هنوز هم بعد از یکی دو ماه، آن تخته سنگ، سر جایش است و مردم هم با حساسیت، اخبار آن را دنبال می کنند. از همان روزهایی که تصاویر این تخته سنگ منتشر شد مسئولان امر به تکاپو افتادند و رصد وضعیت این منطقه در دستور کار نیروهای متخصص ارگان های مختلف و مدیریت شهری قرار گرفت.
ابراهیم فرج پور، مدیر بحران راه و شهرسازی فارس می گوید این سنگ پیش تر نیز همین جا بوده و بعد از سیل اخیر، مردم روی آن حساس شده اند.
فرج پور از مطالعات سازمان زمین شناسی جنوب بر این تخته سنگ و انعقاد قرارداد این سازمان با شهرداری شیراز خبر می دهد و تاکید می کند کمیته ای از کارشناسان مدیریت بحران استانداری، شهرداری، راه و شهرسازی، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور و نظام مهندسی ساختمان فارس تشکیل شده تا این مسئله را رسیدگی کنند.
به گفته مدیر بحران راه و شهرسازی فارس، شیب این تخته سنگ به سمت دروازه قرآن، رستوران آبشار و آرامگاه خواجوی کرمانی است که در صورت فرو ریختن به صورت یک ترکش عمل خواهد کرد. طهمورث یوسفی، مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور (مرکز شیراز) اما می گوید این تخته سنگ در شرایط عادی پایداری است و راهکارهایی داده شده تا ایمنی آن تثبیت شود و اصلا این موضوع رها شده نیست.
حسین آرگیو، معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز هم تاکید می کند که توده سنگی که بالای دروازه قرآن، جا خوش کرده حدود ۷۰ تن وزن دارد و موقعیت آن تقریبا ناپایدار است. آرگیو با اشاره به اینکه احتمال ریزش این تخته سنگ در اثر زمین لرزه وجود دارد، می گوید این سنگ از سالیان پیش همین جا بوده و موضوع جدیدی نیست و سیل اخیر موجب جابجایی آن شده است.
البته در جلسات شورای تامین و استانداری فارس قرار شده این سنگ تخریب شود و معاونت فنی عمرانی شهرداری شیراز نیز مجری این طرح شده است. آرگیو یادآور می شود که یک قرارداد مشاوره با سازمان زمین شناسی بستهایم و یک قرارداد اجرایی نیز با قرارگاه خاتم الانبیا منعقد کرده ایم و معاونت فنی عمرانی شهرداری هم بعنوان کارفرما، مسئولیت جابجایی این تخته سنگ ۷۰ تنی را به عهده گرفته است.
به گفته این مسئول، نقشه روش های مهار و تخریب این تخته سنگ تهیه و به پیمانکار ابلاغ شده است. او می گوید پیمانکار در محدوده پایین دروازه قرآن، ۹۰ لوله بتنی به عنوان دیواره دفاعی نصب کرده و دو لایه نیز جهت ایمنی بیشتر، فنس گذاری شده تا اگر احیانا سنگ در رفت و خرده سنگی پرتاب شد، ایمنی عابرین یا خودروهایی که در آن محدوده در حال حرکت هستند حفظ شود.
آن طور که معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز به آن اشاره می کند مهار تخته سنگ بوسیله یکسری کابل از یکی دو روز گذشته آغاز شده و پاشنه زیر سنگ که خالی شده نیز با بتن پر می شود که این کار تقریبا یک هفته طول می کشد.بر اساس اظهارات آرگیو، پس از مهار کامل سنگ و حصول اطمینان از عدم ریزش تخته سنگ، تیم های مختلف زمین شناسی و عوامل فنی مهندسی پیمانکار وارد عمل خواهند شد و سنگ را تخریب خواهند کرد. او با بیان اینکه در تخریب این تخته سنگ از روش انفجار استفاده نمی شود تاکید می کند که با کمترین هزینه، سنگ را خرد کرده و آن را از بالای کوه پایین می آوریم به طوری که احتمال ریزش، صفر باشد.
این مسئول، ایجاد دیواره ۷۰ – ۶۰ متری در پایین دست دروازه قرآن را در ریزش احتمالی خرده سنگ ها موثر می داند و در عین حال یادآور می شود روزی که قرار است سنگ تخریب شود با همکاری دستگاه ها در طول دو سه روز، راههای این مسیر بسته شده و از تردد پیاده و خودروها ممانعت می شود تا خطر، کسی را تهدید نکند.
سخت بودن راه های دسترسی به بالای این توده سنگ نیز موضوعی است که آرگیو روی آن دست می گذارد و می گوید راه های مختلف را بررسی کردهایم تا ماشین آلات و بیل مکانیکی را به بهترین نقطه در بالای این توده سنگ منتقل کنیم. البته سنگ های مشابه با وزن ۲ تن و ۵ تن نیز حوالی این تخته سنگ بزرگ وجود دارد که معاون فنی عمرانی شهرداری شیراز می گوید یک قرارداد کلی با سازمان زمین شناسی منعقد می شود تا پس از تخریب سنگ ۷۰ تنی، محدوده خواجوی کرمانی و دروازه قرآن ایمن گردد.
خدا خودش رحم کند!!!!!!!!!