مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: شیراز در هفت ماهه امسال فقط دو روز هوای ناسالم داشته است. به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از خبرگزاری مهر، حسینعلی ابراهمیی کارنامی در این رابطه توضیح داد: شهر شیراز با جمعیتی نزدیک به یک میلیون و ۵۵۰ هزار نفر یکی از کلان شهرهای کشور محسوب میشود و برای آنکه بتوان شاخص یکنواختی را در سطح ملی برای وضعیت آلودگی هوا بکار برد مطالعات زیادی توسط متخصصین صورت گرفته تا گزارش روزانه آلودگی هوای یک منطقه بر پایه اطلاعات بدست آمده از شبکه اندازه گیری وبررسی کیفیت هوا با آن بیان شود.
وی ادامه داد: این شاخص که آن را شاخص استاندارد آلودگی PSI مینامند وضعیت آلودگی هوا را از نظر بهداشتی یا خطرناک بودن تعیین میکند که در حال حاضر شاخص PSI در سطح بین المللی به تصویب رسیده و در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد تا مردم و رسانهها را به طور روزانه در جریان وضعیت آلایندههای هوا قرار دهد. شاخص استانداردهای آلایندگی (PSI) به صورت عددی در مقیاس صفر تا ۳٠٠ گزارش میشود که ۱۰۰ مساوی با استاندارد کنترل هوای محیطی است.
مدیر کل محیط زیست فارس افزود: اعداد این شاخص مردم را قادر به تعیین سطح آلودگی هوا در یک محل خاص در حد خوب، ناسالم، خطرناک میکند که در حال حاضر تعداد دو ایستگاه ثابت سنجش پارامترهای آلاینده هوا مستقر در میدان امام حسین (ع) و دروازه کازرون شیراز به صورت لحظهای مقدار پارامترهای آلاینده هوا را سنجش کرده و از طریق اینترنت به اداره کل حفاظت محیط زیست فارس ارسال میشود.
وی افزود: با توجه به دادهها واندازه گیریهای انجام شده توسط دو ایستگاه مذکور میزان ذرات معلقPM۱۰ در سطح شهر شیراز درحال کاهش بوده وتعداد روزهایی که شاخص PSI (براساس میزان ذرات معلق PM۱۰) در حد ناسالم گزارش شده در طی سالیان اخیر رو به کاهش نهاده به نحویکه در سال ۱۳۸۸ تعداد ۱۱۳ روز هوای ناسالم ودر سال ۸۹ به ۶۲ روز ودر سال ۹۰ به ۳۵ روز و در سال ۹۱ تعداد روزهای ناسالم به ۶ روز رسیده است.
کارنامی تصریح کرد: طی مدت هفت ماه سالجاری نیز تعداد روزهای ناسالم دو روز بوده است اما قابل ذکر است که موقعیت شهر شیراز بدلیل توپوگرافی منطقه و قرار گرفتن شهر در میان دو رشته کوه در بیشتر اوقات خصوصاً در فصول سرد سال جابجایی هوا صورت نگرفته و در صورت بروز پدیده وارونگی و تجمع غلظت الایندهها این امر موجب تشدید آلودگی هوا خواهد شد. همچنین با توجه به میزان بارندگیهای سال زارعی گذشته میزان روزهای بروز گردوغبار در سطح استان کاهش یافته است.
ابراهیمی کارنامی همچنین گفت: بر اساس مطالعات طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر شیراز بیش از ۷۰درصد از سهم آلودگی هوای شهر شیراز بدلیل تولید گازهای آلاینده مربوط به منابع متحرک (وسائط نقلیه موتوری) است اما با توجه به پیگیریهای دستگاههای اجرایی ذیربط و به استناد آمار واطلاعات ماخوذه از پلیس راهور از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۱ تعداد ۵۸ هزار و ۲۳ دستگاه خودرو فرسوده در سطح شیراز توسط مراکز شش گانه اسقاط خودرو از رده خارج شده و تعداد ۱۰ هزار و ۷۰۰مورد برخورد قانونی با وسائط نقلیه موتوری بدلیل عدم ارائه برچسب معاینه فنی و نقص فنی (دودزا بودن) صورت گرفته است.
وی با ابراز خرسندی گفت: اقدامات مثبتی که توسط سازمان پارکها وفضای سبز شهرداری در طی سالیان اخیر در راستای حفظ و گسترش فضای سبز شهری انجام شده تاثیرات بسزایی در کاهش آلودگی هوای شهر شیراز داشته به نحویکه در حال حاضر نزدیک به دو هزار و ۲۰۰ هکتار فضای سبز در داخل محدوده خدماتی شهر توسط سازمان پارکها وفضای سبز شهرداری ایجاد شده همچنین ۱۵۰ هکتار از باغات قصردشت توسط شهرداری تملک و ممنوعیت تغییر کاربری وساخت وساز درحدود۷۵۰ هکتاراز باغات اعمال میشود.
