مدیر عامل توزیع برق شیراز گفت: قصد ندارم که عملکردی را بیان و خودم و مجموعه برق را تبرئه کنم، اما همچنان از مردم عذرخواهیم و اعلام میکنم اگر کارشناسان، سوء مدیریت برق را عامل اصلی خاموشیها بدانند، برای التیام ناراحتیهای مردم، شهامت استعفا را دارم.به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از ایسنا، محمدحسن صحرائیان صبح چهارشنبه، ۱۸ دیماه، در یک کنفرانس خبری، به پرسشهای خبرنگاران پیرامون وقوع خاموشی گسترده در برخی مناطق شهرستان شیراز، پاسخ داد.
صحرائیان با تاکید براینکه فشار خبرنگاران و رسانهها عاملی اثرگذار در سرعت گرفتن اقدامات امدادی شرکت توزیع برق شیراز بود، گفت: باید اقرار کرد که طی ۶۰ ساعت گذشته عوامل اجرایی دستگاههای مختلف اعم از آتشنشانان، امدادگران، پاکبانان و عوامل گروه حوادث برق، بیشترین فعالیت و تلاش را داشتند.وی با بیان اینکه ۲۰۰ اکیپ، به شکل مستمر در طول ۶۰ ساعت گذشته تاکنون، در صحنه بوده و برای رفع مشکلات بهوجود آمده تلاش کردهاند، گفت: متاسفانه یکی از همکاران خوبمان را روز گذشته و در حالیکه روی شبکه بدون برق مشغول کار بود، از دست دادیم.
صحرائیان گفت: طی این مدت ۲۵ اکیپ خطگرم، ۹۰ اکیپ اتفاقات، ۱۰ گروه روشنایی معابر و ۴۰ گروه تعمیرات، در سطح شهرستان فعال بودهاند.
نقطه بحران شمالغرب شیراز بود
صحرائیان با بیان اینکه نقطه اصلی بحران در ۶۰ ساعت گذشته، شمالغرب شیراز بود، گفت: علیرغم اینکه در نقاطی مانند سپیدان، کامفیروز، ارژن و بیضا، که تا ۸۰ سانتیمتر بارش برف را شاهد بودیم، انتظار وقوع بحران را داشتیم اما بهدلیل اقداماتی که طی سالهای گذشته انجام داده و خطوط را به کابلهای خودبرگردان تبدیل و درختان را بهموقع و متناسب هرس کرده بودیم، شبکه کاملا پایدار بود.
وی با تصریح اینکه در ۱۴ ساعت اول بارش برف، هیچ حادثهای در هیچنقطه از محدوده ۲۰ هزارکیلومتری شبکه توزیع برق شیراز حادث نشد، گفت: این زمان در استانداردها یک زمان خوب برای سنجش پایداری و استقامت و مطلوبیت شبکه است.
یکی از عوامل اصلی خاموشیها سقوط شاخه درختان روی شبکه برق بود
این مقام مسئول زمان آغاز بروز مشکل را بعدازظهر دوشنبه اعلام و اضافه کرد: اولین عامل شکسته شدن شاخههای درختان و سقوط آنها بر روی شبکههای فشار ضعیف و متوسط بود و خارج شدن ۱۰ ایستگاه فوقتوزیع از مدار، مسدود شدن مسیرهای دسترسی خصوصا مسیرهای بین شهری و مسیرهای شهر صدرا و همچنین ازدحام مردم در خیابانها و ترافیک موجود، از دیگر عوامل موثر در خاموشیها بود.
صحرائیان با بیان اینکه وجود مشکل در برخی نقاط از شبکه ۲۰ هزارکیلومتری توزیع برق را میپذیرد و به آن اذعان دارد، گفت: نمیپذیرم که همه اشکالات به ما باز میگردد، اگر شبکه ایراد داشت چرا در نقاطی نظیر سپیدان، ارژن، کامفیروز و حتی مرودشت که شهری بزرگ است، شاهد خاموشی نبودیم.
