رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: از متمم بودجه فرهنگی یک باغ خانواده در خیابان سرداران منطقه سه و یک باغ در میدان الله منطقه هفت شیراز احداث میشود.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰، محمدرضا هاجری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: بسیاری از سازمانهای فرهنگی و ورزشی در حال حاضر مشکلات اقتصادی دارند، اما بودجه شهرداری و شورا متعلق به مردم است و میتوانیم برخی پروژههای راکد مانده دستگاهها را با عقد تفاهمنامه و انتقال به شهرداری کامل کنیم.
وی ادامه داد: امیرالمومنین علی (ع) میفرماید: «الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب فانتَهِزوا فُرَصَ الخَیّر» فرصتها مانند ابر از فراز لحظات زندگی ما میگذرد و باید از فرصتی که شهروندان با آرای خود به ما دادهاند بهرهبرداری کنیم و قدر آن را بدانیم تا از اعتماد مردم صیانت کرده باشیم.
هاجری اضافه کرد: در شوراهای کلانشهرهای کشور، کمیسیونهایی وجود دارند که فعالیتها را پیگیری میکنند، اما شیراز ۹ کمیسیون دارد که در هیچ یک از کلانشهرها و حتی تهران، مشهد، تبریز یا اصفهان این تعداد کمیسیون ندارند.
وی تصریح کرد: برای انتخاب اعضای کمیسیونها، متناسب با تخصص و علاقه اعضا ثبتنام و رایگیری صورت میگیرد و کمیسیون با حداقل هفت عضو تشکیل میشود و اعضا میتوانند در چند کمیسیون عضو باشند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: در کنار این کمیسیونها، کمیسیون تلفیق نیز متشکل از روسای نه کمیسیون و رئیس و نایب رئیس شورا است و امور فرا شورایی را پیگیری میکند.
این مسئول بیان داشت: کمیسیون زیارت و گردشگری از کمیسیون فرهنگی منشعب شد و از این امر نتایج خوبی در بحثهای گردشگری و زیارت دیدیم.
هاجری اضافه کرد: در گذشته مواردی مانند آتشنشانی، آرامستانها، کمیته زیباسازی و دهها مورد اینچنین زیر نظر کمیسیون فرهنگی بود که اکنون زیر نظر کمیسیون خدمات شهری است و این امر به پشبرد فعالیتها و پیگیری بیشتر امور کمک میکند.
مراکز فرهنگی از عوارض معاف میشوند
وی ابراز داشت: اگر ساختوسازی برای احداث مراکز فرهنگی اعم از مسجد، حسینیه یا مراکز فرهنگی هنری وابسته هیئتهای مذهبی و امثالهم باشد از تمام عوارض ساخت و ساز معاف میشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: تمام مراکز فرهنگی میتوانند از حداقل ۳۰ متر تجاری بدون پرداخت عوارض بهرهمند شوند و احداث مجتمعهای قرآنی و ورزشی نیز مشمول این موضوع هست.
به گفته این مسئول، در حال حاضر در مناطق ۱۰ گانه شهرداری شیراز، ۲۰ فرهنگسرا وجود دارد که چهار مورد دیگر نیز در مناطق دو، شش، هفت و نه در حال احداث است و این عدد به ۲۴ فرهنگسرا میرسد.
هاجری ادامه داد: هشت سالن ورزشی و ۱۰ چمن مصنوعی را در اختیار مردم قرار دادیم و با اعتبار خوب فرهنگی که در بودجه امسال پیشبینی شده این موارد در سال جاری ۱۰۰ درصد افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: ما کلیات یک طرح جامع فرهنگی را تصویب کردیم و در این زمینه با تمام متخصصان و شرکتهای فعال در زمینه فرهنگی که در سراسر کشور به آسیبشناسی مسائل فرهنگی مشغول هستند مکاتبه شد تا از نظرات آنان بهره ببریم.
سبک معماری ایرانی اسلامی جدید نداریم
هاجری خاطرنشان کرد: احساس میکنیم شهر مقدس شیراز در صورت و سیرت دچار جراحت شده و در این زمینه بنابر فرموده مقام معظم رهبری که اعلام کردند باید سبک زندگی ایرانی اسلامی مد نظر باشد، ترمیم صورت و سیرت این شهر را دنبال میکنیم.
