کلانشهر شیراز از دیرباز از مراکز اصلی پزشکی کشور و حتی منطقه محسوب میشده و با حضور پرقدرت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینههای علمی و حمایتهای بیدریغ خیرین در ایجاد مراکز درمانی، همچنان در ردههای نخست علوم پزشکی و ارائه خدمات درمانی قرار دارد.
شیراز۱۴۰۰ در این گزارش به معرفی طرحهای بزرگ عمرانی در زمینه درمانی در شیراز میپردازد که با تکمیل این طرحها، این کلانشهر به عنوان قطب پزشکی منطقه خاورمیانه معرفی خواهد شد.
۱ – بیمارستان جدید ۱۴۰۰تخت خوابی نمازی: یکی از قطبهای اصلی پیوند کلیه و کبد جهان در آیندهای نزدیک شاهد طرح توسعه و نوسازی خود خواهد بود. بیمارستان جدید در ۷ بلوک ۴ تا ۱۲ طبقه و با ظرفیت ۱۲۰۰ تخت ساخته می شود. این بیمارستان بزرگترین بیمارستان هوشمند خاورمیانه است که در زمین به وسعت ۴۰ هکتار در بزرگراه حسینی الهاشمی ساخته می شود. زیر بنای این طرح بزرگ ۷۰ هزار متر مربع است. شرکت هیوندای کره جنوبی به عنوان سرمایه گذار به صورت سهم ۸۵ درصدی در ساخت بزرگترین بیمارستان کشور با دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشارکت خواهد داشت. پیش بینی می شود این پروژه در سال ۱۴۰۰ افتتاح شود.
۲ – بزرگترین بیمارستان تخصصی سرطان جنوب کشور با ۵۰۰ تخت خواب: بزرگترین بیمارستان تخصص سرطانشناسی جنوب کشور با اوراق وقفی مشارکتی در شیراز ساخته میشود که یکی از اهداف ساخت این بیمارستان، کمک به خانوادههایی است که نگهداری بیماران سرطانی و پرداخت هزینهها، آنان را به زیر خط فقر کشانده است.
هزینه ساخت این بیمارستان بیش از دو هزار میلیارد ریال میباشد که از طریق عرضه اوراق وقف مشارکتی تأمین میشود. این اوراق با ارزش ۲۰۰، ۵۰۰ و یکمیلیون ریالی توسط اداره اوقاف و امور خیریه فارس به زودی به وسیله شعب منتخب بانک ملی عرضه میشود. همچنین برای مشارکت مردم درساخت بیمارستان سرطان جنوب کشور درشیراز در بانک ملی ایران حسابی با شماره ۰۱۲۶۲۶۰۰۰۰۰۰۰ افتتاح شده است.
این بیمارستان با مساعدت دکتر ملک حسینی در حاشیه بیمارستان پیوند اعضای بوعلی سینا در شهر صدرای شیراز احداث میشود. این بیمارستان با تعرفه دولتی به بیماران خدمات میدهد و با اجرای طرح تحول نظام سلامت مراجعهکنندگان به این بیمارستان فقط ۱۰ درصد از هزینههای درمان را پرداخت میکنند و بار سنگین تأمین هزینههای درمان بیماران سرطانی از دوش خانوادهها برداشته میشود.
این طرح در سال ۹۸ افتتاح خواهد شد.
۳ – بیمارستان ۱۰۰ تخت خوابی سوانح و سوختگی امیرالمومنین، بزرگترین در خاورمیانه: بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین (ع) شیراز در بزرگراه ورودی صدرا قرار گرفته و در سال ۹۴ افتتاح گردید. این بیمارستان در هفت طبقه و در زمینی به مساحت ۶۰ هزار متر مربع و ۲۸ هزار متر مربع زیربنا یکی از بیمارستانهای منحصر بهفرد تخصصی و فوقتخصصی بوده و این بیمارستان صد تختخوابی بر اساس استانداردهای معتبر دنیا ساخته شده به عنوان مجموعه پایلوت کشوری در نظر گرفته شده است.
۴ – بیمارستان ۳۱۳ تخت خوابی خاتم الانبیا: پروژه ملی بیمارستان ۳۱۳ تخت خوابی خاتم الانبیا در بزرگراه ورودی صدرا قرار دارد که در هشت طبقه و در زمینی به مساحت۴۰ هزارمترمربع در دست احداث است. زیربنای این پروژه نیز ۳۱۲۰۰ مترمربع میباشد و ۳۵ هزارمترمربع محوطه سازی در آندرنظر گرفت شده است.
۵ – بیمارستان ۲۵۰ تخت خوابی اعصاب و روان: اعتبار این پروژه از محل پروژههای ملی است و مساحت زمین آن ۳۷ هزار مترمربع است که نزدیک به ۲۷ هزارمترمربع زیربنای این پروژه میباشد و دارای مشخصات اسکلتی و بتنی است. این پروژه نیز در ورودی بزرگراه صدرا درحال احداث بوده و اسکلت بتنی آن تکمیل شده است.
۶ – بیمارستان پیوند اعضای بوعلی سینا، بزرگترین در خاورمیانه: با توکل به خداوند بزرگ و با همت و پی گیریهای هیأت امناء محترم مرکز و تیم جراحی پیوند اعضاء و نیز مشارکت داوطلبانه و یاری بیدریغ جمع کثیری از خیرین محترم داخل و خارج از کشور، عملیات احداث این مرکز آغاز گردید.
این مرکز، یک بیمارستان عمومی با بخشهای فوق تخصصی پیوند اعضاء به منظور تأمین امکانات لازم برای درمان و اقامت موقت کلیه بیماران، خصوصا «بیمارانی که نیاز به عمل پیوند عضو دارند همچنین انجام کارهای آموزشی و پژوهشی تحقیقاتی و تبادل اطلاعات علمی تعریف شده است.
