سایت خبری تحلیلی شیراز۱۴۰۰ : با گذر از خیابان قصردشت و محدوده رحمت آباد، زمینی بایر در مقابل بیمارستان فرهمندفر توجه عابران را به خود جلب می کند و شاید مهمترین دلیل آن، وجود این قطعه زمین بایر نسبتا وسیع در یکی از مرغوب ترین و گرانترین بخش های کلانشهر شیراز است. به کمی قبل تر که بازگردیم و از قدیمی ترهای محل پرس و جویی انجام دهیم، متوجه می شویم که تمام این زمین در سال هایی نه چندان دور، باغ اناری زیبا و سبز بود که در عرض مدتی کوتاه به زمینی بایر و بیابانی تبدیل شد و اکنون زمینی که کاربری آن فضای سبز، آن هم از نوع باغهای قدیمی بوده اکنون بخشی از آن درحال تبدیل به مجتمعی تجاری است.
نکته تاسف بار ماجرا جدای از تبدیل باغ به زمینی خاکی و درنهایت تجاری سازی آن، ساخت این پروژه در خیابانی است که در هفته گذشته شاهد اجرای طرح ترافیک برای کاهش و روانسازی ترافیک است که اکنون با تضادی بزرگ، ساخت یک مجتمع تجاری که قطعا جاذبه های ترافیکی این بخش از خیابان قصردشت را افزایش می دهد، یک دهن کجی بزرگ به طرح های کارشناسی و رفاه مردم است.
مشخص نیست به چه دلیل شهرداری شیراز همچنان به صدور مجوز ساختمانهایی با کاربری تجاری در خیابان های کم عرض و اشباع شده از این مجتمع ها ادامه می دهد و سپس با اجرای طرح هایی مانند تغییر مسیر حرکت خودروها و یا اجرای طرح پارک هوشمند در پی بَزَک کردن آن برمی آید!
رخدادهایی که نشان می دهد شیراز با سرعت هرچه تمام تر و با بی برنامگی کامل درحال تجربه توسعه ای نامتوازن است که در آینده دود آن به چشم شهروندان خواهد رفت.
محل ساخت پروژه :
الان این حرفاتون چه فایده ای داره دیگه این پروژه داره ساخته میشه همین حرفای شما هست که روی مردم تاثیر میزاره نمیزارن زمین خشک خیابون زند حتی ۲۰% تبدیل به برج بشه اگه شهرداری شیراز مثه تهران توانایی داشت و اینده نگر بود به فضای سبز شهر رسیدگی میکرد الان ما باید بجای این حرفا معترض باشیم که ما چرا فضای سبز یا پارک و …. نداریم بجای این زمین میشه جاهای مختلف شهر فضای سبز ایجاد کرد
دوست عزیز زمین خشک مدنظر جنابعالی دارای تعداد زیادی درخت چند ده ساله هست!
درست مثل باغ فرزانه که دارای درخت های چند ده ساله هست…
من هم باغ فرزانه رو عرض کردم سعیدجان
فکر کنم با توجه به نزدیکی این زمین بایر به پارک خلد برین و باغ عفیف آباد و با توجه به قیمت بالای زمین مذکور ساخت یک پارک دیگر در این نقطه از دید شهرداری کاری غیر منطقی به نظر میاد بخصوص اینکه ۴ طبقه از این پروژه به ساخت پارکینگ اختصاص پیدا کرده.
دوست عزیز ، احیای باغ هیچ وقت غیر منطقی نیست . اونجا صد ها سال باغ بوده ، اینکه باغ رو عمدا خشک کنند و زمینش رو بفروشند غیر منطقیه !!
یادش به خیر کلاس سوم -چهارم که بودیم ( تو عالم بچگی )وقتی می رفتیم خونه مادربزرگمون حتما برای اناز دزدی سری به این باغ و باغ خلدبرین می زدیم.ولی عجب انارهایی داشت.یادش بخیر.
درسته اون منطقه پارک وفضای سبز هست اما مجتمع های تجاری هم خیلی زیادتره: ستاره-حافظ-هامون- سعدی -سپهر-(سینا کمی دورتر)
بنطرم شیراز داره از مجتمع تجاری اشباع میشه مخصوصا در اون منطقه و منطقه معالی اباد.
