تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

10

صنعت گردشگری، راه حل نجات فارس

  • کد خبر : 21512
  • 25 شهریور 1394 - 14:50

10411258_711334635598571_4316872729729103015_n-800x600امین آل شمس؛ شیراز۱۴۰۰ : نام فارس و شیراز با تاریخ، فرهنگ، هنر و گردشگری عجین شده و می توان گفت هر فردی که این دو نام را می شوند بی اختیار به یاد تخت جمشید، پاسارگاد، حافظیه، شاهچراغ(ع)، سعدی، باغ های سرسبز، شعر و هنرهای سنتی می افتد.

صنعت گردشگری امروز در دنیا به عنوان پردرآمدترین صنعت در کنار نفت و خودرو مطرح شده به طورى که بخش اعظمی از نظام اقتصاد برخى کشورها وابسته به فعل و انفعالات صنعت توریسم است. در سال ۲۰۱۳ گردش مالی در این حوزه شش هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار بوده که بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۳ از محل جابجایی یک میلیارد و ۱۸۷ میلیون نفر گردشگر خارجی بین کشورهای مختلف هزار و ۲۵۰ میلیارد دلار درآمد نصیب کشورهای جهان شده است.

سهم منطقه خاورمیانه از این مقدار ۷۰۰ میلیارد دلار و در بین کشورهای همسایه ایران، نام ترکیه به چشم می خورد که در سال ۲۰۱۳ شهر استانبول توانسته سلطه ۷ ساله پاریس بر عنوان شهر اول گردشگری جهان را شکسته و این عنوان را از آن خود کند. در سال ۲۰۱۴ چهارمیلیون و ۲۰۰هزار نفر توریست خارجی از کشور دیدن کرده اند بوده و این در حالیست که برای سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی جذب ۲۰ میلیون گردشگر خارجی در کشور شده است.

در استان فارس نیز از سال ۹۱ تا ۹۳ شاهد افزایش ۱۴۱ درصدی ورود گردشگران خارجی هستیم که از حدود ۲۷ هزار و ۷۳۷ نفر گردشگر خارجی در سال ۹۱ به یک‌میلیون و ۶۰ هزار نفر در سال ۹۳ افزایش‌ یافته است. یا توجه به مزیت نسبی استان فارس در صنعت گردشگری و وجود آثار تاریخی، گردشگری و مذهبی فراوان در کنار طبیعت زیبا می توان با برنامه ریزی مناسب و با توجه به رفع تحریم ها و بهبود روابط خارجی زمینه را برای تحول فضای اقتصادی استان با رونق صنعت گردشگری فراهم کرد.

گردشگری جایگزین صنعت

در حالیکه صنعت استان فارس در سالهای اخیر روندی رو به زوال را تجربه کرده و واحدهای صنعتی یکی پس از دیگری تعطیل شده اند، صنعت کردشگری بهترین و مناسب ترین جایگزین برای صنعت نصفه و نیمه استان محسوب می شود چرا که حتی تصویب ۱۲ پتروشیمی در دولت های نهم و دهم نه تنها دردی از استان دوا نکرد، بلکه این پروژه ها تنها روی کاغذ ماندند و هیچگاه اجرایی نشدند. هرچند که نیاز به آب، ایجاد آلایندگی و مشکلات زیست محیطی از معضلات ایجاد این صنایع محسوب می شود، به طوریکه واحدهای پتروشیمیدر کشورهای اروپایی به مرور در حال انتقال به آفریقا به دلیل ایجاد مشکلات اشاره شده هستند.

گردشگری حتی می تواند به خوبی جایگزین صنعت کشاورزی استان که با بحران بی آبی رودر رو است شود، تا روند نابودی منابع آبی استان که آینده دیار پارس را به مخاطره انداخته، کند و حتی متوقف شود. احتمالا همه ما داستان «عباس برزگر»، زاده و ساکن یک روستای بسیار کوچک به نام «بزم» شهرستان بوانات در استان فارس را شنیده ایم که با ابتکار خود توانست از راه گردشگری درآمد روزانه خود را از ۳ هزار تومان به میلیاردهای تومان افزایش دهد و اکنون یونسکو در کتاب راهنمای گردشگری خود، تور عشایری او را به‌عنوان شگفت‌انگیزترین تجربه گردشگری در ایران معرفی کرده است و مسافران خارجی تا آخر ‌سال ٩۵ تمام سیاه چادرهایش را رزرو کرده‌اند.

