معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت:این سازمان هیچ مجوزی برای احداث سد تنگ سرخ صادر نکرده و ما همه اقدامات قضایی و حقوقی را برای توقف عملیات ساخت این سد به کار گرفته ایم .
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از ایرنا، معصومه ابتکار که در شانزدهمین سفر استانی دولت تدبیر و امید به استان فارس سفر کرده است ، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در شیراز بیان داشت:سد تنگ سرخ در شیراز ارزیابی محیط زیست ندارد و تا قبل از تایید ارزیابی زیست محیطی ، احداث سد غیر قانونی و تاکید بر ساخت آن تخلف است.
وی افزود:ادامه کار این سد تا زمانی که ارزیابی محیط زیست تایید نشود ، غیر قانونی است و راهی برای فرار از قانون نیست .
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد:این سازمان تذکرات لازم را به وزارت نیرو داده و ما پیگیر این موضوع هستیم.
ابتکار اظهار کرد:قانون در مورد این سد صراحت دارد و هیات های حل اختلاف هم باید موازین قانونی را مد نظر داشته باشند زیرا هیچ مورد فرار قانونی را در احداث سد تنگ سرخ نمی پذیریم .
ابتکار گفت:ارزیابی زیست محیطی سد تنگ سرخ باید تایید شود و تایید ارزیابی زیست محیطی شرط لازم برای اجرا و تداوم عملیات ساخت این سد است و قانون در این زمینه بخوبی و روشنی همه موارد را مشخص کرده است .
وی افزود:مردم ، جوامع محلی و تشکل های زیست محیطی باید برای حفاظت از عرصه های زیست محیطی فعال باشند و در این زمینه ما را یاری دهند.
سد تنگ سرخ که عملیات آن در بهمن سال ۱۳۹۰ آغاز شد، در فاصله دو کیلومتری شهرک های شمال غرب شیراز واقع شده است
این سد از نوع خاکی با هسته رسی و به ارتفاع حدود ۸۰ متر از بستر سنگی پیش بینی شده است.
اهداف مختلفی برای ساخت این سد اعلام شده که از جمله آنها می توان به ذخیره سازی و استفاده از آب رودخانه خشک برای تامین آب مورد نیاز باغ های قصردشت شیراز و همچنین برای کنترل سیلاب بخصوص درفصل زمستان که در برخی سال ها خسارات فراوانی را به واحدهای مسکونی و تجاری شهر شیراز وارد می کند، اشاره کرد.
منتقدان ساخت سد تنگ سرخ نیز بر این باورند این سد بدون مطالعات کافی زمین شناسی احداث شده و ترکیدن یا شکستن سد در آینده، شهرک های شمالی شیراز را به زیر گل و لای می برد و موجب وقوع فاجعه اقلیمی ، انسانی می شود.
این منتقدان همچنین خشک شدن دریاچه مهارلو در جنوب شیراز و احتمال وقوع توفان های نمک و برخاستن ذرات خطرناک و سرطان زا از دیگر پیامدهای احداث سد تنگ سرخ بیان کرده اند.
خدا رو شکر. اگر این سد ساخته می شد تالاب کمجان و دریاچه مهارلو با بحران زیست محیطی جدی و خطرناکی روبرو می شدند.
درود
متوجه نشدم این همه بحث و جدل دوستان برای چی بود !! خانم ابتکار گفته ، بر خلاف ادعای مدیران شهرداری ، این طرح مطالعات زیست محیطی نداره !! همین . دیگه صحبتی از ساخته شدن یا نشدن نکردند .
پارک ۸۰۰ هکتاری حاشیه ی دراک ، پر ؟؟
پارک درحال ساخت هست
همون پارک ۸۰۰ هکتاری هم یک صفحه مطالعات نداره!
درود
کاش علتش هم ذکر می شد.
