مدیر دفتر تسهیلگری، بهسازی و نوسازی منطقهٔ تاریخی و فرهنگی شیراز گفت: برای احیای بافت فرسوده و بازگرداندن زندگی به این منطقهٔ بسیار با اهمیت، راهی جز همراه شدن مردم و تعامل گروهها و دستگاههای مختلف وجود ندارد.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰ و به نقل از ایسنا، مجتبی گواهی عصر چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در جمع خبرنگاران گفت: باید با همکاری همه بخشها و دستگاههای متولی چه دولتی چه خصوصی و همراهی و تعامل مطلوب رسانهها، روح زندگی را در کالبد بافت تاریخی دمید و این منطقه را احیا کرد.
وی رونق بافت تاریخی شیراز را به معنای رونق گردشگری در بخشهای مختلف تاریخی، فرهنگی و مذهبی دانست و گفت: این بافت سرشار از ثروتهای معنوی و مادی است و ایجاد دفاتر تسهیلگری نیز در راستای تحقق این هدف مهم انجام شده است.
گواهی با بیان اینکه در شیراز ۳۳ پهنهٔ فرسوده تعریف شده است، گفت: محدودهٔ فعالیت این دفتر، بافت مربوط به منطقهٔ تاریخی- فرهنگی با ۳۶۰ هکتار وسعت است، پهنهای که ارزشهای ناب گردشگری را در خود نهفته دارد و بسیاری از مسئولان هم از آن غافل ماندهاند.
وی با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده برای اجرای فعالیتهای منتهی به احیای بافت تاریخی شیراز، گفت: جشنوارهٔ سیراه، یک اقدام برنامهریزی شده است که تمام بخشهای آن بهشکلی هدفمند و با رویکرد آشتیدادن مردم با بافت تاریخی، تعریف شده و اجرایی خواهد شد.
گواهی با یادآوری اینکه شیراز در گذشتهٔ دور، «سیراه» نام داشته است، گفت: در قالب اولین جشنوارهٔ هنر و میراث سیراه، یکصد غرفه هنری در منطقهٔ تاریخی سنگسیاه و نقاط مختلف شهر ایجاد خواهد شد و مردم میتوانند در قالب این غرفهها، با صنایعدستی و هنرهای سنتی شیراز قدیم، بهشکل کارگاهی آشنا شوند.
به گفتهٔ او، برگزاری تئاتر خیابانی، نقالهخوانی، پردهخوانی، تعزیهگردانی و جشنوارههای شعر و ادبی، مسابقههای حافظخوانی و سعدیخوانی و همچنین مسابقههای عکاسی، موسیقی و… از بافت تاریخی، بخشهای مختلفی از جشنوارهٔ سیراه را تشکیل میدهد.
گواهی با بیان اینکه جشنوارهٔ سیراه از ۱۵ اردیبهشت آغاز خواهد شد و تا ۲۲ اردیبهشت دادمه دارد، گفت: مشاور رئیسجمهوری و مدیرعامل سازمان عمران و بهسازی کلکشور و معاون وزیر راه و شهرسازی، به همراه مدیران عامل ۲۰ شهرجدید کشور در از این جشنواره بازدید خواهند داشت.
مدیر دفتر تسهیلگری، بهسازی و نوسازی بافت تاریخی شیراز خاطرنشان کرد: تلاش خواهیم کرد یونسکو را در مسیر احیای بافت تاریخی شیراز همراه کرده و برگزاری جشنوارهٔ هنر و میراث سیراه و جشنوارههای مشابه را به شکل مداوم در طول سال دنبال کنیم.
به گزارش ایسنا، در اجرای جشنوارهٔ هنر و میراث سیراه، معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز و دفتر مشاور امورجوانان استانداری فارس، ادارهٔ کل میراث فرهنگی فارس و گروهها و تشکلهای مردمنهاد نیز همکاری خواهند داشت.
نمی خواد جشنواره برگزار کنن.بهتره به فکر من و امثال من باشن که بعداز ۱۶ سال درس خوندن بیکار افتادیم.۴ سال مرمت خوندیم بلکه دستمون به میراث برسه و مشغول به کار بشیم که الحمدالله کلا میراث فرهنگی دارن منحل می کنن.