در یازدهمین سال خشکسالی، دامنهی عوارض از کمآبی پا فراتر گذاشته و دامن برق و تولید آن را هم گرفت و حالا بیبرقی یادآور نوستالژی دههی شصت و هفتادی است که خاموشی روزانه عادتمان شده بود.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از ایسنا، کاهش بارندگیها در کشور به افت سطح آب در مخازن سدها و کاهش تولید برق در نیروگاههای برقآبی انجامیده و تلاقی آن با ایام گرم تابستانی که شدت گرما در بعضی از روزهایش میانگین ۵۰ سال گذشته را هم پشت سرگذاشت؛ دست به دست هم داد تا راهکار خاموشی نوبتی روی میز مسئولان قرار گیرد و نوبتها بین هر استان تقسیم شود.
اعمال خاموشیهای نوبتی اولین و تنها راهکار انتخاب شده نبود بلکه دولت نیز تلاش کرد با تغییر در ساعت اداری آستین را برای کاهش مصرف برق بالا بزند، اما در این بین بعضی از مشترکان در بخشهای مختلف رویهی اصلاحی برای مصارف آب و برق را پیش نگرفتند و با بیاعتنای از کنار تمام تذکرها و هشدارها عبور کردند.
در این بین شرکت توزیع نیروی برق شیراز راهکاری را با حمایت دادستانی مرکز استان فارس اندیشید و با استفاده از ظرفیتهای قانونی گام در مسیری سخت گذاشت که همیشه بهعنوان آخرین راه مد نظر قرار داشته و دارد؛ راهکار برخورد قانونی با مشترکان پرمصرف.
معاون فروش و امور مشترکین شرکت توزیع برق شیراز در گفت و گو با ایسنا گفت: با هماهنگیهای انجام شده و براساس احکام ۲ تن از معاونان محترم دادستان مرکز استان فارس، برخورد قانونی با مشترکان تجاری پرمصرف برق در شیراز، اجرایی شده است.
حسین صالحی با بیان اینکه هماینک ۲۵ اکیپ گشت ویژه تشکیل و شناسایی مشترکین تجاری پرمصرف در دستور کار قرار گرفته است؛ از قطع برق چند مشترک تجاری پرمصرف در هفتهی گذشته خبر داد و گفت: براساس حکم قانونی دادستانی محترم مرکز استان، پس از شناسایی مشترکین پرمصرف در بخش تجاری، ابتدا به آنان تذکر داده شده و برای اصلاح روند مصرف ۴۸ ساعت مهلت تعیین میشود.
او با تصریح اینکه بعد از طی مهلت قانونی ۴۸ ساعته در صورت بیاعتنایی مشترک، نسبت به قطع انشعاب اقدام میشود، گفت: قطع انشعاب برق به استناد حکم قانونی و با حضور ماموران نیروی انتظامی و توسط کارشناسان برق حاضر در اکیپهای ویژه انجام میشود.
صالحی با بیان اینکه برخی از واحدهای صنفی با استفاده از لامپهای باصطلاح کممصرف اقدام به ایجاد چترها و ریسههای نوری در مقابل واحد خود کردهاند، گفت: در بررسی کارشناسی مشخص شده است که اکثر لامپهای مورد استفاده در این ریسهها مصرفی بالاتر از لامپهای معمولی دارد لذا حجم مصرف بعضی چترهای روشنایی بهاندازه بیش از ۱۰ واحد مسکونی است.
معاون شرکت توزیع نیروی برق شیراز با بیان اینکه بالغ بر ۳۳ درصد از کل مصرف انرژی برق در شیراز مربوط به بخش تجاری است، گفت: ریسهها یا چترهای روشنایی متداول شده طی این سالها، بخش اعظمی از مصرف برق را شامل میشود.
صالحی افزود: بر اساس آمارها ۱۰ درصد برق مصرفی اماکن تجاری در قسمت روشناییهای اضافی مصرف میشود که جلوگیری از هدر رفت این میزان انرژی میتواند زمینهی تامین برق پایدار برای سه هزار خانوار شیرازی را فراهم کند .
وی با اشاره به اینکه شرکت توزیع برق شیراز برای نخستین بار در کشور، مرکز اجرائیات برق را راهاندازی و با هماهنگی و همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی نسبت به جمعآوری برقهای غیرمجاز اقدام کرده است، این اقدام را نیز در راستای کاهش هدررفت انرژی برق دانست.
مدیر دفتر حقوقی توزیع نیروی برق شیراز نیز گفت: از هفتهی گذشته و با توجه به مجوز دادستانی محترم مرکز استان فارس، مقابلهی قانونی با مشترکان تجاری پرمصرف و ایجاد کنندگان چترنوری و ریسهی روشنایی در کلانشهر شیراز شروع شده است .
سید امین وردیزادگان گفت: براساس دستورات صادره از سوی معاونین دادستان مرکز استان فارس، توزیع برق شیراز اجازه دارد با مشترکین تجاری پرمصرف برخورد قانونی کند .
او با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، یکی از راهکارهای مهم در رسیدن به اقتصادی مقاوم را مصرف بهینهی انرژی دانست و گفت: علیرغم اقدامات اطلاعرسانی و آگاهی بخشی انجام شده، متاسفانه بخشی از مشترکان تجاری، جزو پرمصرفترین مشترکان دستهبندی میشوند .
وی با بیان اینکه طبق تعالیم دینی و تصریح قانون اساسی جلوگیری از اتلاف و اسراف حقوق و اموال عمومی مورد تأکید قرار گرفته است، یکی از مصادیق این موضوع را مصرف زیاد و بیرویه برق دانست و گفت: مصرف بیرویهی انرژی برق قطعا در بخش تجاری باعث افزایش هزینههای جاری این اماکن شده و در نتیجه بر قیمت کالا تاثیر خواهد داشت .