عدم انجام مطالعات مربوط به محیط زیست؟ سست بودن بستر و تهدید شیراز به وسیله سیلاب
این سد حتما ساخته خواهد شد چون پارسال ۲۰ میلیارد تومان برای ان بودجه در نظر گرفته شد و اگر وزارت نیرو هم پول ندهد قرارداد ان با شهرداری فسخ خواهد شد و خود شهرداری پروژه رو تکمیل خواهد کرد . با اجرای سد تنگ سرخ خرم رود احیا خواهد شد و یک پارک حاشیه ای از فضای سبز از سد تنگ سرخ تا دریاچه مهارلو ایجاد خواهد شد .
اگر وزارت نیرو پرداخت پول نداشته باشه از یک درامد پایدار گردشگری خوب در اینده محروم خواهد شد .
چه خرم رودی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ روذی که بخواد باعث نابودی جای دگ بشه بدرد نمی خوره
دریاچه نمک نابود بشه بهتره یا این رود ؟؟؟؟؟؟؟
تازه مسئولان اکه به فکرن واقعا بیان همین حالا یه فکری به خاطر آشغالایی که تو این رود هستو بکنن .
اگرم به فکر پروژه تفریحی هستن همین پروژه زو طرف دریاچه مهارلو بزنن به اونجا برسن ..اونجارو آیاد کنن . هنر اینه که اونجایی که آیاد نیستو آیاد کنن .واقعا خبر خوبی بود
یعنی از روز اول اونایی که میخواستن بسازنش نمیدونستن مشکل ایجاد میکنه ؟! تا به امروز چقدر خرجش شده ؟ آخه رد میشدم میدیدم یه کارایی دارن میکنن ! عجب به این مسئولین!
زنده باد خانم دکتر ابتکار البته اگر بر وعده ای که دادن پایبند باشن.
شیراز پر از جاذبه های تاریخی و طبیعی است و نیازمند این چنین مصنوعات غیر طبیعی نیست که به بهای نابودی بیشتر مناطق شرقی و جنوبی جلگه شیراز شود.
دقیقا …..واقعا اگر مسئولین به فکرن فکری به حال جاهای دگ بکنن …..مترو .باغی که قرار بود تو چمران بزنن . پارک حاشیه جنوب ووووووووووووووو بسیاری از این دست پروژه ها
با شنیدن این خبر هم خوشحال شدم هم ناراحت ناراحت به خاطر اینکه رودخونه خشک همین شکلی باقی میمونه و خوشحال چون از تخریب محیط زیست جلوگیری میشه
ببینید بیاید یه کمی منطقی به موضوع نگاه کنیم چرا شهرداری انقد رو ساخته شدن این سد اسرار داره؟ قطعاً دلش به حال من و شما نسوخته احتمالاً اونا میخوان با ساخت این سد ارزش افزوده اون منطقه رو به شدت بالا ببرن و زمینا رو به قیمت هنگفت بفروشن شما ببینید حتی اگر یه آب باریکه دائمی توی رودخونه خشک جاری بشه بازم چون این رودخونه به شکل کانال هست آنچنان چیز جذابی نمیشه از توش در آورد میشه یه چیزی تو مایه های مهرانه رود تبریز:
http://shahryarnews.net/uploads/2/Cms/News/Record/b2296.jpg
ببینید اگر شهرداری واقعاً دلش برای زیبایی این شهر سوخته باشه میتونه قید ساخت این سد رو بزنه و در عوض با تملک باغ های اطراف رودخونه نهر اعظم که بدون هیچ سدی خودش دائمی هست و از وسط کلی باغ زیبا با درختان به شدت زیبا میگذره یک منطقه ای درست کنه حتی از زاینده رود زیباتر باشه هر چند میدونم شهرداری داره این کار رو کم کم انجام میده اما با این سرعت لاک پشتی چشمم آب نمیخوره تا ده سال دیگه به بهره برداری برسه. به نظر میرسه هزینه ساخت سد تنگ سرخ و زیباسازی رودخونه خشک از تملک باغای منصور آباد در اطراف رودخونه نهر اعظم کمتر باشه و عقل نمیپزیره که شهرداری فقط به دلل زیباسازی و تامین آب انقد رو این پروژه اسرار داشته باشه
چرا نشه چیزی شبیه به رودخانه سئول ؟
https://www.google.com/search?q=seoul+river&espv=2&biw=1280&bih=577&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Rh9CVZfQMoLZav_pgagK&ved=0CAcQ_AUoAg
بله میدونستم اینو مطرح میکنید
به نظر شما برای اینکه شهرداری رودخونه خشک رو مثل رودخونه سئول بکنه(که این یک فرض محال هست و شما خودتون بهتر از من میدونید) چقدر باید هزینه کنه؟ و اگر بخواد رودخونه نهر اعظم رو برای استفاده عمومی مناسب سازی کنه چقدر باید هزینه کنه؟ این بخش اول سوالم بود و بعد بخش دوم سوالم اینه که کدوم یکی در نهایت زیباتر خواهند شد؟ مسلماً مشخصه که شما با هزینه خیلی خیلی کمتر در نهر اعظم میتونید مکان خیلی خیلی خیلی زیباتری داشته باشید با سرعت ساخت بسیار بالاتر.
