تاریخ : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

17

با سرانه ۳۵ متر مربع، شیراز رتبه یک فضای سبز عمومی و خصوصی کشور

  • کد خبر : 7266
  • 04 بهمن 1392 - 13:14

15مدیرکل محیط زیست فارس گفت: بیش از ۷۵ درصد آلودگی هوای شهر شیراز از منابع متحرک نقلیه است. به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از فارس، حسینعلی ابراهیمی‌کارنامی در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز این شهر اظهار داشت: در قرآن کریم بیش از ۸۰۰ آیه در مورد محیط زیست و حفظ طبیعت آمده است و بزرگان نظام به تبعیت از سیره ائمه اطهار (ع) بر این موضوع بسیار حساس هستند.

مدیرکل محیط زیست فارس در ادامه خاطرنشان کرد: بیش از ۷۵ درصد آلودگی شهر شیراز از منابع متحرک است.ابراهیمی‌کارنامی ادامه داد: در کلان‌شهر شیراز بیش از ۵۰۰ هزار خودرو در روز و ۲. ۵ میلیون سفر روزانه در روزهای عادی صورت می‌‌گیرد.

وی اضافه کرد: آلودگی هوا با شاخص «پی اس آی» سنجیده می‌شود که از صفر تا ۳۰۰ بوده و در صورت بالا‌تر بودن از ۱۰۰ در مرحله هشدار قرار می‌گیرد که در شیراز این شاخص به طور میانگین حدود ۷۰ بوده است.این مسئول خاطرنشان کرد: تعدادی واحد صنعتی آلاینده در محدوده شیراز از سال‌های گذشته وجود دارد که محیط زیست و شهرداری باید در این زمینه نظارت خود را ادامه داده و به جایی منطبق با ضوابط زیست محیطی انتقال داده شوند.

مدیرکل محیط زیست فارس تصریح کرد: تمام واحدهای صنعتی آلاینده فارس برنامه زمانی ارائه داده و به جز یک واحد صنعتی که در درون شهر مستقر است و موجب آزردگی خاطر شهروندان شده مابقی به خارج از شهر انتقال می‌یابند.ابراهیمی‌کارنامی عنوان کرد: در مورد آن واحد صنعتی داخل شیراز نیز با ورود دادستان به بحث مکلف شدند حداکثر تا دو سال آینده به خارج از شهر منتقل شوند.

وی ابراز داشت: مدیران این واحد صنعتی آلاینده موظف شدند هر سه ماه در زمینه انتقال به خارج از شهر گزارش انتقال دهند.این مسئول افزود: حدود ۱۲ هزار واحد صنفی در شیراز مستقر هستند که صنوف شهرستان و شهرداری مکان‌یابی را برای انتقال واحدهای آلاینده پیش‌بینی و مجوزهای لازم اخذ شده که به محض آماده شدن زیرساخت لازم، واحدهای صنفی بالقوه آلاینده و مزاحم نیز منتقل می‌شوند.

ابراهیمی‌کارنامی خاطرنشان کرد: از ۱۲ هزار تاکسی که در شهر شیراز امر خدمت‌رسانی به مردم را بر عهده دارند اکثر آن‌ها دوگانه‌سوز شده‌اند، اما در حوزه خدمات مینی‌بوسی از ۸۰۰ دستگاه بیشتر آن‌ها فرسوده یا در حال فرسودگی هستند.مدیرکل محیط زیست فارس اضافه کرد: با مصوبه ستاد حمل و نقل و سوخت مقرر شد که به خودروهای عمومی تسهیلات پرداخت شود تا اقدام به نوسازی کنند.

شیراز رتبه یک فضای سبز عمومی و خصوصی کشور

وی با بیان اینکه عملکرد شهرداری در حوزه فضای سبز جای قدردانی دارد، افزود: سال گذشته سرانه فضای سبز عمومی حدود ۱۵.۵ متر مربع بود که امسال به بیش از ۱۸ متر مربع رسیده که با احتساب سرانه فضای سبز خصوصی به ۳۵ متر می‌رسد و با این شرایط رتبه یک کشور به شیراز اختصاص می‌یابد.

23

این مسئول با اشاره به اینکه لازم است که برای تمام پروژه‌ها پیوست زیست محیطی تعریف شود، عنوان کرد: بیشتر کلان‌شهرهای ایران در ایام فصول سرد پاییز و زمستان افزایش آلودگی هوا و وارونگی را تجربه می‌کنند، اما به سبب اقدامات انجام شده و آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی که انجام شد، حساسیت مردم و مسئولان به مسائل زیست‌محیطی افزایش یافته و شاهد این مسئله در شیراز نبودیم.