مدیر عامل شرکت توزیع برق شیراز گفت: براساس بررسیها، بالغ بر ۵۲ درصد خاموشیها به دلیل خروج ایستگاههای فوق توزیع از مدار، ۳۳ درصد بهدلیل سقوط شاخههای شکسته درختان و ۱۵ درصد اتصال شبکه، بوده است، از حدود ۴۰۰ هزار پایه برق موجود در کل شبکه تنها ۲۰ پایه شکست که بیشتر آن در شمالغرب شیراز و منطقه ۶ برق بود.
وی در عینحال با تصریح اینکه بهدنبال مقصر جلوه دادن فرد یا مجموعهای نبوده و نیست، خاطرنشان کرد: شخصا شهردار شیراز را یک مدیر توانمند، کارآمد، حاضر در صحنه و ایدهآل برای شیراز میدانم، اما در یک موضوع، بحثی فنی را با آقای شهردار و مجموعه شهرداری داریم و آماده هستیم که این موضوع را در قالبی کاملا علمی و با حضور کارشناسان، به بررسی بگذاریم.
صحرائیان با تاکید براینکه مقصر شدن یک فرد یا مجموعه، مشکل را حل نمیکند، گفت: باید بهدنبال راهکار باشیم، بهعنوان مدیر شرکت توزیع برق شیراز کاستیها را میپذیرم و همچنان هم از مردم عذرخواهی میکنم و اگر واقعا تشخیص داده شود مشکلات به دلیل سوء مدیریت بنده بوده، استعفا میدهم، اگر استعفای من منجر به رفع تمام نواقص خواهد شد، حاضرم این کار را انجام بدهم.
وی گفت: یکی از دلایلی که در شهرهایی نظیر سپیدان یا مرودشت و مناطقی مانند ارژن و بیضا، مشکلی نداشتیم، این بود که خیلی راحت با مدیران آن مناطق به یک تفاهم و تعامل برای اصلاح شبکه از حالت شبکههای مسی به شبکههای خودنگهدار رسیدیم و آقایان متقاعد شدهاند در نقاطی که شبکه برق وجود دارد، نباید درختی کاشت که رشد عمودی داشته باشد و اگر هم درختی وجود دارد باید آن را هرس کرد.
صحرائیان با یادآوری اینکه هنوز اعتبار لازم برای اصلاح کامل شبکههای توزیع برق در شیراز تامین نشده است، تامین این اعتبار را نیازمند همکاری همه دستگاهها دانست و گفت: هرچه بیشتر به ما کمک کنند، پایداری شبکهها بیشتر میشود.
وی در عینحال و در خصوص اینکه چرا شبکههای توزیع برق، بهجای استفاده از شبکههای هوایی از کانالهای زمینی منتقل نمیشود، گفت: در هیچ کجای جهان، چنین اقدامی را اجرایی نکردهاند زیرا علیرغم تمام مزیتها، هزینههای بسیار گزافی دارد و اقتصادی نیست، افزایش هزینههای احداث شبکه موجب افزایش هزینه تولید و افزایش هزینههای زندگی مردم خواهد شد.
شهرداری مجری احداث کانالهای انتقال شبکه برق شود
صحرائیان گفت: هماینک هر مشترک در شیراز برای خرید یک انشعاب باید یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پرداخت کند، اگر این شبکه زمینی شود هزینه هر انشعاب به بیش از ۷ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.وی با بیان اینکه تنها در برخی نقاط مانند مناطق باستانی و تاریخی، شبکهها برای زیبایی بیشتر زمینی شده است، گفت: در شیراز هم در محدوده خیابان زند و بخشهایی از شهر این اقدام انجام شده و در خصوص مجموعه زندیه هم در حال انجام است ولی هزینههای سنگین اجرای این اقدام، قابل تامین از منابع داخلی شرکت نیست.
