وی بر ضرورت پویایی اقتصاد هنر در کلانشهر فرهنگی شیراز تأکید کرد و گفت: برای پویایی اقتصاد هنر نیاز به ایجاد پیاده راه هایی داریم که تولید و عرضه آثار هنری در این مسیر انجام شود؛ بنابراین برای تقویت اقتصاد هنر، هم به مکان های فیزیکی نیاز داریم هم به رویدادهای فرهنگی هنری.
شهردار شیراز با اشاره به افتتاح بازار هنر شیراز در محور سنگ سیاه گفت: با برنامه های اجرایی که برای این منظور خواهیم داشت رویدادهای خوشی را در سالروز پیروزی انقلاب در این محور شاهد خواهیم بود به طوری که ۶۰ غرفه در دو طبقه با ۸ هزار متر زیربنا برای ایجاد بازار هنر در نظر گرفته ایم. هم اکنون نیز هتل و رستوران در محور سنگ سیاه فعال است.
به اعتقاد شهردار شیراز با افتتاح بازار هنر شیراز در محور سنگ سیاه یکی از بهترین مجموعه های تولید و عرضه آثار هنری در این کلانشهر فرهنگی ایجاد می شود.
مهندس اسکندرپور بر لزوم ایجاد زیرساخت های لازم برای گذر هنر حافظیه تاکید کرد و گفت: برای حل مشکل ترافیک در این محور برنامه داریم و آبان ماه امسال عملیات اجرایی آن را شروع خواهیم کرد. شهردار شیراز در پایان به محور تاریخی فرهنگی دروازه قرآن تا دروازه اصفهان با عنوان گذر عرفان اشاره کرد و گفت :این محور در کنار محور سنگ سیاه تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری شیراز می شود و ایجاد غرفه هایی برای تولید و عرضه آثار هنری به جذابیت های آن اضافه می کند.
شهردار یزد نیز در این جلسه با بیان اینکه شهرها سیرت و صورت دارند و باید به معماری آنها توجه کرد گفت: برای ایجاد گذر هنر یکی از مهم ترین مباحث معماری چشم نواز این محور هاست. مهدی جمالی نژاد رویکرد حفاظت محورشهر یزد را رویکردی انسان محور دانست و گفت: در محورهای هنری ساده ترین کار بحث معماری آنهاست لذا ما در شهر یزد با یک معماری چشم نواز و ایجاد کسب و کارهای فرهنگی فرهنگی و مانایی آن یزد را به یک شهر شاد، پویا و زنده تبدیل کردم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست بر اهمیت ایجاد فضاهای فرهنگی و هنری در کلان شهرها تأکید کرد و گفت: در شهرهایی که رویدادهای فرهنگی بیشتری شکل گرفته، خشونت کمتری را در جامعه شاهد بوده ایم.
علی اصغر سیدآبادی راه اندازی کسب و کارهای فرهنگی در گذرهای هنری کلانشهرها را یک ضرورت دانست و گفت: دولت نباید در ایجاد گذر هنر به صورت مستقیم وارد شود بلکه می تواند به رونق کسب و کار در این گذرها کمک غیر مستقیم کند و اصحاب فرهنگ و هنر را حمایت کند.
وی ایجاد گذر های هنر را یک ظرفیت مناسب فرهنگی برای شهر ها دانست و گفت: مدلی که برای اجرای این محورها طراحی شده به این شکل بود که شهرداری ها در هر شهری که بخواهند گذر هنر را ایجاد کنند، محور یاد شده را بهسازی و طراحی کنند.
به گفته وی برای ایجاد گذر پیش بینی شده که ۹ شهر راه اندازی شود که تا این لحظه ۱۳ شهر اعلام آمادگی کرده اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس نیز در این نشست خاطرنشان ساخت: برپایی گذرهای فرهنگی و هنری از مسایل مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که باید با توجه به ظرفیت های هر شهر اجرا شود.صابر سهرابی از پیشتازی شیراز در راه اندازی محله فرهنگ و هنر ابراز خرسندی کرد و گفت: با هدف حمایت از هنرمندان بومی، این محله در اختیار هنرمندان قرار خواهد گرفت تا آثار تولیدات خود را در معرض دید عموم بگذارند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بر اهمیت گذرهای هنری تاکید کرد و گفت: ایجاد این گذرها،ضمن تقویت اقتصاد هنر به رویدادهای فرهنگی کمک شایان توجهی خواهد کرد.
تاکید بر راه اندازی گذر فرهنگ و هنر با همکاری شهرداری شیراز، همراهی و مشارکت ارگان های فرهنگی استان در حوزه مالی و معنوی برای حضور حداکثری اقشار مختلف مردم در موضوع پایتخت کتاب در شیراز و شهرها و روستاهای دوستدار کتاب، همراهی در راه اندازی موج بزرگ کتابخوانی در سطح استان همزمان با نخستین جشنواره روستاها و عشایر کتابخوان، توجه به رویدادمحوری ترویجی در توسعه کتابخوانی در دستگاه ها و ارگانهای مختلف فارس، حذف سخت گیری های اداری در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری به ویژه کتاب و کتابخوانی واعتمادسازی گروه های مردم نهاد در ساخت جریان های فرهنگی و هنری به ویژه مباحث کتاب و کتابخوانی از مصوباتی بود که در این نشست نهایی شد.
خبر بسیار خوبی است