تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

13

فارس با تولید ۵.۲ میلیون تن محصولات باغی رتبه نخست کشور را کسب کرد

  • کد خبر : 18369
  • 12 اردیبهشت 1394 - 9:23

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: برغم استمرار خشکسالی این استان با استفاده از روشهای نوین آبیاری و حرس بموقع درختان توانست با تولید ۵.۲ میلیون تن محصولات باغی در سال ۹۳ مقام نخست تولیدات باغی کشور را بدست آورد.
به گزارش شیراز۱۴۰۰، محمد مهدی قاسمی، جمعه در گفت‌و‌گو با ایرنا اظهار کرد: هر چند که در سال جاری کمبود بارش بر دامنه خشکسالی‌ها افزوده و صرفه جویی در منابع آبی باید سرلوحه باغداران و کشاورزان قرار گیرد ولی برای صیانت از میزان تولیدات باغی و زراعی باید به آموزشهای ترویجی و روشهای نوین کشاورزی اهتمام ویژه جست.

وی ادامه داد: همچنین سال گذشته کشاورزان فارس با ۵/۸ میلیون تن محصولات زراعی رتبه دوم را برای فارس به ارمغان آوردند.

قاسمی اضافه کرد: استان فارس با تولید ۷۰۷ هزار تن محصولات دامی رتبه پنجم کشور و با تولید ۹هزار و ۳۰۰تن تولیدات شیلاتی رتبه یازدهم در بین استان‌های غیر ساحلی کشور را به دست آورد.

به گفته وی، سال ۹۳ استان فارس در تولید انگور، بادام، لیموترش، لیموشیرین، انار، انجیر، به، لوبیا و گوجه فرنگی مقام اول کشور را کسب کرد.

قاسمی بیان داشت: فارس در تولید هلو، پرتقال، جو، عدس، چغندرقند، هندوانه، ذرت علوفه‌ای نیز مقام سوم را از آن خود کرد.

وی افزود: افزون بر این استان فارس در سال ۹۳ در تولید گندم، ذرت دانه‌ای، پنبه، غلات، حبوبات، سبزی، علوفه، گردو و نارنگی رتبه دوم را داشت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: همچنین فارس با تولید ۶۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز که معادل هشت درصد کل کشور است، رتبه اول تولید این محصول دامی را در مدت یاد شده به خود اختصاص داد.

او گفت: اجرای آبیاری بارانی در سطح دو هزار و ۷۰۰هکتار از اراضی کشاورزی این استان نیز رتبه دوم و اجرای آبیاری تحت فشار در سطح چهار هزار و ۶۰۰هکتار رتبه سوم را برای فارس به ارمغان آورد.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=18369

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 7در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۷
  1. ببخشید ولی این جهاد کشاورزی داره چکار می کنه؟ چرا به باغداران توصیه نمی کنه که از کاشت درخت های پر آبی مانند سیب و هلو و گلابی و چنار و سپیدار و… خودداری کنند؟ به نظرتون بهتر نیست از هم اکنون دیگه درخت هایی که به وضعیت آبی کنونی استان فارس نمی خورن (درختان پر آب) در استان فارس کاشته نشه و درختان دیم جای این درختان رو بگیرن تا برای همیشه استانی سبز داشته باشیم؟
    لطفا یک گزارش هم در این زمینه تهیه کنید
    ضمن اینکه دانشکده ی کشاورزی شهرک نیایش (باجگاه) خودش بزرگترین دزد آب هست و چاه های ژرف حفر کرده و برای درآمدزایی یونجه و ذرت و …!!! می کاره. کسی هست این چیزها رو گزارش کنه؟

    • درخت دیم یعنی چی؟ اوکالیپتوس؟ مگه مرکبات دیم هم داریم؟ شاید منظور شما درختان بنه و بادام کوهی و کنار و کیالکه! دوسته من میشه اینارو کاشت تو باغ به نظر خودت؟

      • نه عزیز من شما شاید آگاهی نداری!!! درخت دیم یعنی درختان بومی که سال ها کاشته می شده. یعنی درخت بادام دیم، یعنی انجیر دیم، یعنی انگور دیم. اینها درختانی هستند با نیاز آبی بسیار کم که در تابستان دو تا سه نوبت آب می خوان و بس. استان فارس و دیگر استان های خشک باید به این سمت برن.

        (درختهای زینتی که نیاز آبی کمی دارند: سرو، کاج، عرعر و..)

