تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

18

تخریب شبانه خانه های بافت تاریخی در معبر طرح توسعه حرم شاهچراغ (ع)

  • کد خبر : 13243
  • 28 شهریور 1393 - 8:21

مسوولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفتند: تخریب شبانه حدود ۱۰ خانه تاریخی در معبر طرح توسعه حرم شاهچراغ (ع) به حضرت علاء الدین حسین (ع) اقدامی عجولانه و احساسی بوده است.

به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از تابناک، آنان پنجشنبه در گفت‌و‌گو با ایرنا افزودند: با کار کار‌شناسی و فنی می‌شد طوری عمل کرد که ضمن صیانت از منازل تاریخی با ارزش نظر دیگر دستگاههای اجرایی از دفتر فنی تولیت گرفته تا راه و شهرسازی و شهرداری، بر آورده شود.

مسوولان میراث فرهنگی فارس بر این باورند که براساس طرح مصوب شورای عالی معماری که در سطح ۵۷ هکتار پیش بینی توسعه شده، نیازی به آسیب رساندن به برخی خانه‌هایی که اینک تخریب شده‌اند نیز نبود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با بیان این مطلب که تخریب چند شب گذشته کاری عجولانه و احساسی بوده اظهار کرد: با کار کار‌شناسی و فنی ضمن اینکه می‌توان از آثار و بافت تاریخی این شهر صیانت کرد از طرفی هم دستگاههای اجرایی دیگر دخیل در این موضوع می‌توانند به نظرشان برسند.

عبدالرضا نصیری با تاکید بر صیانت از بافت تاریخی شیراز به عنوان یک بافت منحصر بفرد جهانی افزود: به محض اطلاع یافتن از تخریب بخشی از اثر تاریخی خانه پورنواب مربوط به دوره زندیه با اعزام یک تیم کار‌شناسی برای بازرسی موضوع از ادامه تخریب آن جلوگیری شد.

وی ادامه داد: با وجود هماهنگی‌های انجام شده برای جلوگیری از تخریب کامل این اثر تاریخی ارزشمند ولی شب گذشته این خانه تاریخی نیز کاملا تخریب شد.

خانه تاریخی پورنواب که مربوط به دوران زندیه بوده و در بافت تاریخی شهر شیراز قرار دارد دو شب متوالی با بیل مکانیکی تخریب شده است.

این اثر تاریخی با وجود اینکه به ثبت ملی نرسیده ولی از معماری منحصر به فردی برخوردار بوده است.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس هم ضمن تایید این تخریب‌های شبانه و غیر قانونی گفت: سازمان از تخریب کنندگان این بنا‌ها به مراجع قانونی شکایت کرده است.

مصیب امیری افزود: اگر کار‌ها به صورت کار‌شناسی صورت گیرد بی‌تردید ضمن عملیاتی شدن طرح توسعه بین الحرمین از آثار تاریخی و ارزشمند در بافت قدیمی همجوار این طرح نیز بخوبی صیانت خواهد شد.

خبرنگار ایرنا با وجود پیگیری علت این تخریب از حوزه فنی تولیت آستان حضرت شاهچراغ (ع) درباره این موضوع، موفق به اخذ پاسخ نشد.

با انتشار گزارش‌های مربوط به این تخریب شبانه، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پنج نامه جداگانه به دفتر مقام معظم رهبری، وزیر کشور، دادستان کل کشور، استاندار فارس و تولیت آستان حرم احمد بن موسی (ع)، خواستار توقف آنی روند تخریب بافت تاریخی شیراز شد.

«مسعود سلطانی فر» در این نامه‌ها، اجرای هرگونه طرح توسعه و عمرانی در بافت تاریخی را منوط به اخذ مجوز از مراجع قانونی نظیر سازمان میراث فرهنگی، شورای ­عالی معماری و شهرسازی و داشتن طرح مصوب دانست.