افزایش روزافزون بیماران مبتلا به نارسایی اعضای مهم وحیاتی بدن مانند: کلیه، کبد، قلب و لوزالمعده و نیاز مبرم آنان به جایگزینی این اعضای نارسابا اعضاء سالم به وسیله پیوند عضو، ایجاد مرکزپرظرفیت، مجهز و کارآمدی را برای پاسخ به نیازحیاتی و عاجل این توده عظیم بیماران الزامی و ضروری میسازد. با وجود تلاش مستمر و شبانه روزی گروه پزشکی و پرستاری بخش پیوند اعضاء بیمارستان نمازی شیراز، هنوز همواره تعداد زیادی از بیماران نیازمند به پیوند عضو در انتظار دریافت عضو و پیوند درنگرانی به سر میبرند. به همین دلیل و با هدف حل این مشکل بزرگ عهد کردهایم تا با یاری خدا بزرگترین و مجهزترین مرکز پیوند اعضاء درخاورمیانه را بنام مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی پیوند اعضاء ابوعلی سینا در شیراز که همواره قطب پیشرفتهای علمی کشور و پیشگام در ارایه خدمات نوین و پیشرفته پزشکی به بیماران نیازمند بوده ا ست ایجاد کنیم همت عالی، خیراندیشی و مساعدت همه دوستداران علم و عمل و شیفتگان خدمات خیر و انسان دوستانه، ما را در حسن انجام این مسؤولیت خطیر یاری خواهد کرد.
محل پروژه: شهرجدید صدرا واقع در ۱۵ کیلومتری شمال غرب شیراز و در زمینی به مساحت ۵۹ هکتار روبروی باغ شهری با چشم انداز مناسب انتخاب گردید. حدود ۵۹ هکتار در تصرف مجموعه است و فنس -کشی شده و حدود ۱۴ هکتار تپه مجاور با تخفیف ویژه خریداری گردیده و حدود ۳۰ هکتار تپههای بالا دست مجموعه، در شرف واگذاری به مجموعه میباشد. که با این افزایش، حدود ۱۰۰ هکتار زمین در اختیار مجموعه خواهد بود.
مرحله اول: پروژه شامل بخش همودیالیز با زیربنای ۵۰۰۰مترمربع و ۸۰ تخت-اسکلت فلزی ۴ طبقه که با همت عالی آقای حاج رضا ابراهیمی و کمک سایر نیکوکاران و هیأت امناء مرکز، در سال ۱۳۸۶ به بهره برداری رسید. این واحد با تجهیزات پیشرفته پزشکی، خدمات درمان، دارو و غذا رفت و آمد بیماران را بعهده گرفته است.
مرحله دوم: ساختمان اصلی بیمارستان پس از خاکبرداری در سال ۸۷ شروع گردیده که ۶۵۰۰۰ مترمربع زیربنا و دارای حدود ۳۰۰ تخت بیمارستانی (قابل افزایش تا ۵۰۰- تخت) و اورژانس به شرح زیر میباشد:
مرکز طبی تصویری (رادیولوژی مجهز و کامل، انژیوگرافی-سی تی اسکن-ام آر آی-فلوراسکوپی- سونوگرافی- مموگرافی-پرتو درمانی اشعه گاما)
آزمایشگاههای مجهز – ۱۰ اتاق عمل مجهز- ۶۴ تخت مراقبتهای ویژه داخلی و جراحی و قلب- بخشهای بستری داخلی و عمومی با ۶۰ تخت- بستری جراحی پیوند اعضاء با ۶۴ تخت-۱۸ سوئیت ویژه-بخش زنان زایمان و اطفال-۱۲ دستگاه آسانسور نفربر و تخت بر-سیستم سرمایش و گرمایش -تهویه مطبوع مرکزی با فیلترهای مخصوص و ضد میکروب-هوارسان فن کوئیل دیگهای بخار و چیلز جذبی برای راهبری سامانه. همچنین یک پلی کلینیک در جوار بیمارستان به مساحت ۱۷۰۰۰ متر مربع به منظور پیشگیری و درمان اولیه پیش بینی گردیده است.
مرحله سوم: شامل فضاهای آموزشی – رفاهی دانشگاه بوعلی سینا شامل دانشکدههای پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی –مرکز همایشهای بین المللی ۱۰۰۰ نفره-محل اقامت همراه بیمار ۱۰ سوئیت-محل اقامت ۱۰۰ اتاقه برای بیماران- محل سکونت کارکنان ۹۰ واحد-رزیدنتها ۲۰ واحد و مسجد مجموعه و سالن ورزش. اخیرا «نیز ایجاد مرکز تحقیقات پزشکی و پیونداعضاء این مرکز تأیید شده است.
هدف نهایی این مرحله غیر از اهداف درمانی بیماران عمومی، بطور اخص جهت پیونداعضاء و آموزش کادر قوی و مستعد جهت کل کشور و انجام پژوهشهای لازم در زمینه گسترش علم و آگاهی و کسب مدارج جدید در درمان و پیوند اعضاء میباشد.
از نقطه نظر راهبردی نه تنها پوشش درمانی و علمی-تحقیقاتی کشورهای منطقه خلیج فارس بلکه کل منطقه خاورمیانه مورد هدف این مرکز است. ضمنا» این مرکز هماهنگی و تبادل اطلاعات علمی با کلیه مراکز علمی تحقیقاتی جهان خواهد داشت که برگزاری کنفرانس مزوت در همین راستا در شیراز برگزار شد.
ساختمان اصلی شامل ۴ بلوک در ۴ الی ۱۰ طبقه و ارتفاع حدود ۴۵ متر میباشد که یک بیمارستان عمومی بوده و در زمینههای تخصصی و فوق تخصصی، خصوصا «پیوند اعضاء و تحقیقاتی پژوهشی، خدمات ویژهای را ارائه خواهد داد.
