پرونده بودجه سال ۱۳۹۹ شنبه هفته گذشته بسته شد و آن گونه که مدیران سازمان برنامه و بودجه فارس میگویند نه تنها فارس کل بودجه پارسال را جذب کرده بلکه به مراتب بیش از آن چه سهم این استان بوده اعتبار جذب شده است.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از «خبرجنوب»، با بسته شدن پرونده بودجه ۱۳۹۹ پرونده بودجه ۱۴۰۰ باز شد بودجه ای که ظاهراً در حوزه اعتبارات استانی رشد ۱۱۷.۹ درصدی دارد که البته نسبت به میانگین رشد کشوری پایین تر است.
جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در بیان جزئیات اعتبارات استانی فارس در قانون بودجه ۱۴۰۰ به خبرنگار ما گفت: اعتبارات هزینهای مصوب فارس در قانون بودجه ۱۴۰۰ با رشد ۶۳ درصدی نسبت به سال ۹۹ به ۱۲هزار و ۸۰۱ میلیارد ریال رسیده که ۵.۸ اعتبارات هزینه ی کشور را شامل می شود.
قادری بیان داشت: همچنین جمع اعتبار مصوب عمرانی فارس در این قانون، بالغ بر ۳۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است که ۶ درصد بودجه عمرانی کشور را شامل شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد حدود ۱۱۷.۹ درصدی دارد.
به گفته وی، جمع اعتبارات استانی فارس در سال گذشته ۱۶ هزار و ۴۳۸ میلیارد ریال بود که در قانون بودجه ۱۴۰۰ به ۳۵ هزار و ۸۱۷ میلیارد ریال رسیده است.
نماینده مردم فارس در مجلس شورای اسلامی در بیان جزئیات بودجه عمرانی در سال ۱۴۰۰ گفت: استان فارس از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای، ۳درصد درآمد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی، اعتبارات موضوع ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده، آب روستایی، راه روستایی، افزایش اعتبار سرمایه ای استان جدول ۵-۱۰ و طرح توسعه و تکمیل راه های روستایی سهم ۱۷ هزار و ۶۴۲ میلیارد ریالی دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد بیش از ۱۵۵ درصدی را دارد.
وی بیان داشت: در این حوزه فارس سه ردیف بودجه ای جدید شامل آب روستایی بار رقم ۳هزار و ۳۳۴ میلیارد ریالی، راه روستایی با رقم یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی و افزایش اعتبار سرمایه استان جدول ۵-۱۰ با رقم ۲ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریالی دارد.
قادری خاطر نشان کرد: البته طرح توسعه و تکمیل راه های روستایی که در سال گذشته ۱۷۴ میلیارد ریال اعتبار داشت در سال ۱۴۰۰ حذف شده است.
وی افزود: همچنین فارس از محل اعتبارات ردیفهای متفرقه در سال ۱۴۰۰ سهم ۱۸هزار و ۱۷۵ میلیارد ریالی دارد که نسبت به بودجه سال ۹۹ رشد ۹۰.۵ درصدی را نشان می دهد.
به گفته وی این اعتبار در بودجه سال ۹۹ حدود ۹ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال بود.
عضو مجمع نمایندگان مردم فارس در مجلس شورای اسلامی در خصوص جزئیات این اعتبار گفت: سهم فارس از اعتبارات موضوع قانون استفاده متوازن- استانی در سال جاری ۹ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۹۲.۷ دهم درصدی دارد.به گفته قادری، اعتبارات موضوع ماده ۲۳ نحوه رسیدگی به جرائم نیز برای فارس ۲۵۵ میلیارد ریال پیش بینی شده که رشد ۱.۷ دهم درصدی دارد.
وی خاطر نشان کرد: اعتبارات موضوع قانون استفاده متوازن ملی نیز برای فارس ۸ هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال مصوب شده که نسبت به پارسال ۹۳ درصد رشد دارد.
عقب ماندگی فارس در نرخ رشد اعتبارات نسبت به میانگین کشوری
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی به پایین بودن نرخ رشد اعتبارات عمرانی فارس در مقایسه با میانگین کشوری اشاره کرد و گفت: نرخ رشد اعتبارات استان فارس در بسیاری از عناوین بودجه ای از میانگین کشوری پایین تر است که از آن جمله میتوان به پایین بودن رشد اعتبارات عمرانی فارس نسبت به کشور اشاره کرد در حالی که رشد این عنوان بودجه ای در کشور ۱۱۸.۳ درصد است این نرخ برای فارس فارس ۱۱۷.۹ درصد می باشد.
به گفته وی، همچنین رشد اعتبارات تملک داراییهای سرمایه ای استانی برای فارس حدود نصف رشد کشور است به گونه ای که رشد این اعتبارات در کشور ۸.۸ درصد است اما برای فارس این نرخ ۴.۵ درصد می باشد.
قادری خاطرنشان کرد: همچنین رشد اعتبارات ۳ درصد درآمد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی حدود ۱.۵ درصد پایین تر از میانگین کشوری می باشد و در حالی که میانگین این نرخ رشد در کشور ۱۹۱.۴ درصد است نرخ مذکور برای فارس رشد ۱۸۹.۹ درصدی دارد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه اعتبارات موضوع ماده ۲۳ نحوه رسیدگی به جرایم نیز در حالی که رشد اعتبارات فارس ۱.۷ درصد می باشد این رشد در کشور ۶.۴ درصد می باشد.
قادری افزود: رشد اعتبارات موضوع قانون استفاده متوازن- ملی و اعتبارات موضوع ماده موضوع قانون استفاده متوازن- استانی نیز کمتر از رشد میانگین رشد کشوری است که البته تفاوت آن چندان چشمگیر نیست و نرخ رشد آن به ترتیب ۰.۴ و ۰.۱درصد پایین تر از میانگین کشوری است.
وی بیان داشت: همچنین در بودجه سال ۱۴۰۰ ردیف بودجه ای برای نمایندگان مجلس در نظر گرفته شده که هر نماینده ۱۵۰ میلیارد ریال از بودجه سال جاری برای هزینه کرد در پروژه عمرانی حوزه انتخابی خود سهم دارند که این رقم برای ۱۸ نماینده مردم فارس در مجلس، مجموعا ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد
ریال میشود.
وی البته به این نکته هم اشاره کرد که بخشی از افزایش بودجه مذکور استان فارس صرف جبران تورم می شود و قطعاً با تورم فعلی، این نرخ رشد بودجه ای نمی تواند جوابگوی هزینه ها برای اتمام پروژه های راکد و نیمه تمام باشد.