تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024

آخرین اخبار

پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز ارایه لایحه بودجه ۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳ پروژه نیمه کاره و شکست خورده المان ورودی غربی شیراز خرید آنلاین تنقلات تا ۵۰% تخفیف در شیراز: لذت خرید بدون دردسر حوادث بی پایان رانندگی در آزادراه شیراز – اصفهان 🎥 تصاویر هوایی از طبیعت برفی فارس گلایه شهردار شیراز از شرایط تامین واگن برای خط ۲ مترو گازگرفتگی ۳۸ نفر در استان فارس تبلیغات گسترده در صفحات اینستاگرام شیراز بازگشت خطوط شبانه اتوبوس به شیراز ورود سامانه بارشی به فارس 📸 پیشرفت پروژه زیرگذر گویم / آذر ۱۴۰۲

4

بی مهری ها به فارس به دولت جدید هم رسید : “بختگان”در مصوبات جایی ندارد

  • کد خبر : 2112
  • 02 شهریور 1392 - 11:40

هیئت دولت در حالی کارگروه ویژه‌ای برای نجات دریاچه ارومیه تشکیل داد که «بختگان» به عنوان دومین دریاچه بزرگ کشور که این روز‌ها کاملا خشک است مستحق کارگروه نجات شناخته نشد تا بازهم ضجه‌های خشکی بختگان شنیده نشود.  به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، نخستین نشست هیئت دولت تدبیر و امید چندی پیش به ریاست حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران برگزار شد تصمیمات و مصوباتی اتخاذ شد که از جمله آن‌ها برای بهبود وضعیت معیشت مردم و نجات دریاچه ارومیه است.

در این جلسه، هیئت دولت مصوب کرد که کارگروه نجات دریاچه ارومیه با مسئولیت وزیر نیرو و عضویت وزرای جهاد کشاورزی، کشور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و نماینده معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایجاد شود. این کارگروه ماموریت یافت با استفاده از سوابق مطالعات و اقدامات قبلی به عمل آمده در این زمینه و بررسی‌های تخصصی و می‌دانی بیشتر، ظرف دو ماه راهکارهای نجات دریاچه ارومیه را تدوین و جهت تصمیم‌گیری نهایی به دولت ارائه کند.

در حالی هیئت دولت در اقدامی ابتکاری و قابل تقدیر نسبت به محیط زیست و مشکلات آن، کارگروه ویژه تشکیل داده که توجهی به سایر تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور نشان نداده است. یکی از تالابهای مهم کشور نیز دریاچه بختگان است که از نظر اهمیت و شرایط اگر بیشتر از دریاچه ارومیه نباشد کمتر از آن نیست.

این در حالیست که طی این سال‌ها همواره هرگاه صحبت از نجات دریاچه‌های کشور شده تمام طرح‌های مطالعاتی، پروژه‌های نجات و اعتبارات احیا به سوی دریاچه ارومیه گسیل شده و کمتر به دریاچه‌هایی مانند بختگان، پریشان و… توجه شده است.

دریاچه بختگان در ۱۶۰ کیلومترى شیراز و ۷۰ کیلومترى غرب شهرستان نی ریز واقع شده است. این دریاچه دومین دریاچه بزرگ و چهارمین تالاب ایران به شمار مى آید که طی سالهای اخیر به طور کامل خشک شده است.

طی این سال‌ها کمتر توجهی به مشکلات ناشی از خشکی دریاچه بختگان شده و در سطح کشور نیز مسئولان ارشد بیشترین توجه‌ها را به نجات دریاچه ارومیه داشتند و در عمل مابقی تالاب‌ها را از یاد برده‌اند که در آخرین اقدام بی‌توجه به بختگان و ایجاد کارگروه نات مخصوص دریاچه ارومیه بود.

قادری: از دولت گله مندیم/ کارگروهی برای تمام دریاچه‌ها تشکیل شود

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون مصوبه هیئت دولت برای احیای دریاچه ارومیه بیان کرد: ما از این دستور و برخورد دولت گله‌مند هستیم زیرا نباید دولت به یک نقطه اینقدر توجه کند و نسبت به نقطه دیگری بی‌تفاوت باشد.

