بالاخره انتظارها به سر آمد و شهردار شیراز انتخاب شد. به گزارش شیراز۱۴۰۰، مهندس پاکفطرت که به حق میتوان وی را از جمله خوش فکرترین و با برنامه ترین مدیران شهرداری شیراز در سالهای اخیر نامید، با اقدامات موثر خود چنان تحرکی در ساختار فرسوده و ناکارآمد شهرداری ایجاد نمود که به اذعان همگان روال شهرنشینی در این شهر کهن رونق جدیدی گرفته و امید به رفع مشکلات و نارساییها و ناهنجاریها به کالبد خسته شهر بازگشته است.
در این باب، نکات زیر قابل بحث و بررسی است:
اول از هر چیز، این انتخاب مرهون نگاه هوشمندانه اعضای محترم شورای اسلامی شهر شیراز است که اجازه دادند مدیری آشنا به شهرسازی و فرایندهای شهری، روند رو به رشد فعالیتهای مثبت خود را ادامه دهد و ثبات مدیریتی پس از سالها در کلانشهر شیراز تحقق یابد.
دوم، از امروز مهندس پاک فطرت شهردار همه مردم این شهر با تمامی گرایشها و سلایق است و هر کس در این شهر از وی انتظاری دارد.
همه میدانیم حجم فعالیتهای شهرداری در یک کلانشهر با یک شهر متوسط فرق میکند و اخلاق حکم میکند در روند رو به جلو موجود، ایرادات را دوستانه مطرح و موفقیات را بازگو کرد که در این میان نقد منصفانه و به دور از کینههای شخصی و گروهی وظیفه اخلاقی همگان است.
سوم، باید قبول کرد پس از سالها رخوت و خمودی در این شهر، خونی تازه در رگهای آن جریان یافته است و سالهاست مردم این شهر در برابر شهرهای دیگر احساس بدی دارند. سالهاست که شیرازیها این جمله ورد زبانشان است: «شیراز را خراب کردند.». گرچه نگارنده تقریبا صد در صد با این جمله مخالف است و معتقد است عدم اتحادها باعث این مشکل گردیده است اما نمیتوان این ذهنیت قوی را به این سادگیها از فکر و ذهن مردم این شهر پاک کرد که در این میان انتخاب مجدد مهندس پاک فطرت گامی کوچک در کاهش این حس و افزایش اعتماد به نفس شیرازی ها است.
چهارم، تقریبا میتوان با قطعیت گفت شیراز حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال در مباحث عمرانی از دیگر کلانشهرها عقب افتاده است. البته در طی دو سال اخیر خیز جدی برای جبران عقب ماندگیها آغاز شده است و صدالبته طرحهای در حال اجرای اکنون و آینده، میتواند چهره شهر را دگرگون کرده و آنرا به جایگاه واقعی آن برساند، اما این کافی نیست و باید نگاهی کلان و بزرگ داشت.
شیراز به حق میتواند جایگاه برترین شهر خاورمیانه و جنوب آسیا را به دست آورد و میتوان با برنامه ریزی و صبر کاری کرد که جایگاه این شهر را حتی بالاتر از خاورمیانه و آسیا و در کنار شهرهایی چون لندن، توکیو، فرانکفورت، پاریس و نیویورک قرار گیرد.
چه شهری را سراغ دارید که تمامی این موارد با هم و یک جا در کنار هم داشته باشد : حافظ و سعدی دو تن از مشاهیر و استوانههای فرهنگی و ادبی یک ابرملت، دارای بودن آرامگاه یکی از ستون های اصلی تشیع در ایران، قرار داشتن یکی از بزرگترین آثار باستانی جهان در فاصله چهل کیلومتری اش، بناهایی به همان عظمت و بزرگی و شکوه کلوزیوم رم و اهرام مصر. اینها همه سرمایههای ابدی این شهر و مردمانش است. ترکیبی از ایران باستان، اسلام و فرهنگ غنی ایرانی که حتی فکرش هم لرزه بر تن انسان میاندازد و آدمی را سرشار از غرور میکند.
پنجم، گرچه این دو سال را میتوان به حق طلاییترین دوران شهر شیراز در سی سال اخیر به شمار آورد، اما این باعث نمیشود چشم بر اشکالات و ایرادها بست. انتقادهای به حقی در برخی موارد بیان میشود که راستی آنها واضح و رفع آنها واجبتر است. بگذارید ابتدا نگاهی به موفقیتها بندازیم. انضباط مالی بیشتر و برنامه ریزیهای جسورانه و زیرکانه را میتوان مهمترین نقطه قوت مهندس پاک فطرت به شمار آورد. جسارتی که باعث شد برخی از مشکلترین و مهترین و در دیدترین پروژهها در نقاط کلیدی شهر آغاز شوند. پاسخگو شدن بیشتر شهرداران به انتقادها، بهتر شدن وضعیت نظافت شهری (گرچه با ایده آلها فاصله دارد) و موارد دیگر را هم میتوان به این فهرست اضافه کرد.
