تأثیر تالابها بر گرم شدن هوا، تعدیل وضعیت خشکسالی، رونق گردشگری و ایجاد شغل و معیشت برای جوامع محلی که پیرامون آنها زندگی میکنند، تبادل آب بین تالاب و آبهای زیرزمینی و ممانعت آن از پایین رفتن سطح آبهای زیرزمینی و ایجاد فرو چاله و بروز زلزله و… ثابت شده است. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از تابناک فارسٰآبان ماه ۹۴ بود که رئیس سازمان محیط زیست به شیراز سفر کرد و اتفاقاً در همان آبان ماه تابناک فارس در چند گزارش به وضعیت اسفناک تالاب ها و دریاچه های فارس پرداخت.
لذا این توقع وجود داشت که محور اصلی سفر خانم ابتکار دریاچه های تشنه استان باشد و البته زهی خیال باطل!
قسمتی از گزارش انتقادی تابناک فارس در خصوص این سفر بی فایده را در زیر می خوانید:
رئیس سازمان محیط زیست نجات تالاب ها و دریاچه ها را در گرو در نظر گرفتن حقابه مناسب برای آن ها و اصلاح الگوی مصرف آب و ایجاد یک انقلاب در حوزه کشاورزی دانست و از لزوم مشارکت مردم محلی در بحث احیای تالاب ها گفت.
تمام این ها درست!اما همه می دانیم که انقلاب در کشاورزی و مشارکت مردم حالا حالا ها انجام نمی شود و تا بخواهد بشود فاتحه همه محیط زیست کشور خوانده شده است.
پس خانم رئیس لطفاً فکر دیگری بکنید.
از اعتبار خنده دار در نظر گرفته شده برای تالاب های فارس بگویید و تبعیض های وحشتناک در تخصیص اعتبار احیای دریاچه ها.
تا کی باید بنشینیم و فقط حرف بزنیم که باید چنین شود و چنان شود و نمی دانیم چرا هیچ کدام از این باید ها نه چنین می شود و نه چنان!
همچنین گزارشی از بی عدالتی در تخصیص بودجه برای احیای دریاچه های استان فارس منتشر شد.برای مشاهده گزارش اینجا کلیک کنید.
حالا اما کار دریاچه ها و تالاب های مظلوم دیار پارس به جایی رسیده که خود رئیس سازمان محیط زیست لب به اعتراض گشوده است.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست فارس گفت: قرار بود سال گذشته ۲۵۰ میلیون تومان از کل ۲۵ میلیارد ریال مصوب هیأت دولت برای احیای تالاب های فارس تخصیص داده شود اما متأسفانه اهتمام و اراده ای برای احیای تالاب های فارس وجود ندارد. دکتر حمزه ولوی با اشاره به عوارض خشک شدن برخی از تالاب های عظیم از جمله تالاب بختگان افزود: خشکیدن تالاب بختگان اثرات منفی زیادی بر چند شهرستان و روستاهای اطراف این تالاب دارد.
وی بیان داشت: دریاچه ارومیه و تالابهای هامون، شادگان، هورالعظیم و گاوخونی تا حدی احیا شده اند اما در مورد تالاب های فارس کمترین قدمی برداشته نشده است.
این اظهارات بسیار تأمل برانگیز است!وقتی خود متولی محیط زیست فارس از عدم وجود عزم جدی برای احیای تالاب های فارس می گوید این یعنی کار بیخ دارد و باید دنبال دلایلی پیچیده باشیم یا اینکه اصلا نباید دنبال دلایل باشیم!
بسیار خجالت آور است!در حالی که بودجه احیای دریاچه ارومیه ۷۲۹ میلیارد تومان است و به گفته مسئولان مربوطه تاکنون ۸۵ درصد این بودجه محقق شده است تمام دریاچه ها و تالاب های فارس برای ۲۵۰ میلیون تومان له له می زنند.
اینجاست که باید بگوییم دریاچه های فارس بمیرید!که هیچ کس به فکرتان نیست…
۲ علت داره. نداشتن قدرت چانه زنی و پیگیری لازم توسط مسئولان استان ( بیتفاوتی دولتی) … و پرسشگر نبودن و پائین بودن سطح توقع مردم استان و شهرمان ( بیتفاوتی مردمی)
به نظر من هم مشکل از خودمونه.اگه مثل ترکها پیگیر قضیه میشدیم مطمئن باشید وضعیت خیلی بهتر از الان بود.
در مورد همون قضیه وعده و وعیدهای بی سرانجام شهردار هم ماجرا همینه.مردم شیراز و فارس متاسفانه غرق در روزمرگیها و گرفتاریهای شخصیشون شدن و به محیط پیرامون خودشون کمی بی تفاوتن.
متاسفانه مسئولان متوجه نیستن خشک شدن استانی که به استان دریاچه ها معروفه؛ روی آب و هوای استانهای اطراف هم اثر گذار هست
با سلام شیرازی نیستم اصالتا اردبیلیم.متاسفانه مردم شیراز خیلی بی تفاوت هستن نسبت به شیراز.یه شهری که فقط همت جمعی میخواد برا حرکت.حیف این همه قشنگی نیست؟
بخش خصوصی چاره گشای فارس است چشم به رولت داشتن اشتیاه است
دریاچه های شما مثل دریاچه اورمیه نمکی هست ؟؟ که نمکش زندگی ۶ میلیون نفر تاثیر بذاره؟ باعث مهاجرت بشه؟؟
این یه اشتباه هس که دریاچه های خودتون رو با دریاچه اورمیه مقایسه کنید کجا دریاچه احیا شده؟ دریاچه به لطف بارش های الهی کمی فرق کرده پس الکی مقایسه اشتباه انجام ندید.
