باغ جهان نما در شمالشرقی شیراز واقع شدهاست. این باغ همچون سه باغ مشهور دیگر یعنی باغ ارم، باغ دلگشا و باغ تخت در دوره آل مظفر (قرن هشتم هجری قمری) یعنی قبل از یورش تیمور گورکانی به شیراز در نهایت آبادانی بوده است. باغ جهان نما، کهنترین باغ شیراز است. کریم خان زند در سال ۱۱۸۵ هجری قمری این باغ را حصار کشید و عمارت کوشک را در وسط آن ساخت و در اطراف عمارت خیابان کشیهای زیبا و درختکاری مفصلی بعمل اورد. طرح و اسلوب این باغ را کریمخان نظیر باغ نظر (موزه پارس)، ساختهاست.
گزارش تصویری: باغ جهان نما
- ارسال توسط : مدیر سایت - مهدی
- 2548 بازدید
- ۷ دیدگاه
الحق که شیراز نه تنها پایتخت فرهنگی بلکه پایتخت تمام زیباییهای ایران زمین است
ممنون ادمین جان.
و از فرهاد هم ممنون که گل گفت
خواهش میکنم امید جان
من امسال به این باغ سر زدم. انصافا از باغ ارم و .. بهتر و زیباتر بود به دلیل معماری ویژه و باز بودن محیطش. ولی بدبختانه توی خیابان منتهی به این باغ تصادف کردیم. این خیابان مگه خیابان اصلی شهر شیراز نیست؟ پس چرا این همه ساختمان های کهنه و بی استفاده توش هست و چرا این همه ترافیک وجود داره و عرض خیابان این قدر کوچک هست؟!! این باغ باید در اصفهان می بود
ضمن اینکه ما کوشیدیم برای سال تحویل در حافظیه باشیم ولی جا نشد و درها رو بستن! چرا یک مراسم توی همین باغ برگزار نمی شود که خیلی نزدیک به حافظیه هست که مسافران از آن بهره ببرند؟
علیرضا جان خوش حال هستم که شما امسال برای گردش شهر شیراز رو انتخاب کرده بودید، اما باید به چند نکته اشاره کنم:
اولا اون خیابان اصلی شهر نیست، و به دلیل سیل عظیمی از مسافران که امسال برای بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی در اون خیابان و خیابان های اطراف حتی دوبله پارک کرده بودند، ترافیک سنگینی بوجود آمده بود.
دوما هر کدام یک از باغ های شیراز زیبایی خاص خودش را دارد که قابل مقایسه با دیگری نیست چون از لحاظ معماری و کاشت گل و درختان با هم دیگه متفاوت است، پس اساسا مقایسه شما درست نیست.
سوما حرف شما در مورد نبودن جا در حافظیه کاملا درست می باشد که اگر مسوولین استانی شیراز، باغ موزه مشاهیر را که در کنار حافظیه قرار گرفته به اتمام برسونند، انشالله با تدبیر مسوولین برای سال آینده برنامه هایی در هنگام سال تحویل برگزار خواهد شد.
امیدوارم که سال آینده هم به شیراز سر بزنید و این دفعه نسبت به قبل از رضایت بیشتری برخوردار باشید.
به نظرم بهتر بود به جای اینگونه پاسخ دادن به این دوست اصفهانیمون به نکاتی که از دید یک شهروند غیرشیرازی مطرح شده بود دقت می کردیم
اینکه این باغ رو زیباتر از باغ های دیگه دوسنتن که نظر شخصیشون بوده و خیلی از ماها هم همین نظر رو داریم و خیلی ها هم مخالف هستیم
ولی بخش پراهمیت سخنشون که خیابان منتهی به این باغ (حافظ یا قدیم قرآن رو می گن) شلوغ بوده و ساختمون های قدیمی توش هست و … رو درست می فرمایند. به نظر من هم این محدوده یعنی حافظیه و هفت تنان و جهان نما و باغ ملی و موزه مشاهیر در آینده و … یک محدوده ی بکر و جالب برای گردشگران هست ولی این خیابان ها اصلا در حد و اندازه ی گردشگران نیست. این همه طرح عقب نشینی وجود داره ولی می بینیم که درصد کمی از طرح ها اجرا شده و خب خیابان ها کوچک هستند. یا اینکه در جاهایی هم عقب نشینی صورت گرفته و ساختمان ها و مغازه های قدیمی که حتی برای توریست ها ممکنه خطرناک باشه (برای شهروندان خودمون هم همین طور) همچنان مانند آینه دق سرجاشون بدون استفاده وجود دارند.
به نظرم ایشون درست می گن. با اجازتون اگر این محور (مجموعه خیابان هایی که گرداگرد و از دروازه قرآن تا چهار راه حافظیه و …) هست در اصفهان بود، چنان درآمدزایی ازش می کردن که بیا و ببین. همین میدان نقش جهان اصفهان کلا ویژه ی فروش صنایع دستی اصفهان هست و خوراکی های اصفهانی و کارهای فرهنگی. ولی ما توی این خبابان ساختمون های قدیمی (ساختمان های بر خیابان منظورم هست) و البته فلان ارگان نیمه نظامی (!) رو داریم که باغ های کهن و زیبا رو تصرف کردن و …
کمیل جان در مورد زیبایی باغ من نظر شخصی خودم رو بیان نکردم، که اگر شما به صحبت های من دقت کرده باشید من از قابل مقایسه نبودن به دلیل تفاوت در کاشت گونه های گل و درخت و معماری مجموعه های تاریخی صحبت کردم.
و در ضمن ایشون این خیابان رو، خیابان اصلی شهر دونستند و خیلی شلوغ، که اگر شما در ایام عید به این خیابان سر زده بودید متوجه میشدید که مسافرین به قوانین راهنمایی و رانندگی خیلی توجه نمیکردند و عمده مشکل ترافیکی این خیابان و خیابان های اطراف به خاطر این امر بود.
بله کمیل جان شهرداری برای محور حافظیه و خیابان های اطراف طرح های گردشگری متنوعی رو در درست مطالعه داره که ان شاالله با اجرا شدن این طرح ها، نه تنها شاهد انتقاد ها به این مشکلات موجود نیستیم بلکه شاهد تعریف و تمجید از شهرداری و ارگان های دیگه هم هستیم.
کمیل جان من از این که شما فرمودید اگر این باغ در اصفهان بود بیشتر بهش میرسیدند موافق نیستم. چرا که اصفهان حتی برای امکانات اقامتی توریست ها که شمال هتل های چهار و پنچ ستاره میشه، درست عمل نکرده که حتی گنجایش اینو داشته باشه که توریست جذب کنه در حالی که شیراز در این امر کلان شهر های دیگه جلوتر و بهتر عمل کرده که این هم به خاطر تدبیر شهرداری است، چرا که شهرداری برای ساخت هتل در شیراز نه تنها عوارض نمیگیره بلکه بسته های تشویقی هم به سرمایه گزاران اهدا میکنه.
و مطمعنا در آینده شیراز، قطب توریست(فرهنگی، تاریخی، سلامت، مذهبی و …) ایران خواهد بود و همین امر باعث پیشرفت روز افزون این کلانشهر و استان خواهد بود.