حالا با این وصف چرا شهرداری پاشو کرده تو یه کفش برای سد تنگ سرخ؟ منم دوست دارم رودخونه خشک سر و سامون پیدا کنه اما این سوالم همینطور تو ذهنم هست که براش دلیل منطقی پیدا نمیکنم که چرا با وجود رودخونه های نقدی مثل نهر اعظم در شمال با بی نهایت پتانسیل(فقط دلم میخواد یه بار از نزدیک برید و یه گزارش تهیه کنید متوجه شید چرا میگم بی نهایت) و رودخانه چنار راهدار در جنوب که هر دو آماده بهینه سازی هستن رو ول کرده و چسبیده به نسیه رودخونه خشک و سد تنگ سرخ؟ اگه واقعاً قصد شهرداری زیباسازی شیراز هست اول از این دو تا که کم هزینه تر هستن شروع بکنه تا به همه ثابت شه جز زیباسازی قصد دیگه ای نداره بعد بره سراغ رودخونه خشک
من خودم از حرفای کوچه بازاری بیزارم اما وقتی میبینم برای این سوال ساده خودم هیچ جوابی وجود نداره ناخودآگاه از نظر فکری به سمت تفکر بیشتر مردم که فکر میکنن شهرداری فاسدترین نهاد هست کشیده میشم
حرفتونو قبول دارم. مظورم این بود اگر بخوایم کار اساسی بکنیم امکانش هست
مشخصه!!!!!!!! یعنی نمیدونی رودخانه خشک از مرکز شهر رد میشه؟!!!و شهروندان و مسافرین این رودخانه جلو چشمشونه؟؟ میخان رودخانه رو یه پارک طولی کنن که شهرمون زیبا و پر نشاط بشه!!! که ۱۰۰۰ برابر درجه اهمیتش بیشتراز ۲ رودخانه دیگس..
حتما که نباید رود باشه به خدا اگر به دریاچه نمک هم برسن خیلی خوشکل میشه …چیزی که طبق کفته های خودتون شنیدم این سدآبی که می تونه ذخیره کنه ۳۰درصد آب دریاچه نمک هست …پس دریاچه نمک حداقل ۳برابر این آب داره ……خود من به شخصه تو روزایی که هوا ابری بوده دو سه بار منظره دریاچه نمک رو دیدم .خیلی زیباست ..برن به اونجا برسن
البته با خواندنش این برداشت را نداشتم که اصلا ساخته نخواهد شد بلکه بنظرم گفته که بعد از تایید ارزیابی زیست محیطی میتونه ساختش ادامه پیدا کنه.