مدیرکل محیط زیست فارس با قدردانی از رسانه‌های نوشتاری گفت: من در استان‌های مختلف حضور داشته‌ام، اما در هیچ استانی این دغدغه اهالی فرهنگ و اصحاب قلم در مورد محیط زیست را ندیدم.ابراهیمی‌کارنامی ابراز داشت: هزاران هکتار جنگل بلوط در زیست‌گاه استراتژیک زاگرس که حکم ریه یک منطقه را دارد از بین می‌رود و باید توجه کرد که یک هکتار جنگل می‌تواند تا پنج تن گرد و غبار را جذب کرده و در کاهش مونواکسید کربن نیز موثر باشد.

این مسئول خاطرنشان کرد: میزان آلودگی هوای شیراز از ۱۱۳ روز در سال ۸۸ به شش روز در سال ۹۱ و دو روز در سال جاری رسیده که بخشی از این آلودگی نیز ناشی از ریزگردهای وارد شده از خارج این استان بوده است.وی یادآور شد: ۲۹ کانون حساس به فرسایش بادی در این استان داریم که ۸۰۰ هکتار مساحت دارند و ۹ کانون بحرانی نیز به طور عمده در شرق و جنوب فارس شناسایی شده است.

مدیرکل محیط زیست فارس در پایان از حساسیت نماینده ولی فقیه در این استان نسبت به مسئله آب و کمبود منابع آبی قدردانی کرد و خواستار همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط در زمینه جلوگیری از کشت محصولات آب بر شد.

به گزارش فارس، در حالی که مسئول محیط زیست این استان عمده‌ترین عامل آلودگی هوای شیراز را خودرو‌ها و خروج گازهای سمی و خطرناک از اگزوز آن‌ها اعلام می‌کند، اما برخی به خاطر منافع فردی در مقابل مهم‌ترین طرح نجات‌دهنده این کلان‌شهر از این‌گونه پلشتی‌ها، مقاومت می‌کنند به طوری که اجرای آن با وجود داشتن مصوبه قانونی و ابلاغ از جانب وزیر کشور هنوز محقق نشده است.

telegram

لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=7266

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 13در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۳
  1. امین جان آخرش منظورشون چه طرحیه که نجات دهنده شیرازه؟
    و اینکه واقعا سازمان فضای سبز این همه در افزایش سرانه تاثیر داشته؟

    • منظور همون خروج صنایع و کارخانه های آلاینده هست

      بله سازمان فضای سبز تاثیر داشته، وگرنه همینجوری زیاد که نمیشه! اون بخشی که از ۱۵.۵ متر شده ۱۸ متر ، مربوط به شهرداری میشه

  2. چرا کوه هفت تنان رو کامل فضای سبز نمیکنن وکوه سعدی رو دقیق مثل بابا کوهی
    یک سری درخت غیر متراکم زدن که ۲ سال پیش بعضی قسمت های آن بعلت آتش سوزی وبعضی قسمت ها بعلت بی آبی خشک شد
    این منطقه مستعد طرح درخت کاری متراکم است نه نقطه ای ومستعد تله کابین از بابا کوهی به سمت چاه مرتاض علی و در نهایت قلعه پهندژ روی کوه سعدی است …

  3. آره پاکفطرت چن روز پیش اعلام کرده بود سرانه فضای سبز عمومی شیراز ۱۸ متر شده که البته به غیر از کمربند سبز شیراز هست. سالانه بیشت از ۳۰۰ هکتار کمربند سبز در شیراز. واقعا خیلی خوبه ۱۸ متر به غیر از کمربند سبز شیراز. هدف شهرداری شیراز باید این باشه که سرانه فضای سبز خصوصی و عمومی شیراز از ۳۵ متر به ۵۰ متر برسه و ۱۳ هزار هکتار کمربند سبز کامل بشه. با طرح توسعه جنوب و سد تنگ سرخ و حفظ همین ۱۰۰۰ هکتار باغ های قصردشت به ۵۰ متر می تونیم برسیم

  4. فضای عمومی شهر و پارک ها در شیراز اصلا راضی کننده نیست بعدا مقام اول را داره؟؟/!!!!!

    • مقام اول رو توی کشور داره.که البته نباید خیلی از این موضوع خوشحال شد.چون بطور کلی کشور ما به جز قسمت شمالی خشکه و توی فضای سبز بسیار فقیر.امیدوارم این برامون ملاک نشه و خودمون رو با شهرهای دیگه دنیا مقایسه کنیم.و یه شهر واقعا سرسبز بسازیم.غنی از فضای سبز.

