رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور گفت: ایران و فرهنگ و ادب پارسی بدون شیراز قابل تصور نیست. به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از خبرگزاری فارس از شیراز، محمد کاظم صادقی بعد از ظهر امروز در جلسه مشترک شوراهای اسلامی سه شهر خوی، نیشابور و شیراز اظهار داشت: فرهنگ و ادب ایرانزمین با شیراز به یکدیگر پیوسته است و رفت و آمد بین دو شهر فرهنگی و تاریخی شیراز و نیشابور منشأ خیر خواهد بود.
وی افزود: نیشابور با ۲۷۰ هزار نفر جمعیت دوبار در دوره طاهریان و سلجوقیان پایتخت ایران بوده و در قرن یازدهم میلادی از شهرهای مهم جهان به شمار میآمده است.صادقی اضافه کرد: این شهر که از بزرگترین مراکز تمدن اسلامی بوده، موطن بسیاری از علما، شعرا و عرفای نامی محسوب میشود.وی خاطرنشان کرد: نیشابور از همان زمان که بدون خونریزی توسط مسلمانان فتح شد به ولایتمداری و حب اهل بیت (ع) مشهور بوده است.وی یادآور شد: ۲۸ اردیبهشتماه روز خیام و ۲۸ فروردین به نام روز عطار در تقویم ثبت شده که هر دو از افتخارات نیشابور هستند.
اشتراک شیراز و نیشابور در پیمان میراث معنوی
معاون فرهنگی و امور اجتماعی شهردار شیراز نیز در این نشست گفت: در هفته فرهنگی ملی و بینالمللی «طرحی نو» که از چند روز پیش آغاز به کار کرده است، میزبان سفرای کشورهای جمهوری بولیواری ونزوئلا و بولیوی بودیم و میهمانانی از آلمان و ترکیه نیز در شیراز حضور پیدا کردند.محمد فرخزاده افزود: شیراز و نیشابور تنها شهرهای عضو پیمان ICCN یا میراث فرهنگی معنوی هستند که در این اواخر اصفهان نیز در صدد پیوستن به این پیمان است.
وی ادامه داد: تفاهمنامه منعقد شده بین شیراز و خوی که به تصویب شورای سوم به تصویب رسید مقدمه آن شد که هفته فرهنگی شیراز در خوی برگزار شود و اکنون میزبان اهالی خوی در شهر خود هستیم.فرخزاده تصریح کرد: بازدید از پروژههای عمرانی شیراز، برگزاری برنامههای فرهنگی و نشستهای تخصصی از جمله برنامههای اعضای شورای اسلامی نیشابور و خوی است.
وی در پایان بیان کرد: در حوزه تبادل آداب و رسوم و داشتههای فرهنگی ارتباط بین سه شهر خوی، نیشابور و شیراز ضمن تقویت انسجام ملی عرصه را برای برخی برنامههای فرهنگی فراملی باز خواهد کرد.
امیدوارم این اشتراک مایه تبادل فرهنگ و هنر ۲شهر شود
بنظر من نیشاپور با این همه داشته فرهنگی بی شک بعد از شیراز قرار می گیره
نیشاپور دومین شهر فرهنگی و ادبی ایران زمین
مسلما نیشاپور یکی از شهرهای فرهنگی و تاریخی ایران زمین است که خاستگاه حوادث بزرگی چون دلاوری های مردمان آن در برابر مغولان می باشد
کلا خطه خراسان انسانهای فرهیخته زیادی از جمله خیام نیشابوری – عطار نیشایوری – اسدی توسی – فردوسی توسی- خواجه نظام الملک توسی – خواجه نصیرالدین توسی و … تقدیم ایران کردند. شهر های خراسان با حمله مغول با خاک یکسان شد و بسیاری از آثار تاریخی ایران از بین رفت. استان فارس و استان خراسان بزرگ از مناطق بسیار تاثیرگذار تاریخ ایران بودند.