بله بحز یکی باقیش نمکی هست و دریاچه نمک هم که در جنوب شرق شیراز و وسعتی به اندازه اون داره از سطح نمک بالایی برخوردار هست.
دریاچه بختگان فارس دومین دریاچه داخلی کشور هست.یعنی بعد از ارومیه دومین دریاچه وسیع ایران هست.و مسلما دریاچه آب شیرین نیست و شور هست. این دریاچه خشک شدنش روی تمامی شهرهای اطراف اثر گذاشته.از شور شدن زمینهای کشاورزی رفته تا نمکهایی که همراه باد به هوا برمیخیزن.
دریاچه پریشان که یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین خاورمیانه هست با خشک شدن تدریجیش ضربه بسیار بزرگی به محیط زیست وارد کرده و لازم نیست از اهمیت دریاچه “آب شیرین” بیشتر از این بگم.
دریاچه کافتر هم به وسعت پریشان نیست اما به هرحال آب شیرین هست و خشک شدنش اثرات زیست محیطی بسیار بدی گذاشته.
دریاچه آب شور مهارلو هم به لطف فاضلابهای شهری یه کم آب داخلش باقی مونده.
درسته وسعت دریاچه های فارس به اندازه ارومیه نیست اما ارومیه یگ دریاچه هست و دریاچه های فارس چندین دریاچه هست و در نواحی مختلف این استان پهناور تعادل برقرار کرده بوده و بر آب و هوای استانهای اطراف بسیار تاثیر گذار بوده.
به هیچ عنوان نمیتونید بگید اهمیت دریاچه ارومیه از دریاچه های متعدد فارس بیشتره.
خشک شدن اینهمه دریاچه ، چیزی جز شوره زار و آب و هوای کویری برای فارس و استانهای مجاور به همراه نخواهد داشت.
امیر عزیز
دریاچه مهارلو در ان گنبد و معدن نمک هست و در حال حاضر استخراج نمک ان برای مصرف پترو شیمی استفاده می شود . شاید بتوان گفت دریاچه مهارلوی شیراز تنها دریاچه درامدزا ایران هست .
دلیل عقب موندگی شهر ما ٰ مسئولین نیستن خوده ما هستیم
برادر اصفهانی و شیرازیه من یه لحظه به عرایض من توجه کنید
اگر به تاریخه ٰ تبریز و آذربایجان قدمتی ۷۰۰۰ هزار ساله دارن و با تاریخ شوش فاصله اندکی داره.ولی این گفته دردی رو درمان نمیکند. حال باید ما تاریخ رو برای اینده های شهرمون بسازیم . چجوری؟با اصلاح طلبی و اصولگرایی؟نه عزیزه من دلیل انتخاب شدن تبریز به عنوان مدرن ترین و زیباترین شهر اونم به عنوان سه سال پیاپی از نظر سازمان با اینکه مورد لطف دولتم نیستیم الکی نیست چرا ؟مردم اذربایجان تو این مدت بدون در نظر داشتن حزب فرزندان بومی به مجلس فرستاده که گل سر سبدشان دکتر مسعود پزشکیانه. این جای خود
امثالم ما ۶ نماینده فرستادیم که ۳ نفر اصلاح طلبن ۳ نفر اصول گرا ولی مهمتر فرزند تبریزن
۲-در مورد تمیزی و فرهنگ شهر نشینی بگم که مردمش نقش مهمی ایفا میکنن
سیاست ایران یجوره مهم برداشت فرهنگیه ملت از برخورد های اشتباه دولت هست مثلا: همه جای ایران گدا هست متاسفانه ولی تبریز گدا ندارد مگر اینکه باشد در حد انگشت شمار.چون مردم فرهنگ غلط رو دفع میکنن. یک مورد تمیزی هست باز شهرداری کاره خودشو میکنه ولی مردمانش تاثیره زیادی دارن.
۳ تاریخ تبریز نشون میده از دیرباز مهد سرمایه گذاری خارجی الخصوص کشور های غربی و جاده ابریشم بیانگر صحبت های من هست.با اینکه مورد لطف دولت نیستیم دوساله دیگه میزبان هستیم و کشور های خارجی توریست میاد هنوز بودجه ای لحاظ نشده
۴ و اینکه من خودم بسیار شیرازو دوس دارم ولی عزیزان برای هم شاخ و شونه نشون ندیم داشته هایمان را به دنیا معرفی کنیم و در قبال نداشته هایمان به جای حسادت از فرهنگ درست دیگر شهر ها الگو برداری کنیم
و اختلافات قومی رو بزاریم کنار
به خدا اختلافات قومی رو بزاریم کنار ایرانمان بهشت هست
من خودم خیلی خیلی شیرازو دوس دارم
به خدا دولت به تبریز نمیرسه فقط اصفهانه
شما اگر میزبان ۱۴۰۰ هستید ما دو سال دیگه میزبانیم ولی هیچ بودجه ای برای شهرمون برای تامین خدمات و رفاه ندادن
اون بودجه ای که برای دریاچه ارومیه میدن به خاطر اذربایجان نیست
احیای دریاچه احیای ایرانه علتش اینه که میبینین طوفان شن عراق چه بلایی به سر اهواز و شیراز و … اورده دقیقا طوفان نمک هم تاثیرش به دیگر شهر ها خواهد گذاشت
به قول شما ایران یعنی اصفهان و تهران ولی تبریز فعلا سودی از دئلت نبرده و هرچه دارد از صدقه سر شهردار و استاندارمون هست
یه بار هیئت سرمایه گذاری به همراه دولت پاشو نذاشته تبریز
ممنون