تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

8

کشف سه بنای هخامنشی در دور پنجم مطالعات باستان شناسی شهر پارسه تخت جمشید

  • کد خبر : 4768
  • 08 آبان 1392 - 15:39

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس از کشف سه بنای هخامنشی در دور پنجم مطالعات باستان‌شناسی، حفاظت و مستندنگاری شهر پارسه تخت جمشید خبر داد. قدرت الله تاج بخش در گفتگو با خبرنگار مهر توضیح داد: مطالعات مشترک هیات ایرانی وایتالیائی در تداوم برنامه سالهای گذشته در شهر پارسه تخت جمشید با حضور پژوهشگران مختلف در حوزه‌های مطالعاتی باستان‌شناسی، حفاظت و مرمت، زمین‌شناسی، ژئوفیزیک، نقشه برداری و تشکیل بانک‌های اطلاعاتی آغاز شده و تلاش گروه تحقیقاتی در برنامه امسال حفاظت و شناخت هر چه بیشتر شهر پارسه است.

وی در خصوص نتایج حاصله از این کاوش‌ها گفت: در حال حاضر محوطه تل آجری در شهر پارسه در حال کاوش است و از این بنای ارزشمند آثار جالب توجهی از یک بنای مذهبی دوره هخامنشی بدست آمده است. همچنین تعداد ۳ بنای هخامنشی دیگر از طریق بررسی‌های ژئوفیزیک در شهر پارسه در برنامه امسال هیات باستان‌شناسی کشف شده است. با کشف این سه بنا تعداد بناهای دوره هخامنشی شهر پارسه به بیش از ۲۰ بنا رسیده است. طرح و پلان این بنا‌ها نقشه برداری و مستندنگاری شده تا برنامه تکمیل شهر پارسه جهت الحاق به پرونده ثبت جهانی پربار‌تر شود.

کاوشهای گروه ایرانی و ایتالیایی در تخت جمشید

کاوشهای گروه ایرانی و ایتالیایی در تخت جمشید

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های گروه مطالعاتی مشترک ایرانی و ایتالیائی با حمایت و پشتیبانی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس، پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه، پروژه تخت جمشید به مدت دو ماه در تخت جمشید انجام می‌شود و اداره کل میراث فرهنگی استان فارس تلاش دارد تا تمامی امکانات لازم برای حمایت و پشتیبانی از این گروه تحقیقاتی به انجام رساند گفت: عمده متخصصین این گروه تحقیقاتی از دانشگاه‌های شیراز، پژوهشگاه و معاونت میراث فرهنگی کشور و سایر دانشگاه‌های داخلی نظیر دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه تهران هستند و پژوهشگرات ایتالیائی به ویژه دانشگاه بولونیا ایتالیا در این برنامه مشارکت فعال دارند.

وی افزود: مهم‌ترین ویژگی برنامه مطالعات تخت جمشید این است که مطالعات چند رشته‌ای در قالب یک تیم علمی از طرف دانشگاه‌ها هدایت می‌شود و سازمان میراث فرهنگی این برنامه را مدیریت و پشتیبانی می‌کند. برنامه مطالعات از ژئومورفولوژی خاک‌های سطحی تا مطالعات ژئوفیریک، باستان‌شناسی، زمین باستان‌شناسی، زیست باستان‌شناسی، مرمت، حفاظت، نقشه برداری گسترده، تصاویر هوائی و سرانجام تشکیل بانک‌های اطلاعاتی شهر پارسه شامل می‌شود. تمام این اطلاعات تحت پوشش شبکه وب در حال انجام و برای تمامی دانشگاههای داخلی و خارجی در دسترس قرار خواهد گرفت.

تاج بخش گفت: شهر پارسه در دوره هخامنشی بنیان نهاده شد و نخستین شهر ایران باستان است که بخش حاکم نشین آن یعنی تختگاه تخت جمشید تا به امروز باقی مانده است. زندگی در این شهر اگر چه در دوره‌های پس از هخامنشی و به ویژ ه دوره اسلامی تداوم یافته است اما همگان شهر پارسه را به عنوان شهر هخامنشی می‌شناسند. حفاظت از حریم درجه یک تخت جمشید برای حفاظت از تختگاه تخت جمشید اهمیت ویژه دارد و مطالعات در حال انجام می‌تواند به احیاء و حفاظت این شهر کمک کند. با تحقیقات باستان‌شناسی در حریم تخت جمشید در واقع سند این شهر برای ثبت جهانی محکمتر می‌شود. تلاش میراث فرهنگی بر حفاظت از تخت جمشید استوار است و به همین دلیل از گروههای تحقیقاتی از دانشگاههای داخلی و خارجی هر ساله برای انجام این نوع تحقیقات دعوت بعمل می‌آید.

شهر جدید هخامنشی

شهر جدید هخامنشی

شهر پارسه را داریوش هخامنشی در سال ۵۲۱ پیش از میلاد بنیان گذاشت. نخستین کاوش‌های آن در حدود ۸۰ سال پیش آغاز شد اما این شهر آنقدر وسیع است و اهمیت دارد که باستان‌شناسان باید تا ۱۰۰ سال در مورد آن تحقیق کنند. شهر پارسه نخستین شهرهای ایرانی است که طرح و پلان آن با پردیس ایرانی طراحی شده است. این شهر الگوی معماری شهری ایران در دوره‌های بعد از هخامنشی قرار می‌گیرد و تداوم این نوع شهر در آرمان ایرانیان با عنوان بهشت یا پردیس در جهان از ان یاد می‌شود.

شهر جدید هخامنشی

شهر جدید هخامنشی

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=4768

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 6در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۶
  1. فارس مهد تمدن و فرهنگ ایران زمین

  2. انصافا سرزمین پارس در راس ان شیراز مهد تمدنه

  3. شیراز مهد تمدن ایران زمین…………شیراز باعث افتخاره

  4. متاسفانه باید بگم نه تنها خوشحال نشدم بلکه ناراحت هم شدم ، چرا که کشف این آثار همان و بی مهری به آن هم همان ای کاش همان پایین می ماند ، چند سال دیگر هم روش و زمانی کشف میشد که توجه به این میراث ماندگار در دستور کار بود نه بی مهری و تخریب آن

  5. شیراز و فارس افتخار ایران است . این کشفیات قابل توجه اون دسته از هموطنان ترک یا پانترک باشه که میگن تخت جمشید و پارسه رو پهلوی برای شما فارس ها جعل کرده و قدمتی نداره یا به دروغ و از روی حسادت میگن یونانی ها تخت جمشید رو براتون ساختند.
    باید با نهگداری این اثار گرانقدر و محافظت از ان ها قدر این تاریخ پر افتخارمون رو بدونیم و به دشمنان بی ریشه اجازه ندیم علیه تاریخ و تمدن ما یاوه گویی کنند.

  6. جای آن دارد که به جای کمپین – فلان و بهمان برویم سراغ اطلاع رسانی این اتفاقات – در هیچ شبکه خبری خارجی تاکنون این خبر را نداده اند ! دوستان هم وطن دست بجنبانید و در فیس بوک و ایمیلهای شخصی این کشف را ماندگار کنید. فکرش را بکنید اگر این قطعات سر رشته شهر گمشده ای باشد به مراتب از تخت جمشید بزرگتر- غنی تر و ماندگار تر. آن یکی دفینه در افغنستان بود نتوانستیم بگوئیم مال ماست – این که اینجاست. اصولا دستهایی که میخواهند ایران نباشد و روز به روز کم رنگ تر باشد فراوانند. بریده باد دست بد خواهان این خاک.

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.