سیروس فصحتی در گفت و گو با سرویس اقتصادی «خبرجنوب» گفت: این تعداد واحد تولیدی به دلیل کمبود کارگر در این حرفه تعطیل شده اند و موجب کاهش عرضه بلوک، تیرچه بلوک و دیگر تولیدات این صنف در شیراز شده است.
وی با بیان این که با خروج اتباع بیگانه ناشی از بالا رفتن نرخ دلار، کمبود کارگر در حرفه های این چنینی که نیاز به قدرت بدنی بالا دارد بیش از گذشته پدیدار شده است اضافه کرد: چنانچه یک کارگر در این حرفه به صورت تمام وقت مشغول به کار باشد حقوق ماهیانه اش حداقل شش میلیون تومان است یعنی سه برابر حقوق مصوب وزارت کار؛ این در حالی است به دلیل کار سخت در این حرفه، چندان مورد اقبال کارگران بیکار قرار نمی گیرد.
فصحتی با اشاره به خروج صنعت ساختمان سازی از رکود گفت: با رونق ساخت و ساز کمبود قطعات بتونی به خوبی در شیراز احساس
می شود و تقاضا برای این قطعات به حدی است که قبل از خشک شدن قطعات، خریداران آن را بار زده و می برند.
وی گفت: شاید این صنعت از معدود صنعت هایی باشد که هم زیر ساخت و کارگاه های تولیدی اش آماده است و هم تقاضا برای تولیدات آن به میزان زیادی وجود دارد اما متاسفانه کمبود کارگر باعث شده صاحبان کارگاه ها چاره ای به جز تعطیلی واحد خود نداشته باشند.
رییس اتحادیه تولید بلوک و تیرچه بلوک شیراز با بیان این که هم اکنون ۱۰۰ واحد تعطیل تولید تیرچه و بلوک در صورت تامین کارگر، آماده راه اندازی است افزود: علاوه بر کمبود کارگر متاسفانه فعالین این صنف مورد بی مهری و تنبیه تولیدکنندگان مواد اولیه از جمله میلگرد و سیمان که از مواد اولیه صنف تولید کنندگان بلوک و تیرچه بلوک است قرار گرفته اند و مجبورند مواد اولیه را با قیمتی که به کشور عراق صادر می شود خریداری کنند.
وی گفت: کارخانجات سیمان و تولید کنندگان میلگرد، اقلام خود را همان قیمتی که به کشور عراق می فروشند برای کارگاه های تولید بلوک و تیرچه محاسبه کرده و حتی گاهی به همین قیمت هم حاضر به فروش در داخل نیستند و ترجیح می دهند تولیدات خود را به عراق صادر کرده و دلار تحویل بگیرند. ظاهرا برای این افراد خرید و فروش دلار از چرخیدن چرخ کارگاه های تولیدی ایران جذابیت بیشتری دارد.
به گفته وی، هم اکنون نرخ سیمانی که در اختیار این کارگاه ها قرار می گیرد نسبت به گذشته دو برابر و میلگرد سه و نیم برابر شده است و باعث شده تولیدات صنف بلوک و تیرچه بلوک به طور میانگین رشد قیمت ۱۰۰ درصدی پیدا کند.
فصحتی یادآور شد: از دیدگاه منطقی تولید کنندگان سیمان و میلگرد به دلیل هزینه های بالای حمل و نقل باید ترجیح بدهند که کالای خود را در داخل کشور بفروشند اما متاسفانه آن ها کرایه حمل را به جان می خرند تا دلار به دست بیاورند.
رییس اتحادیه تولید بلوک و تیرچه بلوک شیراز با درخواست از مسئولان برای چاره جووی در برابر این وضعیت گفت: حالا که به لطف رونق ساختمان سازی، زمینه برای رونق کارگاه های تولیدی و اشتغال فعالین صنعت ساخت و ساز فراهم شده انتظار می رود شرایط به گونهای مدیریت گردد که وضعیت فعل به نفع تولید داخل پیش برود نه به نفع عده ای که در کنار تولید به فکر تجارت های آن چنانی با سوء استفاده از نابسامانی بازار ارز هستند.