خبر ساعت ۲۰ شبکه فارس روز گذشته در اقدامی تعجب برانگیز با پخش گزارشی با عنوان «بافت فرسوده شیراز (!)» به طور غیر مستقیم خواستار تخریب این بافت شد!
به گزارش شیراز۱۴۰۰، این گزارش، در بخش مشکلات مردمی این بخش خبری پخش شد اما نکته جالب درباره آن، این بودکه برخلاف سایر گزارشهای مردمی هیچ پیامک یا تماسی مبنی بر درخواست شهروندان درباره این موضوع پخش نشد.
این گزارش که با عنوان وضعیت بافت فرسوده شیراز پخش شد به راحتی بعد تاریخی و هویتی آن را نادیده گرفته و سعی داشت این مسئله را به بینندگان القا کند که این بافت فرسوده و فاقد ارزش تاریخی بوده و بهترین راه برای حل مشکلات آن تخریب است.
در ادامه گزارش مصاحبه با برخی از شهروندان پخش شد که همگی خواستار رسیدگی به وضعیت این بافت بودند چراکه کم عرض بودن معابر مانع حضور نیروهای امدادی شده بود و از سوی دیگر عدم رسیدگی به این منطقه باعث حضور گسترده معتادین و ناامنی شده است.
در بخش دیگری از گزارش معاون فنی و عمرانی راه و شهرسازی فارس بار دیگر بر تایید طرح توسعه حرم در شورای عالی شهرسازی کشور صحه گذاشت و تملکهای انجام شده برای انجام این طرح را اعلام کرد مسئلهای که در تناقض آشکار با گفتههای سلطانی فر رییس سازمان میراث فرهنگی مبنی بر عدم تایید طرح توسعه حرم در شورای عالی شهرسازی است.
مهدی حق دل، رییس شورای شهر نیز در مصاحبه با خبرنگار صدا و سیما صیانت میراث فرهنگی از بافت تاریخی شیراز و عدم صدور مجوز برای تخریب این بافت را مورد انتقاد قرار داد و خواستار همراهی این سازمان در اجرای طرح توسعه حرم شد.
در ادامه گزارش بصیری مسوول فنی سازمان میراث فرهنگی با قاطعیت بر حفظ بافت تاریخی شیراز تاکید کرد و گفت: حرم شاهچراغ (ع) در دل بافت تاریخی شیراز قرار گرفته و زائران باید این موضوع را بپذیرند و آثار تاریخی قرار گرفته در این بافت و اطراف حرم خط قرمز ما هستند.
اما جالبترین بخش گزارش به قسمت پایانی آن مربوط بود که یکی از شهروندان فرزند خود را با موتور سیکلت به ورودی بافت و آمبولانس معطل شده در ورودی آن رساند و با صدایی بلند با بیان اینکه میراث فرهنگی فارس مانع توسعه و تغییر بافت فرسوده شده درحالیکه این خانهها هیچ ارزشی ندارند!
به گزارش شیراز۱۴۰۰، به نظر میرسد این گزارش تکمیل کننده پازل فضاسازی برای تخریب بافت تاریخی اطراف حرم شاهچراغ (ع) باشد که در چند روز گذشته آغاز شد، سپس با همراهی نماینده شیراز در مجلس، امام جمعه شیراز، فرماندار، تولیت حرم و سایر مسوولان همراه شده بود و اکنون تنها بعد همراهی مردم باقی مانده بود که صدا و سیما با پخش این گزارش که به گفته تدوین کننده آن ادامه دار خواهد بود، به دنبال تحقق آن است. جالب آنکه گوینده این گزارش راه حل مشکلات بافت تاریخی شیراز را اجرای طرح توسعه حرم و تخریب بخشی از این بافت دانست و بدون سراغ گرفتن از دوستداران میراث فرهنگی و انعکاس دیدگاههای آنان، این سووال را بیپاسخ گذاشت که چاره دیگر قسمتهای بافت تاریخی که در حریم توسعه حرم نیستند، چیست؟
گفتنی است چندی پیش مصطفی امیری، فرماندار شیراز به فعالان میراث فرهنگی که مخالف تخریب بافت تاریخی این شهر هستند، هشدار داد و گفت: «طرح مصوب ۵۷ هکتاری حرم مطهر حضرت شاهچراغ، دارای مجوزهای قانونی است و هیچ کس اجازه ندارد در مقابل اجرای این طرح مانعتراشی کند.»
