تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

29

از باغ کوروش هخامنشی چه می دانید؟

  • کد خبر : 21154
  • 16 شهریور 1394 - 13:41
مدیرکل میراث فرهنگی فارس می گوید: باغ شاهی پاسارگاد جلوه­ گاه یکی از قدیمی­ ترین باغ­های ایرانی به حساب می آید که با نام پردیس کوروش معروف است. به گزارش شیراز۱۴۰۰، امیری ادامه می دهد: باغ پر از درختان گوناگون، گلهای رنگارنگ و پرندگان بوده که کوروش آن را با سلیقه و نظر خود به صورت پردیسی بی­ همتا در­آورده بود. این باغ با سیستم گردش آب در جوی­های سنگی که به آب­نما معروف است آبیاری می­ شده است. آب­نماها جدای از آبیاری پردیس، جنبه تزئینی و زیبایی ­بخشی باغ را نیز به خوبی انجام می­ داده است.

وی می افزاید: دو سوی باغ دو کوشک طراحی و اجرا شده که از آنها جهت استراحت و تماشای فضای دل ­انگیز باغ استفاده می­ شده است. همه کاخها درون پردیس قرار داشته­ اند، به گونه­ ای که هر کاخ دارای فضایی سرسبز و آرام بخش پیرامون خود بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه باغ شاهی آب مورد نیاز خود را از طریق انشعاب­هایی که از رودخانه پلوار جدا می­ شده تأمین می­ کرده است اظهار می کند: آب­نماها از دو قسمت جوی­های عبور آب، حوضچه­ها تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس بیان می کند: در هر ۵/۹ تا ۵/۱۳ متر جوی یک حوضچه وجود دارد، که حوضچه­ ها در ابتدا عمل تقسیم آب و آرام کردن سرعت آب در مسیر جوی­ ها را انجام می­داده و دیگر اینکه موجب ته نشین شدن گل و لای موجود در آب می­ شده است.

امیری ادامه می دهد: ابعاد دهانه داخلی این حوضچه­ ها ۸۷ در ۸۷ سانتیمتر و عمق آنها حدود ۵۲ سانتیمتر است. عمق و دهانه جوی­ های سنگی حدود ۲۵ سانمتیمتر و لبه حوضچه­ ها و جوی­ها حدود ۱۵ تا ۱۶ سانتیمتر است. نزدیک به ۱ هزار و ۱۰۰ متر از آب­نماهای باغ کاوش شده و از زیر خاک بیرون آورده شده ­اند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=21154

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۳
  1. چه شکوهی!میراث از دست رفته جهان…

  2. از ارایه این نوع مطالب تشکر میکنم

  3. در مورد واژه ی ” پردیس ” این مطلب رو بخونید. جالبه !

    این باغها که در روزگار خود بی نظیر بود در دیگر تمدن های بزرگ سابقه اینچنانی نداشت و مردم بسیاری از نقاط جهان را جالب نظر آمد. لذا به اقتباس از ایرانیان باغهایی در بسیاری از نقاط جهان ساخته شد و همان واژه فارسی برای نامگذاری آنها به کار برده شد. امروزه این واژه در زبان یونانی به صورت Paradeisos به معنی باغ و در زبان های فرانسه و انگلیسی به ترتیب Paradis و Paradise به معنای بهشت به کار می رود.

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.