تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024

آخرین اخبار

پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز ارایه لایحه بودجه ۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳ پروژه نیمه کاره و شکست خورده المان ورودی غربی شیراز خرید آنلاین تنقلات تا ۵۰% تخفیف در شیراز: لذت خرید بدون دردسر حوادث بی پایان رانندگی در آزادراه شیراز – اصفهان 🎥 تصاویر هوایی از طبیعت برفی فارس گلایه شهردار شیراز از شرایط تامین واگن برای خط ۲ مترو گازگرفتگی ۳۸ نفر در استان فارس تبلیغات گسترده در صفحات اینستاگرام شیراز بازگشت خطوط شبانه اتوبوس به شیراز ورود سامانه بارشی به فارس 📸 پیشرفت پروژه زیرگذر گویم / آذر ۱۴۰۲

2

امکان ثبت جهانی سه اثر تاریخی در محدوده تخت جمشید فراهم شد

  • کد خبر : 824
  • 15 مرداد 1392 - 20:38

کار‌شناس باستان‌شناسی و مجری طرح تثبیت، تقویت و بهینه سازی شناسایی محدوده‌های حریم‌های درجه یک و دو محوطه میراث جهانی تخت جمشید، نقش رستم و شهر استخردراین مورد گفت: بازنگری محدوده‌های حریم درجه یک و دو محوطه میراث جهانی تخت جمشید و نقش رستم از سال ۸۵ آغاز شد.
افشین یزدانی افزود: درقالب این بازنگری، پس از مطالعات، پژوهش‌ها، بررسی‌های می‌دانی و کار‌شناسی، تبیین و تعریف محدوده بزرگتری به عنوان حریم درجه سه به همراه یکپارچه سازی آن با محدوده حریم‌های شهر باستانی استخر صورت گرفت.
وی بیان داشت: درسال ۹۱ پس از تصویب و ابلاغ، نقشه جدید از سوی معاونت سازمان میراث فرهنگی کشور، قانونی و اجرایی شد.
او گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف بازنگری، به روز رسانی و کارآمدترساختن نقشه مصوب و قدیمی سال ۱۳۵۶ براساس قوانین و ضوابط روزآمد و فعالیت‌ها و تغییرات انجام شده عمرانی درمحدوده‌های آن است.
یزدانی اظهارکرد: این بازنگری منجر به تبیین محدوده‌ای به عنوان حریم درجه سه، افزون بر محدوده‌های حریم‌های درجه یک و درجه دو به عنوان حریم چشم انداز در گستره وسیعی از دشت مرودشت شد.
وی بیان داشت: این محدوده، تمام شهر مرودشت امروزی و بخش‌های گسترده‌ای از دشت و گذرگاه باستانی و مهم سیوند را به عنوان عناصر تشکیل دهنده حوزه فرهنگی پارسه-پاسارگاد در بر می‌گیرد.
یزدانی ادامه داد: درنقشه جدید که مصوب سال ۱۳۹۱ است، محدوده‌های حریم محوطه بسیار بزرگ و مهم شهر باستانی استخر نیز با محدوده حریم پیشین محوطه نقش رستم شامل آرمگاه شاهان هخامشی، نقش برجسته‌ها و سنگ نوشته‌های ساسانی از جمله پیروزی شاپور بر والرین امپراتور روم و محل کعبه زردشت و تخت جمشید تلفیق شد.
وی بیان کرد: نتیجه این طرح، ایجاد یک نقشه یکپارچه با هدف اعمال مدیریت بیشتر در حفاظت و نگهداری محوطه‌های باستانی منطقه و امکان به ثبت رسانی تمام منطقه درفهرست میراث جهانی است.
یزدانی گفت: تعیین محدوده‌ها و مرزهای حریم براساس شاخص‌های طبیعی یا انسانی مانند راه، جاده، آبراه و مانند آن از دیگر نوآوری‌های انجام شده در این طرح است.
وی افزود: توجه به این امر موجب سهولت کار در شناسایی محل، و توانایی بیشتر برای حفظ و حراست از محدوده‌های آن شده است.
در یک دهه اخیر توجه به حوزه باستان‌شناسی به عنوان نخستین حوزه زیرساختی در بحث میراث فرهنگی موجب شد تا تثبیت، تقویت و بهینه سازی شناسایی محدوده‌های حریم‌های درجه یک و دو محوطه میراث جهانی تخت جمشید، نقش رستم و شهر استخر با بازنگری در محدوده حریم‌ها به همراه اجرای طرح می‌له کوبی و تهیه اطلس نشانه‌ها مورد توجه جدی کار‌شناسان و مسوولان سازمان میراث فرهنگی قرار گیرد.
هدف نهایی از چنین اقدامی دستیابی به چشم انداز گسترده‌ای بود که در برگیرنده عناصر تشکیل دهنده حوزه فرهنگی پارسه – پاسارگاد باشد که در نتیجه آن زمینه نظارت بهتر و کار‌تر بر پروژه‌ها و فعالیت‌های عمرانی محلی، منطقه‌ای و ملی و در ‌‌نهایت دستیابی به اهداف توسعه پایدار در زمینه حفظ و انتقال بهتر میراث معنوی به نسل‌های آینده محقق شود.
برای بازنگری نقشه محدوده‌های حریم‌های محوطه میراث جهانی تخت جمشید، نقش رستم و شهر استخر، ۵۵۰ می‌له بتنی زرد رنگ، با نوشته‌هایی به سه شکل متفاوت بر روی بدنه خود با عنوان‌های حریم درجه یک تخت جمشید، حریم درجه یک شهر استخر و حریم درجه دو تخت جمشید، در روزهای گذشته در محدوده‌های تعریف و مشخص شده، درون زمین تعبیه شده است.
مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=824

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. اتفاق خوبیه اصل رسیدگی به اثار تاریخی است تا از بین نره

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.