مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: در سال جدید تمرکز کارشناسان بر روی کنترل آلودگیهای زیست محیطی خواهد بود و مدیریت صحیح منابع آبی استان در تمامی مناطق و عرصهها اعمال خواهد شد.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از خبرنگار ایرنا، حسینعلی ابراهیمی کارنامی سه شنبه درنشست با کارکنان محیط زیست افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی امسال را سال ˈ اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادیˈ نامگذاری کردند، به همین منظور امید است که محیط زیست استان فارس نیز به سهم خود گامهای بزرگی را در جهت نیل به این هدف مهم بردارد.
ابراهیمی کارنامی راهبرد این اداره کل را در سال ۱۳۹۳ حفاظت از منابع آب و خاک استان دانسته و افزود: از ۱۰ میلیارد متر مکعب آبی که سالیانه در استان فارس مورد استفاده قرار میگیرد ۵/۷ میلیارد مکعب آن از منابع آب زیر زمینی است که ۹۵ درصد آن در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: مصرف این میزان آب در بخش کشاورزی هیچگونه توجیهی ندارد در حالیکه بیش از ۴۰۰ میلیون متر مکعب یعنی معادل چهار درصد آن در بخش شرب و یک درصد آن در بخش صنعت مورد استفاده قرار میگیرد که متاسفانه تنها ۱۹ میلیون متر مکعب از این فاضلاب خانگی تصفیه میشود و این یعنی به معنی حرکت به مست فاجعه زیست محیطی است.
ابراهیمی کارنامی افزود: حفظ کیفیت منابع آبی بر عهده محیط زیست است و بر اساس این رسالت به شدت با مخربین منابع آبی و خاکی بر اساس قانون برخورد خواهیم کرد، همچنین باکلیه صنایعی که پساب صنعتی خود را تصفیه نکنند برابر قانون برخورد نموده و حتی این صنایع پلمپ و تعطیل خواهند شد.
وی همچنین گفت: سالانه دو میلیارد متر مکعب از منابع آب زیر زمینی استان ما کسر میشود که اثرات جبران ناپذیری را در پی دارد و از همه بدتر با عدم مدیریت صحیح منابع آبی در بخشهای مختلف و ورود آلایندهها به منابع آبی در سال جاری با رویکرد اصلی حفظ منابع آب و خاک در سطح استان باید بتوانیم گامهای موثری برداریم.
ابراهیمی کارنامی اضافه کرد: البته درتحقق این هدف گذاری مهم همکاری تمامی دستگاهها و مردم بخصوص جهاد کشاورزی، امور آب، آبفا، بهداشت و درمان و رسانهها کاملا مورد نیاز میباشد که انتظار دارد در جهت صیانت از منابع پایه در استان و حفظ کیفیت زندگی مردم استان و تنوع زیستی آن تمامی دستگاههای مرتبط و اثر گذار دراین زمینه کمر همت ببندند و به تکالیف قانونی خود عمل نمایند.
اینکه ۹۵ درصد اب مصرفی مربوط به کشاورزی هست درست میباشد ولی اگر میخواهیم کار از ریشه درست شود باید روش های ابیاری بصورت نوین اجرا شود و به هیچ کشاورزی اجازه استفاده از اب به روش سنتی داده نشود .