مشخصات معماری:
طبقه زیرین: ۸۰۰۰ متر مربع، جهت تأمین فضاهای تآسیساتی وموتورخانه مجهز به مساحت ۱۰۰۰ مترمربع، انبارها- کاخداری و حدود ۲۰۰ عدد پارکینگ، سانترال گازهای طبی و دستگاه اکسیژن ساز
طبقه همکف: ۸۰۰۰ مترمربع شامل مجموعه کاملی از طب تصویری و پرتودرمانی-آزمایشگاه-سی اس آر-رختشویخانه و آشپزخانه مرکزی
طبقه اول: با ۷۶۰۰۰ متر مربع زیربنا شامل یک مرکز اورژانس مجهز و آزمایشگاه تحلیلی بالینی-بخش اداری و کتابخانه. ضمنا» ورودی اصلی از این طبقه میباشد.
طبقه دوم: با ۶۵۰۰ متر مربع شامل سالن همایش ۲۰۰ نفری در ۲ طبقه-بخش آموزشی و یک بخش بستری جراحی پلاستیک. سلف سرویس و پاویون پزشکان نیز در این طبقه است.
طبقه سوم: با ۵۵۰۰ مترمربع شامل بخش عمل جراحی تخصصی ۱ و ۲، مراقبتهای ویژه داخلی و جراحی با ۳۲ تخت-با امکان احداث یک پلات فرم برای باند ویژه بالگرد
طبقه چهارم و پنجم و ششم: هرکدام ۴۵۰۰ متر مربع شامل بخش جراحی عمومی- مراقبتهای ویژه قلب و بستری قلب-۲ بخش بستری پیوند اعضاء (۳۲ تخت) -۲ بخش بستری داخلی عمومی
طبقه هفتم: ۴۱۰۰ متر مربع شامل بخش VIP با ۱۸ سوئیت
طبقه هشتم: ۸۰۰ مترمربع شامل اتاقهای هوارسان و موتورخانه آسانسورها
به عبارتی دیگر:
-بلوک یک و سه هرکدام با ۲۱۰۰۰ مترمربع زیر بنا در ۹ طبقه
-بلوک ۲ با ۱۰۰۰۰ مترمربع زیربنا در ۱۰ طبقه
-بلوک ۴ با ۶۵۰۰ متر مربع زیربنا در ۴ طبقه
از بهترین مصالح موجود و دیوارهای سبک و عایق صوتی حرارتی و رعایت کلیه اصول و نکات صرفه جوئی در مصرف انرژی در طراحی ساختمان استفاده خواهد شد.
مهندسین مشاور درود و همکاران طراحی معماری و سازه و تأسیسات را با همفکری و راهنمایی اساتید پزشک و مهندسین مجرب شیراز انجام دادهاند و شرکت باستیون با آقایان مهندسین مشکسار و تیم فنی و اجرائی آنها، همراه با دستگاه نظارت مقیم اجرای عملیات را بعهده دارند.با نمونه گیری از بتنها و میلگردها و کنترل شن و ماسهها، کلیه عملیات طبق موازین فنی انجام میپذیرد.
اسکلت بتنی مجموعه با زیربنای ۶۵۰۰۰ مترمربع در مدت ۲ سال ساخته و تحویل گردیده است. دیوارهای دو جداره طراحی جدید مختص بیمارستان تحت نظر کارشناسان فنی مهندسی و تأیید پزشکان متخصص وبا تجربه علمی و عملی شهر، تهیه و در حال اجرا است.
تأسیسات، کانالهای هوا رسان و آب سرد و گرم و آتش نشانی طبقات شروع شده و پیش بینی خرید برخی از اقلام تآسیساتی و موتورخانه و پیش خریدها انجام و در حال اجرا میباشد. نمای ترکیبی آلومینیوم و شیشه و… که مصالح آن اهدائی فرد خیّر است وارد گمرک ایران شده ودر حال ترخیص است.
انشعابات آب و برق و گاز و تلفن موردنیازدرخواست و پی گیری اخذ آنها انجام شده است.
با توجه به دستورات هیئت امناء، خصوصا جناب آقای دکتر ملک حسینی، آماده سازی فضای سبز از سالهای اولیه شروع ساختمان آغاز شده وتا کنون حدود ۱۰۰۰۰ اصله درخت کاشته شده است و افزایش فضای سبز در سال جاری، تا حد ۵۰% مساحت زمینهای واگذاری ادامه خواهد داشت.
اضافه میگردد جهت کاهش هزینهها، اقدام به تهیه و ساخت اکثر موارد درکارگاه با خرید تجهیزات و امکانات انجام پذیرفته و کلیه پانلهای بتنی جهت سقف و دیوار و چهارچوب درب و پنجره و اسکلت فلزی دیوارهای دو جداره و پوشش فلز-بتن آنها در محل کارگاه انجام شده و بعضا «در دست اجرا میباشد.
اقدام دیگر جهت کاهش هزینه، خرید ماشین آلات سبک و سنگین با توجه به حجم خاکبرداری و خاکریزی و محوطه سازی در تپههای اطراف بوده است که تا کنون حدود ۳۰۰، ۰۰۰ متر مکعب خاکبرداری و خاکریزی و تسطیح و حمل و نقل انجام شده است.
ماشین آلات تهیه شده تا کنون، لودر-بیل مکانیکی –لیفت تراک-تراکتور-وانت-آمبولانس-ماشین سرویس رفت و آمد-دستگاههای قیچی برقی-میلگردصاف کن-آسانسورکارگاهی ساخت کارگاه
تجهیز اولیه کارگاه با ساخت سوله بزرگ دو طبقهای (۱۲۰۰ متر مربع) -سوله جدید (۶۰۰ متر مربع) جهت خط تولید پانلفلزی و بتنی ساختمان خوابگاه کارگری و آشپزخانه و حمام و سرویسهای مربوطه جهت ۱۰۰ نفر –ساختمان نگهبانی و…
بررسیها و مذاکرات لازم جهت اعمال مبحث ۱۹ و صرفه جویی انرژی الکتریکی –حرارتی ونیز کاربرد سیستم BMS سیستم مدیریت متمرکز در ساختمان بیمارستان و مجموعه و نیز بررسی استفاده از انرژی خورشیدی جهت آبگرم ساختمانها در دست اقدام و پی گیری جدی میباشد.
