تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

11

مصرف آب در فارس مدیریت نمی شود/ خطر جدی زیست محیطی در صورت عدم مدیریت

  • کد خبر : 9133
  • 01 اردیبهشت 1393 - 22:41

IMG13432519مدیر کل محیط زیست استان فارس با تاکید بر اینکه در استان فاس مدیریت مصرف آب صورت نمی‌گیرد، افزود: در صورت که به مدیریت مصرف آب توجه نشود، خطرات زیست محیطی جدی منتظر استان خواهد بود.

به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از خبرنگار مهر، حسینعلی ابرهیمی کارنامی ظهر دوشنبه در نشستی خبری افزود: مدیریت آب در استان صحیح نیست یعنی مصرف در خانه، در حوزه کشاورزی، در بخش خدمات و.. باید اصلاح شود ضمن اینکه به طور حتم باید سیستمهای آبیاری نیز مورد اصلاح قرار گیرد.

وی ادامه داد: ۱۰ میلیارد متر مکعب مصرف آب سالیانه ما در استان فارس است که ۷۵ درصد از منابع زیرزمینی صورت می‌گیرد و این ارقام، اعداد نگران کننده‌ای هستند.

مدیر کل محیط زیست استان فارس ادامه داد: اکنون تالابهای فارس با خشکی دست و پنجه نرم می‌کنند و فرونشستهای مختلفی نیز در سطح اراضی استان شاهد هستیم که این‌ها همه در راستای عدم مدیریت صحیح مصرف آب است.

وی با اشاره به موضوع زباله‌های عفونی استان نیز گفت: در سال ۸۹ تعداد سه بیمارستان اتوکلاو داشتند که الان به ۴۷ بیمارستان رسیده و از نظر درصدی بخش اعظمی از زباله‌ها بی‌خطر سازی می‌شوند مثل بیمارستان نمازی که حجم عظیمی از زباله هایذ عفونی مربوط به این بیمارستان می‌شود که بی‌خطر سازی را انجام می‌دهند.

ابراهیمی کارنامی ادامه داد: از ۱۴ تن در روز زباله عفونی که داریم ۱۲. ۵ تن بی‌خطر سازی می‌شود، تعدادی بیمارستان نیز وجود دارد که البته حجم زباله آن‌ها کم است که البته برای آن‌ها زمان بندی ارائه شده است.

وی گفت: در رابطه با پسماندهای عادی نیز در فارس تا سال گذشته در ۷۵ شهر سایتهای دفن بهداشتی طرحی شده که اکنون به ۹۴ شهر رسیده است ضمن اینکه نزدیک به دو هزار و ۸۰۰ تن زباله عادی در روز در استان داریم که یک هزار و ۵۰ تن آن در شیراز تولید می‌شود البته در شیراز نیز سایت دفن زباله بهداشتی، سورتینگ و استحصال برق را داریم.

 

مدیر کل محیط زیست استان فارس با اشاره به اینکه نقش مردم نیز در این خصوص بسیار مهم است، افزود: اولین موضوع اصلاح الگوی مصرف زیرا سرانه ۶۵۰ گرم زباله در روز برای شیراز عدد زیادی است.

وی گفت: باید ضمن اینکه زباله‌ها را کاهش می‌دهیم و مصرف را اصلاح می‌کنیم، تفکیک از مبدا نیز داشته باشیم زیرا خیلی از زباله‌های تولیدی قابل استفاده مجدد بعد از بازیافت است.

ابراهیمی کارنامی با اشاره به مدیریت مصرف کود و سم نیز گفت: در مدیریت مصرف سم و کود نیز توفیق چندانی نداشتیم ضمن اینکه در بحث تصفیه پساب‌ها نیز خیلی عقبیم البته خیلی کار‌ها انجام شده اما خیلی کار نیز هنوز صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه در این رابطه باید همه دستگاه‌ها وارد کار شوند، ادامه داد: حث تغییر الگوی کشت مغفول مانده است. در کشتهای ارگانیک در یک دوره زمانی خوب کار کردیم اما فقط در حد چند پروژه که بعد هم متوقف شدیم.