        وقتی آبی وجود نداره شما می فرمایید درخت سیب و گلابی و چنار و سپیدار و … کاشته بشه؟ این آب رو از کجا می خواین تامین کنید؟
        نکنه دوست دارین چاه ها ژرفت تر بشن و همین چند درصد آب زیرزمینی هم که باقی مونده رو از میون ببریم و استان فارس به بیاباتن تبدیل شد همگی با م کوچ کنیم؟

      • کامیار جان حرف شما کاملا درسته و ما باید به سمت کشت محصولاتی بریم که از نظر نیاز آبی با شرایط خشک و نیمه خشک کشورمان سازگار باشد. متاسفانه الگوی کشت یا crop pattern در کشور ما رعایت نمیشه و کشاورزان سود آنی فردی را به منافع بلند مدت جمعی ترجیح می دهند. در کشورهای پیشرفته و حتی برخی کشورهای در حال توسعه مثل ترکیه، کشورهای اروپای شرقی و آمریکای لاتین، دولتمردان در زمینه تغییر الگوی کشت بسیار تلاش کرده اند و محصولاتی که از نظر توسعه و کشاورزی پایدار نامناسب هستند به تدریج و با پرداخت یارانه حذف کرده اند. ولی در کشورما هنوز محصولاتی کشت می شوند که اصلا مناسب با شرایط اقلیمی منطقه کشت شده نیستند. در استان فارس کشت محصولاتراعی ز مانند ذرت و برنج و به ویژه برنج توجیه ندارد. همچنین محصولاتی مانند هندوانه و گوجه فرنگی. از طرف دیگر کارایی مصرف آب در ایران بسیار پایین است به عنوان مثال در ایران برای تولید ۱ کیلوگرم گندم هزار لیتر آب مصرف می شود در حالیکه متوسط جهانی به ازای هر هزار لیتر آب ۵/۱ کیلوگرم گندم تولید می شود. در دهه های اخیر مصرف بی رویه آبهای زیرزمینی در کشاورزی موجب بحرانی شدن وضعیت آب در ایران شده است. هرچند خشکسالی های متوالی مزید بر علت شده است. سالیان سال مسئولین فارس با افتخار اعلام می کردند که فارس در تولید ذرت و گندم در ایران اول است و نتیجه آن خشک شدن چاهها و مهاجرت روستاییان به شهرهای بزرگ و ایجاد بحرانهای فرهنگی و اجتماعی در جامعه گردید

      • کامیار جان این درختانی که شماگفتی یک دهم حالت عادی به خاطر دیم بودن محصول میدن- یعنی عملا کشاورزی صنعتی رو باید بوسید و گذاشت کنار! بایددر زمینه روش ها ی جدید ذخیره آب و سیستم های نوین آبیاری و تولید نهال های اصلاح نژاد شده که به کم آبی مقاوم هستند کار کنیم- در اونصورتی که شما میگی کشاورزی کنیم با توجه به مقرون به صرفه نبودن تولید این محصولات دیگه هیچ کس کشاورزی نمیکنه- همه محصولات کشاورزی هم که بادام و انجیر و انگور نیست! این همه محصول این همه میوه اینهارو س باید چکار کنیم؟ حرفه شما درسته کاشت این درختان خوبه ولی فکری واسه تولید اون محصولات هم کردی؟
        فکر اینکه مردم رو باید چطوری تغذیه کرد؟ شاید بهتر باشه به فکر منابع جدید آب باشیم مثل استفاده از آب دریا با شیرین کردنش

      • دوست بزرگوار هر منطقه از جهان با توجه به وضعیت آب و هوایی و اقلیمی که داره یک الگوی کشت مناسب داره. دقیقا یک استان و یک کشور تنها و تنها می تونه چندین محصول ثابت رو تولید کنه.
        الگوی کشت استان فارس شامل همین بادام، انگور، انجیر، پسته و خرمای دیم هست. این محصولات اتفاقا جزو محصولات صادراتی هستن و سودآوری خوبی دارند.
        همه چیز آشکار هست. برای نمونه روسیه و آمریکا به دلیل داشتن آب فراوان گندم می کارند با بهای ارزان، هند و پاکستان و .. برنج می کارند با بهای ارزان. ما برنج رو از اونها می خریم و صادراتمون پسته و انجیر و خرما و بادان و کشمش و انگور و .. خواهد بود
        دوست گرامی اصلا شدنی نیست که همه ی محصولات رو خود مردم بکارن! این که می شه همون استقلال در تولید گندم و خشکاندن بیش از ۹۰% از آب های زیرزمینی استان فارس

        از نظر سودآوری شما مطمئن باشید همین محصولاتی که عرض کردم اگر درست و حسابی روشون کار بشه می تونه بهترین سودآوری رو برای مردم فارس به ارمغان بیاره و از خشکیده شدن استان جلوگیری کنه و استان همچنان سرسبز بمونه

  2. به قیمت خشکسالی و بی ابی . از کم خردی خرد بود که این بلا سر استان اومد . چند سال دیگه همه باغا خشک میشه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.