این مسئول ابراز داشت: آثاری که ما در سبک ایرانی اسلامی داریم همه مربوط به دورانهای گذشته از صفویه، زندیه و قاجاریه است و خلق آثاری امروزین و جدید در این زمینه کمتر دیده شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز یادآور شد: بخش عمدهای از آن باز میگردد به اینکه دانشگاه ما در زمینه علوم انسانی آفتزده است.
وی تصریح کرد: فارغ التحصیلان دانشگاههای ما اگر بتوانند مانند قدمای این شهر نظریاتی منطبق با سبک زندگی ایرانی اسلامی ارائه دهند آنگاه به تدریج معماری و شهرسازی ما نیز به همان سمت میرود.
هاجری عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در شهر شیراز در مورد مسائل فرهنگی داریم جزیرهای عمل کردن است که در این زمینه بنا شده در شورای فرهگی عمومی تشکیل قرارگاه فرهنگی استان بررسی شود.
به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز، کلیات قرارگاه فرهنگی احمد بن موسی (ع) شهرداری آماده شده و جزییات آن در حال بررسی است.
این مسئول یادآور شد: ما با همکاری معاونت فرهنگی و سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری و کمیته زیباسازی مواردی را آغاز کردیم که از آن جمله با کانونهای فرهنگی هنری مساجد و آموزش و پرورش تفاهمنامههایی را به امضا رساندیم.
وی خاطرنشان کرد: بنابر این تفاهمنامهها با حضور اساتید اخلاق در مساجد، دبیرستانها و انجمنهای اولیا مربیان، آموزش شهروندی و سبک زندگی ایرانی اسلامی در قالب دورههایی ارائه خواهد شد.
هاجری خاطرنشان کرد: بنا داریم با بسیج دانشجویی تفاهمنامه امضا کنیم که در دانشگاهها نیز این کار آغاز شود.
این مسئول ادامه داد: در شیراز ۱۳ هزار راننده تاکسی داریم که سازمان فرهنگی اجتماعی با پرداخت دو ساعت حقوق شرکت در دوره آموزشی، در قالب گروههای ۴۰۰ نفره اخلاق حسنه و حقوق شهروندی را به این رانندگان آموزش میدهد ضمن آنکه با کمک صدا و سیما در مورد این موارد کتاب گویا تهیه شده است.
مردم نظرات خود را به یاوران شورا منتقل کنند
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: با رابطین یاوران شورا در مناطق ۱۰ گانه جلساتی برگزار شد و بنا داریم در محلات طرحهایی را در زمینههای فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی از خود مردم دریافت و اولویتبندی کنیم که در این زمینه باید مردم به یاوران شورا مراجعه کنند و نظرات و پیشنهادها و نیازهای محله خود را بیان کنند.
وی عنوان کرد: اکثریت یاوران شورا از معتمدان محل هستند و در همین مدت انتخاب تاکنون زحمات بسیاری را متقبل شدهاند، اما اگر مردم در محلات در مورد سابقه این افراد یا سوءاستفادههای احتمالی اطلاعاتی دارند، بدون درج نام خود آن را به حراست شورای شهر مکتوب کنند تا پیگیری شود.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در شش ماهه دوم در مناطقی ماند دهپیاله، شرقان و بلوار ابوذر، فرهنگسرا و سالن ورزشی احداث کردیم و بیشترین کمکها را به مساجد برای تعمیرات انجام دادیم ضمن آنکه یک بوستان ۵۰ هکتاری در آن مناطق احداث میشود.
هاجری در پایان خاطرنشان کرد: در منطقه کوزهگری و ماذون قشقایی نیز مرکز فرهنگی و سالن ورزشی در نظر گرفته شده و شهرداری در آن مناطق هزینه تبدیل منقلخانهها به مراکز فرهنگی را داده است.
به نظر من اگر بودجه فرهنگی شهرداری بجای تشکیل جلسات و گردهایی های بی نتیجه و تابلو های به درد نخور صرف توسعه چنین پروژه های عمرانی -فرهنگی بشه بسیار بسیار مثمر به ثمر تر خواهد بود .به امید اینکه این روند ادامه یابد