توسعه سریع زیرساختها، نیازی ضروری

هرچند شهر شیراز در میان ۳ شهر برخوردار در زمینه هتلداری محسوب می شود اما اگر بخواهیم برروی صنعت گردشگری به عنوان منبع درآمد اصلی تکیه کنیم نیاز است که هرچه سریعتر چرخ توسعه زیرساختهای گردشگری از جمله هتل، حمل و نقل ( شامل فرودگاه، ترمینال، مسیر امن زمینی شامل آزادراه و بزرگراه، مترو و اتوبوس شهری، قطار سریع السیر و … ) ، رستوران ها، مجموعه های تفریحی – گردشگری سریعتر به حرکت درآید تا شاهد پیشرفت سریع و درآمدزایی در این زمینه باشیم.

بایستی با استفاده از سرمایه گذاری هتل های زنجیره ای در جهان نسبت به ساخت هتل های لوکس اقدام شده و خانه های تاریخی به هتل های لوکس و یا درجه های پایین تر تبدیل شود. بی تردید پس از حذف قطعی تحریم ها انبوده گردشگران به سمت ایران روانه خواهند شد و شیراز نباید به دلیل کمبود واحدهای اقامتی و یا ضعف سیستم حمل و نقل از حضور گردشگران محروم شود.

تکیه بر امتیازها و مزیتهای نسبی

در کشور ترکیه، سال گذشته ۳۴.۳ میلیارد دلار میزان درآمد حاصله از ورود ۴۱ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی به این کشور بوده است که نکته جالب در این بین، هزینه حدود ۶.۵ میلیارد دلار  تنها برای صرف غذا بوده است. به این معنی که که غذاها و چاشنی های سنتی هر کشور تاثیر چشمگیری در جذب گردشگران دارد.

شهر شیراز نیز علاوه بر دارا بودن رستوران و مراکز تهیه غذا که اقدام به طبخ غذاهای سنتی ایرانی می کنند می توانند توجه بیشتری به غداهای بومی شهرمان مانند داشته باشند تا افزون بر درآمدزایی از این راه، به مرور غذاهای بومی شهر شیراز به صورت یک برند مطرح و به یکی از انگیزه های مهم سفر گردشگران خارجی تبدیل شود.
شکر پلو، آش انار، کلم پلو، کوفته سبزی، حلوای کاسه، حلیم بادمجان، دمپخت، آش سبزی، آش ماست، رنگینک و سالاد شیرازی از مهمترین غذاها و دسرهایی هستند که می توانند بصورت ویژه مورد توجه قرار گرفته و به گردشگران عرضه شود.

علاوه بر غذا، هوای ۴ فصل استان فارس می تواند به خوبی در جذب گردشگر کمک کند، برگزاری جشنواره های مختلف با توجه به مناسبت های مختلف ، جشنواره های تابستانی، پاییزی و زمستانی با برنامه ریزی مناسب می تواند به یاری جذب گردشگر بیشتر آید.

گردشگری سلامت نیز می بایست همچنان به عنوان یکی از مهمترین برنامه های جذب گردشگر مطرح باشد و با معرفی مناسب ظرفیت های درمانی و پزشکی شهر شیراز به عنوان قطب پزشکی منطقه، نسبت به درآمدزایی از این راه نیز مبادرت کرد.

