تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

9

عشایری: کلمه بافت فرسوده بار منفی‌ دارد نباید استفاده شود

  • کد خبر : 3448
  • 03 مهر 1392 - 22:34

مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس گفت: به‌کار بردن اصطلاح بافت فرسوده، بار منفی سنگینی به‌دنبال دارد و نباید در مورد نقاط قدیمی و تاریخی شهر‌ها استفاده شود. به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از ایسنا، هوشنگ عشایری در بازدید از بافت تاریخی شیراز، به خبرنگاران گفت: بافت‌های تاریخی دارای هویت و ساختار معنی‌دار سکونت‌گاهی و حوزه پرنفوذ اجتماعی است.

وی ادامه داد: این منطقه، بافت قدیمی است نه بافت فرسوده، واژه فرسوده نمایانگر غیرقابل استفاده و بی‌ارزش بودن است و نباید به‌کار برده شود. عشایری گفت: معتقدم باید این بافت به اصل خود برگردد. توسعه مسکن در حواشی شهر‌ها با نگاه قیمت پایین، خود به نوعی ساخت و تولید بافت فرسوده است.

او ادامه داد: کشاندن مردم به حاشیه شهر‌ها به علت قیمت پایینی که مناطق حاشیه‌ای دارد، در آینده‌ای نه چندان دور این مناطق را به بافت‌های فرسوده تبدیل خواهدا کرد. اینجا دیگر باید اصطلاح بافت فرسوده را به کار برد چرا که کشاندن مردم به حاشیه شهر‌ها آن هم به علتی ساختاری که از مواد دارای حداقل استاندارد می‌باشد، تنها تولید بافت فرسوده است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس اظهار داشت: پس نگاه ما باید به سمت درون و مرکز شهر یا‌‌ همان باف‌‌های قدیمی باشد. برای همین قضیه من هم اعتقاد دارم نگاه‌مان را باید متمرکز کنیم به این مناطق با هویت و اصیل شهری. در شهر شیراز، اطراف حرم حضرت شاهچراغ (ع)، حدود ۳۶۰ هکتار بافت قدیمی تعریف شده که اولویتمان باید آنجا باشد.

وی پیشنهاد داد که برای حل مشکل بافت تاریخی، توسعه را از مرز بیرونی بافت قدیمی و بافت جدید شروع کرده و به سمت مرکز ثقل این بافت ادامه داد. عشایری حرم شاهچراغ (ع) را مرکز ثقل شیراز و بافت تاریخی و قدیمی این شهر دانست و گفت: ما حوزه نفوذ سکونتگاهی را از آنجا شروع می‌کنیم تا هویت این منطقه را برگردانیم.

عشایری اضافه کرد: پیشنهاد می‌دهم که از ضلع بیرونی شروع و عرصه را برای کسانی که هویت این مناطق را زیر سئوال برده‌اند تنگ کرد. وی در عین‌حال گفت: برای تحقق این موضوع معتقدم دولت نباید مستقیم ورود کند. دولت و شهرداری به کمک هم زمینه توسعه را فراهم کرده و ابزارهای تشویقی را گسترش دهند.

قائم مقام وزیر و مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس یاد آور ساخت: دولت به جای اینکه چندین میلیون هزینه کند برای خدمات روبنایی و زیر بنایی جاهایی مثل شهرک‌های جدید الحداث اطراف کلانشهر‌ها، ‌ می‌تواند این هزینه را بیاورد به عنوان یک ابزار تشویقی در بافت‌های قدیمی و این بافت را بهسازی و نوسازی کند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=3448

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 4در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۴
  1. امروز داشتم از خیابون کریمخان زند رد میشدم، یه آمبولانس وسط ترافیک گیر افتاده بود و مدام آژیر می کشید. پیش خودم گفتم اگه این مترو راه افتاده بود لااقل این خیابون با این ترافیک وحشتناک روبرو نبود. واقعاً چه کسی جوابگوست؟!!!

  2. فقط و فقط امام جمعه شیراز و مجمع روحانیون شیراز میگن باید بافت فرهنگی و تاریخی شیراز در طرح توسعه شاهچراغ از بین بره و باقیماندش هم تخریب بشه و خونه و آپارتمان بسازن!!! دیگه بقیه مسئولان بازم یکم ملاحظه ۴۰۰ خونه تاریخی شیراز رو میکنن. البته شیراز ۴۰۰ خونه به ثبت رسیده داره که اگه بخوایم کا خونه های تاریخی شیراز رو در نظر بگیریم بیش از ۱۵۰۰ خونه هست که فقط ۴۰۰ تاش ثبت شده!!

  3. جای امیدواریه که در مورد بافت تاریخ بلاخره یه حرف حساب از یکی از مسئولین شنیدیم !!!!
    نکته ی تیزبینانه ای بود کاملا موافقم وقتی کسی می گه بافت فرسوده یعنی مثل هر چیزه فرسوده ای باید نابودش کرد اما بافت تاریخی رو بقول جناب عشایری بجای نابودی باید بهسازی و نوسازی کرد.

    • متاسفانه مسئولان محترم نمی دونن با تخریب خانه های فرسوده و فاقد ارزش تاریخی بازهم بافت تاریخی تحت شعاع قرار میگره و یکپارچگیش رو از دست میده! من نمیدونم چرا همیشه اصرار هست راه های شکست خورده یکبار دیگه امتحان بشن و هیچ وقت از تجربه کشورهای اروپایی که از بافت تاریخیشون دارن استفاده می کنند، بهره نمی بریم!

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.