وردیزادگان با تصریح اینکه مردم خصوصا اقشار آسیبپذیر، اصلیترین گروهی هستند که متحمل زیانهای ناشی از مصرف زیاد و بدون حساب و کتاب انرژی برق در بخش تجاری میشوند، گفت: خوشبختانه و به واسطهی تعامل مطلوب موجود بین شرکت توزیع برق شیراز و مسئولان دستگاه قضایی و حساسیت موضوع، معاونان دادستان شیراز دستورات کاملی را در خصوص برخورد قانونی با مشترکان پرمصرف و خصوصاً اماکن تجاری و استفاده کنندگان از لامپهای پرمصرف صادر کردهاند .
او گفت: براساس این احکام که بهشکل جداگانه صادر به امضای معاون محترم دادستان در امور حقوق عامه و معاون محترم دادستان در پیشگیری از جرم رسیده است، توزیع برق شیراز میتواند ضمن انجام اقدامات پیشگیرانه، نسبت به برخورد قانونی با مشترکان پرمصرف برق، اقدام کند .
مدیر دفتر حقوقی توزیع برق شیراز گفت: آقای جمشید فرهادی، معاون دادستان در امور حقوق عامه، در حکمی که ۲۴ اردیبهشت ماه صادر شده، تاکید کرده است که با توجه به اتلاف منابع انرژی، ضایع شدن حقوق عموم مردم در برخورداری مستمر از نعمت برق، تداوم پدیده خشکسالی و اثرات آن بر میزان تولید انرژی برق و تحمیل هزینههای سربار به دولت، لزوم اقدام برای شناسایی مشترکان پرمصرف و انجام اقدامات قانونی در خصوص آنان احساس میشود .
وردیزادگان با اشاره به مفاد دستور معاون دادستان شیراز در امور حقوق عامه، گفت: براساس این حکم ماموران شرکت توزیع نیروی برق شیراز مکلف شدهاند که بعد از شناسایی متخلفان، نسبت به ارائه اخطار مکتوب اقدام و مهلتی برای اصلاح مصرف تعیین شود و اگر مشترک به اخطار توجهی نکرد، در پایان مهلت تعیین شده، نسبت به قطع انشعاب اقدام کنند .
وی با اشاره به تاکید معاونان دادستان مرکز استان در خصوص اطلاعرسانی از طریق رسانههای محلی و صدا و سیما، گفت: آقای اصغر بلارک، معاون دادستان در پیشگیری از جرم نیز در حکم صادره، با اشاره به تاثیرات پدیدهی خشکسالی بر میزان تولید و تامین برق و بحرانی بودن وضعیت فارس زمینه خشکسالی، ضرورت صرفهجویی در مصرف برق را مورد تاکید قرار داده است .
وردیزادگان گفت: در حکم یاد شده، معاون دادستان در امور پیشگیری از جرم، ضمن تاکید بر لزوم رعایت صرفهجویی در مصرف برق از سوی کسبه، تجار، صنعتگران، اصناف و بازاریان، ماموران برق را موظف کرده است که بعد از شناسایی متخلفین، کتبا به آنان اخطار دهند و اگر فرد بعد از مهلت قانونی اقدامی برای اصلاح مصرف انجام نداد، راسا برای قطع انشعاب اقدام کند .
مدیر حقوقی توزیع برق شیراز تصریح کرد: این شرکت قبل از آغاز طرح و در نوبتهای متعدد از طریق رسانهی ملی، خبرگزاریها و جراید، اقدام به اطلاعرسانی کرده است .
او گفت: در راستای اجرای دستور دادستانی محترم مرکز استان فارس، با تشکیل اکیپهایی نسبت به شناسایی مشترکانی که اقدام به ایجاد ریسههای روشنایی و چترهای نور در مقابل مراکز تجاری کرده یا از وسایل نورپردازی پرمصرف استفاده کنند؛ ابتدا به این مشترکان تذکر داده خواهد شد .
وردیزادگان خاطرنشان کرد: در مرحلهی بعد و پس از ۴۸ ساعت، در صورت بی اعتنایی مشترک و اجرایی نشدن اقدام برای بهینهسازی انرژی برق، با حضور نماینده دادستانی، نیروی انتظامی و همراهی اصحاب رسانه، اقدام به قطع برق مشترک خواهیم کرد .
مدیر حقوقی توزیع نیروی برق شیراز خاطرنشان کرد که طی هفتهی گذشته اکیپهای این شرکت با شناسایی مشترکان پرمصرف، برق چهار مشترک تجاری را بعد از طی روند قانونی اعلام شده قطع کرده و برای این دسته از مشترکان جرائمی نیز در نظر گرفته و اعمال کرده است.
به گزارش ایسنا، اجرای طرح جمعآوری چترها و ریسههای روشنایی مربوط به مشترکین بخش تجاری در شیراز با استقبال شهروندان همراه بوده است.
مسئولان شرکت توزیع برق شیراز بر لزوم تداوم این طرح در تمام ایام سال با هدف نهادینه شدن فرهنگ درست مصرف کردن، تاکید داشته و دارند.
سوالی که بی جواب میمونه اینه که چطور با وجود کمبود آب مخازن سدها و مشکلاتی که به گفته مسئولان اینقدر بزرگ هست که منجر به قطع دورهای برق در سطح کشور شده همچنان ایران روند رو به رشد صادرات برق به کشورهای همسایه رو داره و در تلاش برای دستیابی به کسب سهم قابل توجهی از بازار ۱۴۰۰ میلیارد دلاری تامین برق منطقه هست؟