متن کامل نامه رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به شرح ذیل است:

دفتر مقام معظم رهبری

وزیر محترم کشور

دادستان محترم کل کشور

استاندار محترم فارس

تولیت محترم آستان حرم احمد بن موسی (ع)

با سلام

حسب اطلاعات واصله و بازدید کار‌شناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس از بافت تاریخی اطراف مجموعه شاهچراغ، متأسفانه بخشی از بافت ارزشمند تاریخی جهت الحاق به طرح بین­الحرمین تخریب شده است. این سازمان حسب وظایف قانونی خود موضوع را از طریق مرجع قانونی در دست پیگیری دارد.

سپاسگزار خواهد بود دستور فرمایید به منظور جلوگیری از تخریب عناصر ارزشمند موجود در بافت تاریخی، دستور توقف آنی عملیات مذکور صادر شود.

بدیهی است اجرای هرگونه طرح توسعه و عمرانی در بافت تاریخی پس از اخذ مجوز از مراجع قانونی نظیر سازمان میراث فرهنگی و شورای­عالی معماری و شهرسازی و داشتن طرح مصوب امکانپذیر خواهد بود.

براساس گزارش‌های انتشار یافته، این خانه‌های تاریخی که قدمت برخی آز آن‌ها به دوره ایلخانی بازمی گردد، در محله اسکندری شهر شیراز، پشت شاه چراغ قرار دارد.

به گزارش شیراز۱۴۰۰، به نظر می‌رسد سازمان میراث فرهنگی فارس از کمترین قدرت برای جلوگیری از چنین اقدامهایی برخوردار است به طوری که در بخشی از خبر گفته شده از بانیان این اقدام شکایت خواهد کرد و از نام بردن گروه یا ارگان مشخصی که مسوول این اقدام است و هویت آن نیز برای همگان روشن بوده خودداری کرده است و کار تا آنجا پیش رفته که رییس سازمان میراث فرهنگی ناچار به نوشتن نامه به رهبری برای حفظ بافت تاریخی شده است.
در شهری که مسوولان آن تنها به ظواهر اهمیت داده و برای بازگشایی مسیر مسدود حرم راحت‌ترین راه (تخریب خانه‌های تاریخی و ایجاد گذرگاه) را به جای ساخت زیرگذر و انجام یک طرح اصولی برگزیده‌اند و البته هنوز هم با گذشت ۲ سال این خیابان سر و سامان نیافته است، و در تمام کلام و گفتار خود هویت شیراز را از یاد برده و تنها به گفتن سومین حرم اهل بیت اکتفا می‌کنند نمی‌توان انتظار صیانت از تاریخ آن را داشت مگر با حضور و بیداری شهروندان و گروه‌های مردم نهاد تا از این خیانت تاریخی جلوگیری شود.
شاید بتوان شیراز را تنها شهری دانست که در آن به راحتی هرچه تمام‌تر، بافت تاریخی مورد هجوم قرار گرفته و مسوولان محترم هم چشم خود را به آن بسته و مسوولان میراث فرهنگی هم وقتی با خبر می‌شوند که کار از کار گذشته است!

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=13243

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 36در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۳۶
  1. واقعان متاسقم برای شیراز
    این توسعه حرم برای ما هیچی نداره جز بدبختی و ویرانی
    وقتی امام جمعه شیراز میگه باید حرم تا شهرداری توسعه پیدا کنه دوستان منتظر خراب شدن ارگ و بازار ویکیل هم باشید
    فقط متاسفم برای مردم بی بخار شیراز

  2. بابا حق دارن تخریبش کنن…
    هفته پیش بعد از ۱۰ سال رفتم شاهچراغ. اینقدر مسیرش بد بود و باید از بافت قدیمی و خطرناک رد میشدی که حالم گرفته شد.
    اصلا اثار تاریخی در بین این همه بافت فرسوده و خطرناک به چشم نمیان.
    اونجا فقط جلوه ی شیراز رو در مقابل زائر ها خراب میکنه.
    ولی اگه واقعا بتونن فقط اثار رو نگه دارن و ترمیمش کنن، خیلی هم عالیه ولی توی این وضعیت ظاهرا تخریب تنها چاره اندیشی شهرداریه…!

