سرپرست حفاظت محیط زیست فارس گفت: تلاش داریم با متقاعد کردن سازمان محیط زیست در سال جاری هیچ پروانه شکاری در استان فارس صادر نشود.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰ ، نبی ا… مرادی در گفت و گو با «خبرجنوب» با بیان این که در سال گذشته تنها مجوز شکار کبوتر در استان صادر شد، افزود: در سال جاری تنها ۷۰ فقره مجوز شکار سهره در استان صادر شده و تلاش داریم مجوز شکار برای سایر پرندگان صادر نشود.
وی همچنین به بیماری آنفلوآنزای پرندگان اشاره کرد و افزود: این بیماری یک بیماری فوق حاد ویروسی است که علاوه بر طیور، اسب، خوک و انسان را درگیر میکند.
مرادی بیان داشت: به منظور پیشگیری از این بیماری در سال جاری، شکار پرندگان آبزی ممنوع است چرا که پرندگان وحشی و آبزی بدون این که خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس های آنفلوآنزای طیور را با خود جا به جا کرده و به دیگر پرندگان به ویژه ماکیان ها منتقل می کنند.
سرپرست حفاظت محیط زیست فارس، شایع ترین علامت بروز بیماری آنفلوآنزای طیور را شروع ناگهانی تلفات در گله پرندگان اعلام کرد و گفت: راه انتقال بیماری آنفلوآنزا تماس با پرندگان آلوده است و برای پیشگیری از شیوع بیماری لازم است پرندگان اهلی در مجاورت پرنده های وحشی قرار نگیرند. وی اضافه کرد: هر سال در زمان مهاجرت پرندگان، موضوع آنفلوآنزای پرندگان از طریق دامپزشکی و محیط زیست با حساسیت ویژه ای دنبال می شود چرا که مرغداریها نیز مستعد شیوع این بیماری است.
مرادی با تأکید بر این که در سالهای اخیر موردی از آنفلوآنزای پرندگان در فارس دیده نشده است، بیان داشت: تلاش داریم همانند گذشته از بروز و انتقال این بیماری در بین ماکیان، پرندگان و همین طور انسانها جلوگیری به عمل آوریم.
سرپرست حفاظت محیط زیست فارس در ادامه افزود: به علت خشکسالی و نبود حیات در تالاب ها هیچ نقطه ای در استان فارس ظرفیت پذیرش جمعیت فلامینگوها را ندارد.
وی افزود: سال گذشته همزمان با بارش باران و آبگیری تالاب بختگان ۴ هزار قطعه فلامینگو در این تالاب لانه گذاری و تخم گذاری کردند اما متأسفانه در اردیبهشت ماه با خشکی تالاب مواجه شدیم.
مرادی اضافه کرد: خشکی تالاب های استان باعث عدم مهاجرت این گونه پرندگان و در نتیجه اختلال در چرخه طبیعی زیست محیطی خواهد شد.
سرپرست حفاظت محیط زیست فارس با بیان این که نزدیک به ۶۰ قطعه جوجه فلامینگو در جریان خشکی تالاب بختگان تلف شدند، اضافه کرد: بسیاری از این فلامینگوها به خانه های روستای مجاور پرواز می کردند و به خیال یافتن آب در استخر و حوضچه ها تلف می شدند.وی گفت: طبق تجربه تلفات فلامینگوها و مشکلات مهاجرتشان، گشتهای سیار حفاظت محیط زیست، مناطق تالابی و آبی که احتمال مهاجرت پرندگان به آن وجود داشته باشد را به طور مستمر پایش و سرکشی می کنند.