اما ایرادات به طور عمده در مباحث فرهنگی تجلی مییابد و شاید این امر بیش از هر چیز ناشی از سوابق فنی وی میباشد که در مباحث عمرانی وزن بیشتری را معطوف خود گرده، بالطبع مسایل فرهنگی در اولویت دوم قرار گرفته است. افزایش فرهنگ شهروندی جز اولین الویتهای هر شهرداری است که امید است در این دوره با انتخاب فردی مناسب به سمت معاونت فرهنگی و انتخاب مشاوران فهیم، از پراکنده کاریها و کارهای جزیرهای جلوگیری شده، کارها نظم و سمت و سوی بهتری به خود بگیرد. توجه بیشتر به اقتصاد شهر نیز امر مهم دیگری است که به نظر میرسد دچار رخوت شده است. گرچه در ابتدای مسوولیت ایشان، سرمایههای خوبی جذب شهر شدند اما اکنون با گذشت شش ماه از سال ۹۲ هیچ سرمایه گذاری بزرگی را شاهد نیستیم که میتواند در آینده مشکل ساز شود.
توجه ناچیز به محیط زیست خصوصا در پروژهها از دیگر انتقادات مطرح است. پروژهای مانند پل چمران و امتداد آن را میتوان بزرگترین نابودکننده قسمتی از باغهای قصردشت و نیایش دانست. پروژهای که با بلندتر کردن ارتفاع پل میشد از نابودی درختان در مسیر آن جلوگیری کرد.
ششم، درخواست از همه کسانی است که دلشان برای این شهر و سربلندی آن میتپد. دلخوش کردن به تعدادی پروژه عمرانی که حق این شهر است، نوعی دیدن تا فقط نوک بینی است و برای شیراز، شهر راز، باید افقی بزرگتر را دید و جستجو کرد.
به هر حال مهندس پاک فطرت پروژههای عمرانی را پیش خواهد برد و تا چند سال دیگر شاید اینجا هیچ کم از تهران و شهرهای دیگر از لحاظ پل و بزرگراه نداشته باشد، اما بزرگی و عظمت فقط به پل نیست و همه چیز را باید با هم دید.
اینکه اقتصاد شهر مریض و رنجور است، اینکه هنوز متوسط درآمد در شهر پایین است و شهر پر است از پراید و پژو. اینکه مهاجرتها مشکلات عظیم فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی برای شهر دارند و حضور افرادی از اقوام و شهرهای گوناگون که محل تولدشان اینجا نیست میتواند احساس تعلق به شهر را کمرنگ کرده، قومیت گرایی را افزایش دهد و اینکه افزایش فرهنگ شهروندی باید دستور کار و هدف همه باشد.
صحبت و مطلب زیاد و دل همه ما پر امیدمان از دیروز افزونتر، مابقی مسایل را در مقالات بعدی شرح داده و به بحث میگذاریم. فعلا آنچه که مهم است ادامه دادن راهی است که آغاز شده است. انتخاب مجدد مهندس پاک فطرت نوید روزهای خوبی را میدهد و همانگونه که این انتخاب در فضای مجازی و و وبلاگها و شبکههای اجتماعی بازخورد خوبی را ایجاد کرد و همه ما را به آینده امیدوار کرد.
خوشا سپیدهدمی باشد آنکه بینم باز رسیده بر سر الله اکبر شیراز
بدیده بار دگر آن بهشت روی زمین که بار ایمنی آرد نه جور قحط و نیاز
نه لایق ظلماتست بالله این اقلیم که تختگاه سلیمان بدست و حضرت راز
هزار پیر و ولی بیش باشد اندر وی که کعبه بر سر ایشان همی کند پرواز
به ذکر و فکر و عبادت به روح شیخ کبیر به حق روزبهان و به حق پنج نماز
که گوش دار تو این شهر نیکمردان را ز دست ظالم بد دین و کافر غماز
به حق کعبه و آن کس که کرد کعبه بنا که دار مردم شیراز در تجمل و ناز
هر آن کسی که کند قصد قبهالاسلام بریده باد سرش همچو زر و نقره به گاز
که سعدی از حق شیراز روز و شب میگفت که شهرها همه بازند و شهر ما شهباز
نویسنده : بهزاد صدیق زاده – شیراز۱۴۰۰
تبریک میگم امیدوارم بهتر از دوره قبل عمل کنن و نواقص رو بر طرف کنن . به امید سربلندی شیراز
به حق که شیراز لبخند و آرامش ایران بزرگ است ، فکر و جسمِ خود را محیای رونق استانمان به مرکزیت شیرازِ سرفراز می کنیم .
