جلسه این هفته شورای شهر شیراز در حالی برگزار شد که اصلی ترین دستور جلسه سالانه شورا یعنی ارایه لایحه بودجه سال آینده شهر که سرنوشت سال آینده شهر به آن بستگی دارد توسط شهردار شیراز به شورا تقدیم شد تا در نهایت پس از بررسی شورا بودجه سال آینده شهر از دل آن بیرون آید، لایحهای که گرچه ۶ درصد نسبت به بودجه امسال شهر کاهش دارد اما بنا به گفته شهردار شیراز شهردای یک بودجه نیز در سایه دارد و در صورت تحقق چند پروژه احتمال ارایه متمم افزایشی بودجه در سال آینده نیز وجود دارد.
شهردار شیراز در جلسه این هفته شورای شهر گفت: بودجه پیشنهادی شهرداری شیراز با سازمان های تابعه برای سال ۹۷ با مبلغ ۳ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان جهت بررسی و تصویب به شورای شهر تقدیم شد. پس از اعمال کسورات ناشی از تعدیل سنوات بستانکاران و مازاد تخصیص نیافته اوراق مشارکت به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان، در نهایت بودجه شهرداری و سازمان های تابعه ۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان می شود.
حیدر اسکندرپور اظهارداشت: این رقم نسبت به بودجه مصوب سال ۹۶ معادل ۶ و نه دهم درصد کاهش داشته است این در حالی است که بودجه شهرداری و سازمان های تابعه در سال ۹۶، رقم ۳ هزار و ۳۸۳ میلیارد تومان بوده است.
وی اتمام پروژه های عمرانی نیمه تمام را به عنوان یکی از مهم ترین اهداف بودجه پیشنهادی ۹۷ عنوان کرد و افزود: در بودجه امسال ۷۲ و یازده صدم درصد از بودجه پیشنهادی به مسایل عمرانی اختصاص یافته و ۲۷ و هشتاد و نه صدم درصد سهم امور جاری است همچنین بودجه سال ۹۷ شهرداری شیراز با رویکرد انقباضی تدوین شده است، کاهش رقم بودجه متاثر از کاهش درآمدهای شهرداری، سیاست های اقتصاد مقاومتی و سیاستهای پولی و بانکی بانک مرکزی است.
وی تصریح کرد: اما علی رغم این موضوع فعالیتهای عمرانی شهر متوقف نمیشود و روند توسعه شهری با برنامه ریزی و زمان بندی مالی پیش خواهد رفت.
اسکندرپور گفت: بودجه پیشنهادی سال ۹۷ شهرداری بر مبنای اصول علمی، مطالعات وسیع و تحلیل آماری و با تکیه بر بهبود شاخصهای مدیریت شهری، افزایش مشارکت شهروندان در اداره امور شهر، استقرار مدیریت هزینه، حذف هزینههای غیرضروری، فعال سازی کلیه امکانات، منابع مالی، سرمایه انسانی و … تدوین شده است.
وی با اشاره به برخی از سیاستها و اهداف بودجه سال آینده گفت: اتمام پروژههای نیمهتمام و اولویتبندی طرحها و پروژهها، تعریف پروژهها بر اساس عدالت محوری و توزیع متوازن خدمات در شهر، توجه ویژه به مناطق کمتر برخوردار از جمله این سیاست های اجرایی بودجه سال آینده است.
شهردار شیراز با بیان این که بودجه سال ۹۷ در پنج محور فرهنگی، اقتصادی، زیست محیطی، کالبدی و مدیریتی تعریف شده است افزود: از جمله مهم ترین راهبردهای فرهنگی بودجه سال آینده می توان به تقویت هویت تاریخی فرهنگی شیراز، کمک به بازشناسی ارزش های فرهنگی شهر، حمایت و توسعه ورزش و تفریح برای تقویت نشاط در شهر، توسعه سرمایه اجتماعی و کمک به تقویت بنیان خانواد در بین شهروندان اشاره کرد.
