فرمانده انتظامی کل کشور گفت: هنوز متاسفانه نزدیک به ۴۰ درصد از تصادفات واژگونی خودروهاست که این نشانه خستگی، خواب آلودگی، شاید بیدقتی یا عدم مهارت رانندگان است.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از خبرنگار مهر از شیراز سردار اسماعیل احمدی مقدم پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران، خاطرنشان کرد: کاهش ۱۶ درصدی جرایم در فارس نسبت به سال گذشته شاخص بسیار خوبی در استان است.
وی با اشاره به اینکه سفرهای داخل کشور بیش از ۱۱ درصد افزایش داشته، افزود: سفرهای برون مرزی نیز ۲۰ درصد افزایش را به دنبال دارد که اغلب سفرهای زیارتی را شامل میشود.
فرمانده انتظامی کشور بیشترین تردد در کشور را مربوط به استانهای فارس، خراسان رضوی و اصفهان عنوان کرد و گفت: البته استانهای قم، مرکزی و البرز نیز به جهت موقعیت چهارراهی از مناطق پرترافیک نوروزی هستند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در اغلب استانها با کاهش سوانح و تصادفات روبه رو هستیم و کاهش ۴ کیلومتر میانگین سرعت اثر مطلوبی به دنبال داشته چراکه رابطه مستقیمی بین سرعت، رعایت قانون و کاهش تلفات وجود دارد.
واژگونی خودروها هنوز مهمترین مسئله سفرهای نوروزی است
این مقام ارشد انتظامی، اعلام کرد: از نظر تصادفات، کاهش سرعت عبور و مرور و رعایت قانون و مقررات و همراهی مردم با پلیس علیرغم افزایش سفر موجب کاهش ۱۳درصدی تلفات شده و شدت تصادفات هم کاهش پیدا کرده است، البته هنوز متاسفانه نزدیک به ۴۰ درصد از تصادفات واژگونی خودروهاست که این نشانه خستگی، خواب آلودگی، شاید بیدقتی یا عدم مهارت باشد، به هرحال با دوبانده شدن جادههای کشور مشکل برخورد رودررو حل شده، اما واژگونی خودروها یکی از دغدغههای اساسی است که با توجه به پایین بودن ایمنی خودروهای خسارات زیادی به جا میگذارد.
احمدی مقدم، ابراز کرد: از نظر جرایم هم نسبت به سال گذشته در بعضی شاخصها با کاهش روبه رو هستیم و در برخی افزایش جزیی داریم که نسبت به سال گذشته با ثبات است.
وی افزود: یکی از نکاتی که در آمارها توجه را جلب میکند افزایش حدود ۲۱ درصدی نزاع و درگیری است که نسبت به مسافران و سفرها تعداد قابل توجهی نیست، اما در هرصورت مقداری گذشت موجب حل این مساله هم خواهد شد.
پیگیر جدی مسئله سربازان به گروگان گرفته شده هستیم
وی درباره آخرین وضعیت سربازان به گروگان گرفته شده در مرز پاکستان، گفت: همچنان پی گیر این ماجرا هستیم، اما هنوز پاکستانیها از این موضوع اظهار بیاطلاعی میکنند.
احمدی مقدم، تاکید کرد: در هر صورت ما از همه ابزارها برای اینکه این عزیزان را به آغوش خانوادههایشان برگردانیم استفاده میکنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که شهادت یکی از سربازان به گروگان گرفته شده توسط جیش العدل تهدید زبانی باشد و افزود: اما از این اشرار همه شرارتی بر میآید، از این رو امیدواریم این یک تهدید باشد چون هنوز فیلمی یا تصویری از این موضوع به دست ما نرسیده که بتوان قطعا آن را تایید کرد.
فرمانده ناجا کشور درباره کنترل مرزهای شرقی با همکاری نیروهای سپاه و ارتش، خاطرنشان کرد: پیش از نوروز در مرزهای شرقی نیروهای سپاه به همکاری ناجا آمدند و حدود ۲۵۰ کیلومتر از مرز سراوان که نیاز به احداث و کارهای مهندسی داشت تحویل نیروهای سپاه شد که آنها نیز امکانات مهندسی خود را بسیج کردند.
در ۶ ماهه اول سال جاری انسداد حداقلی و اضطراری مرزهای شرقی کشور صورت میگیرد
احمدی مقدم، افزود: در سایر مناطقی که دچار چالش بودیم ناجا متمرکز شد و از این رو نیروی انتظامی همزمان شروع به احداث ۱۲۰ برجک کرده که در محدودهای که در دست نیروی انتظامی است با بسیج امکاناتی که شده و افزایش بودجههای مرزبانی که در انتهای سال گذشته شد امیدواریم در ۶ ماهه اول سال جاری بتوانیم انسداد حداقلی و اضطراری مرزهای شرقی کشور را داشته باشیم.
وی به جدیترین حمایت ناجا از آمرین به معروف وناهیان از منکر نیز اشاره داشت و افزود: این افراد از مظلومترین سربازان و مجاهدان در راه خدا هستند که به وظیفه همگانی خود عمل میکنند، لذا نیروی انتظامی نیز حتما از این عزیزان حمایت میکند.
وی همچنین توصیه کرد: آمرین به معروف و ناهیان از منکر در حد تذکر لسانی فراتر نروند، البته نیروی انتظامی نیز پی گیر برخورد با ضاربان آمران معروف است.
شعار رهبری برای سال ۱۳۹۳ به کمک ناجا آمد
وی با اشاره به شعار سال ۱۳۹۳، خاطرنشان کرد: در حوزه اخلاق نیروی انتظامی اهتمام ویژهای دارد و این شعار به نوعی به کمک نیروی انتظامی آمده است. البته از این جهت که مسایل فرهنگی که همه دستگاهها آنرا رها میکنند و در انتها برخورد نیروی انتظامی را طلب میکنند به جای اصلی خود برگردد تا دستگاههای فرهنگی در هدایت افکار عمومی، ارشاد عمومی و تقویت باورهای دینی بیشتر فعالیت کنند. اثربخشی عملکرد ما در گرو اقدامات فرهنگی است که در دستگاههای دیگر متاسفانه در حد انتظار در سالهای گذشته رعایت نشد.
رفع اشکال اتوبوسهای اسکانیا در مسیر توافق نهایی است
وی در پیوند با موضوع اتوبوسهای اسکانیا هم گفت: ظاهرا اصلاحاتی را اعمال کردند چراکه اشکال تنها در یک مدل از این اتوبوسها وجود داشت و ناجا به دیگر محصولات این شرکت اشکالی وارد نمیداند. از این رو در رفع اشکالها تلاشهایی کردند و در حال رسیدن توافق با راهنمایی و رانندگی هستند تا آن حداقلهایی را که باید رفع شود حتما باید اعمال شود.
در واژگونی خودروها چند مورد اساسی دیگر هم هست که ذکر نشده اند :
۱ – نبود امکانات رفاهی ممتاز بصورت متعدد در جاده های کشور
۲ – نبود مکانهای اقامتی مانند هتل در جاده های بین راهی که راننده رو مجبور به طی مسافت طولانی میکنه و در اثر خواب الودگی ماشین واژگون میشود .
۳ – استاندارد نبودن جاده های کشور
۴ – ماشینهای تولید داخل کشور به سیستم ضد واژگونی مجهز نیستند