یه سوال امین جان شهر عتیق و بوستان بزرگ دراک و برج تاریخ ایرا و جهان رو میشه جزء سرمایه گذاری های سال ۹۲ حساب کرد؟
بنظر من با این سه تا پروژه افق روشنی برای شیراز دیده میشه
بله ایشالا
با سلام و عرض ارادت
این پروژه ی شهر عتیق جزء شیراز هستش انشاالله یا خدای نکرده تکرار مصیبت صدراست؟
پروژه عتیق جزء شیراز هست ولی منظورتون رو از مصیبت صدرا متوجه نشدم
شیراز به تنهایی با جذب توریسم میتونه درآمد بالیی داشته باشه توجه به این نکته و ایجاد زیر ساخت های مناسب باید مد نظر قرار بگیره
سفرهای نوروزی خوبه اما باید راهکارهایی برای توریسم جهانی ریخته بشه شیراز شهر مطرح و معروفی تو جهان هست حتی تو سازمان جهانی یونسکو جزو ۱۰شهر اول برای سفر هست اما متاسفانه از این همه جاذبه استفاده نمیشه من درخاستم از مدیر محترم سایت اینه که با گذاشتن مطلبی تحلیلی این موضوع رو بیشتر پرورش بدن تا واقعا مسئولین بیشتر برای استفاده از این پتانسیل شیراز به فکر باشن
به شدت موافقم !!!
مقاله ی بسیار خوبی بود
مطمئنا در کنار نقاط قوت مهندس پاکفطرت و حجم بسیار زیاد طرح های عمرانی شهری که باعث امیدواری است نقاط ضعف هم وجود دارد که اهمیت ندادن به مسائل فرهنگی و کم کاری در زمینه ی گسترش فضای سبز و حفظ محیط زیست( از حفاظت از باغ های قصردشت تا احداث پارک های چندین هکتاری و جنگلی) و تخریب میراث تاریخی شیراز از ضعف های شهردار عزیز است که امیدوارم به این دغدغه ها در دور جدید مسئولیت شهرداری توجه ویژه ای داشته باشند
البته چندتا سوال پرسیده شد که بد نیست خودمون بهش جواب بدیم
۱_چه شهر دیگری در دنیا مثال دارید که آرامگاه دو تن از مشاهیر و استوانههای فرهنگی و ادبی یک ابرملت را در فاصلهای دو کیلومتری از یکدیگر، یکجا با هم داشته باشد؟ در ایران تنها نیشاپور با داشتن ۲ شاعر بزرگ عطار و خیام این وضعیت را دارد(البته تنها خیام مانند سعدی و حافظ شخصیتی جهانی است و عطار نسبت به این ۳ شاعر بزرگ کمتر در جهان و حتی ایران شناخته شده است)
۲_چه شهر دیگری را سراغ دارید که یکی از ستونهای زیارتی شیعه را در خود داشته باشد؟ کربلا , نجف , مدینه , سامرا , مشهد ,دمشق , قم و….
۳_چه شهر دیگری را سراغ دارید که در فاصله ۴۰ کیلومتریش یکی از بزرگترین آثار باستانی دنیا را داشته باشد؟ آتن , روم , قاهره
اما باید پرسش هایی دیگری هم پرسید
باید پرسید چه شهری در دنیا سراغ دارید که در محدوده ی آن از تمام تاریخ آن کشور شاهکارهایی بی نظیر وجود دارد ؟ سرزمینی که در دامانش محبوب ترین و شیرین سخن ترین شاعران تمام دوران زبان پارسی پرورش یافتند و به دنیا معرفی شدند. سرزمینی که پدر و بناینگذار میهن در نزدیکیش آرمیده است. سرزمینی که خلاصه و شناسنامه ی یک کشور است ؟ چنین سرزمینی اگر هم در دنیا باشد بی شک پایتخت فرهنگ و تمدن آن کشور است .اما در ایران به این سرزمین شماره و درجه می دهند تا زیر اعداد, بزرگیش را , بی همتا بودنش را خرد کنند. مهمانوازترین و توریستی ترین شهر ایران را از میزبانی مسابقات کنار می گذارند تا تلقین کنند که شیراز شهر درجه یک نیست و در جمع شهرهایی که ستون پایه های اجتمایی و اقتصادی و فرهنگی ایران هستند, جایی ندارد!! غافل از اینکه اگر شناسنامه ات را پاره کنی پدرت عوض نمی شود.تا ایران هست شیراز هم شناسنامه ی ایران و هویت و فرهنگ اصیل ایرانی می ماند. تمام در دیوار شهر را با لقب های مختلف پر کنید با قلب مردم چه می کنید؟۱شیراز تنها پایتخت فرهنگ و تمدن ایران زمین است. این عنوان دادنی نیست که گرفتنی باشد.
البته مجی عزیز منظور نگارنده از موارد ذکر شده داشتن تمامی موارد با هم دیگه بصورت یکجا هست.
