مدیر امور شهرکها و نواحی صنعتی شرکت شهرکهای صنعتی فارس گفت: متخصصان ایرانی در این مجموعه، برای نخستین بار در جهان به فناوری ساخت لولههای کامپوزیتی ضد سایش دست یافتند.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰ و به نقل از ایرنا، سید محمد کاظم اعتمادی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این لولهها از جنس کامپوزیت با الیاف مصنوعی و رزین و مواد اولیه مقاوم دربرابر سایش است که تحمل فشار ۲۴ بار را دارد.
وی ادامه داد: طراحی این لولهها که تولید آن پس از آزمایشهای مکرر آغاز شده است، حاصل فعالیت ۱۰ ساله محققان داخلی در مرکز تحقیقات و تکنولوژی فراتک شیراز است.
مجموعه صنعتی شیراز نخستین مرکز تحقیقات کامپوزیت خاورمیانه و چهارمین مرکز بزرگ تحقیقات کامپوزیت جهان به این فناوری دست یافته است.
قائم مقام مجموعه صنعتی شیراز در این زمینه گفت: تولید این لولههای ضد سایش با توجه به نیاز صنایع معدنی و برخی خطوط انتقال سیالات در مرکز تحقیقات این واحد صنعتی در دستور کار قرار گرفت و پس از انجام مراحل مختلف آزمایش، تولید شد.
حمیدرضا ظهیر امامی افزود: لولههای ضدسایش در کشور و نیز برخی از طرحهای معدنی کشور قزاقستان مورد آزمایش و استفاده قرار گرفت و عملکرد موفقیت آمیزی داشت.
وی با بیان اینکه فناوری ساخت لولههای مقاوم در برابرسایش در این شرکت انحصاری است، ادامه داد: این لولهها در برابر ساییدگی کانیها با درجه سختی بالا مقاومت دارد و به علت ساختار فیزیکی و مواد خاص به کار رفته در بدنه لوله- سیالات و کانیها و موادی که دارای قدرت سایش است، در هنگام عبور از لوله هیچ گونه اثری بر لوله ندارد.
ظهیر امامی بیان کرد: این شرکت با هشت خط تولید متناسب با نیاز بازارهای داخلی و خارجی ظرفیت تولید این لولهها در قطرهای مختلف تا سه هزار میلیمتر را دارد.
کامپوزیت مخلوط فیزیکی از دو یا چند ماده مختلف است که این مواد خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خود را حفظ میکنند و مرز مشخصی را با یکدیگر تشکیل میدهند.
به کامپوزیت، ماده و ترکیب چند سازه هم میگویند که سادهترین نمونه آن را میتوان استفاده از کاه در کاهگل اشاره کرد که این ترکیب موجب تقویت یک سازه میشود.
ساخت لوله، اتاقک، ورقهای مختلف برای صنعت از موارد استفاده کامپوزیت در صنایع است.
تبریک به تمام کسانی که برای این دستاورد مهم در شیراز تلاش و زحمت کشیدند .