    • همیشه بهترین راه ، آسانترین راه نیست! با تخریب این خانه ها یک پارچگی بافت تاریخی از بین میره و بعدشم سازه های جدید کلا هویت این منطقه و بعدش شیراز رو از بین میبرن!

  3. “شاید بتوان شیراز را تنها شهری دانست که در آن به راحتی هرچه تمام‌تر، بافت تاریخی مورد هجوم قرار گرفته و مسوولان محترم هم چشم خود را به آن بسته و مسوولان میراث فرهنگی هم وقتی با خبر می‌شوند که کار از کار گذشته است!”

    خلاصه ی کلام .. میراث فرهنگی هیچ قدرتی نداره در مقابل کسانی که شیراز رو جای پایتخت فرهنگی، می خواهند سومین حرم اهل بیت بنامند…

  4. مقصر اصلی میراث فرهنگی هست که برنامه ایی برای احیای این مناطق و بافت ها نداشت چه در گذشته چه حال و تبدیل به منغل خانه و خانه های…. شده بود…واقعا نمیشه با قاطعیت گفت کدام کار بهتره توسعه یا نگه داشتن این خانه های بدون کار بری خاص !!؟؟؟!!!

  5. متاسفانه این قشر سر سفید! در شیراز اعتقادی به کار اصولی ندارند و با چشم بسته تمام تلاششون رو برای تغییر زورکی هویت شیراز انجام میدن! و بدبختانه زور کسی بهشون نمیرسه!

  6. هر شهر دیگه توی ایران بود طوری به بافت تاریخی اون شهر میرسیدن که آدم حظ کنه بره ببینه. اما توی شیراز بافت تاریخی رو (واسه سیاست های بعدیشون) اصلا بهش نمیرسن و ولش کردن تا با باد و بارون و … تخریب بشه و بعد بشه خونه ی معتادان و ولگردها و حیوانات تا یه چهره زشت و کریه از خودش در دید مردم شهر نشون بده و مردم هم از این خرابه ها بیزار بشن. بعد دیگه راحت می تونند خرابش کنند، چون دیگه همه میخوان از دست این خرابه ها راحت بشن. نمیدونم تا کی این سیاست میخواد ادامه پیدا کنه؟!!!

    • این رو هم اضافه کنم که با یه فکر درست و بدون غرض و منطقی هم میشه طرح توسعه حرم رو داشته باشیم و هم بافت تاریخی رو.

  7. “… عملیات تخریب کامل با پشتیبانی برخی افراد که با ضرب و جرح و استفاده از وسایلی مانند چماق دو نفر از فعالان میراث فرهنگی شیراز و سه نفر از اعضای یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی این استان را مضروب کردند، انجام شد…”

    http://isna.ir/fa/news/93062816558/%DA%86%D9%87-%DA%A9%D8%B3%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%A8-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF

    • آخرش با این کارایی که می کنند نه دین برا مردم میذارن نه میراث فرهنگی…

    • خوبه که شهرداری به اندازه کافی چماقدار داره که واسه تمام کاراش بجای فرهنگ سازی و مجوز از زور استفاده کنه ، نمونش همین افراد یگان سد معبر که بجای هر ابزاری فقط زور و وحشی گری رو میفهمن و چند روز پیش هم در خبرها خوندید که اعمال زور بیش از اندازه و غیر ضروری باعث کشتن یه پدر بی گناه با پنجه بوکس جلو چشم پسرش شد !!!
      واقعا تاسف برانگیزه..