می دونم امین جان بقول معروف آنچه خوبان همه دارند تو یکجا داری
علتی که من سعی کردم جواب این پرسش هارو بدم فقط این بود که متوجه باشیم کدام خوبی ها و کدام ویژگی های شهر شیراز هست که باعث می شه در ایران و دنیا تک و بی همتا باشه و نامش در کنار شهرهای مشهور جهان قرار بگیره.اینکه ما بدونیم در کشوری مثل آلمان گوته و حافظ، نماد تعامل فرهنگی شرق و غرب هستند و در آمریکا وقتی رئیس جمهورش می خواد پیام نوروزی بده و با بیتی از سعدی سخنانشو شروع می کنه یا اینکه بدونیم درسفر نامه فیثاغورس در مورد تخت جمشید ذکر شده ,وقتی این بنا تکمیل شود بزرگترین بنای جهان خواهد بود.اولین سازمان ملل جهان و مرکز بزرگترین امپراتوری دوران باستان.تنها بنای معروف دنیای باستان که اثری از قتل و خونریزی و کشتار انسانها در نقوشش نیست , نقش هایی که فقط دوستی وگفتگوی و ارتباط فرهنگها و شادمانی رو تبلیغ می کنه اینکه بدونیم کوروش یکی از قهرمانان واقعی دوران باستان و پدر ایران زمین در فاصله ی یک ساعتی شیراز آرامیده .واقعا آنچه خوبان همه دارند تو یکجا داری 🙂 متاسفانه امروز همه ی این خصوصیات منحصربفرد جهانی نادیده گرفته شده و شیراز رو با امامزاده هاش توصیف می کنند.امام زاده های عظیم الشانی که برای همه ی ما عزیزن و حرمشون پر از خاطراته.خاطرات کودکی ما, شبای جمعه شاهچراغ شبای دوشنبه آسونه و…اما این موضوع منحصر بفردی نیست در تمام ایران نزدیک به ۱۰ هزار امام زاده وجود داره که از دهات های چهارمحال بختیاری و کهگیلویه تا میدون تجریش تهران پراکنده اند و از این تعداد حدود دوهزار امام زاده با امام هفتم شیعیان نسبت دارند (فرزند و نوه) (به سخنان حسن ربیعی سخنگوی سازمان اوقاف، در گفت و گو با روزنامه شرق، رجوع کنید) خیلی طبیعی است که اگر ملاک توصیف شیراز امامزادهاش باشن اونوقت ما حرف چندانی برای گفتن نداریم در بهترین حالت در ایران , شهری درجه ۳ و در جهان اسلام اصلا به چشم نمیاییم.اما در زمینه ی فرهنگ و ادبیات و آثار تاریخی , شیراز نه تنها در ایران بلکه در جهان بی نظیر و بی همتا و تکرار نشدنی است .شیراز می تونه شهری با شهرت جهانی باشه.به امید اینکه جایگاه و هویت واقعی شیراز محترم شمرده بشه.
عشق من شیراز ، شهر من شیراز
همه همشهریان عزیز و مسئولین محترم شهر باید دست به دست هم بدیم و شهر عزیزمون رو طوری بسازیم که بتونیم میزبانی المپیک رو در شیراز داشته باشیم . تنها شهری که در ایران و آسیا لیاقت میزبانی المپیک رو داره . ( البته زمانی که شهر چهرش کاملا عوض بشه )
به امید آن روز . یا علی مدد
قرار نیست شهری در ایران میزبانی المپیک ! رو به عهده بگیره . مساله سر میزبانی جام ملت های آسیا هست .
وبسیار ساده انگارانه هستش که بگیم که شیراز تنها شهره که فلان هست . در همین حد که این شهر ( اگر بنابر میزبانی ایران در این تورنومنت باشه )شایسته ی میزبانی هست .
امین جان خیلی زیبا و به جا بود!
فقط من ١ سوال از هادی عزیز داشتم!
در شیراز و ایران امکان برگزاری جام ملت های آسیا وجود داره ولی دیگه زیاده روی و خیال پردازی نمیشه کرد، المپیک که زنونه مردونه نداره که! کجای ایران میشه مسابقات بانوان برگزار بشه؟ حالا فوتبال مردان مشکلی پیش نمیاد و میشه جام ملت ها برگزار بشه چون که جام کنفدراسیون ها ٢ سال توی کشور عربستان برگزار شده و اونجا وضعش از ایران بدتره ولی المپیک؟ جمهوری اسلامی چی میگه این وسط؟
حمایت میکنیم از پاک فطرت درکنار انتقاد سازنده
چرا که نتونیم میزبان المپیک باشیم .
اولا اگر دقت کنین من منظورم این هست که شهرمون رو جوری بسازیم که شایسته میزبانی المپیک باشه .
دوما تا بیست ساله دیگه از کجا معلوم که شرایط عوض نشه و مشکلی برای بانوان ایرانی و خارجی وجود نداشته باشه ؟
میزبانی المپیک با این شرایط در شیراز کاملا منطقی هست و شایسته ترین شهر آسیا برای این مهم میباشد .
تا کور بشه هرکی نتونه بزرگی شیراز رو ببینه .
