جمعی از کارشناسان میراث فرهنگی استان فارس طی نامهای از روحانی و سازمان میراث فرهنگی خواستهاند تا برای این استان مدیری متخصص انتخاب شود. شنیدهها حاکی از آن است که احتمالا میراث فرهنگی استان فارس به دست مدیری غیر متخصص میافتد.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از CHN در متن این نامه آمدهاست: «طی هشت سال، منابع درآمدی ناشی از تنها فروش بلیط آثار باستانی فارس به بیش از ۶۵ میلیارد تومان رسید و بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبارات دولتی در بخشهای عمرانی و جاری به این استان در حوزه میراث فرهنگی سرازیر شد اما هیچ کدام از این اعتبارات نتیجه نداد زیرا در پرتو مدیریت مدیرانی غیر تخصصی، اعتبارات میراث فرهنگی فارس برای میراث فرهنگی هزینه نشد و رسالت و هویت و برنامه میراث فرهنگی در استان تا آن حدود پیش رفت که در سال اخیر خبر از جابجایی اعتبارات گسترده این اداره کل به موضوعی دیگر شنیده شده است.»
همچنین کارشناسان در این نامه یادآور شدهاند: «حداقل تعداد ۸ نفر کارشناس، عضو هیات علمی و متخصص میراث فرهنگی در استان فارس با سابقه مدیریت علمی وجود دارند که میتواند دولت روحانی از این متخصصین استفاده کند اما گویا مدیران محترم دولت ایشان راه آموزش پرورش و ادارت دیگر را در پیش گرفتهاند.»
متن کامل نامه به این شرح است:
میراث فرهنگی استان فارس بیش از ۳۰۰۰ هزار اثر باستانی را در خود جای داده است. این استان بیش از ۱۰۰ اثر باستانی قابل ثبت در میراث جهانی دارد اما تا به امروز بناهای ارزشمندی نظیر نقش رستم، شهر استخر، بیشاپور، شهر گور فیروزآباد، کاخ سروستان، شهر دارابگرد، حافظیه و سعدیه، شهر اَنشان نه تنها به ثبت جهانی نرسیدند بلکه در طول هشت سال گذشته تمام این پایگاهها تعطیل شدند و تعداد پایگاههایی جهانی نظیر تخت جمشید و پاسارگاد در افق فقر بسر میبرند.
طی هشت سال، منابع درآمدی ناشی از تنها فروش بلیط آثار باستانی فارس به بیش از ۶۵ میلیارد تومان رسید و بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبارات دولتی در بخشهای عمرانی و جاری به این استان در حوزه میراث فرهنگی سرازیر شد اما هیچ کدام از این اعتبارات نتیجه نداد زیرا در پرتو مدیریت مدیرانی غیر تخصصی، اعتبارات میراث فرهنگی فارس برای میراث فرهنگی هزینه نشد و رسالت و هویت و برنامه میراث فرهنگی در استان تا آن حدود پیش رفت که در سال اخیر خبر از جابجایی اعتبارات گسترده این اداره کل به موضوعی دیگر شنیده شده است.
بیش از یکصد روز از انتخاب دولت آقای روحانی میگذرد و این دولت نتوانسته مدیری متخصص برای میراث فرهنگی استان فارس انتخاب کند. امروز هم که خبر از انتخاب برخی چهرههای سیاسی برای این استان وجود دارد هیچ کدام نه تخصص دارند و نه با اصول میراث فرهنگی آشنا هستند.
حداقل تعداد ۸ نفر کارشناس، عضو هیات علمی و متخصص میراث فرهنگی در استان فارس با سابقه مدیریت علمی وجود دارند که میتواند دولت روحانی از این متخصصین استفاده کند اما گویا مدیران محترم دولت ایشان راه آموزش پرورش و ادارت دیگر را در پیش گرفتهاند.
اداره کل میراث فرهنگی فارس طی هشت سال گذشته در دست اداره آموزش و پرورش و ارگانهایی دیگر بود اگر به رغم وجود متخصصین و افرادی شایسته در میراث فرهنگی فارس باز ستاد مرکزی این سازمان قصد استفاده از نیروهای غیر متخصص در حوزه تخصصی میراث فرهنگی را داشته باشد، این موضوع از دولت تدبیر مورد پذیرش نیست.
برنامههای ثبت جهانی حداقل ۵ اثر باستانی این استان به زمین مانده، آثار مهم باستانی استان در حال تخریب و در معرض تهدید هستند، بافت تاریخی شهر شیراز و دهها بافت تاریخی ارزشمند این استان نیازمند برنامه ریزی و توسعه تاریخی است، پایگاههای ثبت جهانی در تعطیلی و نابسامانی هستند، منابع درآمدی استان در حوزه میراث فرهنگی در عدم برنامه ریزی بسر میبرد و ستاد مرکزی تهران برنامهای برای احیآء منابع درآمدی و بازگشت درآمدها به استان ندارد، حداقل اعتبارات عمرانی و جاری و درآمد استان در محلهایی صرف شده و میشود که در اولویت برنامه میراث فرهنگی نبوده و نیستند، برخی از محوطههای بزرگ جهانی نظیر تخت جمشید، و یا مکانهایی نظیر حافظیه و سعدیه باید به صورت هیات امنائی اداره شوند که همه اینها با انتخاب مدیری لایق محقق خواهد شد.
لذا، کارشناسان میراث فرهنگی این استان از دولت آقای روحانی و مدیران ستادی این سازمان در تهران و استانداری فارس تقاضای جدی دارند خطر بالقوه انتخاب مدیری غیر متخصص را از سر این استان رفع کنند و با بررسی سوابق علمی و مدیریتی متخصصین حوزه میراث فرهنگی در استان و در ستاد مرکزی سازمان در تهران، مدیری شایسته برای میراث فرهنگی استان فارس انتخاب نمایند.
جمعی از کارشناسان میراث فرهنگی استان فارس