چه بهتر بود بجای این همه مجتمع تجاری فضای سبز مدرن و شیک ایجاد بشه و این مجتمع در جای دیگری ساخته میشد!!!!!
الان باغ های در شیراز هست که واقعا حیف هست بدون استفاده و رسیدگی مونده. مثل باغ دهقان و مثلث پشت کارخانه سیمان و همین باغ های حاشیه بلوار ستارخان که شهرداری تملکش کنه.اگه تهران یا اصفهان بود ببینید با این همه فضای سبز چه مناطق گردشگری ایجاد میکردن.
یا همین باغ تو بلوار زند چرا بحال خود رها شده!!
من یادم چه باغی بود اتشش زدن این یه چراغ سبز به صاحبین گرسنه باغات رنجور قصردشت است برای اتش. زدن ۱۱ سال پیش تقریبا اتشش زدن
دوست گرامی، این باغ آتش زده نشد. بمدت چندین سال آبیاری نشد تا تمام درختان خشک شد و از آنجا که باغ دیواری نداشت (با بوته و شاخه دیوار گذاشته بودند) بتدریج شاخه ها دزدیده شد یا پوسید و البته در نقاطی بنا به بی احتیاطی آتش گرفت و مدتی پاتوق ولگردان شد و همه این اتفاقات باغث شد تا زمینی یکپارچه خشک و برهوت باقی بماند مثل تمام مناطق طبیعی و زیستی که در حال نابودیست.
درود
مشکل ما دقیقا همینه که متاسفانه بخش عمده ای از مردم شیراز ، توسعه شهر رو فقط در داشتن مجتمع های تجاری شیک میبینن ، حتی به قیمت از دست رفتن باغ های شهر .
ما هنوز به این درک نرسیدیم که هویت یک شهر ، داشته های تاریخی اونه ، هیچ شهری نمی تونه با آوردن امکانات صرف ، هویت کسب کنه .
باند وزیر راه سابق با زد و بند مجوز این پروژه رو گرفتند و از دی ماه ۹۴ شروع به ساختش کردند .
سلام خدمت دوستان . واقعا نمیدونم شهرداری وقتی مجوز ساخت میده اصلا برسی های لازم رو انجام میده ؟
الان اونجا واقعا جای ساخت مجتمع تجاریه ؟ اون خیابون کشش داره ؟ ورودی به اون مسیر اط سمت ملاصدرا یا خلدبرین یا زرگری واقعا کشش مجتمع تجاری داره ؟ همین الان اون سمت ترافیک داره و هر از گاهی قفل مشه حالا شهرداری با این مجوز دادنش داره گره ترافیکی اون منطقه رو کورتز میکنه حالا فردا دوباره باید کاسه چه کنم په کنم دست بگیرن . واقعا ادم تو بعضی طرحها و مجوزدادن های شهرداری میمونه چی بگه
دوستان بیاید علاوه بر انتقاد به فکر راه حل هم باشیم. بنظر شما ما به عنوان شهروندان شیرازی که واقعاً برای شهرمون دقدقه داریم چه کار میتونیم بکنیم که مسائلی از این قبیل دیگه تکرار نشه؟
وقتی در تصمیم گیری دخیل نیستیم و نظراتمون شنیده یا خونده نمیشه توسط تصمیم گیرنده ها کار خاصی نمیشه کرد متاسفانه
بی تاثیر نیست سروش جان. بزودی یک نمونشو تو سایت قرار میدیم
کاش علاوه بر این سایت، ما یک NGO هم داشتیم تا تحقیقات و نظراتمون رو بیشتر رسمیت بدیم.
