شهردار تبریز از تحویل قطعی مجموعه تاریخی فرهنگی مقبرهالشعراء به شهرداری و دستور أکید وی به شهرداری منطقه جهت آغاز مطالعات اجرایی و عملی طرح بهسازی و ساماندهی این مجموعه در اسرع وقت خبر داد.به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از فارس، صادق نجفی در بازدید از وضعیت مجموعه تاریخی مقبرهالشعرا با اعلام این خبر اظهار داشت: با واگذاری مجموعه فرهنگی، ادبی و تاریخی مقبرهالشعراء به شهرداری، روند بهسازی، مناسبسازی و زیباسازی این مجموعه بینظیر که در سالهای اخیر به دلایلی متوقف شده و یا با کندی پیش میرفت توسط مدیریت شهری و به شکلی ضربتی و با اولویت تداوم خواهد یافت و شخصا دستورات لازم در خصوص آغاز سریع مراحل مطالعه و اجرای طرح بهسازی و ساماندهی را به شهرداری منطقه یک صادر کردهام.
شهردار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه برای تسریع در روند احیاء و بازسازی مقبرهالشعراء اعتبارات ویژه و قابل توجهی از سوی شهرداری تبریز تخصیص خواهد یافت گفت: تمام تلاش مدیریت شهری تبریز بر این خواهد بود که این پروژه بزرگ و مهم فرهنگی و تاریخی را که به یکی از دغدغهها و مطالبات جدی شهروندان تبریزی تبدیل شده است در مدت زمان یک سال بازسازی و جهت استفاده عموم شهروندان و گردشگران داخلی و خارجی آمادهسازی کند.
وی در ادامه افزود: مدیریت شهری تبریز به نیابت از شهروندان و خواست و مطالبه مردم، مشارکت مستقیم در تعیین تکلیف طرح ساماندهی و بهسازی مقبرهالشعراء را وظیفه خود دانسته و به دنبال آن است تا ادای دینی به جامعه فرهنگی، ادبی، هنری و بالاتر از آن توسعه زیرساختهای گردشگری شهری کند.
نجفی در ادامه از مقبرهالشعرای تبریز به عنوان یکی از گنجینههای بینظیر تاریخی، فرهنگی و میراثی تبریز و ایران اسلامی یاد و تصریح کرد: مقبرهالشعراء با وجود مدفن و آرامگاه بیش از ۴۰۰ شاعر، ادیب، عارف و هنرمند نامی و مشهور ایران و آذربایجان همچون استاد محمدحسین شهریار، همام تبریزی، قطران تبریزی، ثقه الاسلام، اسدی طوسی، خاقانی شروانی، ظهیر فاریابی، مجیر بیلقانی، میرزا طاهر خوشنویس و صدها عارف و ادیب نامی، یکی از بزرگترین و مهمترین آثار تاریخی کشور به شمار میرود که متأسفانه در اثر برخی بیتوجهیها و بیتدبیریها در شرایط اسفباری قرار گرفته که خوشبختانه شهرداری با تحویل گرفتن آن به دنبال احیا، بهسازی و بازسازی این مجموعه و تبدیل کردن مقبرهالشعراء به مجموعهای آبرومند، چیزی در حد حافظیه شیراز و حتی فراتر از آن است تا از این طریق علاوه بر حفظ و احیای این میراث گرانبها و غنی که نمونه آن در هیچ جای دنیا وجود ندارد، اقدام به افزایش و تقویت زیرساختهای گردشگری شهری تبریز کند.
وی از آغاز مراحل عمرانی، اجرایی، بهسازی و زیباسازی مقبرهالشعراء توسط شهرداری تبریز خبر داد و ابراز امیدواری کرد این پروژه در مدت یک سال به بهرهبرداری کامل برسد.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ در حالیکه دیگر شهرهای کشور درحال الگو گیری از فضای زیبای آرامگاه حافظیه هستند، استانداری فارس، سازمان میراث فرهنگی استان و شهرداری شیراز در یک طرح خارج از قاعده بیش از یک سال و ۵ ماه است که محور حافظیه را با ایده نابجا و فکرنشده خود از رونق انداخته و با کندی بسیار درحال اجرای سنگفرش هستند که با این روند به نظر می رسد می بایست در انتظار آبروریزی کشوری در تعطیلات نوروز به دلیل وضعیت این مسیر باشیم که اکنون تبدیل به پارکینگ خودروهای عبوری شده است!