خلاصهای از اقدامات، تجهیزات
الف: خدمات تشخیصی، درمانی و مراقبتی
۱ـ مراکز همودیالیز با ۸۰تخت مجهز به دستگاه دیالیز، ۵۰۰۰ مترمربع.
۲ـ احداث بیمارستان پزشکی و پیوند اعضاء با ۲۸۰ تخت بستری، اورژانس.
مرکز طب تصویری مجهز به کلیه امکانات تصویربرداری ۵۵۰۰۰ مترمربع.
۳ـ پلی کلینیک با تخصصهای جامع ۷۰۰۰ مترمربع زیربنا.
ب: مراکز پژوهشی، تحقیقاتی و آموزشی
۱ـ احداث مرکز پژوهشها و تحقیقات آزمایشگاهی ۱۰۰۰۰ مترمربع.
۲ـ محل نگهداری و انجام آزمایش روی حیوانات ۳۰۰۰ مترمربع.
۳ـ ایجاد مرکز دانشگاهی به ظرفیت ۱۴۰۰دانشجو در یک دوره آموزشی ۴۰هزار مترمربع و برای تسهیلات رفاهی، خوابگاه و منازل اساتید (جمع سطح زیربنا ۸۴ هزار مترمربع)
ج: مراکز حمایتی
۱ـ احداث اقامتگاه برای استفاده همراهان بیمار به طور رایگان (۱۰ واحد ۴۰۰ مترمربع)
۲ـ احداث هتل با ۱۵۰ اتاق و ملحقات ۹۰۰۰ مترمربع برای همراهان بیماران و مراجعین مرکز کنفرانسها
۳ـ احداث مرکز کنفرانسهای بین المللی برای تبادل اطلاعات پزشکی آموزشی و سایر گردهماییها ۵۰۰۰۰ مترمربع.
د: امکانات رفاهی
واحدهای مسکونی برای کارکنان مجتمع ورزیدنتها، مهد کودک و آمادگی، آموزش ابتدایی، راهنمائی و متوسطه.
اقدامات اجرائی:
۱ـ زمین مورد نیاز برای ایجاد اهداف طرح شامل: خدمات تشخیصی، درمانی و مراقبتی، مراکز پژوهشی، تحقیقاتی و آموزشی، مراکز حمایتی و امکانات رفاهی حدود ۱۰۰هکتار میباشد که بخشی از آن به مساحت ۲۵هکتار با هماهنگی وزارت مسکن و شهرسازی توسط شرکت عمران شهر جدید صدرا واگذار گردیده است.
۲ـ در مرحله اول، ساختمان مرکز همودیالیز در تاریخ دی ۸۶ افتتاح و در حال بهره برداری میباشد.
۳ـ در مرحله دو و سه به ترتیب ساختمان اصلی و پلی کلینیک اجرا خواهد شد.
۴ـ در مرحله چهارم مرکز پژوهشها و تحقیقات آزمایشگاهی و در مراحل بعدی حسب لزوم ساختمانهای آموزشی، مراکز حمایتی و امکانات رفاهی اجرا خواهد شد.
درخواست کار در بیمارستان بوعلی سینا شیراز
دریافت کارت اهداء عضو پس از مرگ
کمک مالی به مرکز پیوند اعضا بوعلی شیراز
نوشته و تصاویر برگرفته از : پورتال رسمی بیمارستان پیوند اعضاء بوعلی شیراز
۷ – شهر سلامت شیراز: ساخت این پروژه بزرگ، سرانجام چندی پیش با سرمایه اولیه یک میلیارد دلاری آغاز شد و مشخصات آن بدین شهر است:
فضاهای درمانی غیر بیمارستانی
• دی کلینیک تخصصی (مانند سلولهای بنیادی، ارتوپدی، پیوند اعضا، زنان و زایمان و نازائی و…) ۱۲واحد به مساحت زیر بنای ۷۳۷۰۰متر مربع)
• کلینیکهای تخصصی (چشم پزشکی، دندانپزشکی، زیبایی، پوست و مو اعصاب و روان و…) ۱۲واحد به مساحت زیر بنای ۵۵۳۰۰متر مربع
• پلی کلینیکهای تخصصی و تشخیصی (۳واحد با سطح زیر بنایی ۱۸۴۰۰متر مربع)
• مراکز آسایشگاهی ترک اعتیاد و بازپروری سالمندان و بیماران جسمی و معلولین به مساحت ۲۲۰۰۰متر مربع
• مراکز طب جایگزین (۳واحد به مساحت ۳۳۳۰۰متر مربع) (شامل: آبدرمانیهای آقایان و بانوان، طب سنتی و گیاهی، ذن درمانی، ریلکسیشن، حرکت
درمانی، موسیقی درمانی و هابی تراپی وهومیوپاتی….)
