تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

10

دست خالی شیراز از عناوین جهانی

  • کد خبر : 24966
  • 20 دی 1394 - 13:18

11محروم ماندن شیراز از عناوین جهانی، بازتاب‌های مختلفی در رسانه‌های محلی و کشوری داشته است. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از پایگاه خبری شهرداری شیراز، محروم ماندن شیراز از عناوین جهانی و میزبانی رویدادهای بین‌المللی در چند روز اخیر با اهدای نشان شهر خلاق صنایع دستی به اصفهان، شهر خلاق غذا به رشت و انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ بازتاب‌های مختلفی در رسانه‌های محلی و کشوری داشته است. در این بین، شهردار، رییس شورای اسلامی و تعدادی از مدیران شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری شهرداری شیراز به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود در رابطه با این موضوع پرداختند.

رییس شورای اسلامی شهر شیراز: فارس پیشانی و افتخار کشور است

رییس شورای اسلامی شهر شیراز معتقد است که امروزه می‌توان آثار مظلومیت و پایمال شدن حق شیراز را در وضعیت هوای شهرهای بزرگ مشاهده کرد. غلام‌مهدی حقدل با بیان اینکه سال‌ها به شیراز بی‌توجهی شده و آنچه حق این شهر بوده است را به ناحق به دیگر مناطق برده‌اند، گفت: امروز آثار مظلومیت شیراز را خداوند نشان داد، کارخانه‌ها و بودجه‌های زیادی از شیراز گرفته و به سایر شهرهای کشور برده شد و اکنون این شهرها به شدت درگیر آلودگی هوا هستند و در این بین تنها شهر بزرگی که دارای هوای پاک و سالم است، شیراز می‌باشد.

وی با تاکید بر جایگاه والای فارس و شیراز در کشور اظهار داشت: مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید؛ فارس پیشانی کشور و شیراز افتخار ایران اسلامی است و با اعطای القاب و عناوین مختلف به دیگر شهرها چیزی از ارزش‌ها و بزرگی سرزمین فارس کم نشده و جایگاه تاریخی این استان از دست نخواهد رفت؛ ضمن اینکه شورای شهر تمام تلاش خود را برای جبران کاستی‌ها و عقب‌ماندگی‌ها به کار بسته و خواهد بست تا شهر شیراز به جایگاهی که لایق آن است، برسد.

شهردار شیراز: شهرداری را محدود کرده‌اند

شهردار شیراز درباره عدم انتخاب شیراز به عنوان شهر نمونه ادبی و گردشگری معتقد است که حوزه تحت مدیریت وی کم‌کاری و قصوری نداشته است. علیرضا پاک‌فطرت با اشاره به مباحث مطرح شده درباره عدم انتخاب شیراز به عنوان شهر نمونه گردشگری گفت: حق فعالیت در حوزه گردشگری از مجموعه شهرداری گرفته شده و این ارگان نمی‌تواند اقدام موثری در این زمینه انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه شهرداری در حوزه‌های تحت مدیریت خود اقدامات کافی و لازم را انجام داده و می‌دهد، افزود: در هشتمین جشنواره برترین‌های پژوهش مدیریت شهری، به دلیل ارائه ۱۲۱ مقاله، کتاب و آثار پژوهشی، شهرداری شیراز در بین کلان‌شهرهای کشور به عنوان رتبه برتر شناخته شد که این تنها نمونه‌ای از عناوین برتر کسب شده توسط شهرداری شیراز است.

رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز: وضعیت فعلی، حاصل عملکرد جزیره‌ای است

رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز عملکرد جزیره‌ای در حوزه فرهنگ را دلیل محروم ماندن شیراز از عناوین جهانی می‌داند. محمدرضا هاجری با تاکید بر ضرورت ایجاد قرارگاه فرهنگی شهر شیراز گفت: در شورای فرهنگ عمومی استان که با حضور نماینده محترم ولی‌فقیه و استاندار فارس برگزار شد، پیشنهاد ایجاد قرارگاه فرهنگی را ارئه کردیم تا امور مربوط به حوزه فرهنگ به‌طور تخصصی پیگیری شود.