به گزارش ایسنا، امیری روز دوشنبه ۳۱ شهریور در واکنش به اعتراضاتی که علیه تخریب شش خانه تاریخی در شیراز شکل گرفته، افزود: «این هیاهوی تبلیغاتی و رسانهای بیش از آنکه با نیت پاسداری از بافت تاریخی باشد، دارای نیتهای دیگر است.»
در همین حال اسدالله ایمانی، امام جمعه شیراز نیز با دفاع از تخریب این خانههای تاریخی گفته است: «اگر میراث فرهنگی رجزخوانی کند و لشکر راه بیندازد و بگوید که ما باید این بافت با تمام کوچه پس کوچهها را حفظ کنیم یعنی اینجا مرکز معتادان و فسق و فجور شود و اجازه توسعه حرم به کسی ندهیم و راه دسترسی را ببندیم، باید گفت که این خواب تعبیر ندارد.»
در شهریور گذشته خانه تاریخی پورنواب به همراه پنج خانه تاریخی دیگر در شیراز که قدمت آنها به دوره ایلخانی و زندیه میرسید، شبانه تخریب شدند.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
درود
بسیار از مدیریت سایت متشکرم بابت این گزارش به جا .
جای تاسف داره که مخاطبان این سایت هم که برای کوچکترین مسایل مربوط به ساخت و ساز برج و غیره سینه چاک می کنن ( لابد فکر می کنن این مسایل باعث هویت دار شدن شیراز میشه یا پیشرفت محسوب میشه ) این اخبار رو چندان پیگیری نمی کنن و ترجیح میدن سکوت کنن .
عزیزم قرار نیست که همه مثل شما مخالف تخریب باشند تا بخوان سینه هاشونو چاک بدهند.من خودم به الشخصه موافق تخریب بافت فرسوده ( حتی اثار باستانی که از اثار باستانی بودنشون فقط اسمشو یدک می کشن) به قیمت رفاه حال مردم این مناطق هستم .این اثار باستانی ها چه مشکلی از مشکلات شهرمون و یا شهروندانمون حل کردند؟؟؟؟جز اینکه راه حل مشکلات شهروندان را هم بستند!!! شما بفرمایید این خانه های تاریخی تا کنون چه سود و منفعتی برای ما داشته اند؟؟؟ اگه مثل حافظ و سعدی و و…. برای فارس نام اوری و درامد زایی داشتند به ما هم بگید که ما هم بدونیم. ما برون را ننگریم و قال را //// ما درون را بنگیریم و حال را.
اگه حافظ و سعدیم ثبت جهانی نشده بودن کوته فکر هایی مثل تو میگفتن مگه یه قبر بیشتر خرابش کنین
میشه بگی توسعه شاهچراغ جز حرام کردن پول بیت المال چی برای ما داره منفعتش چی هست
جای اون بیان برای به اصطلاح امثال شما برای اون مردم محروم اون منطقه خونه بسازن
درود
سعید جان . شما از هول افتادن از بوم ، از اون ور داری میوفتی !!
طرح توسعه ی حرم در صورت داشتن طرح کارشناسی مناسب و منطقی ضروریه . چون بخش قابل توجهی از گردشگران رو زوار شاهچراغ تشکیل میدن .
مشهد ار صدقه سر حرم امام رضا سالی ۲۵ میلیون گردشگر داره . قبلا همه میرفتن واسه زیارت ، الان اونقدر جاذبه ی تفریحی بهش اضافه شده که ۲۵ میلیون گردشگر زیارتی رو به طرف خودش جذب می کنه .
ما با تخریب هویت شیراز مخالفیم . بافت تاریخی شیراز هویت شهرمونه .
مشهد اره ولی ما نیازی به حرم نداریم همینطوریم ایران رو با شیراز میشناسن همینطوریشم فرهنگ ایران رو با شیراز میشناسن و توریست ها سرو کله میشکونن که بیان شیراز نه مشهد
ما نمیخوای توریست های روبنده دار عرب و با اون دشداشه ها بیان شهرمون اگه منظورت اون ها هستن
شیراز با لطفی که پروردگار کرده نیازی به تو سعه حرم نداره و شهرتش جهانیه بیان هزینه ای که خرج اون منطقه میکنن رو صرف باسازی و زبیبا سازی اونجا کنن هتل های سنتی مانند یزد و رستوران های سنتی مانند عمارت شاپوری ببین چطور توریست ها سرو کله میشکونن اون ها ایننو نمیخوان میخوان شیراز رو تغییر هویت بدن
درود مجدد
دوست عزیز ، متاسفانه باید عرض کنم شما هیچ درکی از بیزینس و صنعت توریسم نداری . این روزا تمام دنیا دنبال بهانه ای می گردند تا به توریست های شهرشون اضافه کنند .