• مراکز تحقیقات و فن آوری پزشکی (در مرکز به مساحت زیر بنای ۱۴۷۵۰۰متر مربع) (شامل مونتاژ قطعات کمک
پزشکی، چاپ و نشر کتب پزشکی، فن آوریهای داروئی و زیبایی، نمایشگاههای دستاوردهای پزشکی، بسته
بندی و عرضه گیاهان دارویی و مراکز پردازش بازرگانی گردشگری سلامت و پزشکی و…)
• مراکز آموزشی به مساحت ۵۵۰۰۰متر مربع (شامل دانشگاههای علوم پزشکی و پیرا پزشکی و مدیریت گردشگری بین المللی)
فضاهای اقامتی غیر از هتلها:
• کوی پزشکان و کارکنان با مدیریت واگذاری موقت بهره برداران و سرمایه گذاران به تعداد ۱۰۰۰۰واحد آپارتمانی به مساحت ۱۱۰۶۴۰۰متر مربع
• سایت ویلاهای مدیران و پزشکان ارشد۵۰۰واحد به مساحت زیر بنای ۵۵۳۲۰متر مربع
فضاهای جانبی با هویت گردشگری، پذیرایی، ورزشی، تفریحی و سرگرمی:
نمایشگاههای پتانسیل گردشگری سلامت و پزشکی، میراث فرهنگی و تاریخی، اکوتوریسم و غیره در سطح کشور و استان فارس ۶۰۰۰متر مربع
سالن همایش ۳۰۰تا ۱۰۰نفره و سالنهای ملاقات ۲۴الی ۱۰۰
سالنهای سینما، تاتر و موسیقی ۴۰۰۰متر مربع
نمازخانه و مرکز فرهنگی ۱۰۰۰متر مربع
کتابخانه و سالن مجلات و ارتباطات بین المللی ۶۲۰۰متر مربع
خانه جوان ۶۰۰۰متر مربع
خانه دوستی ملل۴۲۰۰متر مربع
برج یادمان شهر سلامت شیراز و رستوران گردان ۱۲۰۰۰متر مربع
نمایشگاه مردمشناسی و فولکلور ۸۰۰۰متر مربع
پلانتاریوم و اخترشناسی ۲۰۰۰متر مربع
باغ گیاهشناسی سر پوشیده و رو باز ۱۴۰۰۰متر مربع
مرکز پرورش گیاهان داروئی ۶۰۰۰متر مربع
موزه حیات وحش ایران و استان فارس۶۰۰۰متر مربع
باغ پرندگان۴۰۰۰متر مربع
آکواریوم سر پوشیده و روباز ۳۰۰۰متر مربع
دریاچه تفریحی و برکههای متنوع
باغ بانوان و کلوپ بانوان ۱۲۰۰۰متر مربع
باغ هنر-۳۰۰۰متر مربع
کارگاههای صنایع دستی و هنری ۴۰۰۰متر مربع
سالن بازیهای آبی ۱۲۰۰۰متر مربع
اسکیت سرپوشیده و روباز۶۰۰۰متر مربع
اسکیت رو باز و نمایشی
مجموعه کودک و آینده۸۰۰۰ متر مربع
باغ تندیس مشاهیر علوم پزشکی
سالن بازیهای کامپیوتری و سمیلاتورها ۸۰۰۰متر مربع
سالن بیلیارد و بولینگ ۴۰۰۰ مترمربع
سالن پینت بال ۳۰۰۰ مترمربع
کافی نت و مدیا تک ۲۶۰۰ مترمربع
سالن تنیس سرپوشیده و زمینهای تنیس روباز ۲۴۰۰ مترمربع
سالنهای چند منظوره تمرینی و زمینهای ورزشی روباز ۶۰۰۰ مترمربع
مسیر دوچرخه سواری
گلف آموزشی
سالن تیراندازی ۲۴۰۰ مترمربع
سالنهای استخر بانوان و آقایان ۶۰۰۰ مترمربع
سالن ورزشی معلولین ۳۰۰۰ مترمربع
اسکواش ۱۲۰۰ متر مربع
زمین چمن فوتبال
رستوران سلامت و غذاهای دریایی ۲۴۰۰ مترمربع
رستوران غذای ملل Food Court
چایخانه و رستوران سنتی ۲۴۰۰ مترمربع
واحدهای تجاری و دراگ استورها ۳۳۰ واحد به مساحت زیربنای ۱۶۶۰۰ مترمربع
دفاتر اداری-خدماتی ۴۵۰ واحد به مساحت زیربنای ۳۸۷۲۰ مترمربع
دفاتر مرتبط با گردشگری پزشکی و سلامت و آژانس
ترمینال مسافرتی ۱۸۴۰۰ مترمربع
تاسیسات زیربنایی و خدماتی ۲۳۰۰۰ مترمربع
هتلها ۳۳۱۹۸۰ مترمربع
بیمارستانها ۳۶۸۸۰۰ مترمربع
اداری و مراکز وابسته و خدماتی ۵۵۰۰۰ مترمربع
جمع کل سطح زیربناها ۲۷۶۶۰۰۰ مترمربع
۸- با تکمیل درمانگاه رسول اعظم(ص)، ساخت بیمارستان به همین نام به زودی آغاز می شود. یکی از انتقادهای وارد به مجموعه پزشکی شیراز، قرار گیری مراکز درمانی بزرگ و بیمارستان ها در مناطق برخوردار و نیمه غربی این کلانشهر به عنوان قطب پزشکی ایران هست که به منظور ایجاد توزان ساخت چند مرکز درمانی در شرق و جنوب شیراز در دستور کار قرار گرفته است.
یکی از این مراکز، بیمارستان و درمانگاه بزرگ رسول اعظم است که در بلوار رسول اعظم در شرق شیراز جانمایی شده است. ساخت درمانگاه این مجموعه ۴ آبان ماه سال ۹۲ و در ۴ طبقه با ۳ هزار و ۲۰۰ متر زیربنا آغاز شد و اکنون در مرحله بهره برداری قرار داشته که پس از افتتاح آن، ساخت بیمارستان بزرگ رسول اعظم (ص) شروع خواهد شد.
این بیمارستان ۶۰۰ تخت خوابی که در ۳ بلوک ۲۰۰ تخته طراحی شده، مانند بسیاری دیگر از مراکز بزرگ درمانی شیراز مانند بیمارستان سوانح و سوختکی امیرالمومنین (ع)، بیمارستان ۳۱۳ تخت خوابی خاتم الانبیاء(ص)، مرکز قلب شیراز، بیمارستان تخصصی سرطان و بیمارستان پیوند اعضای شیراز به وسیله خیرین استان فارس ساخته می شود.