بیاین یکم واقع بینانه فکر کنیم یعنی با استادیوم حافظیه میشه میزبان بازی های اسیایی شد؟ تا وقتی استادیوم ازادی هست
شیراز من
نگین ایران وزیبا ترین شهر ایران
شیراز من شهر بزرگان علم و ادب واندیشه
شهر اشعار بلند سعدی وحافظ
شهر سروناز های زیبا
شهر باغ های جنت تراز
در اول به تمام همشهریان عزیز شیرازی به خاطر انتخاب جناب اقای پاک فطرت به عنوان شهردار کلانشهر شیراز تبریک می گوییم
واز جناب اقای پاک فطرت درخواست می کنم که به این روند پیشرفت کلانشهر شیراز ادامه دهند تا روزی برسد که دیگر مردم شیراز حسرت همسایه شمالی خود(اصفهان)را نخورند
با تشکر از تمام زحمات جناب اقای پاک فطرت دردوره قبل شهرداری کلانشهر شیراز
امین جان به شخصه معتقدم هیچ شیرازی حسرت شهر دیگری رو به دل نداره، هرچی بوده دلخوشی و خواست برای پیشرفت شهرمون بوده و بس
امید وارم طبق قول مسئولین به همت جناب اقای پاک فطرت قطارشهری شیراز امسال برای عید اماده باشه
امیدوارم که مهندس پاکفطرت که انشاالله از پشتوانه مردم شیراز و شورای شهر دارا است شیرازی بسازد در خور نام پایتخت فرهنکی ایران
من انتظار دارم در ضمینه فضای سبز و زیبا سازی در شهر گل و بلبل بیشتر تلاش شود
امیدوارم همشهریان عزیز قدر خدمات شهری رو بدانند و به انها صدمه نرسانند
amin khan chera fkr mikoni ma nesbat be shahraye dg hasrat mikhorim?ma kheili emtiyaz nesbat be una darim k baese hasrateshun mishe shayad kami dar zamine omrani aghab budim amma be lotfe shahrdare gerami bartaraf shod pas lotfan az in harfa nazanid
اول از هر چیز خواهش می کنم فارسی بنویس
شاید ما شیرازی خیلی چیزا داشته باشیم که بهش افتخار کنیم ولی شیراز به واقع کمبود هایی داره که پشت همون افتخارات مونده
همواره گفتیم حافظو داریم سعدی داریم ارگ و مسجد و حمام و بازار وکیل داریم کلی باغ منحصر به فرد داریم حرم شاهچراغ که کل ایران آرزوشهشاید به خاطر این همه مسافر نوروزی باشه
ولی متاسفانه واقعیت چیز دیگه ای من دو سال تو اصفهان درس میخونم و با افراد زیادی از سراسر ایران آشنا شدم که نظر متفاوتی نسبت به شیراز نسبت به کلان شهر دیگه مثل تهران، اصفهان، مشهد و تبریز دارند به طور مستقیم میشنوم که
همون حافظیه و سعدیه جای پارک مناسبی نداره
اطراف شاهچراغ بسیار نامنظمه و چهره نازیبایی داره
خیابانو کم عرضه و همه جا ترافیک هست شیراز پل آنچنانی نداره اتوبان نداره پارکینگ های طبقاتی نداره
حتی باورشون نمی شود که شیراز مترو داره یا شیراز ورزشگاه پارس داره( چون همیشه وضع نامناسب ورزشگاه حافظیه دیدند)
چرا؟ چون چهره شهر تو مناطق پر بازدید مناسب نبوده
هر چند که با حضور مهندس پاک فطرت چهره شیراز طی ۲، ۳ سال اخیر بسیار متحول شده
ولی باز هم کافی نیست و نباید به این چیزا قانع شد
نیاز های شهری در خود شهر شیراز اینا هستند که هممون خب می دونیم و من امیدوارم با ادامه فعالیت حضور مهندس پاک فطرت این الزامات شهری براورده بشه؟
۱.اتمام مترو خط ۱ و۲
۲. احداث خطوط BRT واقعی در چند مسیر پر تردد با اتوبوس های ویژه BRT
۳. احداث تله کابین (متاسفانه تو تموم کلان شهر فقط شیراز هست که تله کابین نداره و جالب بدونید شیراز جز اول شهر هایی بوده که قرار بوده تله کابین داشته باشه (دانشگاه شیراز کوی ارم از پایین تا دانشکده علوم انسانی و حقوق به جای تردد اتوبوس)
۴. رینگ کمربندی شیراز درسته مربوط به اداره راه و ترابری هست ولی شهرداری هم میتونه درستش کنه چون چشم به راه و ترابری آب نمی خوره
۵. پارک و فضای سبز های چند هکتاری
۶. مسیر ویژه پیاده روی و دو چرخه سواری در مناطق باستانی و پر تردد
۷. سر و سامان دادن به دست فروشی در سطح شهر بولوار زند و خیابان عفیف آباد و…
۸. ادامه سنگ فرش کردن مسیر های تاریخی
حق ما شیرازی ها بیش از اینه که هست پس به هیچ وجه نباید موجود قانع شد
دست به دست هم دهیم به مهر شیراز خود را کنیم آباد
زنده باد پاک فطرت
دوست گرامی moji
باید بگم که شیراز سومین حرم اهل بیت هست و دلیل این مطلب این هست که حضرت احمد بن موسی برادر بزرگتر امام رضا هستند و خواهر ایشان هم حضرت معصومه در قم هستند . در مورد بقیه شهرها باید بگم که همگی از نسلهای بعدی امامان یعنی نتیجه – نبیره و ندیده انها هستند . پس در ایران فقط ۳ شهر هستند که حرم اهل بیت هستند مشهد – قم – شیراز
و خوبه که بدونیم توریست مذهبی خارجی هم زیاد هست از کشور های عراق – لبنان – سوریه – پاکستان – بحرین – یمن – عربستان
که همگی برای ورود به شیراز باید دلار خرج کنند .