بعد شما نظرت اینکه یه تعدادی از توریست های موجود رو هر چند توریست زیارتی باشند کم کنی ؟؟؟
شما هیچ درکی از از بافت تاریخی و منافعی که واسه شیراز داره نداری و نمی فهمی اگه کسانی بودن که به این بناها می رسیدند, الان وضع مردم اون منطقه از خیلی مناطق بهتر بود.
من نفهمیدم منظور گزارش خبری چی بود؟
میخوای بافتو خراب کنی برای مردم برج و ساختمون بسازی؟ بعد مشکل ترافیکو حل کنی؟
خیلی دلتون برای مردم اون منطقه میسوزه بهشون خونه نو بدین اصلا نیازی هم نیست که خونشون رو خراب کنی
دیگه آدمی هم از توی اون کوچه ها نمیاد بیرون و بچشو ببره پیش آمبولانس
مشکلت کوچه های تنگه بافت فرسوده هس یا میخوای بافت تاریخی رو خراب کنی؟
خونه ها رو برای حل مشکل ترافیک دارن خراب میکنن یا افزودن برج و مجتمع تجاری و…. میخوان مشکل رو هم حل کنن
بافت فرسوده چه ربطی به تخریب بافت تاریخی داره
بافت تاریخی داره خراب میشه
….وقتی همه خوابیم…
بافت تاریخی هر شهر شناسنامه آن محسوب میشود.
شیراز شهر بی هویت و بی شناسنامه ای نیست که خواستار تخریب بافت تاریخی آن باشند
برعکس مرمت بافت تاریخی و تجدید حیات با ایجاد جاذبه های توریستی باید اولیت باشه
همن مونده بود که صدا و سیما هم بر تبل این تخریبها بکوبه و هیزم بریزه تو اتش تخریب اثار تاریخی و هویتی شهرمون . مثل اینکه این گروه که افتادن به جون شیراز همه جا هم نفوذ دارن
توقعی بیشتر از این از رسانه میلی !!!!! نداشتیم
وقتی امام جمعه شهر از کازرون و فرماندار شهر از یاسوج باشد که فهمی حتی از سی سال پیش شیراز ندارند بهتر از این نمیشود
استان فارس با اینهمه وسعت جا دیگه نبود تو محدوده پاسارگاد میخوان کارخونه رب بسازن حالا خراب کردن این خونه های تاریخی که دیگه تعجب نداره آقایون چند سال پشت میزشون میمونن بعدش میگن کی بو د کی بود از ما که گذشت موندم نسلای بعدی به جای پایتخت فرهنگ و تاریخ به شیراز چی میگن !!!!؟؟؟
چه دلایلی حالم از این به اصطلاح رسانه ملی بهم میخوره
.والا الان در نقاط مختلف شهر که عریض هم هست امنیت نیست نه پلیس میبینی نه مامور راهنمایی رانندگی
واقعا برای شیراز متاسفم باز مسئولین غیر بومی اون محله افغانی نشین شده معلومه اون ها خوشحال هستن از تخریب چون پول خوبی بهشون میدن معتاد که پای دویدن نداره پیاده هم میتونید برید بگیریدش
بهانه های بنی اسرائیلی میارن
چیزه دیگه ای که دلمو اتیش میزنه این دورو بودن مسئولین نمونه امام جمعه شیراز چه دلسوز بافت سنتی شیراز شده بود موقعه ساخت دوتا برج دقولوی زند یا همون عمو زنجیر بافت ها حالا در این مورد که بر میگرده به توسعه حرم یه حرف دیگه میزنن
به نظر شما اینا قابل اعتمادن
هدفشون نابود کردن شیراز و فراری دادن سرمایه گذار هست
زمانی که شهرداری آخرین باغ خیابان زند رو میخواد خراب کنه برای این که یه مشت مغازه بسازه و چند ملیارد پول بزنه به جیب، وقتی بچه های این سایت که آدمای خوش فکری هستن طرف شهرداری رو میگیرن معلومه به سر این شهر همین بلا نازل میشه که خانه دوره ایلخانی رو شهرداری خراب میکنه واسه چهار تا ملک تجاری.
