شهردار شیراز گفت: گردشگاه و پارک حاشیهای چنارراهدار در این شهر، به یکی از بوستانهای منحصر بفرد در کل کشور تبدیل خواهد شد.به گزارش شیراز۱۴۰۰، علیرضا پاکفطرت سهشنبه ۲۸ بهمن در بازدید از طرحهای عمرانی و توسعهای اجرا شده توسط شهرداری در مناطق جنوبی شیراز، گفت: نماد ورودی شیراز از سمت خوزستان و بوشهر را بهواسطه تعلق خاطری که مردم به دفاع مقدس داشته و دارند؛ طوری برنامه ریزی کردهایم که یاد دوران دفاع مقدس تازه بماند.
وی با بیان اینکه در بوستان چنارراهدار که از محل ساخت این نماد تا شهرک مهدی آباد (کتس بس) پیشبینی فضاهای تفریحی، اقامتی، گردشگری و… شده است، گفت: در این نماد زیبا و منحصر بفرد تلاش میکنیم شیراز را به عنوان شهر سبز نشان دهیم تا کسانی که وارد شهر میشوند کاملا تغییر را حس کنند.
علیرضا پاک فطرت با تأکید بر اینکه بوستان حاشیهای چنارراهدار، جنوب شیراز را دگرگون خواهد کرد، گفت: این پارک خطی بهطول ۱۴کیلومتر است که کل مسیر خطی جنوب شیراز را پوشش میدهد.
وی با بیان اینکه سیل بند این پروژه ۲سال قبل به بهره برداری رسیده است، خاطرنشان کرد: در ۱۷ نقطه از رودخانه چنارراهدار شیب شکن خواهیم داشت که دو شیب شکن آن اکنون در حال اجرا است و مراحل نهایی ساخت را طی میکند و در کنار رودخانه فضاهای سبز، گونههای مختلف گیاهی و پروژههای متعدد سرمایه گذاری که هر کدام جذابیتی برای سرمایه گذاران داشته باشد، تعریف شده است.
شهردار شیراز ابراز امیدواری کرد ظرف چند سال آینده این محور به بهترین و بزرگترین محور گردشگری شیراز تبدیل شود و گفت: در این منطقه برخلاف رستورانهای محور شمال غرب که اکثرا بدون مجوز شکل گرفتهاند؛ بهترین شرایط با استاندارد کامل برای سرمایه گذاران فراهم میشود.
وی با بیان اینکه تثبیت حریم رودخانه، پیشگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز و توسعه فضای سبز شهری از اهداف این طرح است، گفت: یکی از موضوعات مهم مدنظر ما وجود پل و کاروانسرای قدیمی در این منطقه است که پیگیر دریافت مجوز از سازمان میراث فرهنگی برای احیاء آن و تبدیل این منطقه به یک منطقه جدید گردشگری هستیم.
علیرضا پاک فطرت افزود: طی چهار سال گذشته پل دوم میانرود را افتتاح کردیم، پل سوم یا همان پل سجادیه ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی و پل چهارم یا پل حجت آباد ۱۰ درصد پیشرفت دارد و این در حالی است که طی ۱۵سال منتهی به آن تنها یک پل بر روی این رودخانه ساخته شده بود.
وی با اشاره به دپوی خط دوم متروی شیراز در منطقه بین پل اول و دوم میانرود، نیز گفت: بولوار طلائیه که فاز اول آن در سال گذشته به بهره برداری رسید، شهرکهای مهدی آباد، حجت آباد، میانرود (بهارستان)، رضوان، فرزانگان، فرهنگیان، احمدآباد، والفجر و… را به هم متصل میکند که کمکی است برای کاهش عبور و مرور محلی از بزرگراه کمربندی امام خمینی (ره) در محدوده این مناطق و افزایش ایمنی و امنیت شهروندان.
شهردار شیراز پیشرفت فازهای بعدی بولوار طلاییه، افزود: این پروژه با احداث یک تقاطع غیرهمسطح در نزدیکی شماره گذاری در انتهای بلوار امیرکبیر به بولوار مهدیه در منطقه چهار میرسد و به میدان شهید رودکی ختم میشود.