دوست عزیز
شما متوجه کامنت من نشدید , بنده با این موضوع که شیراز امامزاده های عظیم الشانی داره اصلا مشکلی ندارم اما بنظر شما شیراز رو باید با امامزاده هاش توصیف کرد یا با شعارا و بزرگانی که در سطح جهان شناخته شدند؟ یا با آثار باستانی که همسطح باشکوه ترین آثار جهان باستان قرار داره ؟ ما در زمینه ی فرهنگ و ادب و آثار باستانی نه تنها در ایران بلکه در جهان می تونیم سرآمد باشیم و شناخته بشیم.اینها همه افتخارایی است که هر کدوم به تنهایی می تونن یک شهر رو جهانی کنن.
وجود امامزاده ها در هر شهر و روستایی موجب دلگرمی و محلی برای زیارت مردم منطقه است ولی صرفا تعداد امامزاده ها چه افتخاری داره؟ برای مثال خدمتون عرض می کنم فقط در بین امامزاده های تهران ۳ امامزاده از برادران اما رضا هستند !!
امامزاده اسماعیل ابن موسی ابن جعفر (ع) در شمال بزرگراه آیتالله صدر و جنوب چیذر واقع شده
امامزاده صالح (ع) – تجریش
امامزاده حمزه_ آرامگاه او در کنار مرقد شاه عبدالعظیم قرار دارد
حتی از برادران امام محمد باقر(ع) امام پنجم شیعیان هم مرقدی در تهران وجود داره
امامزاده سید نصرالدین_بالاتر از میدان محمدیه
حتی مرقد همسر و دختر امام حسین (ع) هم در تهران وجود داره
بقعه متبرکه بی بی شهر بانو_همسر امام حسین (ع) در جنوب شرقی تهران ،نزدیک به شمال امین آباد شهر ری
امامزاده بی بی زبیده _ در خیابان فدائیان اسلام
جالبه که بدونید پیشوای هفتم شیعیان، حضرت امام «موسی بن جعفر ـ علیه السّلام ـ دارای ۳۷ فرزند بودند(البته تا ۶۰ فرزند هم نقل شده)
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=32993
حالا این تعداد رو به امامزاده هایی که دقیقا هم نام هستند اضافه کنید مثلا. امام رضا (ع) برادی به نام حمزه داشتند که هم در شیراز مرقد مطهری به این نام هست هم در تهران.نمی دونم شاید قسمتی از پیکر این عزیزان در مناطق مختلف به خاک سپرده شده یا هر دلیل دیگه ای که داشته باشه این موارد بسیار زیاده کافیه سرچ کنید.
سری هم به لیست امامزادگان شاخص کشور بزنید.
در مورد تورسیم مذهبی این مطلب رو بخونید اونجا هم کامنت گذاشتم مطالعه بفرمایید
http://shiraz1400.ir/?p=1115
در ضمن از مشهدیا هم می تونید سوال بفرمایید که چقدر از بقول شما توریستهای مذهبی که اغلب از عراق و پاکستان میان راضی هستند.چه از نظر پول خرج کردن و درآمد و چه از نظر مسائل فرهنگی و بهداشتی.اگر اسم اینهارو توریست بزاریم من به شخصه گردشگران داخلی رو ترجیح می دم.!
از انتخاب مجدد جناب مهندس پاک فطرت برای سمت شهرداری بسیار خوشحال شدم……امیدوارم که ایشان جایی زیبا و مدرن برای تفریح مردم عزیز شیراز بسازند که مردم به ناجار در بلوار چمران فقط به قدم زدن اکتفا نکنند ……. با تشکر از سایت مفید و جالب شیراز ۱۴۰۰
entekhab aghaye pakfetrat o be onvne shahrdare SHIRAZ tabrik migam.kheyli khabbare khobi bod.hame bayad motahed bashim vase sakhtane SHIRAZ
سلام و تبریک به همه دوستان و شیرازی های عزیز و به خصوص جناب آقای پاک فطرت. آقا امین اولاً ممنون به خاطر تمام زحماتی بی شائبه ای که برای ما میکشی، فقط سوالی که من دارم اینه که شهردار انتخاب شده تا چند سال حکمش تمدید شده و آیا امکان داره اگه به هر دلیلی از کارش راضی نبودن! سریعاً اونو عوض کنن! یا اینکه حتماً باید دوره خودش رو بگذرونی؟! ممنون و خسته نباشید
نه مسیح جان شهرداری هیچ دوره ی خاصی نداره ممکنه تو همین جلسه هفته اینده برکنار بشه ممکنه سالهای سال باقی بمونه
شیراز پایتخت فرهنگی.ما باید از الان تلاش کنیم واسه اینکه شیراز انتخاب بشه واسه پایتخت سیاسی
همه شیرازی ها باید از اقای پاک فطرت حمایت کنند.