جعفر قادری افزود: اگر اهمیت دریاچه بختگان بیشتر از دریاچه ارومیه نباشد کمتر نیست از این رو ضروری بود که دولت به بختگان هم توجه می‌کرد.

وی با اشاره به تالابهای استان فارس بیان کرد: دریاچه‌های نمک، پریشان، کاف‌تر، بختگان و… در استان فارس از دریاچه‌های مهم کشور به شمار می‌روند که طی چند سال گذشته خشک شده‌اند.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این راستا اگر قرار است کارگروهی تشکیل شود باید برای تمام دریاچه‌ها باشد نه اینکه فقط یک دریاچه دیده شود. وی با اشاره به اینکه در اولین فرصت این مسئله پیگیری خواهد شد، اظهار داشت: در این خصوص نامه‌ای به دولت نوشته می‌شود و گله‌مندی خود را اعلام می‌کنیم زیرا دریاچه‌های استان فارس نیز از دریاچه‌های مهم کشور به شمار می‌روند.

قادری با تاکید بر اینکه دولت باید کارگروه عمومی تری در نظر می‌گرفت، گفت: طی چند سال گذشته استان فارس از جمله استانهای جنوب کشور بوده که بیشترین خشکسالی را داشته در صورتی که در شمال کشور دخالت انسان‌ها بوده که در از بین رفتن منابع آبی دخالت داشته است.

وی با اشاره به اینکه احداث سد‌ها در خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر گذاشته، افزود: این در حالی است که در استان فارس سدهای آنچنانی که در خشک شدن دریاچه‌ها تاثیر گذاشته باشد احداث نشده از این رو اگر توجه به دریاچه‌های استان بیشتر نباشد کمتر از ارومیه نیست.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: در خصوص احیای دریاچه‌ها طرحهایی در مجلس بررسی شده که انتظار داریم به این طرح‌ها توجه شود.

بختگان در غربت و بی‌کسی است/ برای گرفتن حق بختگان سال‌ها پیگیری می‌کنیم

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان فارس نیز در این را به خبرنگار مهر گفت: موضوع خشکیدگی دریاچه بختگان باید با جدیت دنبال شود بدینگونه که هم از کمکهای مالی در استان و هم ملی برای احیای آن استفاده شود. حسینعلی ابراهیمی کارنامی با اشاره به شرایط دریاچه ارومیه و بختگان از نظر طبیعی و وسعت تفاوت دارد، اظهار داشت: با این وجود دریاچه بختگان نیز از دریاچه‌های مهم کشور به شمار می‌رود که باید برای احیای آن اقداماتی صورت گیرد.

وی با انتقاد از عدم حمایت برخی از مسئولان برای احیای این دریاچه تاکید کرد: متاسفانه تنها مدافع دریاچه‌های استان به ویژه دریاچه بختگان، محیط زیست است در صورتیکه که در استانهای دیگر از جمله آذربایجان غربی اینگونه نیست.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان فارس گفت: در استان مذکور نمایندگان مجلس و سایر نهاد‌ها برای احیای دریاچه ارومیه به کمک محیط زیست می‌آیند و موضوع را با حساسیت به عنوان مطالبه کلان مطرح و دنبال می‌کنند در صورتیکه این نگاه در استان فارس حاکم نیست.

ابراهیمی کارنامی به گوشه‌ای از بی‌تفاوتی‌ها در استان اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه برای گرفتن حقابه دریاچه بختگان که حقش است محیط زیست ساعت‌ها، ماه‌ها و حتی سال‌ها با ادارات ذی ربط از جمله جهاد کشاورزی، فرمانداری‌ها، امور آب و… به بحث می‌پردازد اما بازهم هیچ اقدامی با وجود ارائه مستندات انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای احیای تمام دریاچه‌های استان نیاز به تشکیل کارگروه است، ادامه داد: دریاچه‌های استان فارس از دریاچه‌های مهم و با اهمیت بین المللی به شمار می‌روند که برای احیای آن‌ها نباید وقت را تلف کرد.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان فارس گفت: به عنوان نمونه اثرات منفی خشکسالی دریاچه ارومیه پس از گذشت چند سال بر روی جوامع محلی پیدا شد که برای استان فارس نیز همینگونه می‌شود از این رو تمامی دستگاه‌ها باید برای احیای دریاچه‌های استان اقدام کرده و حمایت کنند.

