استاد تمام گروه شیمی دانشگاه شیراز گفت: بارش بارانهای اسیدی ناشی از افزایش مواد الاینده اطراف تخت جمشید، این اثر تاریخی جهانی با قدمت ۲۵۰۰ساله را در معرض تخریب و نابودی قرار داده است. به گزارش شیراز۱۴۰۰، دکتر سید حسین موسوی در گفتوگو با ایرنا افزود: دغدغه تمام ایرانیها و فارسی هاست که مانع از تهدیدات محیط زیستی بر روی بناهای تاریخی شده و از عواملی که منجر به این واکنش میشوند، جلوگیری کنند.
وی گفت: اثر باستانی ۲۵۰۰ ساله تخت جمشید نمونهای از چالشهای متوجه میراثهای فرهنگی استان فارس است که با آلودگیهای محیطی که این فضا را احاطه کرده، جان و دل هر ایرانی را به درد میآورد و دلها به حال وضعیت تخریبی این بنا میسوزد.وی ادامه داد: در حالی که یادمان تاریخ گذشتگان و از مهمترین آثار تاریخی فارس در صنعت توریسم به شمار میرود که هر ساله گردشگران داخلی و خارجی بیشماری را مجذوب خود میکند اما با ریزش بارانهای اسیدی مقاومت سنگهای آن فروکش کرده و در حال ریزش و نابودی است.
موسویپور اشاره کرد: وجود دود و آلایندههای کارخانهها، استقرار پالایشگاههای دودزا در اطراف تخت جمشید، و وجود خودروهای فاقد استاندارد که نزدیک به این مکان در حال تردد هستند در حالی که هیچکدام فیلتر ندارند، سنگ سنگ این بنا را به خاک و خاک را به باد سپرده است. وی با تأسف اظهار داشت: برای آن هم کاری نمیشود کرد مگر اینکه کسانی که در اطراف این مجموعه تاریخی زندگی میکنند و یا به فعالیت مشغولند همتی کرده و سعی کنند تا کمتر گازهای اسیدی تولید شده تا بتوانیم به داشتههای تاریخی خود ببالیم و آن را برای آیندگان محفوظ نگه داریم.
استاد گروه شیمی دانشگاه شیراز در پایان ابراز کرد: امیدواریم ارگانهای محیط زیست، میراث فرهنگی و طرفداران محیط زیست بهتر عمل کرده تا مشکلات عدیده آلودگی هوا که نقشی فرسایشی و مخرب بر روی حیات وحش، جنگلها و آثار باستانی را به هر نحو بکاهند.
خوش به حال مسئولان و محیط زیست استان فارس
منفعل ترین سازمان در استان فارس محیط زیست و میراث هستن متاسفانه
یادم افتاد که با استاد شیمی دبیرستانمون که اطلاعات تاریخیشون هم بد نبود رفتیم تخت جمشید.ایشون او زمان به ما گفت جنس سنگ های تخت جمشید جوریه که باران اسیدی و حتی باران عادی و همینطور آتش تاثیر بدی روش می ذاره و سنگ ها رو به پودر تبدیل می کنه و دلیل نابودی کلی یکی از کاخ های تخت جمشید رو هم همین دونست که مرکز آتشسوزی بوده.گفت اون زمان آتش روی این بنا تاثیر بد گذاشته و حالا هم نوبت به باران و برف رسیده.
واقعا متاسفم که ما ایرانیا لیاقت نگهداری از شناسنامه و هویتمونو نداریم و یا باید نابودشون کنیم یا به تاراجشون بدیم .
گر چه پول بلیتی که از مردم میگیرن میشه باهاش ۱۰۰ بار تخت جمشید رو بازسازی کرد ولی قبلا هم گفته بودم که ای کاش اقلا ستادی به نام ستاد بازسازی آثار تاریخی ایران راه اندازی می شد تا مثل بقیه ی ستاد های بازسازی که بیشتر به جای بازسازی دارن طلاکاری می کنن، مردم بهشون داوطلبانه پول بدهند و اونا هم کمی این آثار رو حداثل از این وضعیت بحرانی نجات بدهند.
یه پارکینگ درست و درمون نساخته اند، آقا یعنی نیاین اینجا…بی خیال اینجا بشید.
تاریخ ما تو اصفهونه برید اونجا، جایی که کلت کمری ۲۰۰ -۳۰۰ سال پیش رو پشت هزارتا شیشه نگهداری میکنند.
تاریخ ایران فقط تازیخ اسلامه و بس.
با تکنولوژِی نانو نمی توان از این گونه آثار حفاظت نمود؟
نمیدونم چرا یکم از اون پول های که خرج توسعه شاه چراغ میشه خرج تخته جمشید نمیشه مگه یه سقف زدن چقدر براشون خرج داره
چطور اون همه پول بی زبونو خرج یه توسعه بی دلیل میکنن ولی برای هویت ملیمون بودجه ندارن
به خاطر اینکه میخوان تاریخ ایران را فقط بگن بعد از اسلام هست و قبلش را کلا قبول ندارن
چون میخوان اسم داریوش و کوروش کبیر از بین بره و فقط اسم یه مشت عرب رو ایران باشه
خدارو شکر که خیلی از سنگ ها و بناهای تخت جمشید و همین طور منشور حقوق بشر کوروش کبیر داخل بهترین موزه های جهان هستند اینطوری مطمئن هستیم جاشون امنه هر چند که تو کشورمون نباشه