وی مهم ترین راهبردهای اقتصادی بودجه ۹۷ را بسترسازی برای سرمایه گذاری، معرفی جاذبه های گردشگری شیراز در کشورهای هدف، تامین منابع مالی پایدار برای شهر و کاهش وابستگی به درآمدهای ساختمانی، اصلاح نظام مالی شهرداری اعلام و با تاکید بر بودجه ریزی عملیاتی و تعادل بین منابع درآمد – هزینه اظهارداشت: مهم ترین راهبردهای زیست محیطی بودجه سال ۹۷ استانداردسازی و ایمنسازی فضاهای شهری، کاهش منابع آلاینده و حرکت به سمت توسعه پایدار، حفظ و احیای باغات سطح شهر، مدرنیزه کردن و بهبود مدیریت پسماند، مدیریت بهینه هرزآب ها و … است.
شهردار شیراز با اشاره به مهم ترین محورهای کالبدی بودجه سال آینده شیراز گفت: زیباسازی و هویت بخشی به مبلمان و عناصر شهری با رویکرد معماری ایرانی اسلامی، ساماندهی پهنههای مساله دار شهر، توسعه سیستم حمل و نقل عمومی از جمله مهمترین محورهای مدیریتی است.
اسکندرپور در حاشیه این جلسه با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به برخی ویژگیهای بودجه سال آینده شهرداری گفت: اولین ویژگی بودجه سال آینده اتمام پروژه های ناتمام است و سعی داریم حتی الامکان پروژه جدیدی را آغاز نکنیم و یکی از اولویت های ما که در گذشته نیز بر آن تاکید داشتیم تحقق شهر پیاده محور است که در این رابطه توسعه پیاده راه ها و ساماندهی پیاده روها را در دستور کار خود داریم.
وی اظهارداشت: یکی از سوالاتی که همواره در ذهن هر کسی که به شیراز می آید وجود دارد این است که اگر یک گردشگر بخواهد ۲ ساعت در شهر پیاده روی کند باید کجا برود؟ در این راستا ما طرح ایجاد محور گردشگری و پیاده راه از دروازه قرآن تا دروازه اصفهان و اتصال آن به محور عرفان که به شاهچراغ (ع) منتهی میشود را در دستور کار داریم و این طرح را سال آینده به مسابقه میگذاریم و سعی می کنیم در این مسیر نسبت به عرضه محصولات فرهنگی و سوغات شیراز نیز فعالیت کنیم.
اسکندرپور با تاکید بر رعایت صرفه و صلاح شهر در بودجه سال آینده بر توجه به ارتقای سطح رفاهی و آموزشی نیروهای انسانی شهرداری شیراز نیز تاکید کرد.
وی در خصوص برنامه های شهرداری در حوزه های فرهنگی و اجتماعی نیز گفت: معتقدم برای آن که مسایل فرهنگی و اجتماعی کلانشهرها را حل کرد راهی جز باز تولید و احیای نقش محله ها نداریم که مسجد محوری و در کنار آن توجه به خانه های محله نیز نقش مهمی را ایفا می کند.
شهردار شیراز با اشاره به تحقق بودجه سال جاری شهر تا کنون گفت: با توجه به کاهش صدور پروانه های ساختمانی که تاثیر بسیار بر کاهش درآمدها داشته در بودجه ای که برای سال آینده شهر پیشنهاد کردم سعی کردم هیچ حبابی نباشد و تا جایی که امکان دارد هم سعی کردم اعداد حقیقی باشد البته در کنار بودجه امسال ما یک بودجه در سایه را نیز تعریف کردیم که در صورتی که چند پروژه ای را که داریم تحقق یابد از آن بخش هم درآمدهایی خواهیم داشت که پس از آن متمم افزایش بودجه را ارایه می دهیم و از آن درآمد برای شروع پروژه های جدید استفاده می کنیم.
اسکندرپور از ایجاد سایت مشاغل مزاحم و میدان شماره ۲ میوه و تره بار به عنوان برخی پروژه های درآمدزا برای سال آینده
یاد کرد.