بجز شهریار بقیشونو نشناختم
البته قابل توجه شهرداری و مسئولین فرهنگی فارس و شیراز
متاسفم که تعصب بی جا نمی گذارد که به جز شهریار دیگران را بشناسی
تا زمانی که شیراز توسط غیر شیرازی های عزیز اداره میشه همینه که هس…لطفا اینقدر انتقاد نکیند,حتی شما دوست عزیز
البته شاید یک چراگاه هم در اطراف حافظیه جهت پارک گاو و گوسفند در نظر گرفته بشه که این نوآوری توریستی جای تقدیر و تشکر داره
به غیر از شهریار من قطران رو یادم هست مه در ادبیات دوم دبیرستان داستانی از قطران بود. و همام تبریزی هم اسمشو شنیده بوده.
البته معماری آرامگاه حافظ به غیر از فضای سبزش هست که اونو خاص کرده. یه فرانسوی آرامگاه حافظ رو به شکل کلاه قلندران و رندهای خراباتی طراحی کرده و زیرش ۸ تا ستون به نشانه زیستن حافظ در قرن هشتم هجری. این چیزی هست که مقبره الشعرای تبریز درحدر معماری حافظیه نیست.
اما مسئولان شیراز حافظیه رو با این سنگ فرش خیلی در انزوا بردن متاسفانه اگه فکری به حالش نکنن موقعیت خودشون از دست میده.
با سلام
متاسفانه مطلبی را در خبرگزاری مهر از قول ابراهیم شعرا یکی از اعضای شورای شهر شیراز دیدم که بسیار نگران شدم: که عیناً بخشی از آنرا برای شما در زیر کپی کردم:
((عضو شورای شهر شیراز یادآور شد: دلیل ندارد که حدود ۶۰ میلیارد تومان و یا ۲۰۰ میلیارد تومان برای ساخت تقاطع و یا پل کابلی هزینه شود در حالیکه ترافیک سنگین در این منطقه وجود ندارد.
شعرا ادامه داد: به اعتقاد من به جای ساخت ۲۰ پل با هزینه کرد حدود ۱۱۴ میلیارد تومان در سال ۹۳ بهتر است این اعتبارات را در محل های دیگر هزینه کنیم.
وی افزود: هزینه کرد در بحث شهری پاک، توسعه پارک ها و افزایش فضای سبز، تهیه مسکن ارزان برای زوج های جوان از جمله مباحثی است که باید مد نظر قرار داده شود.
عضو شورای شهر شیراز با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال و جذب کارجویان از دیگر مواردی است که می توان به آن فکر کرد، گفت: محیط های رشد دهنده برای کودکان، ساخت مساجد و حسینیه ها می تواند تاثیر بیشتری بر شهر و فرهنگ شهروندی داشته باشد))
شاید این نکته درست باشد که برخی از طرح های عمرانی شهرداری از اشکالاتی در مطالعه و اجرا برخوردار بوده است یا در بعضی بخش ها مثل فضای سبز یا فرهنگ سراها در این سالهای اخیر کم کاری شده است ولی بیان این نکته آن هم از یک عضو شورای شهر که بهتر است به جای ساخت تقاطع های غیر هم سطح در سال اینده پول آنها در مواردی مثل ساخت مسجد، حسینیه، مدرسه یا مسکن ارزان برای زوج های جوان و ایجاد اشتغال مصرف شود بسیار نگران کننده است زیرا هرچند که ساخت این اماکن هم برای هر شهری مهم است اما باید به ایشان این نکته را گفت که ساخت این مکان ها وظیفه سازمان اوقاف، آموزش و پرورش و وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت صنعت معدن و تجارت و آن هم از بودجه های دولتی است است نه از پول شهرداری که از جیب مردم شهر خرج می کند.