  8. زمانی که مهندس شهرستانی قبل از انقلاب شهردار مشهد شد یک پرگار روی گنبد گذاشت
    ودهنه پرگار رو باز کرد ویک دایره دوره حرم کشید و
    گفت همه این ها رو باید خراب کرد و همین چیزی که امروز مشاهده میکنید طرح ایشون هست.
    .
    .قبل از هر کاری ما نیاز به طرح اولیه داریم تو طرح توسعه حرم هنوز طرح دقیقی داده نشده یک بار خیابان بین الحرمین
    رو به قیمت نابودی آثار تاریخی زیادی ایجاد کردند بعد مهران اعتمادی از روی حوس پول مجوز ساخت مجتمع بین الحرمین
    رو داد .مهران اعمادی جز همان مسئولان غیر بومی بی تعصب بود که تنها چیزی که داشت برادر شهید بود ولی شیراز رو نابود کرد .
    .
    .الان میخوان گند کاری مهران اعتمادی رو جبران کنند به خاطر همین میخوان یک بین الحرمین دیگه درست کنند ولی
    یکی نیست بگه که …….چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی……

  9. درود.

    ضمن تشکر از سایت شیراز۱۴۰۰، این پست و مطلب بخوبی نشان داد که مسئولان میراث فرهنگی، که عنوان حفاظت و حراست و صیانت از آثار گردشگری فارس را یدک میکشند، عملا هیچ گونه اقدامی برای حفظ بافت تاریخی و یا اقدامی اساسی برای تغییر چهره بافت تاریخی انجام نمیدهد.
    اگر هم کاری انجام دهد، تا آنجا پیش میرود که مثلااگر فردی سرمایه گذاری کرده و هتل میخواهد احداث کند، جلوی آن را میگیرد و برای چند صباحی آن را متوقف میکند.
    وقتی که بافت تاریخی شیراز با آن همه خانه های ارزش مند و تاریخی که در کشور بی مانند است، توسط این سازمان به حال خود رها شده و تبعه های مختلف و افراد هنجار شکن و معتادین در آن خانه ها سکنی میگزینند، این رویداد که عده ای بیایند و خانه خراب کنند دور از انتظار نیست.

    در همین حال، عده ای که صاحب منصب هم هستند، معتقدند که تاریخ و هویت شیراز مربوط به حضور امامزادگان در این شهر است.و اینکه شیراز تاریخ ارزشمند دارد، منتصب به این نوادگان اهل بیت است.

    کسی که تاریخ این شهر را که از دوران هخامنشی است، از دوران چندصد سال بعد از ظهور اسلام میداند و آن را مشروط به حضور امامزادگان میپندارد، عاملی است برای طرح های آنچنانی برای حرم شاهچراغ.
    عده ای دیگر هم معتقدند که طرح ۶۰ هکتاری حرم شاهچراغ کافی نیست و باید به ۶۰۰ هکتار برسد.
    در حال حاضر مجری طرح توسعه راه و شهرسازی است. امیدوارم همانگونه که جان مردم شیراز برای این اداره ارزشی ندارد( وضعیت کمربندی شیراز)، حداقل برای خانه های تاریخی موجود در این شهر کمی دل بسوزاند.

  10. مقصر اصلی در درجه اول مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس هست. آقای امیری شما چرا تا بحال این خونه تاریخی رو ثبت ملی نکردین. که حالا این بلا سرش بیادو مسولان شهرداری و خود ما هم مقصریم که دست رو دست میگذاریم و میبینیم خانه های اجدادمون رو تو روز و شب خراب میکنن. بنظر من شیراز میتونه از یزد الگوبرداری کنه. یزد بافت تاریخی حفظ کرده. چرا شیراز نتونه؟؟ امان از دست مسولان غیربومی و ما مردم بی تفاوت