پاک فطرت با بیان اینکه ساماندهی ترافیکی میدان شهید رودکی در برنامه قرار دارد و در حال طراحی است، گفت: یک رینگ ترافیکی از میدان جام جم، بزرگراه کوهسار مهدی (عج)، میدان قصردشت، تقاطع سه سطحی معلم، بولوار ایمان جنوبی تا مهدی آباد (کتس بس) ایجاد میشود و با گذر از بلوار احمد ابن موسی (ع) به پل غدیر و بزرگراه رحمت و سرداران میرسد.
پروژه عظیم تفرجگاهی چنار راهدار
عنوان طرح:
طرح بزرگ ساماندهی رودخانه چنارراهدار شیراز
محورهای اصلی طرح:
– ساماندهی و اصلاح مسیر رودخانه چنارراهدار از بند مخروبه دهقان تا پل سلطان آباد
(به طول تقریبی ۱۹ کیلومتر)
– احداث بند انحرافی چند منظوره چنارراهدار در بالادست بند مخروبه دهقان
(از نوع بتنی با دریچههای هیدرومیکانیکال)
– احداث شیب شکنهای مورد نیاز در بستر رودخانه (به تعداد ۱۷ مورد)
– احداث پارکها و فضاهای گردشگری متعدد در طول نوار ساحلی شمالی و جنوبی رودخانه
عنوان طرح:
احداث بند انحرافی چنارراهدار
هدف طرح: احداث یک بند انحرافی چند منظوره با اهداف کنترل سیلاب و رسوب، انحراف و انتقال آب رودخانه به کانال آبرسانی موجود سازمان پارکها و فضای سبز، تأمین آب مورد نیاز آبیاری پارک بزرگ چنارراهدار و همچنین ایجاد یک دریاچه تفریحی به منظور پدید آوردن یک اکوتوریسم موضعی.
موقعیت مکانی: بالادست بند مخروبه دهقان
وضعیت طرح: در حال بهره برداری.
اعتبار ریالی هزینه شده: دو میلیارد تومان
عنوان طرح:
فاز اول ساماندهی رودخانه چنارراهدار
هدف طرح: ساماندهی مسیر رودخانه و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز جهت طرحهای معماری اطراف رودخانه
طول مسیر: ۱۳۰ متر (از کیلومتر ۱۰۰ الی ۲۳۰ ضلع جنوبی رودخانه چنارراهدار)
موقعیت مکانی: در بالادست اولین شیب شکن
وضعیت طرح: به اتمام رسیده است.
اعتبار ریالی هزینه شده: دویست و هفتاد میلیون تومان
عنوان طرح:
فاز دوم ساماندهی رودخانه چنارراهدار
هدف طرح: ساماندهی مسیر رودخانه و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز جهت طرحهای معماری اطراف رودخانه
طول مسیر: ۳۳۰ متر (از کیلومتر ۰ الی ۱۰۰ ضلع جنوبی و از کیلومتر ۰ الی ۲۳۰ ضلع شمالی رودخانه چنارراهدار)
وضعیت طرح: در حال اجرا (پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد)
اعتبار ریالی در نظر گرفته شده: ششصد و چهل و پنج میلیون تومان
عنوان طرح:
احداث اولین شیب شکن رودخانه چنارراهدار
هدف طرح: تثبیت پروفیل رودخانه و ایجاد یک دریاچه مصنوعی در مجاورت پارکهای آتیالاحداث
وضعیت طرح: در حال بهره برداری
اعتبار ریالی هزینه شده: چهارصد و بیست و پنج میلیون تومان
عنوان طرح:
احداث پارک غربی چنارراهدار (در ضلع غربی دریاچه بند انحرافی چنارراهدار با هدف تلفیق معماری سنتی و مدرن و همچنین استفاده از انرژی پاک و خورشیدی)
وضعیت طرح: در حال انجام.
اعتبار ریالی در نظر گرفته شده: دو میلیارد تومان
عنوان طرح:
احداث قسمت اول پارک ساحلی چنارراهدار
وضعیت طرح: در حال انجام.
