تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

29

هوای فارس،گرم تر شده است

  • کد خبر : 9544
  • 13 اردیبهشت 1393 - 22:36

میانگین دمای هوای استان فارس در اردیبهشت ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیم تا یک درجه گرم‌تر شده و کار‌شناسان معتقدند که خشکیNews-635202250522765189 [800x600] دریاچه‌های استان تعادل آب و هوایی فارس را بر هم زده و به همین خاطر نه تنها در اردیبهشت ماه بلکه در خرداد و تیر نیز هوای گرم تری نسبت به گذشته در استان حکمفرما خواهد شد.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰ و به نفل از خبرنگار مهر در شیراز، گرمای هوا در اردیبهشت ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و در عین حال اختلاف دمای هوا در شب و روز باعث شده که کار‌شناسان از این پیده به عنوان تاثرات خشکی دریاچه‌ها یاد کنند.

مدیر کل هوا‌شناسی استان فارس در گفتگو با خبرنگار مهر از گرم شدن زود‌تر هوا در استان خبرداد و افزود: در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری هوا نسبت به مدت مشابه سال گذشته بین نیم تا یک درجه گرم‌تر شده است.

عبدالکریم جامعی ادامه داد: یکی از دلایل گرم شدن زودهنگام هوا در استان به دلیل شرایط اقلیمی و تغییرات جوی است.

وی اظهار داشت: بر اساس پیش بینی‌ها به نظر می‌رسد که در ماه خرداد و تیر نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته هوا گرم‌تر شود.

اما در این میان یکی کار‌شناس حوزه محیط زیست گرم شدن زودهنگام هوا در استان را ناشی از ورود اقلیم کویر به این استان دانست و اظهار داشت: به دلیل بارشهایی که در اواسط فروردین ماه رخ داد احتمال می‌رفت که فصل گرمی را پیش رو داشته باشیم.

علمدار علمداری سرد شدن بیش از حد هوا ناشی از تغییر اقلیم در این استان دانست و افزود: خشک شدن دریاچه‌های استان در این امر تاثیرداشته و یکی از شرایط اصلی ورود کویر به استان گرم شدن زود هنگام هواست.

وی با اظهار نگرانی از ورود کویر به این استان بیان کرد: وجود دریاچه در استان فارس در گذشته باعث تعادل آب و هوایی در استان می‌شد اما با خشکی دریاچه‌ها شرایط آب و هوایی تغییر کرده است.

وی ادامه داد: در گذشته با تبخیر و رطوبتی که با وجود دریاچه‌های استان ایجاد می‌شد وضعیت آب و هوا در فارس متعادل بود اما با بحرانی شدن دریاچه‌ها وضعیت اقلیمی این استان کویری شده است.

علمداری با اظهار نگرانی از اختلاف دمای روز و شب در این استان گفت: این امر نشان دهنده وجود نشانه‌های ورود اقلیم کویری به استان است و زنگ خطر هم اکنون به صدا در آمده است.

وی اختلاف زیاد دما در شب و روز را از شاخصهای اقلیم کویری دانست و اظهار داشت: رطوبت موجود در هر منطقه به ایجاد تعادل هوا در آن منطقه کمک می‌کند از این رو می‌توان ادعا داشت که با خشک دریاچه‌های استان فارس و از بین رفتن رطوبت مشکلات زیادی به وجود امده و کویر وارد استان شده است.

این کار‌شناس حوزه محیط زیست اظهار داشت: متاسفانه در سال گذشته در فصل اردیبهشت ماه برخی از دریاچه‌های استان تا حدودی آبدار بود اما در حال حاضر تمام دریاچه‌های استان به غیر از مهارلو خشک است و این امر بسیار نگران کننده است.

رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز با اظهار نگرانی از گرم شدن هوا در استان فارس گفت: متاسفانه طی چند سال گذشته هوای استان فارس و به ویژه کلانشهرهای کشور به گونه‌ای نگران کننده افزایش یافته که این به معنای افزایش مصرف آب در کانونهای جمعیتی ایران است.

جعفر ناظم السادات افزود: در حال حاضر به دلیل گرم شدن هوا شرایط به گونه‌ای است که برای استفاده از کولر نیاز آبی ۲۰ درصد افزایش یافته که این امر بسیار نگران کننده است.