وی ادامه داد: حدود ۱۳ هزار هکتار از اراضی و ارتفاعات پیرامون شهر شامل۴۰۰ هکتار پروژه باباکوهی، ۲۰۰ هکتارپروژه پارک نور (گهواره دید) ۲۰۰ هکتار پروژه غرب شهرک گلستان، ۴۵۰ هکتار پروژه کیان آباد و ۹۰۰ هکتار پروژه دراک و مابقی در اراضی میانرود و سایت برم شور توسط شهرداری در حال تملک و از طرحهای اجرایی فضای سبز پیرامونی شهر هستند و تاکنون قریب ۱۸۰ هکتار از کمربند فضای سبز شهری توسط شهرداری ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون سرانه فضای سبز عمومی در شیراز۱۵.۵ مترمربع و سرانه کل فضای سبز عمومی و خصوصی در شیراز ۱۳ هزار هکتار است و کلیه کارگاهها و واحدهای صنعتی مستقر در محدوده شهر از سوخت طبیعی گاز استفاده میکنند وبه منظور تبدیل صنایع آلوده به صنایع پاک، اقدامات لازم جهت نصب دستگاههای کنترل کننده آلودگی هوا با کلیه واحدهای آلاینده هوا صورت گرفته وصنایع بزرگ مستقر در محدوده قانونی شهر مجهز یه سیستمهای کنترل کننده پارامترهای الاینده هوا هستند.
خبر بسیار خوشحال کننده ای است. ولی این موضوع وظیفه مسئولین را دو چندان می کنه و باید با حفظ و توسعه فضای سبز و حفظ باغات قصردشت که ریه شهر شیراز محسوب می شود جایگاه پاک ترین شهر ایران را حفظ کنند از طرف دیگر این موضوع می تواند به عنوان یک زمینه تبلیغاتی برای جلب بیشتر جهانگردان خارجی و داخلی به شهرمان باشد. انشا الله مردم و مسئولین قدر این موهبت الهی را بدانند
این تمیزی هوا درشیرازبیشتر بخاطر همین فضای سبز قابل توجه وبارندگی مناسب میباشد طبق این گذارش شیراز ۱۳هزارهکتارفضای سبز دارد که به اندازه وسعت یک کلانشهر معمولیست
دربین کلانشهرهای اصلی شیرازبیشترین فضای سبز وبیشترین بارندگی رادارد واین عامل اصلی تمیزی هوای شیرازاست
بغیر از۵۰۰هزاروسیله نقلیه که درشهردرحال تردد هستند وصنایع الاینده مثل کارخانه لاستیک سازی کارخانه روغن شهرک بزرگ صنعتی که انواع اقسام صنایع الاینده درش وجودداره شیرازتنها کلانشهری است که یک کارخانه سیمان هم داره واین تمیزتر بودن مدیون دوعامل هست بارندگی وفضای سبز بیشتر نسبت به ۴کلانشهر دیگر
در چند سال اخیر ، چیزی که قابل توجه هست اینه که با وجود خصوصی شدن اتوبوس های شیراز و نوسازی ناوگان ،بدنه و درون اتوبوس ها به شدت کثیف هستند . و موضوع دیگر اینکه به شدت دود می کنند!
چرا شهرداری برسرویس به موقع اتوبوس ها نظارت نمی کنه و اگه می کنه چرا درست انجام نمیشه!!!!!!!!!!!!
ورود ماشین های سنگین به محدوده ی شهری به دلیل عدم وجود کمربندی مناسب هم مزید بر علت و باعث شده تا مردم هر روز بیشتر دود بخورند.
نمی دونم با این روند تخریب باغات این هوا سالم برای شیراز میمونه؟؟؟؟؟
کارخانه ی پشم شیشه که یکی از سمی ترین آلاینده ها را ایجاد می کند واقع در جنوب غرب شیراز(درست در جایی که باد به سمت شهر می وزد) باید به خارج از شهر منتقل شود.
البته باید به این مسئله اشاره کرد که ایستگاه سنجش و پایش هاوا در ستاد و دروازه کازرون اکثرا خراب و خاموش است و دادهها را ثبت نمی کنه، حالا این آقای مسئول با توجه به چه اماری چنین نظری میده معلوم نیست؟!
(امیدوارم مسئول سایت مثل پیام “ساخت و سازها شانس ثبت جهانی مجموعه زندیه را کاهش داد” سانسور نکنه) !!!
مهدی جان از شما هیچ پیامی در اون مطلب ثبت و یا سانسور نشده!
سد تنگ سرخ رو زودتر راه اندازی کنید تا باغ های قصرالدشت و معالی آباد که ریه های شهر شیراز هستند بیشتر از این خشک نشند