من موافق ساخت این سد هستم اما متن این خبر حرف حقه، باید بررسی بشه اگر این مشکلاتو در آینده ایجاد نمیکنه بسازن ولی اگر ایجاد می کنه واقعا نباید ساخته بشه
آیا میدونید اینهمه گرد و خاکی که وارد ایران میشه نتیجه سد سازی هست؟!(البته مهمترین دلیلش کاهش چشمگیر بارندگی در خاورمیانه هست) آیا میدونید منشا گرد و خاکهای داخلی که در خوزستان هست، نتیجه سد سازیهای بدون تامل و مهندسی نشده هست؟!! ترکیه چندین سد بر سر راه دجله و فرات ساخت و تالابها و آبگیرهای عراق به فنا رفت و نتیجش این شد که تا یه ذره باد میاد گرد و خاک بلند میشه توی هوا و میاد سمت ایران.
سدسازی های منطقه خوزستان و چهارمحال هم باعث خشکیده شدن ابگیرهای خوزستان شد و در نتیجه شاهد شکل گیری چشمه های ریزگرد در داخل کشورمون هم هستیم.
حالا میگیم سد تنگ سرخ باعث زیبایی شهرمون میشه.درسته که باعث زیبایی میشه اما باید مطالعات دقیقی روی این قضیه انجام بشه که در آینده نگیم ای کاش ساخته نشده بود.راههای دیگری هم برای زیباسازی شهر وجود داره.
ممکنه واقعا این سد ضررش بیش از سودش باشه .یکی از مهمترین ضررهاش خشک شدن احتمالی دریاچه مهارلو هست که میتونه پیامدهای جدی و جبران ناپذیری داشته باشه.
نه اینکه سد خوب باشه ولی به نظر شما و بقیه ،اگه سدساخته نشه دریاچه مهارلو خشک نمیشه؟؟؟بختگان و پریشان سد داشتن که الان کاملا خشکیدن؟؟؟اینو میدونستید فاضلاب وپساب های چند بیمارستان وشهرک صنعتی به مهارلو ریخته میشن؟؟و تغییر رنگش بخاطر آلودگی آب هست؟؟وادامه این وضعیت میتونه بیماری های گسترده اهالی اون منطقه رو باعث شه؟؟درضمن مهارلو همین الانم که سد ساخته نشده فقط چندماه درسال آب داره..
تو رو خدا اینقدر دمدمی مزاج نباشیدوجزیره ای فکر نکنید!!
سلام … انشاا… به همت شهردار عزیزمان سد تنگ سرخ ساخته خواهد شد و معضل بزرگ رودخانه خشک – خشک شدن باغ های زیبای قصردشت برطرف خواهد شدو مکان تفریحی در خور شیراز ساخته می شود و انشاا… به زودی خانم ابتکار از کار برکنار خواهد شد . شیراز به این سد نیاز دارد و کسی نمی تواند با حرف های غیر منطقی جلوی ساخت این سد را بگیرد. سفر آقای روحانی هیچی به شیراز نداد و فقط چند طرح کلی استانی کلنگ خورد. چرا به طرح های ۵۰-۸۰% اعتبار ندادند؟ خانم ابتکار برو خانه داری کن .
“خانم ابتکار برو خانه داری کن .” !!!!!
به منفی هایی که خوردی یه کم دقت کن و صحبت کردن را یاد بگیر.
متاسفم واسه تو و امثال تو که نمیتونن ببینن یه “خانم” بیاد تو محیط کار و برای کشورش زحمت بکشه.
ما هم اهل شیراز هستیم و دوست داریم رودخونه خشک جون بگیره اما نه به قیمت نابودی شهرمون
اینجا فهمیدی آیا ؟؟؟؟
“سست بودن بستر و تهدید شیراز به وسیله سیلاب”
سلام…
آقا علیرضا تو هم به منفی هایی که گرفتی دقت کن . صحبت من کاملا محترمانه بود – مطمئن باش سد تنگ سرخ ساخته خواهد شد , چون شیراز می خواهد .
واقعا متاسفم برای این طرز صحبت کردن و تفکرت. هر جمله ای رو که یه عده بی سواد و غرض ورز از پشت تریبون های پشیز تکرار می کنند شما تکرار نکن.
اول فکر کن
خدا رو شکر بالاخره یه نفر پیدا شد و جلوی این سو استفاده کن ها و بساز و بفروشها رو گرفت. البته امیدوارم بتونه مقاومت کنه.