کارنامی توضیح داد: ۷۵ هزار هکتار توسعه کشت ارگانیک در استان فارس صورت گرفته و رتبه اول در کشور داریم این نباید یک ملاک باشد و کار باید ادامه یابد.

وی متذکر شد: کودهایی که مصرف می‌کنیم مثل اوره باعث رشد گیاه می‌شود اما اثرات سرطان زایی آن نیز وجود دارد که در تمام این موضوعات مردم باید پاری کار باشند و خودشان برای اصلاح این شرایط مشارکت کنند.

مدیر کل محیط زیست استان فارس گفت: امروز دیگر در فارس شلتوک کاری و ذرت کاری با آب زیرزمینی یعنی خودزنی، یعنی تیشه به ریشه اقتصاد کشاورزی زدن است، شاید چندصباحی این کشت‌ها جواب بدهد اما بعد از آن جوابگو نخواهد بود.

وی با بیان اینکه جنگل‌ها و مراتع نیز در حال تغییر کاربری در وسعت چشمگیر است، افزود: از طرفی با حمله آفات نظیر حمله سوسک چوب خوار بلوط مواجه هستیم.

کارنامی ادامه داد: این آفات قبلا کنترل کننده داشت اما ما جوندگان، علف خواران و… را از بین بردیم و اکنون این آفات هجوم آورده‌اند به عنوان نمونه دارکوب فواید زیادی دارد و حشرات را می‌خورد اما آنچنان به زمین سم زدیم که دارکوبی دیگر وجود ندارد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مشکل تخصیص حقابه بختگان نیز گفت: ۵۰ میلیون مترکعبی که قرار بود تخصیص شود، تامین نشد و فقط در یک مرحله‌‌ رها سازی ۳۵ میلیون متر مکعبی در سال ۹۲ داشتیم.

وی همچنین با اشاره به ارزشگذاری اقتصادی پروژه‌ها نیز گفت: یکی از دغدغه‌های که داشتیم در توسعه عمرانی و پروژه‌های بزرگ بود که ارزش گذاری اقتصادی انجام نمی‌شد و اثرات تخریب محاسبه نمی‌شد اما دولت جدید مصوبه‌ای با عنوان بند ب ماده ۱۲ قانون افزایش بهره وری دارد که در آنجا می‌گوید باید تمام خسارات طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی برآورد و محاسبه و در پروژه دیده شود و با همکاری منابع طبیعی و محیط زیست کارهای احیایی صورت گیرد که این کار خودش یک قدم بسیار مهمی است.

وی همچنین با اشاره به کشتارگاه‌های دام نیز گفت: الان بزرگ‌ترین مشکلی که داریم با کشتکارهای دام است، در استان فارس ۲۶ کشتارگاه دام داریم که از این تعداد چهار مورد به سیستم تصفیه فاضلاب مجهز هستند و مابقی این سیستم را ندارند که غالب آن‌ها تحت نظر شهرداری‌ها هستند و به رغم پیگیری جدی در این زمینه، اقدام عملی و خاصی مشاهده نکرده‌ایم و اگر این روند ادامه داشته باشد در سال ۹۳ مجبور به پیگیری قضایی هستیم.

جعفر‌نژاد: پیشگیری در حوزه آلودگی منابع آبی و خاکی ضروری است

در ادامه جلسه معاون نظارت و پایش محیط زیست فارس با اشاره به فرا رسیدن هفته زمین پاک گفت: آلودگی آب و خاک در کشور و فارس اهمیتی ویژه دارد که باید در این قضیه همگان باید کمک کنند و بتوانند با اراده‌ای ملی، زمین پاکی برای آیندگان داشته باشیم.

محسن جعفرنژاد گفت: در بحث آب محدودیتهای زیادی در استان فارس داریم و آنچه در محیط زیست فارس مطرح شده این است که بتوانیم از حداقل منابع آبی استان حفاطت کنیم و مسئله کیفی آن را با کمک دستگاه‌های اجرایی مد نظر داشته باشیم.

وی ادامه داد: باید تدبیری اتخاذ شدود که هزینه در مرحله پیشگیری بیشتر صورت گرفته زیرا ما همیشه وارد مرحله درمان می‌شویم اما ضرورت دارد همیشه در حوزه پیشگیری هزینه کنیم.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=9133

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.