فرمانده سپاه فجر فارس در بازدید چند ساعته خود از کارخانه لاستیک دنا مدیریت این کارخانه را هوشمندانه خواند و رفتار مدیریتی مهندس پرهیزکار، مدیر عامل کارخانه را رفتاری بسیار اثرگذار در نظام مدیریتی ارزیابی کرد.
سردار غیب پرور طی حضور چند ساعته خود در کارخانه لاستیک دنا ضمن بازدید از خط تولید کارخانه، در جمع مدیران آن حضور یافت و به ایراد سخنرانی کوتاهی پرداخت.
وی در حاشیه بازدید از خط تولید کارخانه دنا اظهار داشت: دو مورد بسیار چشمگیر در این کارخانه دیده می شود که قابل تقدیر است مواردی که نه به تولید ارتباط دارد و نه به مواد اولیه.
سردار غیب پرور در تشریح اظهارات خود گفت: نکته اول مدیریت فوق العاده هوشمند آقای پرهیزکار، رئیس هیات مدیره کارخانه لاستیک دنا است. مدیریتی با انگیزه و هوشمند که به خوبی می داند چه کاری انجام می دهد. ایشان همچنین جرات بالایی در مدیریت دارند جراتی که برخی از مدیران از آن بی بهره هستند.
وی دومین نکته متمایز کننده لاستیک دنا را کارکنان فوق العاده بشاش این کارخانه ذکر کرد و افزود: شاید بشاش بودن کارکنان برای همکارانشان چندان به چشم نیاید اما هر فردی که خارج از مجموعه وارد کارخانه میشود از همان لحظه اول متوجه فضای بشاش کارخانه می شود. متاسفانه برخی واحدهای کسل و خمود هستند و با وجود ۵۰ نیروی کار نتوانسته اند محیط بشاشی را ایجاد کنند این در حالی است که در فضای کارخانه لاستیک دنا علی رغم سختی کار و آلایندگی در قسمت هایی از کارخانه به خوبی روحیه و انگیزه کار و تلاش در کارگران دیده می شود.
فرمانده سپاه فجر استان فارس صمیمیت بین کارکنان، کارگران و مدیران کارخانه را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: این که قشر مدیریتی تحصیل کرده همچون آقای مهندس پرهیزکار با کارگران رفتاری رفاقتی و دوستانه دارند در نظام مدیریتی فوق العاده اثرگذار است.
شیراز۱۴۰۰ : در دولت قبل و با سو استفاده از ابلاغیه اصل ۴۴ در رابطه با خصوصی سازی، بسیاری از کارخانجات با اعمال نفوذ به افرادی فاقد شرایط و برای اهدافی به غیر از توسعه صنعتی واگذار شدند که نتیجه ان ورشکستی و تعطیلی بسیاری از کارخانجات بود. در شیراز کارخانه های بزرگ و قدرتمندی مانند لاستیک دنا، آزمایش، صنایع مخابراتی ایران، صنایع مخابراتی راه دور و … که از خوشنام ترین و سودده ترین کارخانه های کشور بودند به تباهی و نابودی کشیده شدند و با تلاش همان افرادی که باعث وقوع چنین رویدادی شده بودند، محصولات وارداتی چینی که اغلب از کیفیت مناسبی برخوردار نبودند جایگزین تولیدات با کیفیت داخلی شدند. از بین تمام این کارخانه ها تنها لاستیک دنا و اکنون آزمایش توانسته اند با مدیریت افراد دلسوز دوباره از خاک برخیزند و به چرخه تولید بازگردند.
فرمانده سپاه فجر فارس همچنین در جمع مدیران و کارکنان شرکت لاستیک دنا با بیان این که دیدن خدمت و همت کارکنان و مدیران این واحد تولیدی توفیقی بود که نصیب من شد افزود: لاستیک دنا معجون و ترکیبی از اراده، دانش و انگیزه فوق العاده بالا است.
وی تاکید کرد: به سهم خود از آقای مهندس پرهیزکار، مدیران کارخانه و کارگران کوشا و زحمتکش لاستیک دنا تقدیر می کنم و امیدوارم هر چه سریع تر گزارش اقدامات بزرگ صورت گرفته در این کارخانه از سوی مدیران آن به دست من برسد تا با گذاشتن نامه ای بر روی آن، به دفتر مقام مظعم رهبری، شورای عالی امنیت ملی و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال نمایم تا بتوان کار بزرگی که در لاستیک دنا صورت گرفته منعکس کرد.