ابراهیمی کارنامی بیان کرد: به عنوان نمونه وقتی صحبت از اختصاص حقابه دریاچه بختگان می‌شود همه مدافع کشاورزی می‌شوند و تنها محیط زیست است که باید موضوع را دنبال کند تا ۳۴ میلیون متر مکعب حقابه تعیین شود آنهم در آخر رهاسازی نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه در استان فارس برای احیای دریاچه‌ها کم لطفی می‌شود، ادامه داد: هر روز خشکی دریاچه بختگان اثرات نامطلوبی بر روی جوامع انسانی برجا می‌گذارد که به عنوان نمونه می‌توان به مهاجرت به شهر‌ها، خشک شدن انجیرستان‌ها، شیوع برخی بیماری‌ها و… اشاره کرد اما بازهم کسی به این موضوعات توجه نمی‌کند.

مدیرکل حفاظت ازمحیط زیست استان فارس با تاکید بر لزوم مطالعه بر روی اثرات مخرب درازمدت دریاچه بختگان اظهار داشت: این دریاچه به کانون تولید ریزگرد تبدیل می‌شود و اثرات نامطلوبی بر روی کشاورزی و زمینهای اطراف برجا می‌گذارد.

ابراهیمی کارنامی با بیان اینکه در سال زراعی ۹۱ – ۹۲ معادل ۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت در شهرستان خرامه وجود دارد، بیان کرد: این سطح زیر کشت در حالیست که در گذشته فقط ۱۳ هزار هکتار سطح زیر کشت خرامه بوده و ما نمی‌دانیم واقعا این میزان سطح زیر کشت چه توجیهی دارد.

وی با تاکید بر لزوم حمایت همه مسئولان اظهار داشت: همه باید به داد دریاچه بختگان برسند زیرا این دریاچه تنها و غریب است و فقط یک چشمه آنهم در دریاچه طشک بنام گمبان فعال است که آنهم پمپهای متعدد کشاورزی بر روی آن فعال است.

مدیر کل محیط زیست فارس گفت: شاید کشاورزی طی پنج سال جوابگو باشد اما در آینده کل اقتصاد کشاورزی نیز از بین خواهد رفت و تمامی دستگاه‌ها باید این موضوع را مورد نظر قرار دهند.

وی ادامه داد: در نامه معاون وزیر بعد از تامین آب شرب، حقابه زیست محیطی به عنوان دومین اولویت مطرح شده در حالیکه در استان فارس اول آب شرب، بعد کشاورزی و صنعت و سپس محیط زیست دیده شده که البته این امر هم در حد شعار است.

ابراهیمی کارنامی با اظهار خرسندی از تشکیل کارگروه برای احیای دریاچه ارومیه، بیان کرد: اینکه دردولت جدید به محیط زیست توجه شده و آن را دغدغه می‌دانند امیدوار کننده است.

وی ادامه داد: دراستان فارس ۱۰ تالاب مهم وجود دارد که همه این تالاب خشکیده است و انتظار می‌رود دولت توجه ویژه‌ای به تالابهای استان داشته باشد.

مدیرکل محیط زیست فارس درباره دریاچه بختگان نیز عنوان کرد: وسعت این دریاچه بیش از ۱۲۰ هزار هکتار و دومین دریاچه بزرگ ایران محسوب می‌شود که برای حفظ و احیای آن مطالعاتی صورت گیردزیرا درصورت ادامه این روند تالاب مذکور به کانون ریزگرد تبدیل خواهد شد که برای جبران آن هزینه‌های زیادی لازم است.

دولت تدابیر ویژه‌ای برای بختگان اتخاذ کند/لزوم تشکیل کارگروه برای تالابهای فارس

همچنین در این رابطه یک فعال زیست محیطی نیز به خبرنگار مهر گفت: برای احیای دریاچه بختگان باید به آن توجه خاصی شود زیرا بعد از ارومیه از نظر وسعت و موقعیت استراتژیک دارای مزایای زیادی است.