  11. لعنت بر همه تخریب گران میراث فرهنگی

  12. شهر هایی مثل کاشان یکی از منابع درآمدیش احیا و بازسازی خونه های تاریخیش هست
    و جالبه ما راحت لودر میذارن پاش خرابش میکنن شب بعدش میان مابقیش رو خراب میکنن بعد دوستان میان میگن بهتر که خراب شد.
    آیا میدونستین یکی از عواملی که میتونه جلوی این تخریب ها بایسته مردم هستن؟
    یک زمانی یک بنده خدایی اومد کلنگ برداشت گفت آثار طاغوت برای حقظ اسلام باید تخریب بشه و فکر کرد با این جملات مردم پشت سرش با لودر میوفتن به جون تخت جمشید
    در صورتی که مردم مرودشت با دست خالی و چوب جلو تخریب رو گرفتن
    اگر اون مردم با غیرت اون روز تحت جو قرار گرفته بودند و بی فکر فقط مثل گوسفند دنبال رو میشدن الان ما همین تخت جمشید رو هم نداشتیم.
    اسلام قرار نیست دین تخریب باشه..اسلام دین حفظ ارزشها و ابادی و سازندگی هست..کی میگه وجود این آثار مغایرتی با اسلام داره؟
    که همشون هم مربوط به دوران اسلامی هستند.
    پس امروز نوبت مردم شیراز هست که غیرتشون رو نشون بدن.
    و نشون بدن که طرح توسعه حرم حضرت شاهچراق منافاتی با حفظ این آثار نداره
    بلکه میتونیم با حفظ و مرمت این آثار در کنار توسعه حرم اول از همه این رو ثابت کنیم که اسلام دین حفظ ارزشهاست
    و جلو گیری کنیم از کار افرادی که بدون فکر میان و سر خود کارایی رو انجام میدن و باعث بد جلوه دادن دین رحمت و مهربانی میشن.
    این ها خودشون رو دین دار واقعی میدونن ولی کمی عمقی که بنگری اینها آفت و و مخرب چهره دین هستن.
    بیاید در کنار حفظ ارزش نیاکانمون که اونها هم دیندار بودند دیندار باشیم و دین و کشورمون رو با هم حفظ کنیم

  13. خونه هایی که بهش رسیدگی نمیشه و اگر به میراث فرهنگی بگی میگه بودجه نداریم ولی در همچین مواقعی که تخریب میشن یا بهشون آسیب میرسه صدتا صاحب پیدا می کنن انگار منفعتشون در اینه

  14. اگه میراث راست میگه باید زودتر به فکر ترمیم و حفاظت از امثال این اثار باشه نه این که فقط شعار بده و بذاره این اثار به مرور زمان یا برای عمران شهری تخریب بشه چه خوشتون بیاد چه نیاد باید بافت فرسوده ترمیم یا تخریب بشه
    من درجه اول به عنوان یه شیرازی و درجه دوم به عنوان کارمند آستان شاهچراغ از وضعیت فعلی پیرامون حرم اصلا راضی نیستم باشد که با تخریت خانه های قدیمی این حرم از بن بست خارج بشه
    دوستان من خودم چند خانه قدیمی مال فامیل رو میشناسم نه میذارن نخریب کنن نه میراث تکلیف ان ها را معلوم میکنه که سده پاتوق معتادین و یواش یواش تخریب میشه چه بهتر که در عمران شهری تخریب بشه

    • واقعا انسان سر ذوق میاد میبینه این همه دوستان ذوق دارن برای تخریب هویت شیراز
      برای تخریب اماکنی که بعد از تخریب با میلیاردها دلار نمیشه جبرانشون کرد
      برای تخریب اماکنی که مطمینا مورد لعن و نفرین در تاریخ قرار خواهیم گرفت به علت تخریبشون
      و آیندگان خواهند آورد در تاریخ که نسلی در شیراز زندگی میکرد که به دست خودشون هر آنچه رو باید حفظ میکردن تخریب میکردن
      و از این قضیه شادمان هم بودن
      آقای صادق از خدام و کارکنان حرم شما اولین کسی هستی که میبینم از این قضیه شادمانی

      • نه دوست عزیز من اولین نفر نیستم فقط کافیه توی جامعه بیایی و عاقلانه نگاه کنی نه احساسی اره من شادمان هستم چون این مکانهانهای الوده و پاتوق خلاف کاران تیدیل به محیط مفید و مقدس میشه
        ما مردم اصولا این جوری هستیم تا چیزی که جلوی چشمون داره تباه میشه به دادش نمیرسیم و تا تخریب میشه میگیم وای به داد برسین
        اگر این جوری باشه نصف خانه های شیراز تاریخیه و نباید تبدیل به احسنت بشه تا خودش خراب بشه
        اگر راست میگید برای تخت جمشید شناسنلمه تاریخ ایران دل بسوزنید که داره رسما محو میشه