دوست عزیز اینها میخوان شیراز رو عقب تر از شهرها هم ترازش نگه دارن این حرفها بهانه ای بیش نیست بااین طرزفکر هیچ امیدی به پیشرفت شیراز نیست
این جماعت فقط دنبال اینن که توی محل، مسجد و بین مردم یه وجهه ای داشته باشن…همین.
اصلا خبر جالبی نیست باید مسولان میراثشیراز از خواب زمستانی بلند بشن هر چه سریعتر فکر عاجل برای به سازی و توسعه مقبره سلطان الشعرا حافظ شیرازی داشته باشند
پس این باغ مشاهیر چی شد قضیه اش شده مثل شهر سلامت که قرار بود توی شیراز اجرا بشه اما با یه کپی برداری توی مشهد اجرا شد
چرا ما شیرازیها و مسولین شیراز اینقدر کوتاه میام؟؟؟؟
عزیز دل برادر مسوولان شیرازی در خواب زمستانی نیستن چون خواب زمستانی چند ماهی بیشتر طول نمیکشه..اینها در چرت بهاره هستن چون چرت بهاره بیدار شدن تو کارش نیست..مخصوصا اگه سردی خورده باشن
“…در حافظیه شیراز و حتی فراتر از آن…”
ایشون ظاهرا خبر نداشته که توی همین محوطه حافظیه کلی شاعر و ادیب دیگه غیر از خود حافظ هست و از طرح باغ موزه مشاهیر هم خبر نداشته.
و مهمتر از همه اینا نمیدونسته که اون چیزی که به حافظیه اعتبار داده، خود شخصیت جهانی حافظ هست نه صرفا آجر و سیمان اونجا.
هیچ وقت مقبره الشعرا در حد حافظیه نخواهد شد چون در کل ایران در تمام خانه ها بعد از کتاب قران همه دیوان حافظ دارند و از سراسر دنیا برای کنگره حافظ شناسی به شیراز و حافظیه می ایند . مقبره الشعرا هیچگونه جنبه جهانی ندارد .
خیلی از مردم ایران زمین حتی در لحظه تحویل سال در حافظیه حضور به هم میرسانند .
طرح محور عرفان که حافظیه رو از طریق باغ موزه مشاهیر به ارامگاه شاه شجاع و موزه سنگ و گهواره دید و خواجوی کرمانی و بابا کوهی وصل میکنه بزرگترین طرح فرهنگی ایران هست و باید این طرح عظیم هر چه زودتر به بهره برداری برسه .
با سلام،
خبر بسیار جالبی بود. امیدوارم که شهردار محترم کلانشهر زیبای تبریز در انجام این کار فرهنگی موفق باشند همه ی ایرانیلن به داشتن این بزرگانی که نام برده شدند افتخار میکنند بویژه استاد شهریار گرامی که شیرازیها علاقه ی بسیاری به استاد دارند.
یکی از شعرهای بیاد ماندنی استاد به نام “ای شیراز”:
دیدمت دورنمای در و بام ای شیراز
سرم آمد به بر سینه سلام ای شیراز
وامداریم سرافکنده ز خجلت در پیش
که پس انداخته ایم اینهمه وام ای شیراز
توسن بخت نه رام است خدا می داند
ورنه دانی که مرا چیست مرام ای شیراز
نکهت باغ گل و نزهت نارنجستان
از نسیمم بنوازند مشام ای شیراز
نرگسم سوی چمن خواند و سروم سوی باغ
من مردد که دهم دل به کدام ای شیراز
به قیام از بر هر گنبد سبزی سروی
چون عروسان خرامان به خیام ای شیراز
توئی آن کشور افسانه که خشت و گل تست
با من از عهد کهن پیک و پیام ای شیراز
سرورانت مگر از سرو روانت زادند
که در آفاق بلندند و به نام ای شیراز
قرن ها می رود و ذکر جمیل سعدی
همچنان مانده در افواه انام ای شیراز
خواجه بفشرد سخن را و فکندش همه پوست
تا به لب راند همه جان کلام ای شیراز
زان می لعل که خمخانه به حافظ دادی
جرعه ای نیز مرا ریز به جام ای شیراز
زان خرابات که بر مسند آن خواجه مقیم
گوشه ای نیز مرا بخش مقام ای شیراز
ترک جوشی زده ام نیم پز و نامطبوع
تب عشقی که بتابیم تمام ای شیراز
شهسوار سخنم لیک نه با آن شمشیر
که به روی تو برآید ز نیام ای شیراز
شاید از گرد و غبار سفرم نشناسی
شهریارم به در خواجه غلام ای شیراز
من در شگفتم که چرا هنوز خیابانی در شیراز به نام این بزرگمرد تاریخ معاصر ایران نامگذاری نشده است!!!