وی در توضیح وظایف و ضرورت ایجاد این قرارگاه اظهار داشت: هم‌اکنون چندین ارگان به عنوان متولی فرهنگ شناخته می‌شوند و به دلیل اینکه هیچ‌کدام از این مراکز به طور تخصصی به فعالیت در یک حوزه مشخص از فرهنگ نپرداخته‌اند شاهد اقیانوسی به عمق نیم سانتی‌متر در این عرصه هستیم.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: پیشنهاد ما این این است که هر یک از متولیان حوزه فرهنگ به طور تخصصی در یک بخش فعال شود، برای مثال شهرداری در حوزه فرهنگ شهروندی، اداره فرهنگ و ارشاد در حوزه سینما، تئاتر و موسیقی و اداره اوقاف در زمینه فرهنگ قرآنی وارد شوند که در این صورت می‌توان به تغییر وضعیت فعلی امید بست.

هاجری با بیان اینکه طرح جامع فرهنگی- اجتماعی شهر شیراز در شورا به تصویب رسیده است، خاطرنشان کرد: برنامه ۵ ساله شهرداری در حال اجرا بوده و در حوزه فرهنگی- اجتماعی پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است.

وی افزود: امسال ۷ میلیارد تومان به مقوله فرهنگ شهروندی اختصاص داده شد که در سطح کشور بی‌سابقه است، ضمن اینکه شهرداری با ساخت فرهنگسراها، قرائت‌خانه، توسعه سالن‌های ورزشی و زمین چمن مصنوعی و در آینده‌ای نزدیک با ساخت مساجد در محلاتی که دارای کمبود هستند، گام‌های بلند و موثری در ارتقای سطح فرهنگی شهر برداشته است.

رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر شیراز: آنقدر نشستیم تا شیراز شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی نشد!

رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر شیراز عدم انتخاب شیراز به عنوان شهر نمونه گردشگری را تاسف بار دانست. رضا محمدیان در یکصد و سی و دومین جلسه علنی شورای شهر شیراز با بیان اینکه وجود مناطق نمونه گردشگری، زیرساخت‌های مناسب، تعداد اماکن تاریخی‌، تعداد موزه‌ها، طبیعت، تعداد رویدادهای برگزار شده و تعداد گردشگران ورودی (داخلی وخارجی) معیارهای مورد توجه اعضای هشتمین اجلاس وزرای گردشگری سازمان همکاری‌‌های اسلامی برای انتخاب تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری در سال ۲۰۱۸ بوده است، اظهار داشت: شهر شیراز در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری از ظرفیت‌ بسیار بالایی برخوردار است و بالغ بر سه‌هزار اثر ثبت شده ملی درشیراز و استان فارس وجود دارد و این شهر نه‌تنها در تعداد آثار و جاذبه‌های گردشگری حرف برای گفتن دارد بلکه تنوع آثار و جاذبه‌ها در زمینه‌های مختلف نیز قابل توجه است.

وی ادامه داد: شهر شیراز با وجود حرم‌های مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، سید علاءالدین حسین (ع) و امام‌زادگان بی‌شماری که به این شهر برکت بخشیده‌اند، سومین حرم اهل بیت (ع) است که زمینه حضور گردشگران مذهبی، و با توجه به سابقه‌ای که به عنوان پایتخت حکومت‌های اسلامی در دوره‌های مختلف دارد، زمینه حضور گردشگرانی از کشورها و تمدن‌های اسلامی در این شهر وجود دارد.حافظ و سعدی و خواجوی کرمانی دارد تا در عرصه فرهیختگان ادبی دستی بالای دستش نباشد و مرکزی باشد برای توسعه گردشگری شعر و ادب.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز، حکیمانی همچون ملاصدرا و روزبهان، باغ‌ها و طبیعت زیبای شیراز، بازارها و مساجد و بناهای تاریخی منحصر به فرد را از دیگر داشته های شیراز برشمرد و گفت: جای تأسف است برای ما و همه مسئولان و متولیان که هر روز شهری در کشور نامی به دست می‌آورد و شیراز از قافله عقب مانده است؛ اصفهان لقب شهر صنایع‌دستی به خود می‌گیرد، اهواز به عنوان شهر خلاق ادبی ثبت جهانی می‌شود، ضمن اینکه تبریز هم به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ معرفی شد و جای سوال است که آیا این همه جز با همت مسئولان، شناخت ظرفیت‌ها و برنامه‌ریزی صحیح، منسجم و بلندمدت برای معرفی هرچه بهتر این ظرفیت‌ها به جهان محقق شده است؟

وی با تبریک به مسئولان و شهرندان شهر تبریز اظهار داشت : به هرحال اگرچه کسب این عنوان برای شهر تبریز در نوع خود افتخار ملی ما محسوب می‌شود اما این موفقیت را به همه شهروندان شیرازی، مسئولان و متولیان عرصه میراث فرهنگی شهر خودمان نیز تبریک می‌گویم. دست مریزاد به همه. آنقدر نشستیم تا شیراز، شهر نمونه گردشگری نشد.

شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز: شاخص‌های اتتخاب شهر نمونه گردشگری و صنایع‌دستی اعلام شود

شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز خواستار روشن شدن شاخص‌های اهدای القاب و عناوین به شهرهای مختلف شد. ابراهیم خداشناس با اشاره به اینکه در بررسی و مقایسه موضوعات مختلف بین کلان‌شهرهای جهان، شاخص‌های مختلفی مورد بررسی قرار می‌گیرد، اظهار داشت: باید دلایل و منطق اعلام نام شهرهای مختلف به عنوان نامزد ایران برای دریافت عناوین مخلتف جهانی اعلام شود، چراکه معتقدیم در صورت اعلام این شاخص‌ها شیراز در صدر قرار می‌گیرد و به نظر، شاخص‌های مورد نظر در ایران با خارج از کشور متفاوت است.

وی با تاکید بر شایستگی شیراز در حوزه‌های مختلف و شان این کلان‌شهر به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع)، گفت: در مسائل شهرسازی، ایجاد فضای سبز، ساخت طرح‌های بزرگ عمرانی و ایجاد فضاهای شهری جدید شاهد وقوع رخدادهای خوب و موثری در شهر شیراز هستیم که در آینده‌ای نزدیک و با به ثمر نشستن این اقدمات، شیراز به خودی خود به عنوان شهر نمونه گردشگری و فرهنگی شناخته می‌شود.

شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز، انسان‌محور بودن را یکی از مهمترین شاخص‌های شهرهای گردشگری جهان برشمرد و افزود: امروزه وجود پیاده‌روهای شهری و ارتباط اماکن تاریخی و گردشگری که به صورت پیاده‌راه با یکدیگر مرتبط باشند به عنوان یک برند مهم مطرح است و اقدامات مناسبی در شیراز برای ایجاد پیاده‌روهای عمومی در مقیاس وسیع در دست انجام است.

خداشناس در تشریح برخی از این اقدامات گفت: ایجاد مسیر پیاده در محور عرفان که دروازه قرآن را به حرم مطهر شاهچراغ متصل می‌کند، یکی از مهمترین اقداماتی است که اجرای آن آغاز شده و فاز نخست آن در شهرداری منطقه بافت فرهنگی- تاریخی و دروازه اصفهان اجرایی شد که با اعتبار یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی در محله بازار نو اقدام به کف‌سازی و مرمت مسیر کردیم.

وی در ادامه با بیان اینکه صنعت گردشگری منابع مالی مناسب و عظیمی را برای شیراز، فارس و کشور ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: با توجه به وجود جاذبه‌های مختلف گردشگری در سطح منطقه، تلاش داریم تا به مرور بخش‌های مختلف بافت را به صورت پیاده‌راه به یکدیگر متصل کنیم که اکنون مجموعه زندیه دارای وضعیت مناسب بوده و در ضلع جنوبی و شمالی ساختمان جدید شورا و همچنین محله سرباغ اقدام به ایجاد سنگ‌فرش مسیر و پیاده‌راه‌سازی کرده‌ایم که وضعیت خوبی ایجاد شده است.

شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز درباره وضعیت اجرای طرح احیای میدان توپخانه و تاثیر این پروژه در ارتقای صنعت گردشگری شیراز، گفت: در بازدیدی که دکتر آخوندی معاون وزیر محترم راه و شهرسازی داشتند، مسئولیت اجرای این طرح به شهرداری سپرده شد و در حال انعقاد تفاهم‌نامه با اداره راه و شهرسازی برای به اجرا درآوردن این پروژه بزرگ هستیم.

خداشناس درباره جزئیات این طرح اظهار داشت: احیای مجموعه میدان توپخانه در دو فاز تعریف شده است که فاز اول از میدان توپخانه تا پشت مخابرات و فاز دوم از پشت مخابرات تا چاپارخانه در نظر گرفته شده است که امکاناتی نظیر مجموعه رفاهی- اقامتی، رستوران، سالن‌های نمایش و آمفی‌تئاتر، رستوران، پارکینگ و فضاهای فرهنگی در آن دیده شده است.