گفتنی است خیرینی که مایل به مشارکت در این پروژه هستند می توانند از طریق شبابانک صادرات به شماره حساب ۰۸۰۱۹۰۰۰۰۰۰۰۲۰۱۹۵۰۱۹۵۰۰۸IR و کارت مجازی بانک صادرات به شماره ۶۰۳۷۶۹۱۹۹۰۰۷۹۹۰، وجوه خیرخواهانه خود را واریز و از طریق شماره تماس های ۳۷۳۶۷۰۶۳، ۰۹۱۷۴۳۳۰۸۵۰، ۰۹۱۷۷۰۰۴۵۰۷ و همچنین مجمع خیرین تامین سلامت فارس با شماره تلفن ۳۲۳۵۹۴۰۰ نسبت به نحوه کمک به ساخت این پروژه مطلع شوند.
[g_map width=”cwidth” height=”5″ lat=”29.59686″ long=”52.60138″ color=”#” zoom=”10″ pan=”true” controls=”true” marker_title=”بیمارستان رسول اعظم” marker_animation=”DROP”]
۹ – بیمارستان شماره ۲ مسلمین : این بیمارستان در ۳ بلوک ۸ طبقه در خیابان خیام درحال ساخت می باشد که اکنون سازه این بیمارستان تکمیل شده است.
به گزارش شیراز۱۴۰۰، این طرحها علاوه بر داشتههای کنونی شیراز مانند بیمارستانهای MRI، چمران، قلب کوثر و… بوده که بر ظرفیتهای پزشکی شیراز افزوده خواهند شد.
پدیده هم نمیتونه شهر سلامت را بسازه کاش طرح های کوچک تر و منطقی و قابل اجرا تر می دادند
خداوند به کسانی که در راه سلامت بشر میکوشند عمر طولانی و سلامت بدهد تا بیشتر در خدمشان باشیم با تشکر
درود بر امین گرامی و تمامی عزیزانی که در ساخت و انتشار این مطلب بینظیر و کامل و جامع ، زحمت کشیدند و این اطلاعات را در اختیار ما قرار دادند.
بطور حتم شیراز در زمینه ی پیوند اعضا سومین مرکز در جهان شناخته شده و در زمینه ی پزشکی حرف اول را در کشور و منطقه میزند. این درحالیست که امروزه اکثر مردم ساکن در نواحی مختلف کشورمان و مردمان ساکن در کشورهای حوزه خلیج پارس و کشورهای همسایه، برای مداوا و انجام پیوند عضو به شیراز رجعت و عزیمت میکنند.
ساخت این مراکز درمانی عظیم، بیش از پیش برای شیراز لازم بود که خوشبختانه با پیگیری ها و دلسوزی های جناب دکتر ملک حسینی که بی شک ایشان از چهره های ماندگار در عرصه پزشکی در سطح کشور محسوب میشوند، مجموعه ای بزرگ نظیر شهر درمانی و آموزشی و پیوند عضو ابن سینا اجرایی شد و تا کنون رشد بسیار خوبی داشته است.
اجرایی و ساخته شدن مجموعه های ابن سینا، نمازی، خاتم الانبیا، اعصاب و روان و شهر سلامت، شیراز را بطور حتم تبدیل به یک نگین درخشان در زمینه ی پزشکی در سطح جهان خواهد کرد و در رشد و توسعه ی شهر تاثیر بسزایی خواهد داشت.
شایان ذکر است که شهر سلامت شیراز که در کشور بزرگترین خواهد بود، در اطراف قلات و کلستان اجرایی میشود و تا کنون با مساعدت و پیگیری های استاندار محترم، با سرمایه گذاری اولیه ۵۰۰ میلیارد تومان، کار ساخت آن آغاز شده است.
همچنین با توجه به محل ساخت بیمارستان های اعصاب و روان و امیرالمومنین و خاتم الانبیا که در یک راسته قرار دارند، ، باید از همین حال؛ فکری به حال پارک خودرو ها و اقامت همراهان بیمار شود تا در آینده مشکلی در زمینه ترافیکی در محل بزرگراه ورودی صدرا بوجود نیاید.
درود
حامد جان در قسمتی از کامنتت نوشتی : این درحالیست که امروزه اکثر مردم ساکن در نواحی مختلف کشورمان و مردمان ساکن در کشورهای حوزه خلیج پارس و کشورهای همسایه، برای مداوا و انجام پیوند عضو به شیراز رجعت و عزیمت میکنند. !!!! اکثر مردم برای پیوند عضو به شیراز مراجعه می کنند ؟؟
حامد جان شیراز در زمینه ی پیوند کبد قطعا یکی از قطب های پزشکی خاورمیانه است . اما این نباید دلیل بشه در اظهار نظر دچار جو زدگی بشویم .
موضوع دوم در خصوص پیشنهاد شما مبنی بر فکر کردن به محل پارک خودرو برای بیمارستان هایی که قرار است ان شاا… در مسیر ورودی صدرا ساخته شوند . دوست عزیز ، یکی از مراحل اجرای هم پروژه ای اعم از درمانی ، تجاری یا مسکونی ، تعبیه کردن محل مناسبی برای پارک خودرو است . بنابراین قرار نیست با وجود ساخت بیمارستان ها مشکلی برای پارک خودرو ی مراجعین پیش بیاید .
سعید جان ممنون از شما.
اما بنده در اظهار نظر خود دچار جو زدگی نشده ام و طبق واقعیات نظر خود را داده ام.
درود
ولی واقعیت این نیست که اکثر مردم برای پیوند اعضا به شیراز مراجعه می کنند . اگر فکر میکنی اینجوریه ، منابعت رو معرفی کن !!
سعیدجان بهتره جمله دوستمون رو اینجور تصحیح کنم که اکثر مردم ایران و حتی منطقه برای انجام پیوندهای سخت، بخصوص پیوند کبد و کلیه به شیراز میان.
قطعا این صحبت قابل قبوله و مایه مباهات .
اما دلیل بر جو زدگی و خودبزرگ بینی بیش از حد نباید باشه .