کامران جان در بلوار فرصت شیرازی (سردخانه) بعد از میدان فرصت در سمت چپ خیابان های ملک الشعرای بهار ، استاد شهریار و سیبویه قرار داره!
تشکر از راهنماییتون رضا جان.
شیراز بی نظیر ترین مکان دنیاست . و مکان های مثل حافظیه در شیراز کم نیست . مدیر محترم سایت بگن
شهریار علاقه خاصی به شیراز داشته. به غیر از این غزل که کامران عزیز گذاشت چن تا شعر دیگه برا شیراز سروده مثلا :
دل و دینی که دربردم من از ترکان قفقازی / به شوخی می برند از من سیه چشمان شیرازی
سلام ای شهر شیخ و خواجه شیراز
سلام ای مهد عشق و مدفن راز
سلام ای قبله تقدیس و تقوا
سلام ای قلعه سیمرغ و عنقا
بهار بوستانت بی زمستان
دعایت کرده سعدی در گلستان
که یا رب پارس را مهد امان دار
به یزدان برج طالع تو امان دار
به تیر این دعا پیر دل آگاه
مغول را کرد دست فتنه کوتاه۹۰۹
دل و دلبسته ایران تو باشی
گل و گلدسته ایران تو باشی
اگرچه دیقهان یا شهریارم
غلام عشق این شهر و دیارم
خیابان به نام حافظ و سعدی در اکثر شهرهای ایران وجود داره من در ۹۰ درصد شهرها خیابان به اسم این دو بزرگوار دیدم. اما شیراز باید به خاطر علاقه شدید شهریار به شیراز و حافظ و احترامش به سعدی باید یه خیابون به اسم استاد شهریار نام گذاری کنه. من که از این اقدام پسندیده حمایت میکنم به هر حال شعرهای فوق العاده ای برا شیراز سروده
خیابان استاد شهریار -منقه ۷
خیابان استاد شهریار در کنار ملک اشعرای بهار و سیبویه در بلوار فرصت شیرازی بعد از میدان فرصت قرار داره!!!
حافظیه شیراز مجموعه ای بی بدیل و تک در تمامی ایران و جهان میباشد و ساختن مجموعه ای شبیه آن خیالی باطل است.
من شنیدم شهرداری تبریز قراره میدان ساعت این شهر رو هم احیا کنه و ظرفیتش رو ۵ برابر کنه که گفته میشه اگر این اقدام صورت بگیره تبریز یکی از قطب های گردشگری ایران میشه چون ساختمان های اون محوطه همه تاریخی هستند و قراره با توجه به بافت تاریخی منطقه ساختمانهایی که با معماری محیط مطابقت داشته باشه ساخته بشه . شیراز روزبه روز عقب تر میره و بناهای تاریخی شیراز رو تخریب میکنند ولی اونا روزبه روز پیشرفت می کنند و بناهای تاریخیشون رو احیا می کنند.
چرا منفی میدید من فقط انتقاد کردم تا مسئولان شهرمون به فکر آثار تاریخی شیراز باشند و از تخریب اونا جلوگیری کنند