وله قسم اگر بخاط رفاه مردم بود و بخاطر مجتمع تجاری نبود شهرداری بافت تاریخی رو خراب نمیکرد .
حالا بشینید بگید اون باغه هم باید خراب بشه و جلوی تفکرات تند رو هارو باید گرفت و ازین حرفا
این فرق داره patr اولا اون برج ها در قسمت خشک شده باغ بود ۷۰ % از اون باغ برای فضای سبز به شهرداری داده شده در ضمن هیچ کاربری نداشت
اصلا قیاسی که کردی درست نیست
منم موافق تخریب این خونه ها هستم شما هایی که مخالف هستید تا حالا رفتین تو یکی از این خونه ها؟؟؟؟؟؟
بله هرکدومشون یه مشخصه خاص دارن. با طرحهای زیبا در درب و پنجره ها، کاشی کاریها و نقشهای زیبا بر دیوار خونه… متاسفانه شما خانه های تاریخی رو با خانه هایی که چهل پنجاه ساله ساخته شده و فاقد ارزش هستن یکی دونستین. بهتره با یک فرد اگاه و اشنا به این بافت و خانه هاش سر بزنین تا به ارزش واقعی اون پی ببری.
واقعا برات متاسفم اگه اینطوریه که اروپایی ها باید کل بافت تاریخی شهرهاشون رو خراب کنن نننننننننننننننه بلکه باسازی میکنن کم کاری پلیس رو نباید با تخریب جبران کرد
ساده این ها به دنبال قیمت ارزان زمین های اون منطقه هستن نه چیزه دیگه این دلایل هم همش بهانست
از صدا سیما که توقعی بیشتر از این نمیره. تحجر زمانی کم رنگ میشه که در انتخابات مجلس ۹۴ اعتدال گرایان مجلس رو هم مثل دولت در دست بگیرن.
گزارش بازدید هییت امنا حرم شاهچراغ از طرح توسعه و تاکید بر تخریب بناهای حریم حرم برای تسریع در امر توسعه
http://shahecheragh.ir/page.asp?tid=4786
من موندم چطور بعضی ها انقد راحت نوشتن موافق تخریب خانه ها هستند همین خانه شاپوری که متعلق به قاجار هست قبل مرمت کسی میدونه چی بود؟؟حالا ببینید چی شده چه برسه به این خونه ها که حتی متعلق به زمان زندیه هست یا بهتره بگم متاسفانه بود جای اینکار اگه مسولین یکم وجدان و دلسوز بودن اونم نه فقط واسه شیراز اینا به ایران تعلق داشتن اینکارو نمیکردن و با مرمت درست و باز کردن سایت اطراف خونه میشد اونجارو به یکی دیگه از آثار باستانی شیراز اضافه کنن. والا تو اروپا میگردن واسه خودشون آثار تاریخی میسازن نمونش خونه های ساخته شده لوکوربوزیه که نهایتش به صد سالم به زور میرسه و اوایل قرن بیست با سبک مدرن ساخته شدن اونوقت ما آثار به حق تاریخی مربوط به سیصد چهارصد سالمونو انقدر راحت با بیل مکانیکی خراب مبکنیم .قصد توهین ندارم ولی اینکه میگن موافقیم واسه بی اطلاعی از ارزش جهانی اینجور بناها و خونه های تاریخی هست.
دوستان من بچه ی همین محله هستم..روبه روی مسجد اقاقاسم نرسیده به حرم…اگر ما تمام عمرمون رو اینجا هستیم و باگوشت و پوست لمس کردیم که میگم این طرفا هرچی هست جز اثار تاریخی..یه مشت خونه خرابه و کوچه تنگ و باریک که جایگاه خلافکارا و معتادا و مهاجرین هست توی کجای دنیا براش سر و دست میشکنن؟…بهتره که خراب و ساخته بشه..اثار تاریخی ما عمارت شاپوره توی انوری که به اون محشریه ولی کردنش رستوران..برید امثال این ها رو بچسبید لطفا…
عدم اطلاع شما از وجود آثار تاریخی دلیل بر عدم وجودشون نیست. بسییاری از آثار ارزشمند تو این بافت وجود دارد که باید بصورت یکپارچه حفظ شود
اگه اونم ولش کرده بودن و بهش نرسیده بودن امثال شما تخریبش میکردین رستوران شده بهتر ازین هست خرابش کنن جاش توالت عمومی بسازن ۴ تا توریست و گردشگر میره اونجا هم غذاهای سنتی ایرانی میخوره هم با معماری ایرانی اشنا میشه جک گفتی
تمام دنیا.
