جلسه علنی شورای شهر شیراز با دو نطق و تصویب چند طرح برگزار شد.به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از فارس، در جلسه علنی شورای شهر شیراز طرح انتشار اوراق مالی اسلامی جهت خرید ۳۰۰ دستگاه اتوبوس تک کابین و ۵۰ دستگاه اتوبوس دو کابین به تصویب رسید.
حیدر اسکندرپور با بیان اینکه در سالهای گذشته دولت ۸۵ درصد هزینه خرید اتوبوس را پرداخت میکرد و ۱۵ درصد نیز سهم شهرداریها بود، اظهار داشت: در سالهای اخیر تمام هزینه خرید اتوبوس را باید شهرداریها پرداخت میکردند اما امسال به دلیل مساعدت ۵۰ درصدی دولت برای احداث خطوط ریلی، لایحه مساعدت ۵۰ درصدی برای خرید اتوبوس نیز به تصویب رسیده است.
شهردار شیراز ادامه داد: ۷۴ میلیارد تومان برای ۱۸۱ اتوبوس خریداری شده در دوره قبل شیراز باید پرداخت شود که ۲۶ میلیارد تومان آن پرداخت میشود و مابقی نیز تا پایان سال پرداخت خواهد شد و اتوبوسها نیز از ایرانخودرو تحویل شهرداری میشود.
ساماندهی سرویسهای بهداشتی سطح شهر و مناسبسازی آن جهت استفاده شهروندان و گردشگران نیز از دیگر مصوبه این جلسه بود.
تغییر کاربری و خشکاندن باغات قصردشت تهدیدی برای شهر
عبدالرزاق موسوی با بیان اینکه تهدید مشخص و معمول برای باغات قصردشت و فضاهای عمومی سبز وجود دارد، اظهار داشت: تغییر کاربری باغات بدون رعایت قانون و مصالح عمومی و اقدامات برخی مالکین در خشکاندن باغات و قطع درختان ازجمله این تهدیدها برای شهر است.
وی ادامه داد: سؤال این است که آیا کمیسیون ماده ۵ میتواند مرجع تصویب تغییر کاربری باشد، رویه موجود نشان میدهد که کمیسیون ماده ۵ مرجع تغییر کاربری اراضی و املاک است.
این عضو شورای شهر شیراز افزود: تردیدی نیست که موافقت با تغییر کاربری نوعی تغییر نقشه است و میتواند در اساس طرح جامع شهری مؤثر باشد؛ موافقت با تغییر کاربری بهمنزله تغییر طرح تفصیلی است و ازآنجاکه بهموجب بند ۳۴ ماده ۸۰ قانون شوراها باید به تأیید شورای شهر برسد فارغ از اینکه درخواست تغییر از جانب چه کسی باشد، بنابراین هرگونه تغییری در کاربریهای آن نیز باید به تأیید شورای شهر برسد و عدم تأیید در شورای شهر میتواند از موجبات ابطال تصمیم کمیسیون ماده ۵ در صورت موافقت با تغییر کاربری باشد.
موسوی خاطرنشان کرد: تغییر کاربری پارکها و باغات عمومی اساساً غیرقانونی است و کمیسیون ماده ۵ نیز بنا به درخواست شورا و یا هر مقام دیگری نمیتواند با تغییر آن موافقت کند، زیرا پارکها و فضاهای عمومی سبز شهر بخشی از طرح تفصیلی شهر است درحالیکه سرانه فضای سبز شهر بهشدت پایین است و برای افزایش آن باید تلاش کرد چگونه امکان تغییر کاربری وجود دارد.
خسارت ۵۰۰ هزارمیلیاردی تخریب باغات قصر دشت به شیراز
علی ناصری با اشاره به حجم تخریب باغات از سال ۱۳۸۳ که مساحت آن بالغبر ۱۷۰۰ هکتار بوده و تاکنون به ۸۰۰ هکتار رسیده است، ابراز داشت: به دلیل این حجم از تخریبها ۵۷۶ هزار میلیارد تومان به شهر خسارت وارد شده است.
وی ادامه داد: شیراز در حالی در میان کلانشهرها دارای هوای پاک است که استعداد آلودگی هوا را دارد؛ در سالهای نهچندان دور، این شهر جزء هشت شهرِ دارای آلودگی هوا قرار داشت، اما با برنامهریزی و مدیریت صحیح مسؤولان وقت خصوصاً سازمان محیطزیست شیراز، توانست از آن وضعیت فاصله بگیرد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز افزود: با توجه به توپوگرافی این کلانشهر چنانچه فکری به حال وضعیت تخریب باغات قصر دشت و نیز روند ساختوسازهایی که در مسیر دالان ورودی هوای شیراز که با سرعت در حال انجام است، نشود در آینده نهچندان دور مشکلات جدی و بهاحتمال قریببهیقین غیرقابلحل روبرو خواهیم شد که این مورد نیز به مشکلات پیش روی، همچون کمبود آب اضافه خواهد شد.
ناصری خاطرنشان کرد: وجود باغهای قصر دشت که آلودگی را پالایش میکند و جریان باد غالبی که از شمال غرب شیراز وارد این شهر شده و موجب جریان هوا میشود، تاکنون مانع از آلودگی هوای شیراز بودند.
وی تأکید کرد: از میان رفتن باغهای قصر دشت و استقرار بناها بجای درختان، آلودگی هوا در شیراز را بیشتر میکند و بلندمرتبهسازی در نقاطی چون دامنه کوههای دراک، فرهنگ شهر و حسینی الهاشمی مانع از ورود جریان باد و کاهش غلظت عناصر آلاینده هوای این شهر شده و ماندگاری هوای آلوده بیشتر، روزهای تقویمی آلودگی هوای این کلانشهر را به همراه خواهد داشت.
این عضو شورای شهر ابراز داشت: با استناد به مصوبه مجلس شورای اسلامی که وظیفه نگهداری و مراقبت فضای سبز در شهرها را به عهده شهرداریها گذاشته است، از شهردار شیراز تقاضای بررسی این موضوع را در اسرع وقت و با جدیت تمام دارم.
ناصری خاطرنشان کرد: در جهت حفظ حقوق مالکانه مالکان باغات قصر دشت، شهرداری باکار کارشناسی و استفاده از نظرات متخصصان طرحی را تهیه و از طریق تقدیم لایحه به شورای شهر شرایطی فراهم آورد تا مالکان بتوانند ضمن استفاده از حقوق مالکانه و آثار ناشی از آن، خود بیش از دیگران در حفظ باغات تلاش کنند.
انشاالله فقط شعار و وعده تو خالی نباشد