      • کشورهای دیگه تو سر خودشون میزنن واسه ۱۰۰ سال قدمت بعد ما با آثار با ارزشمون چه کارا که نمیکنیم..
        دوستانی که به مالزی سفر کردن دیدن که با چه ذوق و شوقی توریستا رو میبرن و میز فلان کلنل که فقط ۱۳۰ سال قدمت داره رو بهش نشون میدن و چطور کسب درآمد میکنن از یه چیز بی هویت یا دوستانی که آمریکا تشریف بردن دیدن که چطور در ایالت های شرقی بناهایی که نهایتا ۳۰۰ سال عمر دارن رو به عنوان هویت فرهنگی آمریکا معرفی میکنن بعد ما اینجا ” آتیش زدیم به مالمون” البته ما که نه..دوستان آتیش زدن به ارث پدرشون ظاهرا !!!

  15. اگه ما نخوایم این توسعه صورت بگیره باید چیکار کنیم
    اقا یکیم از اصفهانی ها و خوزستانی ها یاد بگیرید بیاید تتجمع کنیم
    این کار شهرداری غیر قابل بخشش و نفرت انگیزه

    • من نمیدونم اینایی که رای منفی میدن دلیلشون چیه
      تا حالا چی گیر شراز اومده از اینتوسعه به اصطلاح حرم شیراز انقدر نامداره که نیازی به این پروژه نداره جای این همه هزینه برن برای همراه های بیماران که وضع مالی خوبی ندارن محل اقامت درست کنن

  16. ببخشید که اینقدر تند میخوام جوابتونو بدم دوستان.
    ولی واقعا اگه شماها دلسوز هستین برین خودی نشون بدین.من که هیچ اعتراض واقعی رو نمیبینم.
    اینا همش مجازیه
    درسته عصر تکنولوژی و مجازیه ولی این به معنی موثر بودن حضور و مخالفت مجازی نیست.
    شماها حکم اونایی رو دارین که خارج گود نشستن میگن لنگش کن.
    مطمئنا این حرفا به مذاق خیلیاتون خوش نمیاد.ولی اگه واقعا میتونین کاری کنین…بفرمایین این گوی و این هم میدون
    اینجا و توی سایت حرف زدن و اعتراض کردن کاری از پیش نمیبره.چون شاید کمتر از ۱% مردم شیراز هم این حرفا رو نشنوند…
    اونایی که دم از شیراز پرستی و حفظ تاریخ میزنن…بفرماین جلو..!
    یا علی
    در غیر اینصورت لطفا الکی جو ندین.
    بازم معذرت میخوام که نظرمو که ممکنه به مذاق بیشترتون خوش نیاد رو بیان میکنم…اینجا دموکراسیه….مگه نه؟!!!

    • نه pj جان از چرا از حرفت ناراحت بشم کاملا درسته
      ولی یه دست صدا نداره همه ساکتیم باید مثل خوزستانی ها در حفظ کارون ما هم یه تجمع با مجوز نزدیکی این مناطق تاریخی شیراز بگیریم من به تنهایی چیکار میتونم بکنم
      تنها کاری که از دستم بر میاد این خبر رو در تمام خبر گزاری های آنلاین انتشار دادم
      اعتراض کردم در فیسبوک به تنهایی این از دستم بر میومد
      هرجا رسیدم اطلاع رسانی کردم توی خیابون کاری بیشتر از دستم بر نیومد

  17. من از انجام این کار واقعا خوشحالم وخدمت شما عزیزان این مطلب را عرض می کنم که در کشور ما بافت تاریخی فقط اسم وهیچ کاری برای آن انجام نمیشود واز تمام شما عزیزان این خواهش دارم که سری به این منطقه بزنید وببینید این بافت تاریخی بافت معتادی است نه چیزی بیش پس همان بهتر که تخریب شود وحداقل جای خود را به مکان روحانی ومعنوی دهد

    • علی جان، شما به جای اینکه مساله رو حل کنید، صورت مساله رو پاک میکنید!!!!!!
      به جای اینکه با رونق دادن به بافت تاریخی، کاری کنیم که جایگاه معتادان نباشه، اونو تخریب کنیم!!!!!!!!