یه عده منفعت طلب به اسم احیای باغات شیراز، تلاش دارن که یه سری زمین بایر دیگه رو به قیمت نابودی دریاچه مهارلو و بهم زدن اکوسیستم شیراز، به قیمت خون پدرشون بفروشن و سود کسب کنن.
یه عده ناآگاه هم زیر علم اینا سینه میزنن!
بارها گفتم بازم میگم که رودخونه خشک شیراز بدلیل شیب تندی که داره حتی اگه آب داشته باشه، به هیچ عنوان چیزی شبیه زاینده رود و رودخونه سن و سئول و … نمیشه!
یه عده یه کارت پستال میبینن، فکر میکنن این میشه اینو هر جایی اجرا کرد!
همین آبگیر بالای چمران با اینکه حجم آبش نسبتا زیاده اما اینقدر آلودگی داره که افرادی که میخواستن خودکشی کنن و خودشونو انداختن اونجا از بیماری مردن نه خفگی! (اگه نمیدونین از تیم امدادی اونجا بپرسین حداقل)
یه عده سودجو حالا که دستشون از مسکن مهر و آپارتمان سازی تو بیابون کوتاه شده دنبال یه محل کلاه برداری جدید هستن شروع میکنن به جابجا کردن آّبگیرها! بدون اینکه به خطرات و اثرات زیست محیطی اون توجه کنن.
حالا هم که اینقدر حجم این سو استفاده کن ها زیاد شده که تقریبا خشکسالی و قحطی سرنوشت محتوم همه شده و به قول معاون رییس جمهور باید به فکر مهاجرت (تخریب یه اقلیم) دیگه باشیم، ایران که تموم شد!
ای کاش خانم ابتکار، در راستای حل شدن مساله “ریزگردها” با این قاطعیت صحبت کنند.
واقعا بعضی از دوستان یه حرفایی میزنن ادم تعجب میکنه! مهارلو که همیشه خشکه شما نگرانه از دست رفتن چیه اون هستین! ابی که از کوه سرخ میاد روانه اگه مهار نشه نهایت به مهارلو میرسه که باز هم در هر صورت خشکه! پس بهتره جمع آوری بشه تا در فصوب بدون آب حد اقل پشت سد یکم آب باشه ! بعضیا نظراتشون ثانیه ای تغییر میکنه! وزارت نیرو نتونست تشخیص بده که بستر سسته ولی خانم ابتکار تونست؟ رود خونه نهر اعظم و چنار راهدار اگه خشک دن چی؟ اونایی که پیشنهادشو میدن اون موقعه میان جواب بدن؟ سده که تامین اب پایدار روتضمین میکنه نه یه رودخونه فصلی! مهارلو یه باتلاق بیشتر نیست که هیچ خاصیتی هم نداره جز محل دفن انواع فاظلاب های به شدت آلوده شاید سال ها پیش بود که پر آب بود واقعا میشد بهش گفت دریاچه! مگه تو این چند سال سد روی مهارلو بود که خشک شد؟ پس ربطی به سد نداره بختگان هم خشک شد به خاطر سد بود؟ باید برای سر و سامان دادن به رودخونه خشک حتما این سد ساخته بشه جلوگیری از ساخت این سد فقط یک خیانته! دوستانی که گفتن ساخت سد در خوزستان باعث خشک شدن تالاب ها شد نمیدونم که این آب شیرین مفت مفت میریخت به دریا! اما الان از واسه کشاورزی و تولید برق ساخته میشه دوستان خواهشا یکم آینده نگر باشید
دوست عزیز پیاده شو با هم بریم!!!!
من همین دیروز مهارلو بودم!!!!آب چنان زیاد بود و دریاچه تا لب جاده بود که فکر نکنم امسال اصلا خشک شه!!!! تازه سال هایی هم که خشک میشه نهایتا ۳ ماه هست و اونم خشک خشک نیست و اگه روی سطح دریاچه راه بری میفهمی که نمک کاملا خیش هست و به بستر چسبیده!!!!
