اعضای شورای شهر تهران در واکنش به لایحه «مدیریت یکپارچه شهری» که بهتازگی توسط وزارت کشور به هیات دولت ارائه شده، پیشنهاد کردند: محتوای لایحه در مسیر «تشکیل دولتهای محلی» بازنگری و همه مسوولیتهای شهری همچون فرمانداری و خدمات آب و برق و… به مجموعه شورا و شهرداری، واگذار شود.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ مقدمات اولیه برای شکلگیری «دولت محلی» در تهران به موجب لایحهای که ماه گذشته از سوی وزارت کشور در اختیار هیاتدولت قرار گرفت، فراهم شد. هر چند مهمترین بخش این لایحه، فعلا بر «تغییر نحوه انتخاب شهردار» متمرکز شده اما تمایل برخی وزرای دولت یازدهم به تغییراتی فراتر از یک انتخاب در نظام مدیریت شهری و همچنین موضعگیری شورایشهر در برابر لایحه، هماکنون زمینه تحول اساسی در مدیریت شهری را از طریق حذف و اضافه برخی مفاد در لایحه به وجود آورده است.
هیات دولت به زودی بررسی متن لایحه «مدیریت یکپارچه شهری» را در کمیسیونهای تخصصی از جمله کمیسیون رسیدگی به مشکلات خاص کلانشهرها آغاز میکند.این لایحه که در حال حاضر به صورت پیشنویس است، در نظر دارد مسوولیت انتخاب شهردار در شهرهای با جمعیت بالای ۲۰۰هزار نفر را از حوزه اختیارات شوراهای شهر سلب کند تا شهرداران مستقیم با رای شهروندان انتخاب شوند.
اعضای شورای شهر تهران در قالب «دولت محلی»، به دنبال انتقال مسوولیتهای دولت مرکزی به مجموعه اختیارات شهرداری و شورا هستند. در این شکل اداره شهر، مسوولیت فرمانداری، دستگاههای خدماترسان مثل شرکتهای آب و برق و گاز و حتی امور آموزش و پرورش و انتظامی به دولت محلی سپرده میشود.
شورای شهر تهران علاوه بر مطالبه «دولت محلی» از لایحه آماده بررسی در دولت، راهکار کنارهگیری از انتخاب شهردار را نیز دریافت مجوز عزل و نصب معاونان شهردار و شهرداران مناطق عنوان میکند. اعضای شورای شهر تهران در واکنش به لایحه «مدیریت یکپارچه شهری» که بهتازگی توسط وزارت کشور به هیات دولت ارائه شده، اعلام کردند: «تغییر نحوه انتخاب شهردار» مهمترین محور لایحه است که تصویب آن به مکملهایی همچون بازنگری اساسی در نظام مدیریت شهری نیاز دارد. در غیر اینصورت، مردمی شدن انتخاب شهردار باعث تضعیف جایگاه نظارتی شورا خواهد شد. نمایندگان پارلمان پایتخت پیشنهاد کردند: محتوای لایحه در مسیر «تشکیل دولتهای محلی» بازنگری و همه مسوولیتهای شهری همچون فرمانداری و خدمات آب و برق و… به مجموعه شورا و شهرداری، واگذار شود.شورای شهر تهران علاوه بر مطالبه «دولت محلی» از لایحه آماده بررسی در دولت، راهکار کنارهگیری از انتخاب شهردار را نیز دریافت مجوز عزل و نصب معاونان شهردار و شهرداران مناطق عنوان میکند.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
من صحبت های آقای چمران رو شنیدم ولی انگار ایشون نمی دونن همین مردمن که خودشون رو انتخاب کردن چه طور همچین موقع هایی مردم بهترین انتخاب رو دارن ولی حالا که به انتخاب شهردارا میرسه مردم هیچی بلد نیستن نمی فهمن . البته یه چیزی از اون طرف باید ببینید که انتخاب شهرداران جدا هست یا با انتخاباتریاست جمهوری و شورا هست . اگر با اونا باشه که بدرد نمی خوره چون کسی دگ توجهی به انتخاب شهردار نداره همون جوری که انتخابات شورا ها در حاشیه این انتخابات ریاست جمهوریه گم میشه و افرادی که داری نفوذ هستن وارد شورا میشن .افراد عادی رو کسی نمیشناسه من خودم سال ۹۲ به چشم دیدم که بعضیا شورا شهر رو شانسی می نوشتند