اعتبار ریالی در نظر گرفته شده: یک و نیم میلیارد تومان
فضای سبز پروژه چنا رراهدار:
احیاء و ساماندهی درختان در مساحت پنج هکتار و شروع عملیات کاشت ۴۵۰۰ اصله درخت و آبیاری قطرهای آن.
عنوان طرحهای پیشبینی شده جهت سال جاری (۱۳۹۳):
– احداث دومین شیب شکن رودخانه چنارراهدار در مجاورت کاروانسرای تاریخی شاه عباس (به منظور احیاء این منطقه تاریخی) با برآورد ریالی ۶۵۰ میلیون تومان
– امتداد دیوارهای حایل بالادست و پاییندست بند انحرافی چنارراهدار (به منظور استفاده بهینه از عرصههای موجود و احداث زیرساختهای مربوط به پارکهای غربی و ساحلی چنارراهدار) با برآورد ریالی ۸۲۰ میلیون تومان
– طراحی و احداث پل کابلی چنارراهدار (به منظور تردد بازدید کنندگان از پارک بزرگ چنارراهدار و همچنین عبور خط لوله انتقال آب با بهرهگیری از آن) با برآورد ریالی ۴۰۰ میلیون تومان
– احداث ساختمان مدیریت پارک چنارراهدار با برآورد ریالی ۲۰۰ میلیون تومان
– احداث نمازخانه و دو مجموعه سرویس بهداشتی با برآورد ریالی ۳۰۰ میلیون تومان
فاز سوم ساماندهی و اصلاح مسیر رودخانه با برآورد ریالی یک میلیارد تومان
_ استفاده از چراغهای خورشیدی (سولار) در مسیر تفرجگاه
امکانات پیش بینی شده در پروژه بزرگ تفرجگاهی چنارراهدار:
پارک زمینشناسی، آمفی تاتر، مجموعه ورزشی، پارک کودکان، فرهنگسرافمرکز تجاری – تفریحی، باشگاه سوارکاری، پارک خطی ساحلی به طول ۱۷ کیلومتر و…
والا چی بگم … الحمدلله پارک ۱۰۰۰ هکتاری دراک و پارک شرق و پارک حاشیه ی مهارلو و پارک کوهستانی دوچرخه سواری و ۱۰ تا پارک دیگه که وعده دادند الان همشون تکمیل شده . حالا دیگه بریم سراغ ساخت پارک ۱۴ کیلومتری !
مسخره کردند ملت رو ؟ از ۴۰ سال پیش تاحالا یه پارک به اندازه آزادی ساخته شده ؟ (باغ جنت هم از قبل باغ بود فقط درختاشو کم کردن بشه پارک )
علی جان بد نیست گشتی تو شهر بزنی و ببینی این پروژهها واقعا دارن ساخته میشن.
پارک ۵۸۰ هکتاری درحال ساخت هست و مناقصه خرید تیرچراغ برقهاشم انجام شده.
پارک ۸۰ هکتاری شرق هم درحال ساخته و کافیه از بلوار رسول اعظم رد بسید.
پارک ۷۰ هکتاری گلستانم در حال ساخته. فاز یک پارک ۵۰ هکتاری مادر هم افتتاح شده. فاز اول پارک شهروند هم همینجور!
سلام و خسته نباشید عرض میکنم خدمت مدیران و گردانندگان سایت . میشه لطفا از این پروژه ها که گفتید هم گذارش تهیه کنید ؟ گذارشهای قبلی دیگه خیلی از تاریخشون گذشته و هیچ جایی جز این سایت هم پوشش خبری نمیدن این پروژه ها رو حتی سایت شهرداری که دیگه پروژه های عمرانی رو هم پوشش نمیده . متاسفانه شهرداری به جای پیشرفت در اطلاع رسانی پس رفت داره
اگر فرصت بشه حتما
علی جان این پارک شرق که میگید مطمئن باش ساخته میشه. چون که تصفیه خونه شماره یک فاضلاب شیراز دقیقا اونجاست و بلوار رسول اعظم در آینده سرسبز میشه.