حالا شما میدونی این نمک اگه هر سال دریاچه پر آب نشه به مرور شروع به حرکت به اطراف دریاچه میکنه؟؟؟ یعنی قسمتی از حاصل خیزترین اراضی ایران که در منطقه مهارلو و سروستان و جنوب شیراز هست از بین میره و چند صد هزارتا مهاجر دیگه راه میافتن میان شیراز!!!!
اینا به کنار شما میدونی میزان سرطان در مناطق اطراف دریاچه ارومیه و بختگان افزایش چشمگیری داشته؟؟؟؟ و طبق مطالعاتشون به خاطر خشکی این دریاچه ها هست؟؟؟
شما میدونی که سد سیوند رو با صرف چند صد میلیارد تومان ساختن الان یه قطره آب هم پشتش وای نمیسته؟؟؟؟
شما همین مهارلو رو که مرکز فاضلاب ایران میدونین از مزایاش خبر دارین؟؟؟ تز نمکش در صنایع پتروشیمی و تولید نمک خوراکی استفاده میشه!!!! با آبش باغ های پسته سروستان رو آبیاری میکنن!!!! تعداد زیادی گردشگر جذب میکنه به طوری که یک سال به عنوان منطقه نمونه گردشگری ایران انتخاب شد!!!! بهترین استراحتگاه در مسیر شیراز بندرعباس و شیراز کرمان هست!!!و….
ساخت تنگ سرخ نه برای تولید برق هست و نه کشاورزی!!!! بلکه میخوان یه دریاچه مثل چیتگر تهران توی اون منطقه درست کنن و یه جاذبه دیگه برای بالاشهر و ثروت اون عده ای که الان در منطقه حسنی الهاشمی میزان زیادی زمین یا آپارتمان در دست ساخت دارن رو چند برابر کنن!!!! وگرنه اگه میخوان منطقه گردشگری و توریستی درست کنن برن همون مهارلو برنامه هاشون رو پیاده کنن خرجی هم نداره!!!!
عزیز من اب اون ماطق شوره به درد کشاورزی نمخوره همه باغ های مناطق مهارلو خشک شدن چاه ه خشک شده!!! حاصل خیز ترین رای ایران رو ار کجا آوردی!!!! دشت سروستان به خاط فقر خاک به درد کشاورزی نمیخوره درختایمیوه و مرکبات عمل نمیاد و اون مناطق از نوعی درخت اون هم جدیدا و فقط برای چوبش استفاده میشه که همون هم تا الان پاسخگو نبوده! دش سروستان از مهارلو تا نرسیدهبه سروستان به شدت بایر و به درد کشاوزی نمیخوره شاید شما فرق حاصلخیزی به بایر بودن رو نمیدونی!!! ا مرلو در حد نیس که بشه اون ر دیگه واسه کشاورزی استفده کرد همه باغ ها هم که خشک شده و چاه ها بی آب! باغ های پسته سروستان اکثرا در شرق سروستان قرار دارند یا فاصله ای ۳۰ کیلومتری با مهارلو چوری با اون اب اونهارو تغذیه میکنند ما نمیدونیم!! شما که میگی بهترین استراحت گاه هست دقیقا منظورت کدوم قسمته؟ کدوم تفرجگاه؟
ولی اون قسمت حاصلخیز ترین اراضی ایران خیلی جالب بود
بابت اشتباه در تایپ عذر میخوام از دوستان
عصر جمعه اردیبهشتی!هوای خوب!خلاصه همه چی تکمیل و آدم اینجا رو با بهشت اشتباه میگیره..
دوست عزیز برای آبیاری باغات پسته که در سروستان بسیار هم داره زیاد میشه به سدیم احتیاج هست که در آب مهارلو فراوان هست و باعث شده این پسته سروستان بسیار مرغوب بشه!!!!