ونیز. سویل. پاریس. منچستر. رم
اما خب متاسفانه مردم و مسئولین ما با اونا قابل مقایسه نیستن.
با سلام . من هم موافق هستم با تخریب این خانه های به اصطلاح تاریخی. اگر میراث فرهنگی ادعا داره که این خانه های جرم خیز تاریخی هستند پس چرا اقدامی در خصوص تعمیر آنها نمی کند و فقط حرف می زنند. بابا اگر بجای این خانه های مخروبه بیایند طرحهای جدید انجام دهند منتها با همان سبک و سیاق قدیمی و تاریخی خب این طرحها هم صد و دویست سال آینده می شوند تاریخی. نمیخاد غصه تاریخی بودن آنها را بخورید. مگه همین حرم شاهچراغ(ع) در طول دوره های تاریخی بافت و شکل وشمال آن عوض نشده است. میراث فرهنگی فکر کنم تنها سازمانی باشد که مسئولان آن هیچ گونه تفکر نو و تازه ایی در خصوص مسائل روز که با ان مواجهند ندارند و فقط برای اینکه حرفشون به کرسی برسانند انگ تاریخی این بافت معتاد پرور را می زنند و به آسایش و راحتی مردم ساکن بافت و ابروی شیراز کاری ندارند. شما که دم از حافظ میراث این شهر می زنید کدام اثر شاخص را با معماری اصیل تو این شهر ساخته اید که بعد ها نسلهای اینده به شهرشون افتخار کنند. دست از این تهجر فکری بردارید و بگذارید روزگار مسیر طبیعی خودش را سپری کند.
دیدگاه شما درباره بافت تاریخی بسیار تاسف آوره! ماچه اثر معماری برجستهای تو دوران پس از انقلاب تو شیراز داشتیم که بخوایم امیدوار باشیم ۲۰۰ سال حفظ بشن و بعدا بشه اثر تاریخی! واقعا من نمیدونم به این تفکر شما چی بگم. ۲۰۰ سال دیگه ارزش بناهای کنونی که تاریخی هستند ۲۰۰ سال دیگه افزوده شده. مگه چند تا شهر مثل شیراز تو ایران هست که دارای چنین بافت و آثاری باشن. اون موقع و در صورت تحقق حرف شما تاریخ شیراز و صدرا میشه یک و شهری مثل تهران قدمتش از شیراز بیشتر میشه!
بهتره جای این اظهارات مضحک مطالعه بیشتری درباره تاریخ شهرمون و تجربههای مشابه رد سایر کشورها داشته باشیم.
چون بودجه ای نمیدن تازه به تخت جمشید بودجه نمیدن چه برسه به این
اگر دوستان راهنمای تور ما به طور مکرر با توریست های ایرانی یا خارجی خودشون به این بافت ها سر بزنند و یک مقدار طعم پول توریسم زیر دهان عزیزان مقیم بافت بره به علاوه چهارتا گزارش تصویری از این سایت و بقیه میراث رو وادار به اقدام میکنه،زمانی که دانشکده معماری تو قاآنی بود گروه های زیادی از دانشجوها واسه عکاسی یا کشیدن کروکی یا برداشت به سنگ سیاه میرفتن و کلا اون منطقه متحول شد،البته نقش هتل نیایش رو هم نباید نادیده گرفت،چشم انتظار خدمت از این دولت نباشیم،کار آن ها صرفا تخریب است!
ما در حد توانمون گزارش گذاشتیم.
بنظرم بهترین روش احیا خانه های تاریخی با مشارکت ساکنان بافت هست مثل کاریکه هتل نیایش انجام داد و داره از ساکنان بافت استفاده میکنه.
