تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

9

هیچ کتیبه ای در خصوص دلیل واقعی تخریب تخت جمشید وجود ندارد

  • کد خبر : 7367
  • 07 بهمن 1392 - 20:57

3(65)استاد مطالعات ایران‌شناسی دانشگاه ناپل گفت: هیچ کتیبه‌ای در خصوص دلیل واقعی تخریب تخت جمشید وجود ندارد. به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از مهر، آدریانو روسی بعد از ظهر دوشنبه در حاشیه نشست تخصصی پیرامون ویرایش جدید کتیبه‌های هخامنشی در تخت جمشید در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، افزود: آنچه که تاکنون از دلایل تخریب تخت جمشید وجود دارد نشان‌هایی از آتش سوزی بر سنگ‌ها و پارچه‌های سوخته است و اگر نوشته‌ای هم وجود داشته باشد نقل قولی از جانب یونانیان است.

وی تصریح کرد: تاکنون ۲۰۰ کتیبه شناسایی و ثبت شده که ۹۰ نوع آن با یکدیگر متفاوت است.استاد مطالعات ایران‌شناسی دانشگاه ناپل یاداور شد: آنچه که در تمامی این کتیبه‌ها وجود دارد نام شاه و خدا است اما باید به این نکته توجه داشت که داریوش، خشایار شاه واردشیر هر کدام به طور جداگانه گروهی برای خود داشتند که این موضوعات را نگارش کردند.روسی افزود: اما بحث در خصوص نوع ساخت و ساز‌ها و نماد‌ها در تمامی این کتیبه‌ها وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه ایران تنها کشوری است که سند مکتوب جغرافیایی تاریخی دارد، گفت: کتیبه‌های مکشوفه اسناد مکتوب تاریخ ایران است به طوری که در این کتیبه‌ها به دستور داریوش چهار منطقه‌ای که تحت مالکیت ایران بوده مشخص شده است.استاد مطالعات ایران‌شناسی دانشگاه ناپل یاداور شد: طبق این کتیبه‌ها از سمت شمال تا جنوب خاک ایران از روسیه تا آفریقا و از سمت شرق تا غرب از هند تا ترکیه بوده است.

روسی در خصوص نوع نوشتاری این کتیبه‌ها نیز گفت: کتبه‌ها به سه زبان ایلامی، فارسی باستان و بابلی نوشته شده که با توجه به نوع نگارش کتیبه‌ها دو احتمال است که سوی سه کاتب با این زبان‌ها و یا یک فرد با سه زبان نگارش شده باشد.وی تاکید کرد: در لوح‌های گلی تاکنون نام سه کاتب دیده شده اما در کتیبه‌ها نام هیچ کاتبی نیست.

استاد مطالعات ایران‌شناسی دانشگاه ناپل افزود: ظاهر این کتیبه‌ها به شکلی است که افراد بی‌سواد به راحتی آن را درک و با سوادان نیز آن را مطالعه می‌کنند.روی تصریح کرد: کتیبه‌های تخت جشمید مانند نت‌های موسیقی است که زیبایی آن‌ها در محتوا و فرم دو چندان و نوشته‌ها شعر گونه و دارای زیبایی خاصی است.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=7367

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. خب معلومه. وقتی خراب شد که دیگه کسی نبوده که بخواد کتیبه نویسی کنه.

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.