    • اگه یکم فکر کنی با ایجاد زیبایی و باسازی این مکان های تاریخی میشه محل اقامت این مسافرین رو تامیین کرد بعدش چرا سینما نسازن یا پارک اگه نخوایم مکان روحانی بشه کیو باید ببینیم

  18. چه ربیطی داره مثلا چون لوله اب یه خونه ترکیده و داره اب میده باید کل خونه رو خراب کنن
    معتادها رو برن جمع کنن این کار نیروزی انتظامی
    در کشور های متمدن این مناطق رو سنگ فرش و پیاده روی میکنن با ایجاد رستوران های سنتی و تبدیل این خونه ها به مراکز اقامتی سنتی
    جای تاسف برای شیراز با این فکر امثال شما

  19. یکی از بدبختی های شیراز وجود مبارک شاهچراغ هستش.بخاطر ی امامزاده تمام تاریخ رو دارن خراب میکنن. حالا خوبه تاریخ بعد از اسلام هم هست اگه قبل از اسلام بود الان سالها بود نابود شده بود. واقعا متاسفم

    • نمیدونم اینایی که رای منفی مدین اصلا شیرازی هستن یا نه توسعه این امام زاده چیزی جز سیاست تغییر هویت شیراز نیست و وگرنه دلشون برای این شهر نسوخته این رای های منفی هم نشان از این داره شیراز خیلی غیر شیرازی داره درضمن اگه میشه علت رای منفی تون رو همبگین تا بخندیم

  20. تمام خانه های تاریخی که در سایت شاهچراغ قرار میگیرند باید تبدیل به موزه های شاهچراغ شوند و مابقی خانه ها ی معمولی تخریب شوند . یکی از مکانهایی که میتونه بافت تاریخی شیراز رو احیا کنه منطقه دروازه کازرون هست که مغازه های ماهی فروشی باید تخریب شوند و مسیر گردشگری راه اندازی شود .

  21. با تعصب چشماتونو نبندین…
    حالا که میشه به واسطه ساخت و توسعه حرم.توریست بیشتر جمع کرد و درامد شهر رو بالا برد و اشتغال زایی کرد…چرا این کار نشه؟!!
    کسی که هوش اقتصادی داره میتونه یه اجر رو هم تبدیل به پول کنه.اونوقت ما چشممون رو بستیم و اون تعداد توریست هایی که قراره در آینده بجای حرم امام رضا بیان حرم شاهچراغ رو نمی بینیم.
    اگه حرم توسعه پیدا کنه و شبیه حرم امام رضا بشه.تمام مغازه ها و بازار های اطراف.مهمانسراها.هتل ها.رستوران ها.سوغاتی فروشی ها و … درآمدشون بیشتر میشه و بافت قدیمی اون قسمت از شهر.به روز میشه و دیگه معتاد ها و خلافکارها مجبور به ترک اونجا میشن.
    …!
    همه این مزیت ها در کنارش بدی هایی هم هست.
    برای رسیدن به اونجا باید یه چیزایی رو فدا کرد.
    مثلا باید چندتا خونه خرابه که کسی بهش نمیرسه و هیچ توریستی علاقه به دیدن این جور مکان ها رو نداره رو تخریب کرد…!
    توقع نداشته باشن که همه چیزای خوب رو یه جا داشته باشیم.هر چیزی یه قیمتی داره…!

    • من فکر می کنم این جور صحبت کردن کاربران یعنی که کسا نی که با تخریب این منازل مخالفند شاید اصلا به گردشگر مذهبی یا زائر گردشگر نمی گویند وفقط فکر میکنند کسانی که به ارگ کریمخان،حافظیه،سعدی وتخن جمشیدو….میروند گردشگر می گویند

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.