علی اکبر کاظمینی افزود: دریاچه بختگان به دلیل اینکه در شرق استان فارس واقع شده از پیش روی کویر به استان جلوگیری می‌کند که نشان دهنده تاثیر بسزای دریاچه در استان است.

وی با بیان اینکه گونه‌های دریاچه منحصر به فرد است، اظهار داشت: خشک شدن دریاچه بختگان باعث به وجود آمدن شوره زار و نمک زار شده که این ریزگردهای نمک تمام منطقه نی ریز و اطراف آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در خشک شدن انجیرستانهای استهبان نیز تاثیر گذار بوده است.

این فعال محیط زیست با اشاره به تشکیل کارگروه برای رفع مشکلات دریاچه ارومیه نیز بیان کرد: استان فارس از نظر تعداد تالاب با داشتن ۱۰ تالاب در کشور اول است و تعدادی از این تالاب‌ها ۴۰ سال قبل در کنوانسیون رامسر ثبت شده‌اند که این امر نشان دهنده جایگاه تالابهای استان است.

کاظمینی ادامه داد: دولت باید برای برون رفت تمام تالابهای استان به ویژه بختگان ازاین وضعیت تدابیری اتخاذ کند زیرا خشک شدن دریاچه‌های استان در بیکاری کشاورزان و مسائلی از این قبیل تاثیر گذار است.

وی پیشنهاد کرد که هرچه سریع‌تر کارگروهی برای تالابهای استان تشکیل شود زیرا وضعیت دریاچه‌های استان هر روز در حال وخیم شدن است.

به گزارش مهر، ضجه‌های خشکی تالاب بختگان را هیچکس نمی‌شوند و این بار نیز مستحق برخورداری از کارگروه نجات نبود و جایی نیز در مصوبات برای دومین دریاچه بزرگ کشور دیده نشد.

کارگروهی که می‌شد برای تمام تالابهای کشور تشکیل شود و شاید مرهمی بر زخمهای کهنه محیط زیست کشور باشد.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=2112

برچسب ها

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 11در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۱
  1. چشم نمایندگان شیراز و استان فارس و چشم مسولین استانی روشن . اینا رو هم باید به پرونده های پر بازدهشون اضافه کرد و لایق تقدیر دونستشون . نماینده ارومیه میره وا میسته تو صحن اعلنی مجلس داد و بیداد میکنه واسه منافعش ولی نمایندگان استان ما پی کارهای خودشون هستن

  2. از نماینده های شیراز فقط قادری در مجلس از حق ملت فارس و شیراز دفاع میکنه. بقیه نماینده های شیراز پخمه هستند.

  3. من اول زیاد از قادری خوشم نمیومد چون لامردی بود و نماینده شیراز در مجلس شد ناراحت بودم حالا میبینم بابا این ای ول داره باز یه اعتراضی میکنه

  4. این دولت به مراتب نسبت به دولت پیشین در زمینه نگاه به استان فاری بدتر عما میکنه تیم و هسته اصلی کابینه اصفهانی هستن و بدون شک دوباره شاهد افزایش تبعیض ها خواهیم بود.

    • مگر جهرمی ولنکرانی که تو دولت احمدر بود برای فارس چه کار کرد ن که سنگ ش ون رو به سینه میزنی در صورتی که فقط یک وزیر از وزرای کابینه جدید اصفهانی هست که مال نجف آباد هست در صورتی که مهمترین وزارت یعنی وزارت اطلاعات آقای علوی مال استان فارس هست.

      • حرف من مطلب شما رو تایید میکنه با وجود اینکه بهبهانی وزیر راه (جهرمی) – طهماسبی وزیر صنایع (سوستانی)- جهرمی وزیر کار (جهرمی داماد ناطق نوری)- و لنکرانی وزیر بهداشت (تهرانی ساکن شیراز) احمدی نژاد از استان فارس (البته هیچ کدام شیرازی نبودند) در کابینه حضور داشتن هیچ سودی و منفعتی برای استان فارس به همراه نداشتن. حالا که در دولت یازدهم فقط آقای علوی اونم از لارستان وزیر استان فارس هستن و قاطبه وزرا برخلاف ادعا شما یا متولد استان اصفهان هستن یا اصالتن اصفهانی هستن:
        اقتصاد/علی طیب نیا /اصفهان
        دفاع/حسین دهقان /شهرضا اصفهان
        کشاورزی/ محمود حجتی / نجف آباد اصفهان
        محمدجواد ظریف / اصالتا اصفهانی
        علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی / اصالتا اصفهانی
        محمود واعظی وزیر ارتباطات / اصالتا اصفهانی
        اسحاق جهانگیری / استاندار اصفهان و به شدت نزدیک به حلقه اصفهانی های دولت