ساخت این پروژه ها بسیار خوب هست! فقط یه مشکل خیلی بزرگ وجود داره و اونم عدم پخش عادلانه امکانات هست!!!
اگه یه دور برگردید با دقت متن رو بخونید میبینین که ۶ مورد از این ۷ مورد پروژه بیمارستانی داره در غرب شیراز ساخته میشه!!! تازه جناب ایمانیه تصمیم گرفتن هفتمی (بیمارستان نمازی) رو هم به غرب شیراز انتقال بدن!!!!حالا سوال من اینه تکلیف کسانی که در شرق یا جنوب شیراز (که تراکم جمعیت بیشتری هم نصبت به غرب دارن) مریض میشن یا حالشون بد میشه چیه؟؟؟؟ تا آمبولانس بخواد به نزدیکترین بیمارستان برسه که فاتحشون خوندس که!!!!
به نظر من بهتر بود از این ۷ تا مجموعه حداقل یکیش رو در آخرای بلوار مدرس یا بلوار تخت جمشید میساختن!
یکی رو هم در منطقه سراج یا باهنر و یا عادل آباد!!!!
متاسفانه خود شیراز تو زمینه های عمرانی و طرح های فرهنگی آموزشی و بیمارستانی و … دچار تبعیض زیادی همیطور که دوستمون گفتن اکثر مزیت های نسبی رو در غرب شیراز درست میکنن و هرچی چیز به درد نخوره در شمال شرقی و شرق وجنوب شیراز
نمونش قبرستان جدید شیراز هست که سمت شمال شرقی ساختن و …بجاش دوستان جنوب وشرق وشمال شرق شیراز سریع به قبرستان دسترسی دارند ونمیخواد زیاد تو نوبت بایستند یا از دوری مسافت اذیت نشند
منکه عدالت انچنانی تو طرح ها ندیدم
حتی وقتی یک پل شمال یا غرب شهر اجرا میشه هزینش چندبرابر همون پل تو شرق و شمال شرق وجنوب شهر هست ….
بابا مردم مناطق دیگه شیرازم انسانند و حق دارند به بهترین ها دسترسی داشته باشند
اما تمام طرح های تفصیلی وشهرسازی شیراز رو جوری تصویب کردند که فقط غرب شیراز رشد کنه وتمام زمیناش هم روز به روز دارند از لحاظ قیمتی رشد میکنند
معنی توسعه متوازن چیه پس؟
اینا بیمارستان های تخصصی هستن این همه بیمارستان در سطح شهر هست اول به اونجا ها انتقال میدن بعد میفرستن به اون بیمارستان ها در صورت نیاز… شایدم اشتباه میکنم اگه اشتباهه بگین … در ضمن فکر کنم به همین علت تراکم قسمت شرق احداث اینا موجب ترافیک بشه مثل همین بیمارستان نمازی که خیلی ها به خاطر این بیمارستان دوبله وای میستن و دردسر درست میشه
امیرحسین جان…..در همه دنیا بیمارستان ها رو در مناطق با تراکم شهر میسازن تا مردم بیشتری در زمان کمتری بهشون دسترسی داشته باشن!!!
در مورد تخصصی بودن اکثرشون حق با شماست…اما همه بیمارستان ها اتفاقات دارن که این بخش به همه جواب میده….و داشتن همین بخش در همه شهر لازم هست!!! اگه طرف وضعش اورژانسی نباشه که به قول شما بعد ارجاعش میدن به هر بیمارستانی که لازم هست!
پارک دوبله مردم اصلا به خاطر بیمارستان نمازی نیست بلکه به خاطر درمانگاه نمازی (مطهری ) و درمانگاه امام رضا هست.در ضمن تو همه جای دنیا بیمارستان ها مخصوصا اورژانسی ها تو مرکز شهر ساخته می شن
شاید یکی از دلایل اصلی احداث بیمارستانهای شیراز در مناطق غرب و شمالغرب وضعیت اقلیمی و فضای سبز بهتر این مناطق در مقایسه با سایر نقاط شهر باشه. در اکثر شهرهای ایران سعی شده تا بیمارستانها در مناطق خوش آب و هوا ساخته بشه.
اینا اسمشون بیمارستان هس نه درمانگاه. کسی که مریض میشه میره درمانگاه محلشون و اگه نیاز به بستری بود به بیمارستان اعزام میشه
یه بیمار تصادفی یا کسی که مشکل اورژانسی داره رو نمیبرن درمانگاه چون نه همکاناتش موجوده و نه اصلا کاربری درمانگاه اینه.
بیمارستان بوعلی سینا واقعا بهترین و مجهزترین بیمارتان ایران میشه. نماش عالیه فضای سبز خوبی هم دارن کنارش اجرا میکنن. واقعا طرح عظیمی هست. بیمارستان سوانح سوختگی هم که به عنوان پایلوت کشوری ذکر کردین. دکتر ایمانیه که پارسال گفته بودن بیمارستان جدید نمازی ۱۰۰۰ تخت خوابی هست نمیدونم چرا شده ۷۵۰.
یه طرح دیگه که فراموش کردین بیمارستان بزرگ تامین اجتماعی که در غرب شیراز با ۵۰۰ تخت خواب قرار شروع به ساخت کنه.
شهر سلامت که واقعا یه ابرطرح هست. نمیدونم واقعا از پسش بربیان یا نه ولی درکل این طرح با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع زیربنا در خاورمیانه که سهله فک کنم تو قاره آسیا هم بی نظیر باشه اگر طرح رو کاغذ نمونه و از کاغذ روی زمین بیاد
سلام و خسته نباشید
واقعا سایت داره به پویایی گذشته نزدیک میشه
قبلا گزارشات مفصلی درباره طرح های مختلف در یک زمینه خاص که در شیراز اجرا شده یا در حال اجراست تهیه میکردید مثل بررسی وضعیت مجتمع های تجاری یا هتلها یا مراکز ورزشی یا مراکز تفریحی و غیره و وضعیت این طرح ها رو در یک گزارش شرح میدادید
حال که مروری بر طرحهای سلامت در شیراز کردید میشه یه گزارش هم مجددا درباره این طرحها تهیه کنید چون بالاخره طرحهایی اضافه شدن یا در دست ساختن و یا افتتاح شده که باعث اطلاع رسانی بیشتر میشه
ممنون
هیچ کارشناس توسعه رشد و توسعه قطبی و شایسته و پایدار نمی دونه.
