شهردار شیراز گفت: باید بافت تاریخی و قدیمی شیراز را به نسل بعد از انقلاب نیز معرفی کرد.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰ و به نقل از خبرنگار مهر، علیرضا پاک فطرت ظهر دوشنبه در مراسم افتتاح جشنواره سی راه افزود: برگزاری اینگونه جشنوارهها مهمترین راه برای شناساندن سنتها به مردم شیراز است.
وی تصریح کرد: زمانیکه شناخت لازم و کافی از بافت تاریخی داشته باشیم نه تنها در مسیر زندگی میتوانیم از گذشته استفاده کنیم بلکه در نوع شهرسازی نیز درسهای فراوان میتوان گرفت.
شهردار شیراز با اشاره به اینکه شهرسازی ایرانی و اسلامی در دنیا منحصر به فرد است یادآور شد: امروز که به ساختمانهای قدیمی موجود در بافت نگاه میکنیم متوجه نوع خاص آنها و تفاوت اینگونه ساخت و ساز با دیگر کشورهای جهان میشویم.
پاک فطرت در ادامه سخنان خود با بیان اینکه طی سالهای گذشته به بافت تاریخی و فرهنگی شیراز کم توجهای شده بود، گفت: به واسطه نوع نگاههایی که وجود داشت بافت تاریخی شیراز به محل تجمع معتادان، متکدیان و خرده فروشان مواد مخدر تبدیل شد که از چند ماه پیش با هماهنگی دستگاههای مختلف به پاکسازی این بافت توجه ویژه شد.
وی تصریح کرد: با راه اندازی اینگونه جشنوارهها در بافت تاریخی شاهد آشتی مردم شیراز با سنتهای گذشته خواهیم بود به خصوص که امروز امنیت در این مناطق به راحتی قابل رویت است.
شهردار شیراز با بیان اینکه شهرداری و شورا میتوانند قوانین و دستورالعملهایی برای تسهیل در احیای بافت تاریخی مصوب و اجرایی کنند، گفت: آنچه که امروز مد نظر همگان قرار دارد توجه به صنعت گردشگری است و در این میان بافت تاریخی شیراز نیز دارای چنین پتانسیلی است.
در ادامه این مراسم رئیس شورای شهر شیراز نیز گفت: بافت تاریخی شیراز بافت مقدسی است زیرا امامزادههای زیادی در آن قرار دارد.
غلام مهدی حقدل تاکید کرد: برگزاری این جشنواره اولین قدم در توجه به بافت تاریخی شیراز است زیرا باید سرمایه گذاریهای مختلفی برای رونق بخشی به این منطقه شهر انجام شود.
وی افزود: خوشبختانه امروز تمامی مسئولین استان و شهر شیراز به این باور هستند که باید با توسعه صنعت گردشگری درآمد برای شهر و استان جذب شود که تنها راه جلب توجه گردشگران خارجی نیز توجه به بافت تاریخی و قدیم شیراز است.