سردار غیب پرور به بازدیدهایش از کارخانجاتی در داخل و خارج از کشور اشاره کرد و بیان داشت: همت آقای پرهیزکار برای احیای کارخانه ای در حال احتضار ستودنی است در گذشته بحث کارخانه دنا بحث روز فارس بود و مکرراً وضعیت آن در شورای تامین استان همچون وضعیت کارخانه ITI مطرح می شد اما خوشبختانه وضعیت اسفبار کارخانه دنا به وضعیتی مطلوب تبدیل شده است اما متاسفانه وضعیت کارخانه ITI که در آن چند بار حضور پیدا کردم همچنان بحرانی است کارخانه ای که می توانستیم به قول امروزی ها روی آن پز بدهیم ببینید به چه سرنوشتی دچار شده است.
سردار غیب پرور با انتقاد از آن که معلوم نیست چرا در فارس کسی قدردان مدیران خوب نیست افزود: باید افرادی همچون مهندس پرهیزکار را در استان بگذاریم وسط و دور آن ها بچرخیم ولی متاسفانه قدردان نیستیم و نمی دانم چرا واقعاً این کار را نمی کنیم؟
فرمانده سپاه فجر استان فارس با دادن این اطمینان که پیگیر مشکلات پیش روی کارخانه لاستیک دنا خواهد بود افزود: از تلاش در کارخانه لاستیک دنا بسیار لذت بردم و به نوبه خودم پیگیر مشکلاتی که آقای پرهیزکار با حرارت و زیبا به آن اشاره کردند خواهم بود اما نمی دانم واقعاً پیگیری ها به نتیجه می رسد یا نه چون وزیر نیستم و نه بلدم و نه می توانم باشم.
وی با تقدیر مجدد از مدیریت کارخانه اظهار امیدواری کرد که این بازدید آخرین بازدید نباشد و بتواند باز هم در کارخانه حضور پیدا کند.
سردار غیب پرور با بیان این که مدیران کارخانه مجموعه ای از افراد انقلابی و متدین هستند افزود: یقین دارم به فضل خدا مدیران لاستیک دنا از پس مشکلات بر می آیند.
فرمانده سپاه فجر استان فارس در بخش پایانی مصاحبه خود گفت: وقتی بذر در دل خاک کاشته می شود خداوند چنین مشیت کرده که این بذر در زیر خاک در فضای توأم با تاریکی رشد و نمو کند. این گیاه در زیر خاک با ریگ برخورد می کند اما با وجود استقامت و سختی ریگ و لطافت جوانه، از رشد نمی ایستد و با حوصله، صبر، همت و تلاش، این جوانه لطیف ریگ را دور می زند خودش را به سطح خاک می رساند و برای رسیدن به آفتاب خودش را بسیار به زحمت می اندازد. به عبارت دیگر رستگاری و فلاح محال است به آسانی به دست بیاید همان طور که مهندس پرهیزکار که از دوستان قدیمی بنده هستند به آسانی به این سطح موفقیت نرسیده اند و تلاش زیادی انجام داده اند. همان گونه که نص صریح قرآن نیز اعلام کرده که «ان مع العسر یسرا».
وی خطاب به مهندس پرهیزکار گفت: زحمات شما از دل خاک بیرون زده و لحظه جوانه زدن و به بار نشستن زحماتتان است. بنابراین اگر در این مسیر ۴ بار هم بادی بوزد شما را تکان می دهد اما قطعاً نمی تواند از جا بکند. این بادی که می وزد و شما هم دردمندانه از آن انتقاد کردید، مقاومت شما را افزایش خواهد داد. در طول عمرم از این مسائل زیاد دیده ام که می آیند و می روند، این شما هستید که ماندگارید.
وی در پایان صحبت هایش به ۴۹ شهید حادثه منا اشاره کرد و گفت: خدا به داد خانواده هایشان برسد، داغ بسیار سنگینی است و امیدوارم خداوند به خانواده هایشان صبر بدهد؛ لعنت خدا بر آل سعود باد.
لاستیک دنا در مسیر توسعه
همچنین مهندس پرهیزگار رئیس هیات مدیره لاستیک دنا نیز طی سخنانی به زحمات کارگران کارخانه در سرپا شدن لاستیک دنا اشاره کرد و گفت: به جرات می توانم بگویم مصداق منویات مقام معظم رهبری در تحقق اقتصاد مقاومتی را می توانید در کارخانه لاستیک دنا به خوبی ببیند. در این کارخانه بالغ بر ۱۵ سال میلیاردها تومان پولی که بابت خرید ماشین آلات داده شده بود بدون استفاده مانده بود این در حالی است که بهره بانکی بالایی را باید بابت وام خرید این ماشین آلات پرداخت می کردیم، ماشین آلاتی که هیچ استفاده ای از آن نمی شد و گوشه کارخانه خاک می خوردند.