کاش شهردار شیراز صدای ما شیرازیها روهم میشنیدند
قبل از بیان هر چیز من از اینکه میان این همه سال ها خواب مسئولین بالاخره یک نفر بیدار شده (البته کار یه نفر شاید نباشه ولی بالاخره به اسم یک نفر تموم شده) و فهمیده که مردم شیراز خواستار جایگاه واقعی شیراز هستند متشکریم
از طرفی از زحماتی که نمیدونم چرا قبل اون کشیده نشده و اون داره جور ۱۰-۱۵ سالی که عقب مونده شیراز رو میکشه ممنونیم
اما باید بگم مسئولان فکر نکنند اگه این پل ها ساخته شد و جاده ها ی جدید اضافه شد مشکل مردم تموم شده
کما اینکه اواخر دهه ۶۰ هم توی شیراز خیابان چمران که اگه اشتباه نکنم شهردارش مهندس رجا بود (اگه اشتباهه تذکر بدین ممنون)
ساخته شد و با اینکه جای خیلی زیبایی بود ولی زیبا سازیش تقریبا متوقف شد و دیگه همون طرح های خود خیابون چمران هم ناقص موند و دست نخورد
ما تازه اگه پل ها ساخته بشوند از این نظر میتونیم بگیم فقط پل و بزرگراه ساختیم وفقط همین
بماندکه اینکه این بزرگراهها آیا زیبا سازی هم شده اند یاخیر ؟
کافی هس برای دیدن بزرگراهها به شهر های تهران اصفهان تبریز و مشهد سری بزنید
ببینید اونها بیشتر پز بزرگراهاشون رو بدن بیشتر زیبایی بزرگراه هاشون رو به رخ میکشن
و شیراز الان کجاست؟
زیبایی بزرگراه به چی هس؟
آیا فقط به جنس آسفالت و نوع رینگ و… هس؟ اگه اینجوره پیشنهاد میدم برین شهر ری اونجام از این پل ها زیاد داره یا پایین شهر تهران هم از این بزرگراهها یاد داره
اما خیلی فرقه بین اون بزرگراه ها با اون طرح های بزرگ و … و بزرگراه زیبایی مثله مدرس در نیمه شمالی تهران و…
یا اصفهان و مشهد و تبریز هم همینطور
بگذریم از اینکه این تعداد بزرگراه کم هم هست و اصلا برای شلوغی خیابان هایی مثله پارامونت و مشیر و … تا خود حرم و چهره نازیبای اونجا که زیبایی و عظمت مجتمع هایی مثله زیتون رو هم در خودش غرق کرده
البته منظورم این نیس که همین الان برین اینجاها رو درست کنین و … که این کارها برنامه ریزی و طراحی ووو جذب سرمایه چند ساله رو می طلبه
یکی از مهمترین عوامل زیبایی فضای سبز حاشیه بزرگراه هس برای اون فکری کردین؟
بزرگراه با کمربندی باید فرق کنه برای این چی آیا فکری کردین؟
بزرگراه هایی که در حال انجام هستن دور شهرن و داخل شهر رو چی؟ فکری کردین؟
آیا دوطبقه کردن ملاصدرا زیبایی نسبی این خیابان را از بین نمی برد؟
بهتر نبود زیرگذر ساخته بشود؟ تا طرح روگذر؟(حالا شاید بگین مشکل مترو بود)
بهتر نیست اداره هایی که قابلیت جا بجایی رو دارن از مرکز شهر جابجا کنین و به جایی نزدیک اونجا ولی در خارج از ناحیه شلوغ منتقل کنین؟
همه حرف هام به کنار خواهشا توجه کنین که این کارهایی که در این شهر داره انجام میشه کارهایی هست که باید خیلی وقت پیش انجام میشد و فکر نکنید با انجام این چند پروژه ما به جایگاه خودمون میرسیم
شهر های دیگه خواب نیستن و دارن بیش از پیش شهر خودشون رو آباد میکنن
من مایل نیستم اینا رو بگم و براشون تبلیغ کنم ولی متاسفانه وجود داره
شهر آرزوها در اصفهان – شهرک سلامت اونها خیلی زودتر ساخته میشه
برج های آیسان در تبریز- بزرگترین هایپر استار کشور- پل زیبای تجاری در تبریز
و….
این حرفها خصوصی هستن بین خودمون و منظورم این هم نیست که شیرازیها از اونها کمترند
شما برین مرکز اصفهان رو ببینین کنار پارک هشت بهشت از هیچ چی ساختن؟ من متاسفم از اینکه میبینم مرکز شیراز فوق زیباییش همون ارگ و اطرافشه با ساختمون های تجاری خیلی قدیمیش یا ساختمون های نازیبای سمت لطف علی خان و یا پارامونت و ….