      • در کل در طول تاریخ معاصر به شیراز کم لطفی شده
        ولی از حق نگذریم راه ها در وزارت بهبهانی صد درجه تغییر کرد و متحول شد.قبلا جاده ی شیراز تهران یک جاده دو بانده بود الان خیلی بهتر شده و رفت و برگشت جدا و دو بانده شده.ضمنا همین راه آهن خوب یا بد تو همین زمان درست شد که با توجه به تونل ها و زیر سازیش هم سرعتش بد نبود.من تیتر روزنامه زمان دولت خاتمی دارم که نوشته اجرای طرح راه آهن فارس تا ۲۰سال آینده ولی دیدیم که خیلی زود تر راه افتاد.اتفاقا آقای بهبهانی نقطه عطف تمام وزرا بود چون فردی تحصیل کرده بود.البته این طرح ها مختص فارس نبود و حتی در بعضی از استان های دیگه بهتر هم اجرا شد.راستی وزیر دفاع هم شیرازی بودن که تو زمانشون چندین طرح مهم پژوهشی -نظامی تو شیراز انجام شد.لنکرانی هم وزیر بدی نبود ولی دست و پاش بسته بود ولی تو زمانش بودجه ی بیمارستانا کمی بهتر از وزیر های بعدی می رسید.

  5. قدیما دوره ی چاپلوس ها بود و در حال حاضر دوره ی مظلوم نما ها و قلدرمآب هاست اما این چرخ گردون روزی به کام ما هم خواهد چرخید.
    من ار چه در نظر یار خاکسار شدم
    رقیب نیز چنین محترم نخواهد ماند

    چو پرده دار به شمشیر می‌زند همه را
    کسی مقیم حریم حرم نخواهد ماند

    چه جای شکر و شکایت ز نقش نیک و بد است
    چو بر صحیفه هستی رقم نخواهد ماند

    سرود مجلس جمشید گفته‌اند این بود
    که جام باده بیاور که جم نخواهد ماند

    غنیمتی شمر ای شمع وصل پروانه
    که این معامله تا صبحدم نخواهد ماند

    توانگرا دل درویش خود به دست آور
    که مخزن زر و گنج درم نخواهد ماند

    بدین رواق زبرجد نوشته‌اند به زر
    که جز نکویی اهل کرم نخواهد ماند

  6. چشم انداز شیراز برای سال ۱۴۰۰ مشخصه و مطمئن باشید که در سال ۱۴۰۰ شیراز سرامد شهر های ایرانه

    • به نظرتون هیچ جایی برای فریاد زدن وجود نداره؟
      که بگیم یکی به داد ما برسه؟ نماینده ها نماینده کی هستن؟
      نماینده شیراز یا یه سری گروه که فقط برای منافع خصوصی گروهش کار میکنه؟
      اون ها نگرانیی هم برای مردم شیراز دارند؟

    • سن و سال شما رو نمیدونم اما زمان ما هم قرار بود شیراز ۹۰ همونی که نوشتی باشه اما این قضیه مصداق بارز بزک نمیر بهار میاد ؛ کلا منظورم اینه که زیاد باور نکن اونوقت ۱۴۰۰ هم میاد میبینی که نتنها شهرت صعودی نکرده از الانش هم نزول کرده و اونوقت میشی مثل ما که اونزمان وعده مسول نماها رو باور کردیم و ازشون انتقاد نکردیم و شد اینی که میبینی که حتی جزو میزبانهای جام ملتها نیستیم و صدای احدی هم در نمیاد ؛ اونموقعی که همه اتوبان و استادیوم و … میساختن (۱۰ سال قبل )ما وعده باور میکردیم ! حالا هم نوبت شماست

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.