خیلی هم خوب ……. خدا کنه هر چه زوتر ساخته بشه ….به زیبایی تمام
اخه زمین به این گرونی کی میکنه پارک ؟؟؟؟؟
منطقی باشید
با تشکر از سایت خوبتان
به نظر من باید مثلا ۴۰ ٪از اون زمین احیا و فضای سبز تبدیل میشد حداقل این بهتر بود
به نظر من این مشکل فرهنگ ترافیکی مردم ماست که باید یاد بگیرن در مرکز شهر از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند اگر در این قسمت ها این مجتمع ها ساخته نشه کجا باید ساخته بشه؟ اگر شهرداری دنبال ایجاد فضای سبز بود توی این چند سال اینکارو میکرد حالا که یه قسمت اون داره ساختار میشه بهتر از اینه که بهترین نقطه شهری یک تکه زمین خاکی و زشت باشه حالا که اون باغ از بین رفت پس حداقل زمینش از اون حالت در بیاد بهتره شهرداری میتونه با عوارضی که از ساخت این پروژه میگیره برای ساخت فضاهای سبز جا های دیگه اقدام کنه این مطلبی که شما گذاشتید آدم یاد همون جریان معروف میندازه ولی خوب همه میدونیم که شما هم از سر دلسوزی گفتیو ولی توجیه درستی نداشتید ترافیک عاملش ساختمان نیست فرهنگ پائینه- در سطح شهر زمین هایی هستند که بعضا در کوچه ها و خیابان ها متراژ بزرگی ندارند و به دلیل شکل هندسی نا مناسب هم ساخت و سازی در اونها صورت نمیگیره و بعضا مساحت های ۱۰۰ متر و ۲۰۰ متر دارند خوب چرا شهرداری این زمین ها رو تبدیل به فضای سبز محله ای نمیکنه انقدر از این زمین ها در سطح شهر وجود داره که اگه فضا سازی بشن میزان سرانه سبز شهری رو به طور چشمگیری افزایش میده
دوست عزیز ، فکر می کنی اون باندی که مجوز غیر قانونی برای ساخت این مجتمع گرفته ، عوارض پرداخت می کنه ؟ طبق طرح تفضیلی شیراز ، زمین مذکور برای مجتمع تجاری و مسکونی تخصیص نیافته .
ساخت زمین با مجوز شهرداری هم خلاف قانونه و تغییر کاربریه و نیاز به مجوز شورای عالی معماری داره .
مبارک آقایون!
ما هم فقط میتونیم از معماری طرح به جای باغات سرسبز شهری لذت ببریم !!!
باقی مانده زمین رو شهرداری میتونه باغ خانواده درست کنه و به افزایش فضای سبز و بهتر شدن هوای منطقه کمک کنه .
بنده سی سالمه، پیر هم نیستم. قشنگ یادمه اینجا باغ بود. موقعی که راهنمایی بودم. شب های تابستون وقتی از اینجا (گودگری) رد میشیدیم، سردمون میشد
منم با نظر اون دوستمون موافقم که گفته بود مشکل اونجاست که ما فکر میکنیم رشد و پیشرفت یه شهر فقط با ساخت مجتمع های تجاری زیبا و مدرن اتفاق میفته
اما
حالا که این تصمیم را گرفتن ای کاش مابقی فضای اطرافش که فضای قابل توجهی هم هست
فضای سبز و محوطه زیبایی ساخته شه
قابل توجه اقا سعید که فکر میکنن اطلاعاتشون خیلی دقیقه واز باند بازی و این حرفها صحبت میکنن باید بگم که شهرداری حدود بیست میلیارد عوارض برا همین مجتمع تجاری عوارض گرفته ومجانی نبود .دوم بهتره سری به همسایه های اون زمین بزنید وبپرسید که این زمین خشک کنونی چه مشکلاتی رو برا اونها به وجود اورده بوده .سوم اینکه این زمین طرح جامع شهری روش گذاشته شده وفضای سبز وپارکینگ عمومی در چند طبقه برای اون اختصاص پیدا کرده .وضع کنونی این زمین جز یک پارکینگ برا بیمارستان ایا چیز دیگری هم بوده وهم اکنون هم هست .لطفا زود قضاوت نکنیم .هر چند که واقعا ضعف مدیریت شهری در شهر شیراز کاملا به چشم میخوره ولی از دست من و شما جز حرس خوردن کاری بر نمیاد تا اینکه به قول یکی از دوستان ان جی او هایی قانونی تشکیل بشه که تخصصی روی این موارد بحث کنن نه غیر کارشناسانه واز روی احساسات
درود مجدد !!