الان این فضای سبز ایجاد شده در اصفهان از قدیم یعنی ۴۰ سال پیش با آب فاضلاب شهر هست نه زاینده رود. در تهران هم از آب تصفیه شده فاضلاب بهره برداری خوبی شده و جدیدن پارک های زیادی ساختن
شیراز هم فاضلابش عمر زیادی نداره. تصفیه خانه شماره دو فاضلاب در جنوب شیراز هست و آب این پارک ۱۴ کیلومتری رو تامین میکنه. شما مطمئن باش تصفیه خونه شماره ۲ افتتاح بشه اجرای اینم پارک هیچ مشکلی نخواهد داشت. بند چنار راهدار هم مقدار آب به این پروژه تزریق میکنه راستی
بزرگترین مشکل ایجاد پارک ها و فضای سبز، بحث منابع آب هست، الان مشکل فقط در پارک ۵۸۰ هکتاری داریم که سد تنگ سرخ سرنوشتش نامشخصه. بالاخره تا آب نباشه زمین سبز هم نیست. این سد برای شیراز حیاتیه. البته نباید بگیم سد بهتره بگیم دریاچه ذخیره آب. متاسفانه مسئولان محیط زیت زیاد بزرگش کردن و کارشکنی میکنن و میگن مهارلو رو خشک میکنه
چرا این پروژه ها زمانبندی نداره ؟ خودشون هم نمی دونن کی تموم میشه حرفا و وعده هاشون دیگه داره شبیه حرف فالگیر ها میشه . من میدونم جوونیم میگذره و هیچ کدوم این پارکا رو نمیبینم
امیدوارم که به زودی شروع بشه و بقیه وعده هایی که برای ساخت فضای سبز دادن عملی بشه…
واقعا باید از نظر فضای سبز قدر شیراز و بدونیم و بیشتر بهش توجه کنیم.
اهواز-تهران- اصفهان- کرج رو ببینید.
علی جان
بغیر از این پارکها – پارک نهالستان که فاز اول ان هفت هکتار هست در دهه فجر امسال افتتاح شد که در این پارک امکانات زمین چمن فوتبال – زمین والیبال – زمین بسکتبال – بدمینتون – دیواره صخره نوردی و … میباشد .
در فاز دوم این پارک ساخت فرهنگسرا شروع شده است و در این فاز ساخت رستوران و فست فود و کافی شاپ انجام خواهد شد .
امیرجان پارک نهالستان همون شرونده که بهش اشاره شد
ممنون از سایت ۱۴۰۰
در پارک چنار راهداران هتل هم پیش بینی شده؟؟
کاش این کاروانسرا قدیمی به هتل سنتی تبدیل شه
و شهربازی و فروشگاه و فرهنگسرا مجلل هم طراحی کنن
در طرح های سرمایه گذاری هست
کاش می شد این مکانها رو رو ی گوگل ارت هم نشون بدین
علی جان رو گوگل میشه اماکن گردشگری رو نشون داد اما مثلا بزرگراه طلاییه یک مسیر طولانی هست و نقطه ای نیست که بشه نشونش داد.
به مدیریت محترم سایت پیشنهاد می کنم از این سایت جهت مشخص کردن مکان پروژه ها استفاده کنن .
با تشکر
http://wikimapia.org/#lang=fa&lat=29.614692&lon=52.435641&z=15&m=b
کمربندی امام خمینی بزرگراه هست که قطعا به شهرداری تحویل میشه.
با احداث کنارگذر شرق اگه اداره راه بجنبه ترافیک این کمربندی کم میشه و باید یک کمربندی از خان زنیان تا پل فسا در نظر گرفته بشه.. البته کنارگذر آزادراهی از لپویی تا خان زنیان هم باید احداث بشه..
محورها کارکردشون فرق میکنه و برای بهبود ترافیک به هم کمک میکنن
رحمت کم کم داره به بزرگراه تبدیل میشه و سرداران و میرزای شیرازی و محلاتی و کوهسار و همت و مطهری و …. حتی دلاوران بسیج و زینبیه و هفت تن و سلمان..پیرنیا.. حتی مدرس
نباید از بزرگراه مولوی در شرق و بزرگراه حد فاصل حسینی الهاشمی تا دوراهی قلات هم چشم پوشی کرد
سلام
اگه امکان داره محل ساخت این پارک رو، روی نقشه هم نشون بدین