اگه دانشگاه هنر میومد تو بافت خیلی عالی میشد
اقا مهدی مدیر محترم سایت ما الان نزدیک ۹۰ ساله ساکن این محله هستیم و من تمام زندگیم رو اینجا گذروندم وجب به وجبش رو میسناسم حتی صاحب این خونه ها و اجدادشون رو شما چطور ادعا میکنید که من نباید اطلاع داشته باشم.دوست عزیز اثار تاریخی زمانی ارزش داره کخ تعمیر و رسیدگی بشه و اطلاع رسانی..وقتی اینها رو یه گوشه انداختن و شده منبع الودگی و جرم دیگه چیزی ازش نمونده هیچکس هم نه میبینه و نه میشناسه پس بهتره که حداقل بهینه سازی و بازسازی بشه من به انداره شما عاشق شیراز عزیزم اما این خونه ها و کوچه ها رو مطمءن باش ازش همه چیز در میاد جز اثار تاریخی..
حرف الان شما ناقض حرف قبلیتون هست.
خیلی مناطق و اثار تاریخی تو کشورمون هستن که بهشون توجه نمیشه مثل تخت جمشید و پاسارگاد. ایا اینهارو همباید به امان خدا رها کرد و با لودر خرابشون کرد؟
فکر میکنم الان خیلی مساءل مهمتر برای بحث و شور زدن هست که باید نگرانش بود تا این ها..شما نگاه کنید که تمام فضای سبز شهر دو دارن میکنن و تبدیل به کاشی میکنن
این در اینده که فضای سبز حرف اول رو میزنه یعنی فاجعه برای یه شهر..متشکرم که پیگیری کنید
هرچی سرجای خودش! پیگیری جلوگیری از تخریب هدیت شیراز منافاتی با پیگیری تخریب فضای سبز نداره!
برای انسان های بی هویت راست میگی این مسائل پیش پا افتادست
یکی نیست بگه اگه جای این تخریب ها حالا یه خونه به سبک سنتی و نو ساخته میشد و به صاحب قبلی داده میشد و یه حرفی خراب میکنن توسعه بدن اخه توسعه چی برای چی این همه بودجه باید بشه صحن و توالت عمومی
کم اورد خودشو زد روزیطلب به کوچه اونوری
چندی است که عده ای با اطلاع کامل به جان بافت تاریخی شهر افتاده اند که از قضا مسولان شهری هستند که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از طرف مردم انتخاب شده اند .
ابتدا بافت تاریخی را تعریف میکنم : بافت تاریخی یا بافت شهری قدیم شیراز و به طور کل یک بافت شهری شامل مکان های خصوصی و عمومی است. مانند خانه های با ارزش تاریخی ، حمام های تاریخی، مساجد تاریخی، مدرسه های تاریخی، کوچه ها، میدان ها و . . . است که همه این ها کنار هم بافت تاریخی گفته میشوند ، تصور کنید پارچه ای زیبا منقوش به گلهای زیبا داریم ، و بگویم ما باید این گل ها را حفظ کنیم تا برای همیشه زیبا بمانند و به جان پارچه بیوفتیم و تار و پو دهای آن را بدریم ، این نابخردانه ترین کاری است که برای حفظ آن گلها میتوان کرد، چرا که گلها در بستر آن پارچه زیبا و ماندگار هستند نه به صورت مجزا از هم ، بافت تاریخی به مانند همین پارچه زیبا میماند که عناصر با ارزش آن باید در بستر همین کوچه ها ی باریک و بقیه عناصر باشند تا با ارزش و محفوظ بمانند .
نخستین سوالی که پیش میاید این است که چرا آقایان کمر بسته اند به تخریب هویت ایرانی اسلامی این مردم به خصوص در بافت تاریخی ؟
سوال دوم ، چرا متولیان شاهچراغ که باید طرفدار نگه داشتن این هویت و سنت باشند ، پیشگام این تخریب ها شده اند ؟
سومین سوال ، چرا مردم آن منطقه با این تخریب ها موافق هستند؟ ( البته موافقت این مردم را از نزدیک دیده ام )
و سوالات بیشماری که در حوصله این شرح نمیگنجد
سعی میکنم به اختصار جواب های را برای سولات مطرح شده بنویسم .
در جواب سوال نخست می توانم بگویم که ابتدا باید نظام اداری شهرداری و میراث فرهنگی و بقیه سازمان های مربوطه که در تخریب ها نقش داشته اند را بررسی کنیم.