وی گفت: برای راه اندازی این ماشین آلات و اجرای پروژه های کلندر دو منظوره، اکسترودر تریپلکس و سایر دستگاه ها، کارکنان کارخانه بدون هیچ چشمداشتی و تنها برای آن که ثابت کنند قدرت راه اندازی این ماشین آلات را دارند بیش از شش ماه زحمت شبانه روزی کشیدند بدون آن که متخصص یا مهندس خارجی در این پروژه حضور داشته باشد و بی آن که انتقال دانشی از سایر کشورها صورت گیرد. جوان ها، مهندسان و کارگران کارخانه در اوج گمنامی و در راستای اجرای صحیح اقتصاد مقاومتی توانستند پروژه های مذکور را با موفقیت اجرا کنند. شاید اگر آنها نبودند کارخانه دنا به ناکجا آباد کشیده میشد و اتفاق شومی که برای ITI افتاد برای این شرکت نیز رخ می داد.
وی با تقدیر بی شائبه از زحمات کارکنان، مدیران و کارگران کارخانه گفت: در سال ۸۸ با یک تصمیم ۱۰۰ درصد غلط هیات به اصطلاح حمایت از صنایع، تصدی کارخانه را از هیات مدیره قانونی و بخش خصوصی گرفتند و فضا را به سمتی بردند که در حال فروش ماشین آلات کارخانه به صورت آهن آلات ضایعاتی و به صورت کیلویی بودند، اقدامی که مورد درخواست صنایعی بود که نمی خواستند لاستیک دنا به عنوان رقیب آنها مقابلشان قد بکشد.
مهندس پرهیزکار ادامه داد: اما خوشبختانه بعد از ۵ سال کار و تلاش شبانه روزی و پیگیری قضایی موفق شدیم در ۱۴ تیرماه ۹۲ کارخانه و مدیریت کارخانه را بازپس بگیریم و امروز با افتخار اعلام می کنم که با همکاری همه کارگران تمام موانع و مشکلات گذشته را برطرف کردیم.
رئیس هیات مدیره کارخانه لاستیک دنا به مشکلات پیشین این واحد تولیدی اشاره کرد و گفت: روزی که مجدداً این کارخانه را تحویل گرفتیم یعنی در تیرماه سال ۹۲، مواد اولیه موجود در لاستیک دنا حتی کفاف تولید یک هفته ای را هم نمی داد، میزان تولید در آن زمان کمتر از ۴۰ تن بود و سهم لاستیک دنا به کمتر از ۱۳ درصد کاهش پیدا کرد، کارگران ۵ – ۴ ماه حقوق معوقه خود را دریافت نکرده بودند، مطالبه سازمان امور مالیاتی حدود ۷۳ میلیارد تومان بود و هیچ اقدامی برای تمدید دفترچه بیمه پرسنل و خانواده هایشان صورت نگرفته بود، بانکها بابت طلب ۸۲ میلیارد تومانی خود از لاستیک دنا ۵ – ۴ اجراییه برای توقیف مواد اولیه و اموال کارخانه صادر کرده بودند، ۱۷ میلیارد تومان حق بیمه و حق سنوات پرسنل پرداخت نشده بود و به همه این موارد چک ۵۲ میلیارد تومانی اضافه کنید که هیات حمایت به دست افراد بابت خرید
مواد داده بود.
وی اضافه کرد: وقتی می خواستند کارخانه را به ما تحویل دهند گفتند اگر این بدهی های میلیاردی را قبول دارید می توانید وارد کارخانه شوید، خُب چاره ای نبود چرا که اگر قبول نمی کردیم کارخانه دچار ضرر و زیان بیشتری می شد.
مهندس پرهیزکار تاکید کرد: امروز بعد از گذشت کمتر از ۳ سال اعلام می کنم با یاری خدا و در سایه توجهات امام زمان (عج) موفق شدیم بخش عظیمی از مشکلات را پشت سر بگذاریم. ۴۳ میلیارد تومان از بدهی خود را به دارایی پرداخت کرده ایم و جزو مؤدیان خوش حساب در سازمان امور مالیاتی مطرح هستیم همچنین با پیش پرداخت ۵ – ۳ میلیارد تومانی به بانک های طلبکار در حال پرداخت اقساط یک میلیارد تومانی وام ها هستیم در حالی که در ایجاد این بدهی عظیم بانکی هیچ نقشی نداشتیم. خوشبختانه حقوق کارگران بدون یک روز تاخیر در آخرین روز هر ماه پرداخت می شود و اجازه ندادیم حقوق کارگران به دو یا سه ماه بعد کشیده شود همچنین تلاش کردیم در تمامی مناسبت ها بدون استثنا پاداش نقدی و غیر نقدی به کارکنان کارخانه پرداخت کنیم همچنین موفق شده ایم هر دو ماه یک بار پاداش انگیزش به حساب کارگران واریز نماییم که این ارقام به جز حق تولیدی است که ماهانه به حساب آن ها واریز می شود.
