غرش پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده پارک ملی بمو در شیراز، طنین انداز شده است.مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس گفت: بواسطه دقت و حساسیت محیطبانان، تعداد پلنگهای موجود در منطقه حفاظت شده بمو، به ۶ قلاده رسیده است.
حسینعلی ابراهیمیکارنامی با اشاره به انجام سرشماری پاییزه حیات وحش فارس، افزود: سرشماری پاییزه پستانداران پارک ملی بمو با همکاری مسوولین، کارشناسان، محیطبانان و تشکلهای مردم نهاد طی سه روز متوالی انجام شده است.وی اضافه کرد: در حین انجام سرشماری پاییزه و برای اولین بار محیطبانان در پارک ملی بمو، در هنگام روز، با یک قلاده پلنگ مواجه شدهاند که این موضوع در نوع خود کمنظیر است.
ابراهیمیکارنامی با یادآوری اینکه تخمین تعداد پلنگموجود در این منطقه با توجه به آثار برجا مانده از این حیوان، کارشناسی و محاسبه شده است، گفت: حضور و زندگی پلنگ در منطقه ۴۸ هزار هکتاری پارک ملی بمو نشان از کامل بودن هرم اکولوژیک این منطقه داشته و کارشناسان را به احیاء این زیستگاه ارزشمند و گونههای اصلی آن فراوان کرده است.
وی هدف از سرشماری پاییزه را شناسایی گونهها، انجام مقایسه آماری، برآورد جمعیت حیات وحش، بررسی کیفیت زندگی حیات وحش، بررسی زیستگاه و آسیبشناسی منطقه و… دانست و افزود: نتایج سرشماری پاییزه رضایتبخش بوده است.مدیر کل محیطزیست فارس یادآور شد: در زیستگاه طبیعی بمو، علاوه بر پلنگ، پستاندارانی از جمله، آهو، قوچ و میش، بز و پازن و پرندگانی همچون عقاب طلایی زندگی میکنند.ابراهیمیکارنامی از وجود کفتار، گربهٔ جنگلی، گربهٔ وحشی و جغد کوچک و شاه بوف در این منطقه حفاظت شده خبر داد و گفت: تعداد و تنوع گونههای گیاهی پارک ملی بمو به حدود ۲۷ تیپ و ۳۵۰ گونه میرسد.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست فارس، ایران مهمترین زیستگاه پلنگ در خاورمیانه بشمار میرود و پلنگ ایرانی در میان سایر گونههای این حیوان، بزرگترین گونه است.پلنگ ترکیبی از سرعت، چابکی، انعطاف و قدرت بوده و در ذهن و زبان ایرانیان نیز، نمادی از قدرت، شجاعت و سرعت است.
امکان دویدن با سرعت ۸۵ کیلومتر در ساعت، توانایی بینظیر در بالا رفتن از درخت حتی در حالی که لاشهای بزرگ را حمل میکند و توانایی استتار فوق العاده، از قابلیتهای بارز پلنگ است.
کارشناسان معتقد هستند تخریب زیستگاه، قلمرو این حیوان را به شدت کاهش داده بهشکلی که پلنگ اکنون یک گونه حفاظت شده بشمار میرود اگرچه این حیوان هنوز هم توسط چوپانان، گلهداران و شکارچیان غیر قانونی شکار میشود.
خدا کنه باقی بمونن
مرسی شیراز ۱۴۰۰ خیلی خوشحال شدم
متاسفانه از اول سال کشتار پلنگ تو ایران عادی شده،امیدوارم مسئولین فارس بتونن نسل این حیوان زیبا رو نجات بدن
هر چند همین چند هفته پیش یک پلنگ در استان فارس کشته شد.
