متراکم در کنار یکدیگر قرار دارند. می توان با یک برنامه ریزی مناسب و بازسازی تعدادی از خانه های تاریخی و ایجاد ارتباط مناسب بین آنها، این موزه را در قلب شیراز و در بافت تاریخی این کلانشهر ایجاد کرد. در شهرهای تاریخی اروپا نیز خانه ها و بناها دارای قدمت به موزه تبدیل شده اند.

_  پارکهای بزرگ شهری: شهرداری درحال حاضر طرح های بزرگ ساخت بوستان های شهری را مانند دراک، بام شیراز، عتیق، سایه، معراج، چناراهدار، مادر و…  را در دست اجرا دارد که با توجه به وسعت آنها، می توان موزه بزرگ شیراز را در آن بها نهاد. مانند باغ موزه دفاع مقدس در اراضی عباس آباد تهران که به زیبایی ساخته شده است.

آنچه در پایان لازم است مورد اشاره قرار گیرد آن است که شهرداری شیراز به عنوان متولی اصلی شهر و با توجه به بودجه محدود و عملکرد ضعیف میراث فرهنگی در نگهداری اماکن فرهنگی،‌ بودجه ای ویژه را به بخش فرهنگی و توسعه زیرساختهای آن اختصاص دهد و مانند تحول عمرانی شیراز، در مدت زمان ۲ تا ۳ سال فضای فرهنگی شیراز نیز متحول شود، اتفاقی که در حوزه ساخت فرهنگسراها و زمینها و سالنهای ورزشی به خوبی و به بهترین وجه ممکن رخ داده است. ضمن اینکه نگهداری موزه های کنونی و رسیدگی به وضعیت نامناسب آنها مانند موزه سنگ هفت تنان باید از سوی میراث فرهنگی مورد توجه جدی قرار گیرد.
چیزی که مشخص است دولت برای فارس بودجه چندانی ندارد و به نظر علاقه ای هم به توسعه آن ندارد و تاسف بار آنکه دولت در سفر به استان پهناور فارس که دارای بیشترین شهرستان در سطح کشور است که عقب ماندگی زیادی را در بخش زیرساختها تجربه می کنند،‌ اعتباری برابر با استانهای بسیار کوچک مانند زنجان اختصاص داد تا بار دیگر مشخص شود شیراز و فارس علی رغم اینکه نشان و پیشانی کشور هستند،‌مظلوم ترین آن نیز می باشند. از همین روی شیراز و فارس باید برروی پای خود رشد کرده و با جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی قدم در راه توسعه بگذارد تا در همین مسیر نیز طرحهای فرهنگی اجرا شوند و مانند طرح مرکز شناسی، توسعه حافظیه،‌باغ موزه مشاهیر، تالار مرکزی شهر و … منتظر اعتبار قطره چکانی نمانند!

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=27625

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 7در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۷
  1. امین جان برج پارک چمران جنوبی و موزه ی آلوار آلتو امیدی به آغاز ساختشون هست؟ چه اطلاعاتی از ساخت این دو پروژه ی مهم گردشگری داری؟
    و بعد از گذشت چند سال چه اقداماتی در زمینه ی ساخت برج پردیس تاریخ ایران انجام شده؟

  2. در تمام شهرهای توریستی جهان موزه از اولین جاذبه‌های گردشگری است که بخصوص در جذب گردشگر خارجی‌ نقش به سزایی دارد و پیام آور غرور و افتخار آن شهر می‌باشد . اما متاسفانه شیراز فاقد چند موزه عظیم و باشکوه است. غفلت از این امر به امروز و دیروز بر نمیگردد و سالهای پس از انقلاب در شیراز هیچ اهمیتی به ایجاد موزه جدید داده نشد و برخی‌ حوزه‌های قبلی‌ هم به حالت ورشکستگی رسیدند. ادعای شهر توریستی داشتن یعنی‌ باید در این شهر موزه هنرهای معاصر، موزه جنگ و صلح، موزه تاریخ شیراز و شیراز قدیم و…به شکلی‌ زیبا و باشکوه خودنمایی کنند. براستی کدامیک از ما شیرازیها برای گذراندن اوقات فراغت و آرامش به دیدار موزه‌های نیمه جان شهر میرویم؟ خودمان در این زمینه خود را خلع سلاح کرده ایم و یک جاذبه توریستی مهم را به دست غفلت سپرده ایم ، با توجه به بیخیالی فاحش شهرداری و خصوصاً میراث فرهنگی‌ امیدی به پیشرف در این حوزه دیده نمیشه . کارهای نصف و نیمه هم مشکلی‌ را حل نخواهد کرد و شیراز نیازمند موزه هایی با عظمت با شهرت ملی‌ و جهانی‌ ‌ست.

  3. این مهد تمدن دیگه چی براش مونده که موزه داشته باشه شیراز رو نابود کردن ای کاش که انقدر به فکر توسعه حرم هستند به فکر حفظ و نگهداری میراث تاریخیمان بودن

  4. یکی از چیزهایی که گردشگران را ترغیب به یک شهر خاص میکند وجود موزه ای است که در آن بتوان به تمدن و تاریخ یک شهر پی برد. خیلی از اروپاییان و آمریکایی ها برای تاریخ و آثار باستانی حاضرند هزاران کیلومتر سفر کنند اما افسوس که ما این جاذبه ها را داریم ولی بلد نیستیم به خوبی آن ها را معرفی کنیم حتی در حد داشتن یک موزه…
    ممنون به خاطر بررسی ای که انجام دادید

  5. من نظرم اینه که دولت واقعا کاری برای شیراز نمیتونه بکنه و تنها سازمانی که از دستش بر میاد واسه شیراز یه اقدام انجام بده شهرداریه- حتی استانداری هم با توجه به اینکه نماینده دولته و دولت مستقیما اونرو کنترل و نظارت میکنه نمیتونه برای فارس و شیراز بجنگه پس بهتره شهردار عزیزمون در این زمینه پیش قدم بشه دلیل نمیشه همه ی امکانات کشور در تهران جمع بشه موزه ملی شیراز باید ساخته بشه و تمام اثار باستانی کشف شده در استان فارس در این موزه نگهداری بشه و به نظر من این موزه باید در یک مکان مختص به خودش ساخته بشه و نه در زیر مجموعه یک مجموعه دیگه مکان مناسب و وسیعی هم مثل زمین های روبه روی شهرک بزین و شهید بهشتی هست که میتونه مکان مناسبی هم از لحاظ سطح دسترسی و هم موقعیت مکانی باشه و خوشحالم از اینکه نظر شما هم مثل منه که استانی به عظمت فارس و این پتانسیل و جمعیت بودجه ای در حد یک استان کوچک و چندصد هزار نفری میگیره

  6. من امیدوارم به موزه آلوار التو چون فکر کنید یکی از بزرگ ترین معمار های مدرن جهان اخرین وصیتش این موزه زیبا بوده و بعد این همه تحقیق تو شیراز از بافت بازار وکیل الهام گرفته ، این موزه میتونه شیراز رو نه فقط تو خاورمیانه بلکه تو جهان مطرح کنه و نقاشی ها هم اگه مدرنیته یعنی فرارئالیسم یا امپرسیونیسم باشه دیگه میتونه هنر رو تو شیراز زنده کنه دوباره

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.