صحرائیان گفت: تنها هزینه گرفتن مجوز از شهرداری برای اجرای شبکههای زمینی برق بیش از هزار میلیارد تومان است، آقایان پیشنهاد دهنده، منابع این هزینه را تامین کنند یا مسیر تامین آن را مشخص کنند، ما آماده اجرا هستیم، اگرچه بهنظر خبرهترین استادان برق در کشور و جهان، هماینک بهترین شیوه برای اجرا و احداث شبکههای برق، شبکههای هوایی با کابل خودنگهدار است.
مدیر عامل شرکت توزیع برق شیراز با بیان اینکه هماینک در کشور کره که پیشرفتهترین شبکه برقرسانی را دارد، یا کشورهایی نظیر چین و ژاپن، شبکههای برق هوایی و کابل خودنگهدار است، گفت: البته در این زمینه یک پیشنهاد داریم که با شهرداری هم مطرح کردهایم، خوب است در خصوص این پیشنهاد هم شورای محترم شهر و هم شهرداری محترم، بررسی کنند.
صحرائیان پیشنهاد داد که شهرداری هزینههای اجرای این شبکه را تامین کند و در ازای آن امکان فروش حریم سهمتری مد نظر شرکت توزیع برق را در هنگام صدور مجوز تراکم و ساخت و سازها کسب کرده و از محل فروش آن، منابع مالی را تامین کند.
مدیر عامل شرکت توزیع برق شیراز گفت: حتی اگر شهرداری منابع مالی لازم را ندارد میتواند کار را به بخش خصوصی و سرمایهگذاران خصوصی واگذار کرده و در ازای آن، درآمدحاصله از فروش بالکن در محدوده حریم را به سرمایهگذار بدهد.
شهرداری اجازه هرس متناسب درختان اطراف شبکه را نمیدهد
صحرائیان در پاسخ به این سئوال که چرا قبل از آغاز بارش برف و علیرغم هشدارهای هواشناسی، اقدام به هرس درختان و رفع نواقص نشده است، گفت: اقدامات اصلاح و توسعه شبکههای برق بهشکل مداوم و مستمر در طول سال انجام شده و گزارش عملکردها در این خصوص وجود دارد، آنچه از شبکه که در مناطق شرقی، شمالی و غربی و مرکزی شهر اصلاح شده، اسناد موجود است.
وی با تصریح اینکه امکان هرس درختان در مدت ۱۰ روز وجود ندارد، گفت: معمولا هرس درختان را از شهریور آغاز میکنیم، اگرچه امسال با وجود همه همکاریها از ابتدای آبان آغاز شده است اما موضوع مهم اینکه کارشناسان ناظر شهرداری که همراه اکیپ برق اعزام میشوند، اجازه هرس کامل درختان را نمیدهند.
صحرائیان با بیان اینکه ناظران شهرداریگاه حتی اجازه قطع ۵ سانت اضافه یک شاخه را هم نمیدهند، گفت: این همه در حالی است که هرس درختان برعهده شهرداری است، به لحاظ فنی و تخصصی و به لحاظ اجرایی، در حوزه فعالیتهای سازمان پارکها و فضای سبز است اما در شیراز ما مجبوریم دستگاههای بالابر مخصوص گروههای عملیاتی را که چندصد میلیارد ارزش دارد، برای هرس درختان بهکار بگیریم.
وی در عین حال با ارائه اسنادی اضافه کرد: اخیرا سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری از بنده بهعنوان متهم در بریدن اشجار به دادستانی شکایت کرده و بالغ بر ۶۰ میلیون تومان ادعای خسارت داشته است، اگرچه این پرونده با حکم برائت شرکت توزیع خاتمه یافت اما باردیگر به حکم اعتراض شده است!!!
صحرائیان با بیان اینکه هرس نکردن بهموقع و متناسب یکی از عوامل موثر در برقگرفتگیهایی است که کارگران فنورز شبکه دچار آن میشوند، گفت: ما یکسال در فرمانداری شیراز جلساتی گذاشتیم تا آقایان بپذیرند که کابل خودنگهدار برای شهر بهتر است و اجازه بدهند شبکه را از کابل مسی به خودنگهدار اصلاح کنیم.