مهندس پرهیزکار با تاکید بر این که این اقدامات تنها قسمتی از ایثار و مردانگی کارگران را جبران می کند افزود: رسیدن به تولید ۱۱۰ تن در روز نتیجه همت کارکنان این کارخانه است، همکارانی که به طور میانگین زیر ۴۰ سال سن دارند و هیچ دوره ای در ایتالیا، آلمان یا ژاپن نگذرانده اند. همکارانم در این کارخانه اطلاعاتشان را سینه به سینه منتقل می کنند و نتیجه این شده که ۲۸ درصد سهم بازار لاستیک را شرکت دنا در دست گرفته و رسیدن به مرز ۴۰ هزار تن در سال آینده اصلاً دور از انتظار نیست.
رئیس هیات مدیره کارخانه لاستیک دنا با اشاره به واردات بیرویه و غیره کارشناسی لاستیک به کشور گفت:متاسفانه صنعت لاستیک با واردات بی رویه توسط بعضی افراد خاص مواجه است، اقدامی که نشان از یک شناخت نا صحیح از صنعت لاستیک دارد و به عبارت دیگر با شبیخونی برای صنعت لاستیک مواجه ایم و متاسفانه هنوز نتوانستهایم جلوی بحث واردات بی رویه و غیر کارشناسانه را توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت بازرگانی این وزارتخانه را بگیریم.
وی خطاب به سردار غیب پرور گفت: خواسته جدی من و همه همکارانم و خانواده بزرگ لاستیک با توجه به اشراف حضرتعالی به حوزه تولید و اقتصاد مقاومتی این است که با توجه به این که در تمامی کارخانجات لاستیک سازی در پیک تولید قرار داریم، جلوی واردات بی رویه را بگیرید همان گونه که در اقتصاد مقاومتی مقرر شده اگر یک صنعت و یا کارخانه استانداردی کالایی را تولید می کند حتی اگر تولیداتش به پای نمونه خارجی نرسد باید حمایت شود و جلوی واردات گرفته شود.
وی گفت: انتظار داریم حضرتعالی با توجه به ارتباطات بسیار خوبی که در استان دارید و عرق خاصی که به تولید دارید صدای ما را به گوش مسئولین برسانید.
مهندس پرهیزکار تصریح کرد: نگرانیم همان تراژدی و شوکی که به جان صنعت نساجی و صنعت چرم و صنایع مرتبط مخابراتی افتاد تعمداً و یا غیر عمد و غیر کارشناسی برای صنعت لاستیک سازی هم رخ دهد.
وی با بیان این که اگر این اتفاق ادامه پیدا کند چاره ای به جز کاهش ظرفیت تولید نیست ادامه داد: از ۸ کارخانه لاستیک سازی کشور، ۴ واحد دولتی است اما همین کارخانجات با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصدی کار می کنند.
مهندس پرهیزکار با تقدیر از توجه سردار غیب پرور به مقوله صنعت گفت: هیچ گاه فکر نمی کردم خستگی سه سال اخیر به راحتی از تن ما بیرون رود اما حضور شما و همراهی حضرتعالی و نگاه کارشناسی شما به مقوله تولید که در سخنانتان به خوبی مشهود بود باعث شد خستگی از تن همه ما بیرون رود.
ﺩﻣﺘﻮﻥ ﮔﺮﻡ.
سردار غیب پرور دستور بدن کلیه خودرو های نظامی سپاه در استان فقط از لاستیک دنا استفاده کنند- استاندار هم همین دستور رو به سایر مدیران کل اعلام کنند تا فرزندان خودشون در رفاه و اسایش باشند
خداروشکر
ایشاالله خبرهای خوشی در حوزه مخابرات و فناوری هم بشنویم
نیاز استان صنعت پایدار هست
نه فقط کشاورزی
کشاورزی درآمد محدود ایجاد میکنه و وضع اقتصادی جالبی برای شهروندان نداره
کاش میشد کاری کرد تا استاندار به فکر صنعت این خطه باشه
دمتون گرم که با خبرهای اقتصادی خوشحال کننده به مردم روحیه میدهید به امید روزی که فارس به یکی از بزرگترین قطب های اقتصادی کشور تبدیل شود