اما سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز هم در جمع خبرنگاران با اشاره به روند بررسی لایحه بودجه سال آینده شهر در شورا گفت: ارایه لایحه بودجه سال ۹۷ مهم ترین رویداد ما در سال جاری است که این بودجه با ۶ درصد کاهش به شورا ارایه شد و از امروز (سه شنبه) بررسی لایحه بودجه در کمیسیون های مختلف شورا آغاز می شود.
ناصری ادامه داد: البته با توجه به تعریف ۴ پروژه درآمدزا در کنار بودجه ارایه شده احتمالاً در ماه های آینده باید منتظر ارایه متمم بودجه و افزایش آن باشیم.
وی تصریح کرد: از جمله ویژگی های این پروژه می توان به توجه آن به بخش های فرهنگی و زیست محیطی اشاره کرد و در این پروژه سعی شده به اسناد بالادستی مانند برنامه های ۵ ساله نیز توجه شود./ جلال الدین عرفانی-خبرنگار «خبرجنوب»
چشمم از این شهردارو شورای شهر اب نمیخوره اینا سطح و دیدگاهشون خیلی پایین بنظرم در حد اندازه ساخت پوژه هایی مانهد پل ولعصر و معالی اباد نیستن جالب پروژه هایی که تمام مردم شیراز به ان ها افتخار میکنن اینا میگن مسخرس به کیا رای دادیم
دوست عزیز مطالعات و طراحی این پل مربوط به شهرداری و شورای قبل هست
نقطه قوت سخنان شهردار جدید در این بود که هدف ما اتمام پروژه های نیمه تمام است. امیدوارم در این زمینه واقعا موفق عمل کنن چون شیراز تبدیل شده به یه کارگاه بزرگ عملیات عمرانی که با سرعت کندی پیش میرن
خیلی خوبه که شهردار سعی بر واقعی بودن اعداد بودجه دارد. یعنی بودجهای که حتما محقق بشه نه اینکه یک عدد نمایشی باشه. در زمان شورا و شهردار سابق عددی را همینجوری بیهوا تصویب میکردند و محقق هم نمیشد و ناچار به قرض و وام صدها میلیارد تومن از بانک میشدند.از طرفی در سال ۹۵ بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان تکلیف سرمایه گذاری در ارتفاعات برای شهرداری مصوب شد اما اصلا محقق نشد و دریغ از یک پروژه با پول سرمایه گذار…امیدواریم شفافیت و انضباط مالی جای آشفتگیهای مالی سالهای قبل را بگیرد
سال۹۵:
بودجه ۹۵ شیراز: ۳۰۵۰ میلیارد تومان
بودجه ۹۵ اصفهان: ۲۶۵۰ میلیارد تومان
بودجه ۹۵ تبریز: ۲۴۰۰ میلیارد تومان
سال۹۶:
بودجه ۹۶ شیراز: ۳۱۵۰ میلیارد تومان
بودجه ۹۶ اصفهان: ۲۷۵۰ میلیارد تومان
بودجه ۹۶ تبریز: ۲۷۸۵ میلیارد تومان
سال۹۷:
بودجه ۹۷ شیراز: ۳۱۵۰ میلیارد تومان
بودجه ۹۷ اصفهان: ۳۰۰۰ میلیارد تومان
بودجه ۹۷ تبریز: ۲۶۰۰ میلیارد تومان
چرا بودجه شیراز ازاصفهان و تبریز بیشتره؟ درحالی که سهم استان فارس از تولید ناخالص داخلی نسبت به دو استان اصفهان و آذربایجان شرقی بسیار کمتره…
دوست عزیز بودجه رو دولت نمیده، خود شهرها محقق میکنن
یه واقعیت بگم ،بعد از انقلاب تا الان شهرداری مثل آقای پاک فطرت هنوز نیامده،حیف که الان دیگه شهردار نیست،درود بر شرفت،مرد خدا،هر جا هستی ایشالله سالم باشی،ما منتظریم که بعد از رفتن این شورای شهر فعلی ،دوباره شهردار شیراز بشی