اصلا کشاورزی به کنار! شما درست میگی!!! مواردی مثل افزایش سرطان!!! افزایش شوری خاک مناطق اطراف!!! از بین رفتن منطقه شکار ممنوع مهارلو (به دلیل خشکیش پرندگان مهاجرش از بین خواهند رفت)!!! تهدید مناطق جنوبی شیراز و موارد دیگه که کارشناسان محیط زیست میگن رو شما چی میگی؟؟؟
من فقط متعجبم طرحی که سازمان عریض و طویل محیط زیست باهاش ۱۰۰ درصد مخالف هست رو شما چرا اینقدر باهاش موافقی؟؟؟
نکنه سود کلانی برای شما داره؟؟؟؟
واسه من سودی نداره واسه مردم شهر من سود داره! حد اقل سودش از وضع فعلی دریاچه بیشتره – اگر هم نگران تثبیت نمک های اون هستند پس مالچ پاشی کنند به هر حل این دریاچه دیگه به روز های گذشته بر نمیگرده این یک واقعیته پس واسه شهرمون تا دیرنشده فکری کنیم
پس نظر شما اینه که دریاچه مهارلو که در سال ۱۳۸۵ یکی از ۷ منطقه نمونه گردشگری ایران انتخاب شد رو خشک کنیم و مالچ پاشی کنیم!!!!!
خوب شد نظریه توسعه متوازن شما رو هم فهمیدیم!!!!
در ضمن دوست عزیز همچین میگین دیگه دریاچه نیست هرکی ندونه فکر میکنه الان بیابون لم یزرع هست!!! بنده همین چند روز پیش اونجا بودم و آب دریاچه کاملا پر بود و تا لب جاده هم اومده بود!!!!
این دریاچه تنها در تابستان خشک میشه و در بقیه فصول سال هم آب داره!!!
هم زیباست!!! و هم محل کوچ ۱۰۰ ها هزار پرنده هست!!! از اهمیتش همین بگم که در استان پهناور فارس تنها ۱۶ منطقه شکار ممنوع وجود داره که یکیش همین مهارلو هست!!!
و باز هم من این سوال رو از شما دارم!!! شهرداری میگه این پروژه ساخته بشه و سازمان حفاظت از محیط زیست میگه نشه!!! حالا به نظر شما شهرداری شیراز که سالانه به خاطر پول به باغ های قصردشت و چمران آسیب میزنه راست میگه یا محیط زیستی که تنها هم و غمش حفظ طبیعت و ثروت ملی کشور هست؟؟؟
من نمیدونم چرا بجای دعوا بین شهرداری و محیط زیست یک کار تحقیقاتی انجام نمیدن لااقل بعضی از معایب و مزایاش با سند پیدا شه..اگر ضررش بیش تر از منفعتش هست ساخته نشه و در غیر این صورت ساخته شه..
هرچند اگر دریاچه نمک قرار باشه خشک شه خیلی خطرناکه چون علاوه بر گرد وغبار نمکی به دلیل دفع فاضلاب های صنعتی موادی مثل آرسنیک نیترات و.. وارد هوا میشه که باعث بیماری های زیادی مثل سرطان، اسم، الرژی های شدید، و بیماری های خودایمنی مثل ام اس میشه..هرچند که این طرح فک نمیکنم باعث زیبایی زیادی واسه رودخانه خشک شه!
نمیدونم تو این مدت زیاد چرا مطالعات زیست محیطیش انجام نشده!!!! احتمالا منفعت عده ای ایجاب کرده!!!
دریاچه مهارلو بدلیل وجود گنبد نمکی در زیر ان تبخیر یالایی داره و اجرای طرحهای توریستی دریاچه مهارلو برای سرمایه گذار زمانی مقرون به صرفه هست که یک منبع مطمئن بتونه اون رو پشتیبانی کنه . بند ابی تنگ سرخ میتونه پشتیبان دریاچه مهارلو باشه و به جذب سرمایه گذار برای اجرای پروژه های گردشگری دریاچه مهارلو کمک کنه . قطعا راه حل داره . میتوان از مشاورین خارجی هم کمک گرفت .