همانطور که میدانید و اگر کسی تا به حال برای کاری به شهرداری فخیمه شیراز مراجعه کرده باشد متوجه میشود که شهرداری یکی از پر مشکل ترین اداره مردمی به خصوص در بروکراسی اداری در این شهر است ، سازمان مجهول میراث فرهنگی هم تکلیفش مشخص بوده و آنقدر ضعیف و از کار اقتاده است که به راحتی بازیچه بقیه اداره های و ارگان های این شهر میشود و کاملا زیر سلطه است.
با وجود چنین ارگان هایی در شهر نباید انتظاری جز تخریب هویت این مردم داشته باشیم شهرداری که خود در راس تخریب ها و صدور مجوزها است ( مانند هتل آسمان و تخریب باغات قصردشت) و برای اینکه به سود خود برسد بی رحمانه دست به هر کاری میزند، میراث فرهنگی هم که متولی اصلی بافت تاریخی و اماکن تاریخی است واکنشی نشان نمی دهد. بقیه ارگان ها هم با دخالت های نابه جا بر اساس جایگاه سیاسیشان سعی بر جانب داری از جریان های سیاسی شهر که هر کس جایگاه خود را طلب میکند دارد و خود را صاحب شهر میدانند اصرار میورزند و مردم را فراموش کرده اند و همین دخالت های نا به جا باعث شده سازمان هایی مثل میراث فرهنگی که متولی اصلی در این امور هستند نتوانند کار اصلی خودشان را انجام دهند.
سوال دوم جواب معنا داری دارد متولیان شاهچراغ که خود را سومین حرم اهل بیت میدانند به بهانه توسعه حرم هویتشان را تخریب میکنند ، تولیت شاهچراغ یا نمیداند یا خودرا به آن راه زده اند که سومین حرم اهل بیت یعنی ادامه راه اهل بیت ، یعنی نگه داشتن سنت یعنی نگه داشتن اصالت یعنی مبارزه با جریان گاپیتالیسم ، مدرنیسم ، مارکسیسم . که ایران پرچم دار اسلام ناب محمدی و مبارز سر سخت این جریانات غربی است و به خاطر همین مبارزه مردم ما سالهاست که در سختی به سر میبرند و چرا حالا متولیان محترم شاهچراغ اینچنین تمام آرمان های این مردم را زیر پا میگذارند به غیر این است که ایشان دچار همین جریانات غربی شده اند و به جای نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی که میتواند در باز شناسی منش و اخلاق انسانی که امروزه دیگرنشانی از ان نمیبینیم کمک کند و هر روز بیشتر و بیشتر از راه های مختلف و بهانه های تمام ناشدنی همویتمان را به تیغ بلدزر میدهند ، کسی منکر توسعه نیست اما توسعه ای منطقی و بدور از تخریب اصالت این مردم ، ساخت و ساز های اخیر شاهچراغ از نظر منه متخصص کاملا بی منطق است چرا که تمامی فضاهای موجود برای زائرین محترم کاملا به اندازه است و نیازی به ساخت و ساز جدید نیست و نبوده ، برای ساخت و ساز های جدید هزینه های گذافی شده که میتوانست در جای دیگر صرف شود و باعث گره گشایی مشکلی از مشکلات مردم شود که این خواست اهل بیت هم هست ، اما هزینه هایی که برای نگهداری و تعمیر این ساخت و ساز ها در سال های آینده به وجود می آیند به مراتب بیشتر از هزینه ساخت و ساز است و میبینیم با این تفسیر دیگر هیچ منطقی این نوع ساخت و ساز ها را قبول نمیکند . خواهشمندم از تولیت حرم احمدی و محمدی که اندکی به اموزه های دینی و اخلاقی توجه کنند و نگذاریم بیش از به هویت این مردم و جامعه اسیب برسد .