مدافع ایجاد مدیریت واحد شهری هستم
مدیر عامل شرکت توزیع برق شیراز همچنین با استقبال از موضوع مدیریت واحد شهری مطرح شده از سوی شورا و شهرداری، گفت: ما بهعنوان اولین شرکت آمادهایم که به شهرداری ملحق شویم، اگر قرار است سهام این شرکت واگذار شود، آن را به شهرداریها واگذار کنند.
صحرائیان تصریح کرد: این اقدام زمینهساز تحولاتی خواهد بود و هم منابع مالی مناسبی را برای شهرداری تامین میکند و هم بسیاری از مشکلات ناشی از تعاملات بیندستگاهی مرتفع میشود.
شبکه احداث شده برق صدرا تا قبل از سال ۸۶، استاندارد نیست
مدیر عامل توزیع برق شیراز همچنین در خصوص برق صدرا گفت: شبکه برق صدرا که قبل از سال ۸۶ احداث شده است، براساس معیارهای استاندارد نبوده و توسط این شرکت هم اجرا نشده است.
صحرائیان با بیان اینکه بخش اعظمی از شبکه صدرا طی سالهای ۸۶ تاکنون اصلاح شده است، گفت: ما بیش از درآمدی که در صدرا کسب میکنیم برای اصلاح و نگهداری شبکه برق آن هزینه کرده و میکنیم اما میتوان با راهکاری ساده، مشکل را حل کرد.
مدیر عامل توزیع برق شیراز با یادآوری اینکه راهکار را به مدیران صدرا، شهرداری و شورای این شهر ارائه داده است، گفت: اگر شهرداری و شورا کمک کنند که برقهای غیرمجاز، ملزم به دریافت انشعاب شوند، میتوان با درآمد کسب شده، تمام شبکه را در کمتر از یکسال، اصلاح کرد.
صحرائیان در عینحال گفت: ما طی یکسال آینده مشکل صدرا را مرتفع خواهیم کرد.
امین معلوم نیست که چند تا درخت کلا توی شیراز قطع شده؟؟
نه امیرجان اعلام نکردن
صحبتهای اقای صحرائیان صحیح است و باید مدیریت واحد شهری رو به شهرداری بسپارند و اداره برق هم زیرمجموعه شهرداری باشد و سیستم برق رسانی به حالت زیرزمینی تبدیل شود که علاوه بر جلوگیری از تداخل با شاخه درختان – از برق دزدی و کابل دزدی هم جلوگیری خواهد شد .
به نظرم خصوصی سازی بهترین راه حل باشه.
متاسفانه در برف اخیر مشخص شد که مجموعه شهرداری شیراز فاقد هر گونه مدیریت بحران است. متاسفانه موضع گیری های اخیر مسئولین شهرداری شیراز موجب سلب اعتماد مردم شیراز از آنها شده است و مسلما این موضوع موجب کاهش تدریجی محبوبیت شخص شهردار محترم شیراز خواهد شد. از دوستان می خواهم لینکهای زیر را با تامل ملاحظه فرمایند
http://www7.shiraz.irna.ir/fa/News/80986461/سایر/شهردار_شیراز__کدام_بحران_برفی_؟
http://www7.shiraz.irna.ir/fa/News/80986571/انتظامی_-_حوادث/باید_جرات_و_جسارت_پذیرفتن_نقاط_ضعف_مجموعه_خود_را_داشته_باشیم
به سلامتی ما هم پس از دو روز برق دار شدیم امروز صبح
باز جای شکرش باقیه که حداقل مثل بقیه مسول ها نگفت ما آمادگی کامل داشتیم و هیچ مشکلی نداشتیم
ولی یه سری از حرفاش واقعا درسته خصوصا در مورد هرس درخت ها
اول این که وضیفه اداره برق نیست
بعدشم وقتی میخواستن هرس کنن نمیذاشتن درست انجام بدن
به شخصه دیدم
خدا رحمت کنه اون زحمت کشی رو هم که به رحمت خدا رفته
اکیپی که من باهاشون صحبت کردم واقعا ناراحت بودن