شما ۵ تا کلانشهر اصلی کشور رو در نظر بگیرید کدومشون در ۱۵ کیلومتریشون همچین منطقه ای دارن که از خود اون کلانشهر بزرگتر باشه. پارک ملی بمو موهبتی الهی است که در ۱۵ کیلومتری شمال شیراز قرار گرفته این پارک به صورت طبیعی وجود داره و اکوسیستم اون کامله از آهو تا پلنگ در اون وجود داره یعنی چرخه محیطی اون کامله. پوشش گیاهی غنی ای داره و همچنین پرندگان منحصر به فرد هم اونجا هست. این شبه جنگل ۴۸ هزار هکتار وسعت داره حساب کنید وسعت کلانشهر شیراز ۲۴ هزار هکتاره یعنی دو برابر شیراز! طبیعتا در کاهش آلودگی هوای منطقه شیراز تاثیر زیادی داره که شیراز که جز سه کلانشهر مهم کشوره ولی از نظر آلودگی هوا تقریبا جز ۱۰ شهر آلوده هست. این یعنی منطقه شیراز خداوند به اون ویژگی هایی عطا کرده که تکه. علاوه بر این پارک طبیعی دریاچه مهارلو هم تاثیر دوچندانی بر این موضوع گذاشته. ولی متاسفانه بزرگراه شیراز مرودشت از داخل این پارک عبور کرده یعنی ۳۶ هزار هکتار اون کاملا بکر باقی مونده اما ۱۲ هزار هکتارش از قسمت اصلی پارک جدا شده که این ۱۲ هکتار به خاطر تخریب زیستگاه و تجاوز به حریم مثل دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز که در این قسمت ۱۲ هزار هکتاری ساخته شده ارزش اکوسیستمی خودشو از دست داده یعنی درخت و گیاه داره ولی پستانداران و پرندگان در اون قسمت دیگه نیستن و محدود شدن به ۳۶ هزار هکتار از پارک ملی بمو. اما ساخت پالایشگاه شیراز در دهه ۵۰ در کنا اون قسمت ۳۶ هزار هکتاری و همچنین عبور خط انتقال نفت گچساران به شیراز از اون منطقه و از کنار آبشخور بزها و آهوها مشکلاتی رو ایجاد کرده. متاسفانه پالایشگاه دوم شیراز هم قرار کنار پالایشگاه فعلی شیراز ساخته بشه و خطوط نفت از خوزستان دوباره کشیده به بشه به اونجا که بیشتر این منطقه رو تهدید خواهد کرد. حتی خط نفت از میدان نفتی سروستان در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شیراز به پالایشگاه کشیده شده که متاسفانه خدایی نکرده امکان آلودگی آب و خاک پارک ملی بمو امکان پذیر شده و تهدیدی بزرگ برای آینده زیست محیطی شیراز خواهد بود. باید پالایشگاه دوم شیراز به منطقه دیگری انتقال می یافت
خیلی خوشحال شدم. واقعا خبر خوبی بود. امیدوارم با اطلاع رسانی و آموزش صحیح، جلوی تخریب طبیعت گرفته بشه و ما انسان ها فکر نکنیم که تنها ما حق زندگی و بهره برداری از مواهب طبیعت را داریم و حق حیوانات و موجودات دیگر را ضایع کنیم
درپی خشکی کامل دریاچه بختگان/
پرندگان مهاجر دیگر به بختگان نمی آیند/ امیدی به احیاء تالاب نیست
در حالیکه دریاچه بختگان کاملا خشک است، هیچگونه پرنده مهاجری نیز امسال به این تالاب سفر نکرد و در لابلای طرح ها و پروژه های مسئولان کشور نیز طرحی امیدوار کننده برای احیاء تالاب به چشم نمی خورد.
http://www.mehrnews.com/detail/News/2188366
درخواست جمعی از کارشناسان میراث فرهنگی
میراث فرهنگی استان فارس را به غیرمتخصص ندهید
جمعی از کارشناسان میراث فرهنگی استان فارس طی نامهای از روحانی و سازمان میراث فرهنگی خواستهاند تا برای این استان مدیری متخصص انتخاب شود. شنیدهها حاکی از آن است که احتمالا میراث فرهنگی استان فارس به دست مدیری غیر متخصص میافتد.
http://www.chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=107811&Serv=3&SGr=22