      • میزان استاندارد سرانه فضای سبز در جهان ۲۵ متر مربع به ازای هر نفر هست که شیراز فاصله چندانی باهاش نداره و تا ۴ ۵ سال دیگه به این مقدار میرسه

      • انشاالله.باید مردم هم برای کاشت درخت همت کنن.
        البته من فکر نمیکنم شهرهای دیگه دنیا به این استاندارد بسنده کرده باشن.با اینهمه سرسبزی که در اونها میبینیم مطمئنا خیلی پاشون رو فراتر از استاندارد جهانی گذاشتن…

  5. سلام
    ببخشید هردمبیل کاشتن که هنر نیست، ای کاش تعمیر نگهداری بلد بودن، در اروپا و آمریکا حتی کاشت درخت با چشم انداز و نگاه به طرح گرافیکی در آیندست، اما ما همینطوری بزن و برو.!
    نمونش شهرداری ناحیه ۶ اوندست کمربندی، خودشم نمیدونه چکار کرده.! ، بابا کوهی..و..

    • اوی من حرص میخورم از دست آدمای نق نقو!!!

      یه خبر خوش هم که میشنویم با نق زدن برامون زهرمارش میکنن!

      می همیطو نیس آقو فرهاد؟!

      ها واللو

  6. انشاالله با ساخت پارک جنگلی ۶۰۰ هکتاری حسینی الهاشمی و پارک دلتای نهر اعظم و فضای سبز از جلوی سد تنگ سرخ تا دریاچه مهارلو و طرح توسعه جنوب و پارک ۷۰ هکتاری گلستان و پارک ۵۰ هکتاری کوشک میدان و پارک بند جنارراهدار و پارک بند الله اکبر و پارک ۲۰ هکتاری نصراباد و پارک تمدنها و …. به سرانه ۵۰ متر هم میرسیم . تازه باغات و فضای سبز دوکوهک و گویم هم به کنار .

  7. مدیر سایت عزیز
    چندی پیش من به یکی از نماینده های شورای شهر شیراز(البته دوره قبل)به صورت مستقیم پیشنهاد ی دادم که دوست دارم با شما و دیگران هم درمیون بذارم.
    پیشنهاد من مبنی بر احداث پارکی در وسعت چندین هکتار بود که در این پارک فقط به کاشت درختان سرو ناز و نارنج که هویت شیراز هستن مبادرت بشه…یعنی نیمی از پارک درخت نارنج و نیمی دیگر درخت سرو.با این کار “بهار نارنج شیراز” و “شیراز شهر سرو ها” در حد کاملتری خود نمایی میکنه…در صورت احداث این پارک میشه با انجان کارهای فوق درآمد زایی هم کرد
    ۱=احداث پیست دوچرخه سواری و کرایه دوچرخه ,این پیست خصوصا در فصل بهار با عطر بهار نارنج میتونه گردشگران زیادی رو جذب کنه.
    ۲=احداث دریاچه مصنوعی جهت انواع تفریحات آبی مثل قایق سواری,جت اسکی و غیره
    ۳=احداث یک کوچه یا خیابان در این پارک به شکل کوچه باغ های قصردشت جهت اسب سواری و کرایه درشکه ..این مکان میتونه مکانی برای لوکیشن فیلم برداری هم باشه
    ۴=احداث اقامتگاه های ارزان قیمت در جوار این پارک جهت مسافرین نوروزی و اجاره اقامتگاه
    ۵=ایجاد فوت کورت و بازارچه غذای سنتی به خصوص در ایام نوروز
    ۶=ایجاد بازارهای صنایع دستی فصلی
    ۷=احداث تله کابین
    ۸=ایجاد سکوها و آلاچیق مخصوص پیک نیک ایام تعطیل
    ۹=ایجاد پارکینگ و کسب درآمد از این طریق
    و خیلی مزیت های دیگه
    حد فاصل شیراز تا پالایشگاه فکر کنیم زمین مستعد زیاد باشه
    این پارک علاوه بر ارتقای سرانه فضای سبز و تبدیل شدن به یک جاذبه گردشگری میتونه به عنوان بزرگترین پارک سرو و نارنج جهان هم کسب رتبه جهانی کنه.
    اون عضو شورای شهر که کلا حرف های من رو نادیده گرفتن اما شما لطف کنید مجددا به گوش بزرگان شهر برسونید چون واقعا شیراز به یه پارک هکتاری پر از درخت نارنج و سرو ناز که در واقع نمادهای شیراز هستن نیاز داره.

  8. شهردار منطقه پنج :
    فاز اول پارک ۵۰ هکتاری کوشک میدان با هزینه ای بالغ بر ۱۰۱ میلیارد ریال قابل بهره برداری هست .

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.