وی اظهار داشت: این نوسانهای دمایی در استان فارس ارتباط تنگاتنگی با دمای آب در دریا‌ها، اقیانوس‌ها و… دارد از این رو می‌توان این ادعا را داشت که خشک شدن دریاچه‌ها نیز در این موضوع تاثیر زیادی داشته است.

رئیس مرکز پژوهشهای علوم جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز افزود: به عنوان نمونه دمای هوا در استانهای جنوبی کشور ارتباط زیادی با دمای آب سطح خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند دارد و در اوایل سال وضعیت آب و هوایی در اقیانوس‌ها به گونه‌ای بود که افزایش دما در غرب آسیا از جمله ایران به همراه دارد.

وی از خشک شدن دریاچه‌های استان فارس به عنوان یک موضوع تاثیرگذار بر روی دمای استان یاد کرد و افزود: خشک شدن دریاچه‌های استان فارس از بین رفتن رطوبت در این استان و در ‌‌‌نهایت ورود کویر را به همراه داشته است.

ناظم السادات گفت: یکی از شاخصهای اصلی ورود کویر به استان فارس پدیده ریزگرد‌ها، اختلاف دما و… است از این رو باید تدابیری اتخاذ تا هر چه سریع‌تر دریاچه‌های استان احیا شوند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=9544

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 7در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۷
  1. دریاچه های فارس رو احیا کنید

    • هم دریاچه های فارس رو احیا کنید و هم به فکر ساخت دریاچه های مصنوعی باشید.نذارید آب و هوای فارس بیشتر ازاین از اصلیت خودش دور بشه.

  2. چرا برای شیراز هم از خلیج فارس اب پمپاژ نمیکنن؟میتونن اول به کازرون پمپاژ کنن و بعد به شیراز و دراچهای نیریز مثلا
    حتما باید از این بدتر بشه تا نمایندگان فارس توی مجلس فکری کنن البته که به شخصه هیچ امیدی به نمایندهای شیراز ندارم

    • دوست عزیز این مبحث انتقال آب کلا یه افسانه هست که نه صرفه اقتصادی داره نه زیست محیطیه و نه اصلا قابل اجراست.
      در دولت قبل هم اگه گفته شد برای گرفتن بودجه بود و بالاکشیدن تتمه پول نفت و خندیدن به ریش ملت بود!

      اولا که آب شور دریا برای هیچ کاری مناسب نیست، حتی خاک و آب زیر زمینی رو هم شور میکنه و قابلیت کشت و مصرف رو کاملا از بین میبره.
      بعدش هم هزینه پمپاژ ۱۵۰۰ متر ارتفاع برای آب اگه بیشتر از خرید بطری آب معدنی برای پر کردن “دریاچه” نباشه کمتر نیست! (حتی اگه از فاصله طولی صرف نظر کنیم)

      حتی هزینه شیرین کردن و انتقال آب به شهرهای کنار دریا برای استفاده روزانه هم سرسام آوره، چه برسه به پر کردن دریاچه و طبیعت!

      چهارم هرگونه دستکاری در طبیعت بدون مطالعه غلطه نمونش همه این طبیعت زیبایی که داشتیم و اکوسیستم رود و دریاچه و جنگل و… که با دستکاری و سد سازی شدیم کشور خشک و کویری که با این روند تا ۵۰ سال دیگه چیزی به اسم طبیعت در فلات ایران وجود نخواهد داشت و فقط زمینی بیابونی و لم یزرع میمونه.

      از یه طرف سد سازی، از طرف دیگه تخریب جنگل و سوزاندن اون، از طرف دیگه شکار جانوران تقریبا چیزی بجز حشرات و انسان و خاک خشک تو کشور باقی نمیذاره.

  3. دریاچه مهارلو هم به همت دوستان با ایجاد سد “تنگ سرخ” خشک خواهد شد!
    دریغ از ذره ای عقلانیت. 🙁

  4. منظورکل استان و نه شیرازه

  5. بهترین کار به نظر من احیا و جلوگیری از خشک شدن بیشتر آن است مثلا دریاچه پریشان و مهارلو بیشتر بدلیل چاههای غیر مجاز و بی رویه است که اطراف آنها زده شده است رو به خشکی رفته است که باید با اول فرهنگ سازی در مورد طبعات از بین رفتن دریاچه و پشتوانه قانونی قوی و پیگیری مقامات قضایی و همکاری گروههای که حافظ طبیعت هستند روند را رو به بهبود برد و اگر دولت و مردم بخواهند عملی خواهد شد .

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.