والا من نفهمیدم از کجای کامنت من ، ادعای اطلاعات زیاد رو متوجه شدید !! شما در وهله اول صورت مسئله رو پاک نکن . اونجا باغی بود که به عمد خشک شد و امکان احیای مجددش وجود داشت .
از روز اول زمین نبود . برای حل مشکل زمین و پارکینگ بیمارستان ، فورا با مجوزی که به شلوغ تر شدن مسیر کمک می کنه موافقت می کنن ؟
دوستان اگر یادشون باشه باغ فرزانه هم همین مشکلات رو داشت «نکته تاسف بار ماجرا جدای از تبدیل باغ به زمینی خاکی و درنهایت تجاری سازی آن، ساخت این پروژه در خیابانی است که در هفته گذشته شاهد اجرای طرح ترافیک برای کاهش و روانسازی ترافیک است که اکنون با تضادی بزرگ، ساخت یک مجتمع تجاری که قطعا جاذبه های ترافیکی این بخش از خیابان قصردشت را افزایش می دهد، یک دهن کجی بزرگ به طرح های کارشناسی و رفاه مردم است» جایی احداث می شد که شهرداری توش خط ویژه ایجاد کرده بود و می گفت دیگه کشش نداره…
به نظر من از الن مهم یک زمانی که این باغ سوزانده و خشکانده شد شاید بسیار از ما شیرازی ها متوجه نبودیم که چه کاری با محیط سبزمان انجام میدهیم از الان مهم و باید جلوگیری کرد باغات باقی مانده را باید حبا تمام وجود حفظ کرد و گروه های مردم نهادی را تشکیل دهیم تا مسئولین را تحت فشار بگذاریم از این به بعد مانع خشکاندن باغات شیراز شوند متاسفانه ان زمان که این باغ سوزانده شد همزمان پروزه بیمارستان قلب کوثر هم به اسم کار خیر در باغات قصردشت کلید خورد میدونید برای اون بیمارستان که امروز شده منبع درامد دکتر ها شده چند هکتار باغات رو از بین بردن
حالا دیگه این باغ خشکیده شده باید از مابقی باغات حفاظت کنیم اگه طرحی باشه که مثلا ۷۰% ساخت و مابقی فضای سبز احیاء بشه من با این طرح موافقم بهتر از یک زمین خاکی هست که سال ها رها شده بود
البته این نباید شیوه کار باشد که صاحبین باغ باغات رو بسوزونن و ۱۰ سال بعد بهره ببرند از زمینش شهرداری باید بدون ما مردم شیراز از این به بعد اگه باغی سوزانده شود و جایش ساختمان بسازن شهرداری را به اتش میکشیم
جمله آخرش باحال بود..!
حق با توئه دوست من . اما متاسفانه شهرداری با تغییر کاربری کلی زمین ، قسمت های پشت رو هم مجوز ساخت مسکونی داده !!
جالب است که هیچ کس باور ندارد که این باغ و تقریبا تمامی باغهای شهری بتدریج قربانی خشکسالی و افزایش بی رویه جمعیت هستند.
عموم باغ های از بین رفته در قدم اول بر اثر کم آبی (عمدی یا سهوی) خشک شده اند و طبیعی است زمانی که سطح آب زیر زمینی و میزان بارندگی ها کاهش می یابد رقابت برای بدست آوردن آب میان انسان و طبیعت شروع می شود و قطعا بین ما و درختان باغهای قصرالدشت ما برنده هستیم!
از دست رفتن درختان بازهم موجب افزایش دمای محیط و کاهش بارش می شود و این چرخه بازهم ادامه می یابد.
البته همیشه عده ای سوداگر به این چرخه سرعت می دهند و با تخریب عمدی باغها بدنبال سود شخصی هستند.
عده دیگری هم که یکراست تیشه را برداشته اند و به ریشه اصلی کل دشت شیراز می زنند و با ساختن “سد” در ظاهر می خواهند منطقه ای را آباد کنند! غافل از اینکه این سهم آبی که اینها بدنبال آن هستند در پایین دست سهم شهر و زیستگاه جماعتی میلیونی است…
کوتاه اینکه سو مدیریت همزمان با سختگیری طبیعت در حال از بین بردن کل زیست بوم فارس شده است.
به امید روزی که همه ایران برج، پاساژ و ویلا شود!!!