در جواب سوال سوم باید بگویم کاملا حق با مردم آن منطقه است که با مشکلات زیادی مواجه هستند ، که البته با همت مسولین شهری ان مشکلات به راحتی قابل حل است ، به طور مثال مردم از کوچه های باریک شکایت دارند که در حوادث خودروهای امدادی نمیتوانند به محل برسند ، این مشکل در چند کشور دیگر هم مثل اسپانیا که همانند شیراز دارای بافت تاریخیست وجود داشت اما آنها دنبال چاره رفتند نه اینکه مثل ما مساله را پاک میکنیم و شروع به تخریب میکنیم ، آنها برای امداد رسانی از خودروهای کوچکی که بتوانند در کوچه های باریک عبور کنند بهره جستند ، مردم از شما انتظار دارند که عاقلانه برخورد کنید نه مثل دیوانه ها به جان بافت با ارزش تاریخی بیوفتید ، اگر مشکلات مردم را حل کنید و خانه ها را تخریب نکنید و که بشود جایگاه بزه کاران در حفظ و نگهدراری آن بکوشید تا برای مردم آن منطقه و مردم شیراز به عنوان یک هویت ماندگار شود مردم آن منطقه با خیال آسوده در آنجا به گذران زندگی مشغول می شوند و میتوان از ان به عنوان بزرگترین منبع در امد شهر بهره جست .
و اما دلواپسان عزیز که تا چندی پیش جامه میدریدند برای باغی در مرکز شهر کجایند که برای بافت تاریخی جامه بدرند که ارزشش صدچندان است ، به شما دلواپسان میگویم نگذاریت به بهانه اسم های مقدس شما را فریب دهند اگر واقعا دلواپس هویت این مردم هستید بیاید و جامه بدرید بلکه حداقل خودتان را از بار اتهامات برهانید ، اما واقعا امیدی به شما نیست چون شما هم مثل اکثر مردم ایران توده ای هستید و دنبال جریانی میروید که نمیدانید چیست فقط میروید حالا هم همان جریانی که شما را دلواپس ان باغ کرد ، شما را به سمت بافت تاریخی نمیبرد چون خودش دستش آلوده به تخریب است.
به امید روز های روشن ، به امید سرزمینی آباد ، به امید مردمی با تفکر
حرف های من ناقض حرف های دیگرم نیست دوست عزیز.حرف من این هست که چندتا خونه قدیمی که نه کسی میشناسه نا کسی سال هاست بهش رسیده و دست زده و به امان خدا رها شده و کم کم داره تخریب میشه و کسی به فکر اینجور جاها نیست الا یه عده ولگرد و خلافکار و مهاجر و بعضا بعضی جاهاش به شده شهر موش و زباله این چه
خاصیت تاریخی میتونه داشته باشه؟شما با تخت جمشید مقایسه نکن که ثبت جهاتی هست و تمام دنیا میشناسه اون رو و بیشترین گردشگر رو به سمت ایران میکشه و سازمان های جهانی پشتش هستن و دارای هنر معماری بوده..هر خونه ای که صد سال موند که اثر نمیشه دوست من..حالا یکی پیدا شده به این مناطق برسه خدا خیرش بده..
این که عرض کردم من بچه همین محلم یعنی توی همین خونه های کاهگلی هستم که سقفش تیر چوبیه و کاه و حصیر..دوست من این ها رو اگر تخریب هم نکنن وقتی میراث فرهنگی بهش نمیرسه چهار سال دیگه با چندتا بارون خودش میاد پایین و فقط اجاره نشین های مهاجر دارن توش زندگی میکنن…شاید اون زمان دیگه کسی نباشه که همت کنه بسازه اونوقت میشه بد از بدتر…بگذارید اباد بشه اقا…اینجا رو ایت الله ایمانی اومده دیده اگر چیز خوبی بود نگهش میداشت..
دوستانی هم که خیلی علاقه مندن به اینطور خانه ها نگران نباشید دوستان تشریف بیاریدمن می برمتون به خونه هایی که خیلی بیشتر از این خونه ها قدمت دارن و دارای معماری..همون ها هم الان سازمان میراث اهمیتی نمیده یکیش خونه اقوام ماست که نزدیک ۱۱۸ سال قدمت داره و پدر پدربزرگم حاج حبیب روزیطلب که معمار اون زمان شیراز بوده ساخته ولی همینطور افتاده و ما نگذاشتیم خراب بشه…
خب منینو میگم تناقض دیگه. قبلش میگین خانه تاریخی هست حالا میگین هست ولی رسیدگی نمیشه.
منم میگم عدم رسیدگی نباید دلیل تخریب بشه
بهر ترتیب ممنون از سایت خوب شیراز ۱۴۰۰ ممنون از اقا مهدی امین اقا و اون رفیقی که گفته من کم اوردم، اره رفیق ما پیش مرام شما البته که کم میاریم…موفق باشید همگی عزیزانم
قهرکردن کار خوبی نیست ؛)