مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز اعلام کرده که فارس سال پربارش تری را نسبت به گذشته در پیش رو دارد و تاکید دارد که نتایج مطالعات این مرکز که اکنون مورد استفاده قرار نمیگیرد باید از سوی دسگاهها بهره برداری شود تا برای منابع آبی استان برنامه ریزی جدی اتخاذ کنند.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از مهر، خشکسالی چند سالی است که گریبان فارس را گرفته و در سایه بیتوجهی به پیش بینیها و مدیریت مصرف، هر روز نیز منابع آبی استان تقلیل یافت.
این در حالیست که مراکز علمی از روز اول روند خشکی و کم بارشی در استان را پیش بینی کرده و هشدار داده بودند اما متولیان امر هیچگاه به جدیت از مطالعات علمی برای انجام اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای بهره نبردند تا اینکه طی خشکسالیهای مستمر منابع آبی استان به حدی کاهش داد که قسمت اعظمی از کشاورزی فارس از کار افتاد.
مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز یکی از این مراکز است که به صورت کاملا علمی تغییرات جوی را مورد رصد و مطالعه قرار میدهد اما هیچ ارگانی علاقه ندارد برای برنامه ریزیهای خود از این مطالعات علمی و موثر استفاده کند و این مطالعات در آرشیو این مراکز علمی فقط خاک میخورند.
مدیر این مرکز در عین حال برای امسال استان فارس، سال پر بارشی را پیش بینی میکند و تاکید دارد که مسئولان امر باید از این فرصت برای مدیریت مصرف آب بهره مناسب ببرند.
سید محمد جعفر ناظم السادات در گفتگو با خبرنگار مهر بیان دارد: مطالعات در خصوص کم آبی، بارش وبسیاری دیگراز پدیدهها در گرو وقوع جوی اقیانوس آرام است واین پدیدهها معمولا از چندی پیش پدیدار میشود و متخصصان امر آن را جویا و مطالعاتشان تکمیلتر خواهد شد ودر اختیار مسئولان مربوطه قرا میگیرد تا برنامه ریزیهای مقابلهای دقیقتر شود اما این مطالعات هیچگاه توسط دستگاههای متولی مورد استفاده قرار نمیگیرد.
وی بابیان اینکه متاسفانه این مطالعات هیچگاه مورد توجه مسئولین مربوطه قرار نمیگیرد، تصریح کرد: هرساله نیز بدلیل عدم اطلاع رسانی دقیق، کشاورزان با خسارتهای سنگینی روبرو میشوند.
امسال پیش بینی میشود بارشها در فارس بیشتر از سال گذشته باشد
این عضو هئیت علمی دانشگاه شیرازتاکید کرد: خوشبختانه پیش بینیهای جوی استان بیانگر آن است که سال پر آبی را در فارس شاهد باشیم وبارشها در اواخر فصل پائیز ادامه خواهد داشت وتا فصل زمستان تداوم دارد.
ناظم السادات تاکید کرد: این امر بیانگر آن است که مسئولان مربوطه برای ذخائر آبی وهمچنین برای کشاورزان برنامه ریزیهای دقیق تری را انجام دهند تا بهرهمندی از نزولات آسمانی مطلوبتر انجام بشود.
رییس مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز خطاب به مسئولان استان گفت: هنوز هیچ سازمان ویا نهاد مربوطه درخواستی نداشته تا اطلاعات بدست آمده از پیش بینیهای جوی را در اختیارشان قرار دهیم تا ضررهای استان در بخشهای کشاورزی کمتر بشود.
علم هواشناسی وکاربرد آن را راجدی نمیگیرند
وی یکی از شاخصههای اقتصادی وتوسعهای هر کشور را در گروه برنامه ریزیهای دقیق ومدون در بخش هواشناسی دانست وافزود: متاسفانه علیرغم اینکه امروزه در استان فارس همانند دیگر استانها این علم دقیقتر شده، ولی هیچگاه علم هواشناسی رامورد توجه قرار ندادهاند.
