سرپرست اداره حوزه استحفاظی باغات قصردشت شهرداری شیراز گفت: سرنوشت شیراز با باغ های قصردشت گره خورده است رویکرد شهرداری شیراز در حوزه باغات قصردشت حفاظت و توسعه فضای سبز به صورت توامان است.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از شیراز نوین،دکتر ناصر رضایی افزود: با احیا و توسعه باغات و گسترش فضای سبز زمینه بهبود اکولوژی شهری فراهم می شود.
وی اظهار داشت: در اداره حوزه استحفاظی باغات قصردشت سیاست حفاظت از این میراث گرانبهای تاریخی را به موازات توسعه آنها دنبال می کنیم. ما در کنارباغداران هستیم تا آنها را در رسالت خطیری که بر دوش داریم مساعدت کنیم.
دکتر رضایی به تاثیرات زیست محیطی باغات قصردشت در جغرافیای منطقه اشاره کرده و می گوید: یکی از بزرگترین عواملی که باعث می شود در زمینه فرهنگسازی به مرزهای ایده آل، نزدیک نشویم به عدم شناخت از اهمیت و ضرورت درختان در اکولوژی و اقتصاد شهر شیراز باز می گردد. زوال باغات قصردشت تاثیرات منفی زیادی در محدوده وسیعی از جغرافیای شیراز و نواحی اطراف به جا خواهد گذاشت. همانطور که خشک شدن دریاچه ارومیه باعث شد استان های مجاور ان منطقه نیز درگیر بحران های عدیده ای شوند.
سرپرست اداره حوزه استحفاظی باغات قصردشت شهرداری شیراز به عملکرد مدیریت شهری در این زمینه پرداخته و می گوید: شهرداری شیراز در حدود ۲۸۰ هکتار از باغات گروه یک را خریداری کرده وحدود ۶۰۰ هکتار دیگر هنوز برای تملک باقی مانده است.
وی با بیان اینکه باغ های شیراز فقط متعلق به شهرداری و باغداران قصردشت نیست و تمامی مردم ایران و جهانگردان از زیبایی های روح نواز آن بهره مند می شوند خاطر نشان کرد: نمونه باغ های قصردشت را در هیچ کجای ایران نمی بینیم و تجربه قدم زدن در انها در یک روز بارانی تکرار ناشدنی است. در نظر داشته باشیم باغ های قصردشت شیراز برای املاک این منطقه ارزش افزوده گرانبهایی را به ارمغان اورده اند و به همین دلیل باید از درآمدهایی که از این دست حاصل می شود برای گسترش باغات و احیای قنات ها و مسیر اب ها و تهیه کود و مواردی از این بخش استفاده کرد.
سرپرست اداره حوزه استحفاظی باغات قصردشت با اشاره به این که در بسیاری از شهرها ازاملاک مجاور هوای پاک و مناظر چشم نواز مالیات می گیرند افزود: برای مثال خانه هایی که جنب زاینده رود هستند با توجه به مصوبه شورای شهر اصفهان حق منظری پرداخت کرده و این در حالی است که اقشار متمول درمجاور باغات قصردشت می بایست سهم خود را برای حفظ اکوسیستم های ارزشمند شهر که بیشترین سهم را از آن منتفع می شوند پرداخت کنند.
دکتر رضایی با تشریح برنامه های دستگاه متبوعش بیان داشت: در برنامه های توسعه ای باغات قصر دشت عملکرد ما در شهرداری شیراز صرفا درمحدوده ستاد باغات قصردشت به سرانجام نمی رسد. بلکه در حوزه های اطراف شیراز و کمربندی هم اقداماتی برای توسعه در دست انجام است. بیش از ۱۳۵۰۰ هکتار اراضی اطراف محدوده شهری از طریق منابع طبیعی و راه و شهر سازی به شهرداری واگذار شده که از انها برای توسعه درختکاری و ایجاد محدوده های جنگلی استفاده می کنیم. البته به موازات این راهکار برنامه هایی برای احیایی باغ ها و زمین هایی داریم که توسط شهرداری تملک شده و درختان انها پیش از تملک از بین رفته بوده است.
سرپرست اداره حوزه استحفاظی باغات قصردشت نگاه مدیران شهری را برای حفظ باغات قصردشت راهگشا و دلسوزانه ارزیابی کرد و گفت: در تغییر کاربری باغات منابع مالی زیادی نهفته است، اما کارنامه عملکرد مدیران ارشد شهرداری دربر دارنده این موضوع است که تمایل به حفظ ماهیت انها دارند. ستاد باغات قصردشت دارای حساب ویژه است که درآمد ان فقط برای تملک و حفظ باغات گروه یک استفاده می شود و حتی شهرداری هم حق برداشت از ان را ندارد. به موازات این ماجرا، بودجه حوزه باغات قصردشت هم از سوی شهرداری تامین نمی شود و از محل مجوزهایی است در گروه ۵ در حوزه جبل دراک ارایه می شوند که صرفا اراضی بایر و فاقد درخت بوده است.
وی اظهار داشت: در محور شهید رمضانی تعداد زیادی باغ وجود دارد که شهرداری نسبت به تملک انها همت گمارده است تا بدین وسیله فضاهای جدیدی در عرصه گردشگری ایجاد شود.
رضایی افزود: امروزه اداره حوزه استحفاظی باغات قصردشت با آن که مسئولیتی برای لایروبی و احیای قنات ها خصوصی نداشته و اقدام به احداث چاه های جذبی و ترمیم مسیر نهرها و جوی های آب نموده و آستین همت برای این کارها را بالا زده است. همچنین برای تهیه سموم مبارزه با مگس مدیترانه ای حدود ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت شد و در اختیار کشاورزان به رایگان قرار گرفت تا در فضایی به وسعت ۸۰۰ هکتار مورد استفاده قرار گیرد. این خدمات می تواند انگیزه باغداران را برای حفظ باغ ها افزایش دهد. در حقیقت باید به سمت و سویی برویم که باغات قصردشت در کنار حفظ فضای سبز و ساختار فیزیکی آنها، برای باغداران جذابیت اقتصادی هم به همراه داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش خواستار همکاری بشتر سایر دستگاه ها شد و افزود: متاسفانه امروزه باغداران قصردشت در کنار همه مشکلاتی که با ان روبرو هستند، بامعضل نبود برق دست و پنجه نرم می کنند. به علاوه به آنها اجازه نمی دهیم حتی یک سرویس بهداشتی یا کانکس در باغات خود قرار دهند و همه نگاه ها و قوانین به سمت و سوی حصر این سرمایه های ارزشمند رفته است.
رویای توسعه و حفاظت از باغ های شیراز محقق می شود
- ارسال توسط : شیراز۱۴۰۰
- 3255 بازدید
- بدون دیدگاه