برین مشهد اطراف حرم رو ببینید چگونه دارن سرمایه گذاری میکنند اونوقت اطراف حرم شاه چراغ رو هم که سالانه مسافران زیب=ادی میا رو هم ببینین آیا تفاوت را احساس نمیکنید؟(البته خیلی هم متمایل نیستم بی در و پیکر سرمایه گذاری بشه و فقط ساختمون ها نو شوندو کهنه ها خراب شن با طرح های زیبا میشه کارهایی بزرگ کرد)
سلام محمد علی دمت گرم.باید همه با هم باشیم.بازم خدا رو شکر که اقای پاک فطرت شهردار شدن چون تو این ۲سال واقعا کار کرد
دم شما و همه شیرازیهای عشق وطن گرم
متاسفانه به دلایلی من چند سالی از شیراز رفتم به خاطر دانشجویی و اینها وگرنه خیلی مشتاق شرکت در اتاق فکر شیراز ۱۴۰۰ بودم
کار خیلی خوبیه اگرچه باید زودتر انجام میشد
حتی اگه بشه توی این اتاق بچه هایی که میتونن طرح های عمرانی و زیبا سازی و ابتکاری خودشون رو بیان کنن و یک نماینده دلسوز از بچه ها با شهرداری در ارتباط باشه که بتونه نظرات و عقاید و… هر شیرازی که به دلایلی در خارج از گود شاهد فعالیت های مسئولین هس و هر کسی که به عنوان یه شیرازی نظرات خوب خودشو برای پیشرفت شهرش میذاره خیلی خوب میشه
چه بسا میتونین در خود شهر در محل هایی که شیرازی ها برای تفریح میان کمپین هایی تشکیل بدین و فعالیت های بدون حاشیه برای شهر تلاش کنن رابطه شیرازی ها با شهرشون باید خیلی بیشتر از اینها باشه
همینطور تاثیر گذاری و… برای پیشترفت و آبادانی شهر
با سلام به تمام شیرازی های عزیز و شهردار محترم و نمونه و پر تلاش شیراز جناب مهندس پاک فطرت
از شهردار محترم تقا ضا دارم که با انتخاب مجدد تلاش و همت خود را برای ساختن پروژهای بسیار بزرگ تر و چشمگیر تر و مدرن تر
دو سه برابر بکنند واقعا که خیلی شهر مان شیراز از شهر های دیگر عقب افتاده و مسبب ان هم بی کفایتی و بی مسولیتی شهردار های
قبلی شیراز بوده اند ………برای جناب مهندس پاک فطرت ارزوی توفیق و پیشرفت روز افزون می نمایم با تشکر
دوست گرامی moji
منظور من این هست که شیراز تمام ظرفیت ها رو با هم داره گردشگری – ادبی – مذهبی و….. هیچ شهری تمام این ظرفیتها رو نداره
درود بر شیراز……..
ابتدا از انتخاب مجدد ایشان بسیار خوشحال شدم و مطمئن هستم باید ایشان را در حد وزارتخانه دانست
اما از ایشان یک سئال دارم چرا ایشان با وجود اینکه مدتی مدیر حفظ باغات قصر دشت بودند برای حفظ این باغات تلاش نمی کنند این کار یک اقدام انقلابی می خواهد به خدا حیف است این فضای درست شده به دست نیاکان ما که خود عامل اصلی زیبایی شهر می باشد از دست برود؟
اقای پاک فطرت چرا در سایت شهرداری تنها گزینه ای که هیچ مطلب ندارد لیتک سازمان حفظ باغات می باشد ؟ چرا؟
امیدوارم ایشان همچون گذشته به ایجاد فضای سبز و پارکها اهمیت بدهند
باز هم به انتخاب مجدد ایشان تبریک می گوییم و همچنان از ایشان حمایت می کنیم
ایران نگین جهان وشیراز نگین ایران
با سلام و عرض تبریک به آقای مهندس پاک فطرت وتشکر ازشما به خاطر زحماتتون.
با سلام ، من هم به نوبه خود از انتخاب مهندس پاک فطرت که توانست در این مدت ۲ سال شیراز را از حالت رکود و خموشی بیرون بیاره و پروژه های خوب و تاثیر گذاری در سطح شهر شروع کرده ، خوشحالم ولی این کافی نیست آقای پاک فطرت ، شیراز هنوز در زمینه های مختلف از جمله ” فضای سبز و پارکها و گردشگاههای بزرگ ، مبلمان شهری ، خطوط حمل و نقل شهری مانند مترو ،مونو ریل ،خطوط brt ، ترافیک شهری ، آلودگی صوتی و آلودگی بصری منظر شهری ، زیبا سازی و نور پردازی ، المانهای شهری و تندیس ، ساماندهی ورودیهای شهر بخصوص از سمت جنوب و شرق و غرب شیراز و حتی در زمینه نگهداری از تاسیسات شهری فاصله زیادی با استانداردهای جهانی و حتی استانداردهای یک شهر متوسط را دارد و از این نظر حتی از کلانشهرهای ایران نیز عقب است.