ناظم السادات تاکید کرد: تا زمانی که خود ناچار به تحمل تبعات مشکلاتی همچون خشکسالی نباشند، موضوع را جدی نمیگیرند وامروزه نیار به منابع آبی بیشتر از گذشته شده ودرگیری به راه افتاده ودر مقیاس کوچک آن از دو همسایه تا دو کشور آغاز شده و هر ساله این امر روبه افزایش است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز تاکید کرد: متاسفانه هم اکنون ذخائر آبی استان تهی شده و منابع آبی استان فارس علاوه بر اینکه در وضعیت نامطلوبی قرار گرفته، وضعیت مدیریت استفاده از ذخائر باقیمانده از آ نیز چندان حال خوشی ندارد.
وی باانتقاد براینکه در طول سالهای گذشته بیشتر به مدیریت تامین آب پرداختهایم در حالی که باید بیشتر توجهمان را معطوف به مدیرت مصرف میکردیم، تصریح کرد: در طول این سالها تنها به فکر افزایش سد و تأمین آب بودهایم در حالی که باید مدیریت مصرف آب را در دستور کار قرار میدادیم.
او با انتقاد از شیوه تأمین آب برای کلانشهرهایی همچون تهران یادآور میشود: در طول این سالها تنها به فکر افزایش سد و تأمین آب بودهایم در حالی که باید مدیریت مصرف آب را در دستور کار قرار میدادیم.
ناظم السادات در ادامه مقابله با کم آبی را معطوف به اصلاح روشهای فعلی مصرف آب از سوی شهروندان اعلام کرد و گفت: جمع آوری آبهای خاکستری و استفاده از آنها در مصرف روزانه، گامی مؤثر در برخورد با کم آبی است شکی نیست که با استفاده از راهکارهای عنوان شده از سوی کارشناسان میتوان با مشکل کم آبی مقابله کرد.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
من شنیدم فارس از ۱۰ استانی هست که برای پر بار کردن ابرهاش برای افزایش باران اعلام شده
شک نکن اگر راست هم باشه گذاشتنمون استان دهم توی لیست
مسولین دقت کنند. این مرکز اعلام کرده پیش بینی ها ( که البته صرفا پیش بینی است و نه لزوما صد درصد) بارندگی را را نسبت به سال پیش بیشتر پیش بینی کرده و این به معنای کافی بودن بارندگی در امسال نیست.خئای نکرده مسولین این خبر را دست اویزبی برای بهبود خشکسالی ها و عدم دریافت بودجه های خشکسالی استان تلقی نکنند. چرا که از این گونه زودباوری ها در بین مسولین فارس مسبوق به سابقه است .مسولین استان باید به جد پی گیر خشکسالی و کمبود منابع اب در استان باشند و صرف بهک پیش بینی انها را شاد و ذوق زده از بابت برون رفت از مشکل کم ابی و خشکسالی نکنه
انشا الله
بار دار کردن ابر شرایط خاص بسیاری می خواهد و بسیار هزینه بر هست و نباید به باروری ابره برای تا مین اب دل بست. اول باید ابری وجود داشته باشه که اونو بارور کنند. .در ضمن باید ابر و اب و هوا مناسب این اقدام باشند و نیز سرعت باد و جهت وزش باد و میزان رطوب و …..
اینکه باران در چه ماهی بباره نکته مهمیه .هرچه باران در اواخر پاییز و اویل زمسنان بیشتر بباره بهتره .اما چند سالیه باران بیشتر نزدیک به بهار میباره که باعث میشه آب به زمین نفوذ نکنه.
برعکس نیست؟ سال های قبل هم توی آبان و آذز زیاد می آمد ولی چون طرف های اسفند و بهار زیاد نبود بارش، وضع آبی خوبی نداشتیم
ایشالا بارندگی زیاد بشه
به افتخار پارس عزیز
عید همتون مبارک