وی ادامه داد: زیربنای ساختمان‌های طراحی شده در این طرح به ۲۰۰ هزار مترمربع می‌رسد که پیش‌بینی می‌کنیم این پروژه از طریق انتشار اوراق مشارکت در سال ۹۵ وارد فاز اجرایی شود.

خداشناس انعقاد تفاهم‌نامه با میراث فرهنگی برای احیای ۲۸ خانه تاریخی را از دیگر اقدامات شهرداری در مسیر توسعه گردشگری شیراز نام برد و اظهار داشت: احیای این ۲۸ خانه در سال آینده آغاز می‌شود و شهرداری از هم‌اکنون نیز اقدامات خود را برای احیای این خانه‌ها آغاز کرده که برای نمونه خانه‌های توکلی و بیات مورد بازسازی قرار گرفته‌اند، محوطه روبروی هتل نیایش و کوچه منتهی به موزه فرش در دست بهسازی قرار دارد؛ ضمن اینکه خانه‌های تاریخی گلشن و پرهانی به هتل سنتی تبدیل شده‌اند که تمامی این اقدامات باعث ارتقای جایگاه گردشگری شهر شیراز و در نهایت سهولت دریافت عناوین مختلف ملی و جهانی و میزبانی از رویدادهای مختلف می‌شود.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=24966

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 9در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۹
  1. وقتی تنها دغدغه شورا دلواپسی و سومین حرم اهل بیت باشه و نام و لقب پایتخت فرهنگی که در سفر رییس جمهور به فارس و شیراز اختصاص داده فراموش بشه و ازش استفاده نشه و اسامی قدیمی و اصیل خیابان های شهر رو عربی کنن که اونم اون خیابون که لج و حساسیت گردشگران رو در بیارن بهتراز این نمیشه و اقایون توقع دارن.

  2. آقایان شورای شهر که در عرض یه چشم به هم زدن اسم خیابون عوض میکنن !!! زحمت بکشن القابی هم به شیراز بدن اینا که انقدر دلسوزن

  3. در انتخابات بعدی شورای شهر باید افراد لایق و دلسوز انتخاب شوند نه یک عده کاسه به دست چاپلوس

  4. بخاطر اینه که این اقایان همیشه ساکت هستند تا در چشم پایتخت نشین ها خوب جلوه کنن و تایید صلاحیت بشن در برابر نا عدالتی هایی که سال هاست د حق شیراز میشه سکوت کردن سال هاست شیراز رو درگیر سیاسی کاری کردن و عقب انداختن نمونش وقتی کارخانه مونتاز واگن های مترو به تبریز داده شد هیچ کس صداش در نیومد مهم نیست این روزگار هم میگذرد همانطور که دوران حکومت مغل ها و اعراب گذشت و فارس قلب تپنده ایران سربلند از این مشکلات گذشت

  5. شاید در تبریز دور محدوده ای ۵۷ هکتاری از بافت تاریخی خط نکشیده باشن و بگن با اینجا کاری نداشته باشید تا ما تخریب کنیم و بین الحرمین بسازیم و پول به جیب بزنیم!!!

  6. اسم زیرگذر نیمه تمام دلگشا هم شد: شهدای سعدی! حرف زدن چه فایده‌ای داره؟. مسئولان شهر ما هر کاری بخواهند میکنند و به آن مفتخرند! نظر شهروندان چه اهمیتی داره؟ با این آقایان شما دنبال عناوین کشوری و جهانی‌ هستی‌؟

  7. آیا علت عدم داشتن عناوین جهانی ، نامگذاری عربی خیابانها و لقب سومین حرم اهلبیت و دغدغه در این مورد هست؟
    از همشهریان عزیز و دوستداران این سایت عاجزانه خواهش می کنم که به امور در این حد سطحی نپردازند.

    • دوست عزیز علت عقب افتادگی شیراز نام های عربی نیست متاسفانه تفکر این آقایان هست که کوتاهی های خود را با مخفی شدن پشت مسائل ارزشی می پوشانند.
      البته نامگذاری معابر شهر با نامهایی که موجب انرژی و شادی مردم می شود از مطالبات مردم می باشد که به این موضوع نیز بی توجهی می شود.

  8. تبریز امسال پایتخت فرش جهان هم اعلام شد

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.