به هرروی دوران پساتحریم می تواند نویددهنده آینده ای روشن برای کشور باشد و در این بین استان ها و شهرهایی سود بیشتری می برند که با آمادگی کامل به استقبال این دوران رفته و با مهیا ساختن نیازها و رفع کمبودها از این فرصت طلایی به عنوان سکوی پرشی به سمت توسعه و درآمد زایی و کاهش فقر و بیکاری استفاده کنند. به امید آنکه استان فارس و شهر شیراز در این زمینه بتواند جایگاهی مناسب از آن خود کند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=21512

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 10در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۰
  1. تو این مقاله اسم سالاد شیرازی آوردین پس بهتره بگم که امیدوارم فردا پس فردا سالاد شیرازی به عنوان سالاد اصفهانی ثبت ملی نشه یا به اسم سالاد اماراتی ثبت جهانی نشه….البته بعید هم نست

  2. توسعه گردشگری خوبه ولی نمیتونه جای صنعت رو بگیره . اصفهان هم گردشگر داره ولی هیچوقت تو صنعتش کوتاهی نشده

  3. پس فالوده چی؟
    من تو بمبئی در منوی یک بستنی فروشی که انواع فالوده هندی (ترکیب بستنی و نوشیدنی های انتخابی و تخم شربتی و …) داشت، فالوده شیرازی دیدم. دقیقا به همین اسم!

  4. به جای کشاورزی می شه گردشگری رو گسترش داد. با این کار منابع آب و طبیعت و .. دوباره احیا می شن و مردم به جای صنعت به درد نخور کشاورزی (البته در ایران) از گردشگری درآمد به دست میارن.

  5. پردشگری نیاز به ثبات سیاسی داره. یه گردشگر صرفا واسه بناهای تاریخی نمیره. نیاز به یه سری رستوران های زنجیره ای معتبر هست مثل مک دونالد یا ….. نیاز به قبول کارتهای اعتباری هست که تو ایران موجود نیست. هیچ کس در دنیا پول نقد زیاد حمل نمیکنه! یه مشگل دیگه که تو شیراز هست اینه که گردشگری تو شهر ما گرون هست! یه سری جاذبه ها هم مثل باغ ارم یا حافظیه بعید میدونم واسه گردشگر خارجی به اندازه مسجد نصیرالملک یا تخت جمشید و پاسارگاد جاذبه داشته باشه پس باید به یه سری کارای دیگه جبرانش کرد. مثلا میگم ایجاد موزه های صنایع دستی یا یه چیزی که خاص و یونیک ایران و شیراز هست

    • این که مثلا موزه فرش ، باغ مشاهیر، باغ مینیاتوری، موزه مردم شناسی مجهز یا چیزهای دیگه که کارشناسا بهتر میدونن

  6. اولا باید اول زیرساخت ها بسرعت توسعه پیدا کنن مثلا باید بسرعت شروع بساخت هتل های ۵ستاره مدرن و بی همتا رو بیارن نه فقط هتل های ساده ۴و ۵ طبقه
    امکانات تفریحی و سیاحتی توریست شب که دیگه نمیتونه اثار تاریخی رو ببینه شاید شب بخپاد بره تفریح و سیاحت
    دوما حمل و نقل مدرن و ارزان توریست نیاز به این دارد
    سوما ازادی دادن به توریست تا حد امکان هست این یک اصل مهم است
    چهارم باید راهکارهایی مد نظر قرار گیرد که شیراز بدون وابستگی به تهران و اصفهان توریست جذب کنه چون قرار این صنعت ما بشه
    از همه مهم تر اموزش ها و فرهنگ سازی مردم که کارهای غیر فرهنگی مانند دست فروشی یا کثیف کردن محیط اطراف انجام ندن
    البته هر وقط مشکل خیابان زند و نابسامانی ان که توسط همراهان بیمار بوجود میاد حل کردیم اون وقت میشه امیدوار شد

    • به نظر من چیزایی که برای یک توریست برای مسافرت به یک کشور یا شهر تاثیرگذار هست اینهاست:
      ۱- امنیت جانی و مالی
      ۲- هتل یا اقامتگاههای مناسب
      ۳- آثار باستانی یا مکانهای دیدنی
      ۴- غذا و رستورانهای خاص آن منطقه و حتی رستورانهای بین المللی
      ۵- تفریحات جانبی مثل پارک، شهر بازی، ورزش، …
      ۶- حمل و نقل سریع و ارزان و تمیز (بین شهری و درون شهری)
      ۷- در دسترس بودن راهنماهای توریسم
      حالا به نظرتون توی شهر خودمون چند تا از این موارد وجود داره؟ آیا با صرفا فقط مکانهای دیدنی میشه توریست جذب کرد

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.