برپایی بیماستانهای بسیار (اگر این طرحها توهم و تبلیغات صرف نباشن) و در مقابل ضعف مفرط بقیه شهرستانهای استان فارس و حتی استانها همسایه کمتر توسعه یافته منجر به هجوم بی برنامه و نازیبا مهاجران و بروز مشکلات بسیاری خواهد شد چهره بلواز زند روبه روی بیماستان سعدی و نمازی گواه این مدعاست. و سرانجام هجوم مهاجران بزرگتر شدن شیراز و تبدیل شیراز به دهکده بزرگ !!!
اولا چرا دهکده بزرگ جهت اطلاعت باید بگم شیراز همیشه تاریخ پر افتخار خودش یا پایتخت ایران بوده یا جزئه شهرهای بزرگ وتاثیر گذار این دیار بوده وهست وهیچ کس هم نتونسته در درازای تاریخ جایگاه این شهر رو خدشه دار کنه امثال شما که جای خود دارین
دوما این صحبت شما کاملا غیر منطقیه حالا چون استانهای همجوا کمبود های دارن پس ما هم باید در جا بزنیم چون اونها میان از این امکانات استفاده میکنن در همه دنیا شهرهای بزرگ به صورت منطقه ای به شهرهای اطراف خودشون خدمات میدن البته شیراز میتونه از این راه وجذب توریست درمانی به در امد پایداری برای شهر برسه اون افراد همراه بیمار که روی چمن خیابونا میشینن هموطنهای خود ماهستن اگه مشکل اقتصادی نداشتن میرفتن هتل ۵ستاره که توشیراز هم کم نداریم الان ببینید چقدر ظرفیت هتلها ومهمانسراها خالیه این مشکل اقتصادی هست که وجود داره نه مشکل شیراز
دوست عزیز مهمترین دلیل مهاجرت بیماران به شیراز بیمارستان های شیراز نیست بلکه پزشکان شیراز هستن!!!
اگه شما سری به خوزستان و یا بوشهر بزنین میبینی که شرکت نفت چه بیمارستان های بزرگ و مجهزی براشون ساخته اما با توجه به نداشتن دانشگاه های علوم پزشکی قوی دکترهای خوب و زیادی درشون نیست!!!هرکس هم هست داره طرح خدمت در مناطق محرومش رو میگذرونه و بعد از چند سال برمیگرده به شهر بزرگ محل زندگیش!!!
یه مثال دیگه براتون میزنم…مثلا در تهران و مشهد و اصفهان چقدر بیمارستان های بزرک خوب هستن؟؟؟ اما اگه کسی احتیاج به پیوند کبد داشته باشه باید بیاد شیراز!!!حالا که ما این استعدادهای درخشان رو داریم واقعا حیفه که امکانات رو براشون فراهم نکنیم!!!
راستی توی فارس ۵۵ تا بیمارستان هست که ۲۴ تاشون خارج از شیراز و در شهرستان های فارس هستن….به نظر نمیاد امکانات بد پخش شده باشن!
مهدی جان زدن این حرفهای تکراری و بی معنی مانند تبدیل شیراز به دهکده بزرگ، چه معنی میده؟؟
اصلا عبارت دهکده بزرگ اشتباه هست. اگه اینطوریه شما چرا تهران و کرج رو مثال نمیزنید که در زمینه ی مهاجر پذیری رتبه اول و دوم رو در کشور دارن و مشهد هم در زمینه ی حاشیه نشینی اول هست. اونها هم روستا شهر هستن؟؟!!
من با حرف دوستمان مهدی موافقم توریست درمانی نیست بیشتر روستایی درمانی شده بلوار زند به پارک شهر تبدیل شده این چهره بدی به بلوار زند داده
در جاده ورودی صدرا مجوز ساخت ۲۰ بیمارستان گرفته شده است که علاوه بر بیمارستانهایی که ذکرشد چند بیمارستان در نقاط مختلف در حال ساخت هست که ذکر میکنم :
۱ – بیمارستان قلب که در حال ساخت هست و در جاده ورودی صدرا هست .
۲ – بیمارستان شهید رجایی که ساختمان جدید ان در شرف اتمام هست .
۳ – بیمارستان جدید مسلمین که در هفت طبقه در حال احداث هست و در مرحله اسکلت هست .
دوست عزیز بیمارستان شهید رجایی جنب بیمارستان چمران و در بلوار چمران قرار داره!!!!
شهر سلامت واقعاً در حال ساخته؟ کجا به سلامتی دارن میسازن؟
استاندار اعلام کرده. در ۱۵ کیلومتری اتوبان شیراز – سپیدان
مرسی از گزارش خیلی خوبتون شهر سلامت واقعا داره کار میشه؟ سرمایه گذارش کی هست؟
استاندار اعلام کرده علی جان.
خیلی خوب انشاالله با همکاری مسولین و پزشکان درجه یک شیراز و مردم خیر ما شاهد افتتاح زودتر این طرحهای بسیار مهم باشیم
رضا پارسی عزیز
من هم میدانم که بیمارستان شهید رجایی در بلوار چمران هست اگه به متن توجه کرده باشید گفتم که در نقاط مختلف شهر .
عذر میخوام امیر جان، من بد برداشت کردم.
خواهش میکنم رضا جان
قابل توجه تمام دوستان
کار ساخت شهر سلامت رسما شروع شده است و لودرها مشغول خاکبرداری هستند .